13

   Trettonde, med tips o förtjöt
 
Flyers - Navvies: 5 - 3
Skapligt viktig match för Flyers (o för Navvies också förstås) Skulle det bli en hemmatorsk så är det inte helt     osannolikt att man trillar ner till niondeplatsen, o är då förmodligen hotade av Arvika underifrån.
Flyers vill ha revansch, eftersom man torskade mot Navvies senast, men det blir inte helt lätt. Det brukar vara ganska jämna matcher, men Navvies har vunnit tre av de fem senaste matcherna lagen emellan
 
Köping - Sunne: 5 - 4
Här har vi ännu ett revanschsuget lag, eftersom det blev torsk senast borta mot Sunne. Spelet har hackat betänkligt för KHC, men man lyckades bryta förlustraden i förra omgången. Frågan är nu om man lyckas bryta förlustraden på hemmaisen också. Det är så långt bak som i den tredje omgången som Köping vann hemma senast. (7 - 5 mot Åmål) Efter det har man 4 raka hemmatorsk (FIF, GIK, HHC o Nor IK) Senaste hemmaplumpen svider fortfarande, den match borde man ha vunnit med stabila siffror, men thats hockey.
Inte blir det en walk in the park, mot ett Sunne IK som har fyra raka vinster, med två raka imponerande mot tabelltrean Hammarö.
På tal om hemmamatcher, så leder Köping publikligan stort, med ett snitt på 398 pers/match. Återstår att se om Köpingspubliken fortsätter komma när det nu har gått lite tungt på hemmaisen.
 
Örnen - Forshaga: 3 - 13
Målkalaset fortsätter, eller? 44 mål framåt för Forshaga på de tre senaste matcherna, o nu möter man alltså Örnen (som man besegrade med 16 - 6 senast) Inget annat lag är i närheten av att göra så många mål, och det är just det att man inte verkar slå av på takten när man leder med 7 - 0, nä då hänger man 8 kassar till i slutperren. Enda hotet mot tvåsiffrigt igen är just att FIF slår ner på takten redan innan start.
 
Hammarö - Grums: 4 - 3
Omgångens hetaste match, där de flesta hoppas på hemmaseger. Hemmaseger skulle innebära att Hammarö inte tappar fler poäng till Forshaga o GIK, vilket jag tror är viktigt för fortsättningen av serien. Senaste två matcherna mot Sunne måste ses som en missräkning, och det skulle vara intressant att få veta hur mr Rivest resonerat efter de två torskarna. GIK vill förstås ha revansch, eftersom det var just Hammarö som bröt den drygt två-åriga vinstraden i Billerudhallen i tionde omgången. Skotten vanns klart av GIK i senaste mötet, men de flesta satt i magplattan. Återstår att se om det blir en viss hemmakeeper som tar tillbaka Hammarö till vinnarspåret igen. No offence GIK, men vi är många som hoppas på det ;)
 
Munkfors - Arvika: 1 - 7
Ett pånyttfött AHC kommer väl inte att stanna på tiondeplatsen så länge, eller? Hur som helst så tror jag att söndagens hemmalag kommer att få det mycket kämpigt att ta någon poäng. Försvarsspelet är alldeles för lätt uppluckrat för att orka med div2 VB, i alla fall så här långt, plus att man är på tok för innefektiva framåt. Behöver man skjuta 14 skott för att få 1 mål, ja då är det inte lätt att vinna några matcher. Senast mot FIF så mäktade man bara med 13 skott på mål under 60 minuter. 
 
Åmål - Nor: 3 - 2
Här tror jag på en jämn match, igen. ÅSK tog hem extrapinnen i senaste mötet i Norvalla, efter straffar, och jag skulle inte bli förvånad om det går till förlängning i alla fall. Hemmaplan o Kiviranta (5+16) avgör.
 
 

Kommentarer
Postat av: conny

Hej Falken har det slutat spelare i Köping? tycker dom har varit så få på matcherna. Vart har Jinghage tagit vägen tex.

2012-11-19 @ 08:12:22
Postat av: Mattias

Hej Falken
Trevligt att vara på besök i Köping och se Köping-SIK spela, extra kul när man kan åka hem med en seger i bagaget, Ett lite uddlöst Köping och vad jag förstod så saknades förstafemman i laget? Inte lika stort stöd från läktaren men det var kul att det fanns intervjuer med spelare och ledare i periodpaus, sånt gör att det höjer proffsigheten avsevärt. Det finns ju dock ett problem som det är på de flesta arenor och det är ju ljudet, ni har kapaciteten, det märks när ni spelar musik men talet kommer ut dåligt i högtalarna, en liten justering där så blir det toppen. kan vara extremt svårt att höra skottstatistik, målskyttar mm under matchens gång.

Ett för övrigt jämn match där SIK kunde ha satt dit några puckar till tycker jag, frågan är ju om inte pucken var inne när det gått 5 min av 3:e perioden. Såg i magazin24 att Köpingtränaren ansåg att pucken var inne. Men men det är sånt som händer.

Ständigt bra bloggat och bra analyser, fortsätt i samma stil!

2012-11-19 @ 14:27:35
URL: http://www.sunneik.se
Postat av: Arvika-insider

Munkfors-Arvika 2-5. Arvika avgjorde matchen i 2:a med bla ett snyggt mål av H.sundvall som snurrade förbi en Munk och avslutade med ett snärtigt handledsskott i krysset. I sista bjuder AHC på ett friläge i PP som Munkfors gör 1-5 på sedan gör man även 2-5 i PP i slutet av matchen. AHC va klart bättre i 1:a och delar av 2:a men den 3:de perioden går inte till historien som en av de bättre från AHC's sida.. Noterbart är att Oscar Wiklander lirade back och gjorde det mycket bra.

2012-11-19 @ 14:57:33
Postat av: Falken

Conny:Nja, det är ingen som slutat även om det var på gång, men det är tyvärr några spelare som varit skadade/sjuka. Ene brodern Jinghage har inte spelat en minut i serien ännu, men han ryktas vara på gång tillbaka. Andre brodern Jinghage har varit sjuk ett par matcher, det samma gäller Hellström. Utöver det är det en o annan skavank o hjärnskakning som minskat spelbara lirare för coach Karlsson.
Mattias:Hej du!Ja tyvärr har vi tvingats lira utan förstalinan några matcher, vilket påverkar mkt förstås, inte minst pp. Ta bort Skoog, Ejdsell o Berntsen så blir SIK betydligt uddlösare, men det beror förstås på att de är riktigt duktiga lirare.

Nja, jag gillar inte det där med intervjuerna riktigt, iaf inte så länge motståndarlaget kan höra vad som sägs. Det kan ju ge helt onödig tändvätska o sånt ska man inte bjuda på. Jag håller med dig angående ljudet. Kapaciteten är bra på ljudanläggningen, men felet är att ljudet sköts från sekretariatet vilket förmodligen är den sämsta platsen att sköta ljudet ifrån eftersom de inte alls upplever ljudet på samma sätt som publiken. De har ju en plexivägg som avskärmar effektivt, så de hör inte hur det låter egentligen. Tack för synpunkterna, jag ska försöka ta upp det med de ansvariga.
Angående matchen så saknades effektiviteten hos hemmalaget, annars hade det kunna blivit en helt annan match med tanke på spelövertaget Köping hade långt in i första perren och inte minst i mittenperioden. Håller med dig ang SIKs chanser, men det hade lika gärna kunna ramla in ett par puckar till för Köping i mittenperren också. Man ser ju lite färgat på matcherna, det hör väl till =) Tack för berömmet, och för din kommentar!

Arvika-insider: Oväntat få mål i den matchen, o lite oväntat att Munkfors tilläts närma sig, men det är den mentala biten som spökar, att man slutar lira när man känner sig överlägsen. Tack för ditt lilla referat, mycket uppskattat!

2012-11-20 @ 21:19:55
URL: http://falkensegen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0