22, med förtjöt, tips osv..

Förtjöt o tips, o sen resultat o eftertjöt

Flyers - Blue boars: 2 - 5
"Syltas" Flyers har gjort bra matcher o vunnit mot såväl Grums som Hammarö när de har haft tillgång till sin trupp, men så är det ju för de flesta lag, alltså att man påverkas av skador o frånvaro. Här funderar coach "Sylta" över bl a onsdagens möte med Köping. Hör på reporterns fråga, angående varför Flyers är så ojämna. "Ni har slagit Grums o ni har slagit Hammarö, och ni har förlorat med 8 - 2 mot SUNNE!!" Kanske blir det betoning på just Sunne när han hade tänkt betona resultatet, men annars låter det som en reporter utan koll. Sunne låg alltså ett par-tre platser ovanför Flyers inför den matchen.. Nä, lokalpatriot får man vara som reporter, men LITE insatt kan man kräva att en reporter är iaf.

Förra mötet i Köpings ishall vanns av Köping med 4 - 3, efter en match där Köping hade taktpinnen men gav den till Flyers så att det blev jämnare än nödvändigt. Båda lagen har haft det knöggligt med mycket frånvaro i trupperna, där Flyers lånat in från BIK Karlskoga J-20 när de kunnat medan Köping tvingats försöka klara det ändå. Till denna matchen tror jag Flyers har en hyfsat intakt trupp, medan Köping kommer med fullt lag (Jerker Permats vilar förstås fortfarande efter hjärnskakningen mot FIF)

Resultat:1 - 2 efter sd (1 - 0, 0 - 0, 0 - 1, 0 - 1) Skott:33-33 (6-10,11-10,14-9,2-4)
Skapligt viktig match, där hemmalaget får en riktig drömöppning när 1 - 0 kommer redan efter 22 sek.
Efter det så spelade Köping väldigt stabilt defensivto tog över matchen mer och mer. Kvitteringen kommer genom Robin Karlsson knappt 10 min in i tredje perioden (ass Norman o Graff) Köping är det lag som ligger på mest för att få in segerpucken, men det krävs en fjärde period för att skilja de bägge KHC-lagen åt.
Knappt tre minuter in i sudden så nätar Köpings Jimmy Hellström, assisterad av S Johansson.
Om man läser den suveräna matchrapporten (ta gärna efter ni andra rapportörer) så kan man nog gissa att Timmy Lehmus Persson håller med om att resultatet var rättvist.
Det var två bra lag som neutraliserade varandra, säger coach Jocke Karlsson efter matchen till Magazin24.
Eftersom Åmål vann sin match så innehar de nu den åtråvärda sista playoff-platsen över juluppehållet. Strax nedanför ligger Flyers, med Köping hack i häl (3 pinnar efter med en match mindre spelad)
I Charleswood, så skyller man förlusten på sina skadeproblem och att pucken inte studsar åt rätt håll, och fortsätter att prata om att man nu tvingades att lira med två backpar (med forwards som fick spela back) och tre kedjor) Ja men välkomna till Köping hockeys, och andra lags verklighet stora delar av säsongen hittills.

Arvika - Sunne: 2 - 6
Vad tänker Arvika med 10 matcher kvar, kan man bli ett lag för play-off? Framför ligger iaf tre riktigt svåra uppgifter, först nu Sunne hemma o sen efter jul Sunne borta, o sen Forshaga hemma. Ska det bli några poäng på de tre närmaste omgångarna så vill det till att man tror på det.

Resultat: 6 - 5 (1 - 1, 0 - 3, 5 - 1) Skott:22-22 (7-8, 7-9, 8-5)
Omgångens skräll!? Ja. för mig i alla fall, och i synnerhet om man ser till matchens händelseförlopp.
En vad jag förstår jämn förstaperre följs av en mittperiod där Sunne ser ut att mer eller mindre gå ifrån, o fingrar efter att bara dra plösen.., men vad händer, Arvika reducerar fem min in i tredje, varpå Sunne greppar efter plösen igen o gör 2 - 5 med "bara" drygt 12 minuter kvar. 3 - 5 kommer nästan "för sent", o sen drar Arvika på sig 2 utvisningar i rad som man klarar. Dubbelutvisning där Arvika lyckas bäst eftersom Secco reducerar till 4 - 5. Prick en minut senare så är det kvitterat (Strömvall) Det här betyder förstås att Arvika har ett skapligt momentum, vilket man inte missar att utnyttja. Det som var en ganska säker Sunnevinst, vänds totalt när T Andersson (Andersson o Åsvik) hänger dit 6 - 5 med en knapp minut kvar av tredje perioden.
Riktigt imponerande!
På Sunne IKs hemsida, så tycker man att laget tog julledigt 10 minuter för tidigt.

Grums - Örnen: 9 - 2
Naturligtvis tre nya poäng till Grums, något annat finns inte.

Reslutat: 8 - 3 (3-2, 5-1, 0-0) Skott:50-20
Mitt i första perren, så leder bottenlaget Örnen med 1 - 2 i Billerudshallen. Timeout för GIK, o kanske hårtork i båset, hur som helst så kommer 2 - 2 och 3 - 2 innan perioden är slut. I mittenronden går hemmalaget på knock, o vinner den med 5 - 1 vilket förstås betyder att sista 20 blir utan mening.

Åmål - Munkfors: 5 - 4 efter sd
Naturligtvis måste det bli tre nya poäng till Åmål, i alla fall om de inte vill tappa mark i streckstriden. Jag tror dock att det kan bli jämnt, o kanske gå till sudden...o då blir det ju inte tre poäng.
I Munkfors sörjer man att den fyra matcher långa raden med poäng i varje tog slut hemma mot Flyers, men siktar nu vidare mot Kivirantas och Engbergs Åmål

Resultat: 6 - 2 (4-0, 2-1, 0-1) Skott:39-23
Mika Kiviranta rantar på med 2+2 i poängligan, o fortsätter att hjälpa sitt lag som nu får fira jul o nyår på playoffmark.

Navvies - Forshaga: 2 - 6
Jag är imponerad av Navvies offensiv, men inte av deras försvarsspel. Just det där med försvarsspelet kommer att betyda mycket i matchen mot Forshaga.

Resultat:1 - 5 (0-0, 1-1, 0-4) Skott:30-55
Första perren var oerhört rafflande, spelet böljade fram och tillbaka och publiken kastades mellan hopp och förtvivlan, eller så hände nästan ingenting eftersom det enda som rapporterats är en utvisning för Navvies.
1 - 1 efter 40 minuter, vilket inte FIF var nöjda med, växlade ner, blinkade och körde om och försvann i horisonten med 0 - 4 i sista 20.
I Hallsberg konstaterar man att FIF blev för tunga, och utser trots 5 insläppta sin keeper Daniel "Lale" Svensson till matchens lirare.

Nor IK - Hammarö: 3 - 7
Det finns risk för att vi får "se" en slutrond med många mål, där Nor o Hammarö följs åt i 40 minuter, för att sen gästerna trampar pellen i bött o går i från med 4-5 mål sista 20...om nu inte Östman planerar att vara omänsklig igen.

Resultat: 2 - 6 (1-0, 1-5, 0-1) Skott:21-55
1 - 0 till hemmalaget efter första 20, och 5-19 i skott. Skottfördelningen höll i sig i mittenperren, men inte effektiviteten. Där hittade Hammarö nu nätmaskor, o gick ifrån till 2 - 5. Östman i hemmakassen räddade 16 skott till i slutperren, men ett skott hittar nätet igen och fastställer slutresultatet till 2 - 6.