Eftertjöt, plus 14 med förtjöt

Flyers körde pellen i bött, o hade 3 - 0 redan efter halva första perren (20-4 i skott efter första 20 min), sen var det transportsträcka.
Väldigt skönt att vinna igen, säger "Sylta", medan Navvies menar att man visste hur det skulle se ut men utan att kunna göra något åt det. 
Utan tvekan en rasande viktig trea för Flyers, och att BIK-juniorerna Philp Larsson och Andreas Karlsson (BIK J20) bidrog mycket till det är också det helt utan tvekan. Jag måste säga att jag inte riktigt gillar att Flyers kan göra så, det är säkert helt i sin konstiga "ordning" men jag tycker inte det är särskilt rättvist, och inte heller särskilt klokt med ett långsiktigt tänk...,men det är jag det.
 
Flyers vinner även veckans tisdagsmatch, 2 - 3 borta mot Örnen (Philip Larsson gör 1+2)
Oväntat jämnt, men Örnen har vässat näbben som jag tidigare har påstått, o kommer inte att vara samma slagpåse o dela ut poäng hit o dit som i de första omgångarna. Hemmalaget tog ledningen med 2 - 0, innan "Syltas" mannar började lira. 0 - 3 i mittenperren o Flyers satt i förarsätet. Örnarna pangar på i slutperren, vinner skotten med 12-5 men utan att näta. Skotten vinns även totalt av Örebroarna, med 33-24.
Segern tar upp Flyers på femteplatsen, i alla fall i ett dygn. Segt för Örnen, att vara så nära poäng men ändå så långt borta. Tufft nu med 9 pinnar upp till närmsta lag ovanför strecket.
 
Köping torskar sin femte raka hemmamatch, vilket tyvärr börjar märkas när medgångssupportrarna väljer att stanna hemma i takt med hemmaförlusterna."Endast" 268 i publiken i söndags, mot snittet som före matchen var 398 pers. Än trårkigare är förstås förlusten. Köping inleder klart bäst, och äger första 8 minutrarna, men tar två riktigt onödiga utvisningar (i offensiv zon) var på SIK:s skickliga pp resulterar i 0 - 1.
Mittenperren inleds med att Forsberg i Köping får en nya tia (den första kom när den randige inledde sin personliga vendetta mot Forsberg. Olämpligt uppträdande kallades det, men det såg mer ut som att det fattades ett tandskydd) Att sen "Foppa", i sin frustration, valde att gömma de assisterande rändernas skridskoskydd någonstans i busbåset, ja det kanske inte var årets snilleblixt (vilket renderade i 10 nya minuter=match), MEN, den randige "rättsskiparen" i söndagens match har en rent usel förmåga till dialog med spelarna, åker omkring och ser butter ut, och orkar aldrig döma 60 minuter. I slutperren glider han runt o blundar för slashing, hooking, name it. Lika mycket åt båda håll, men rent uselt är det ändå.
 
Trots "Foppas" tidiga kvällsdusch så äger Köping mittenperren, o vinner den med 1 - 0. Tyvärr saknas effektiviteten, till stor del beroende på att flera av lirarna med spetskompetens är skadade/sjuka sen ett par matcher. Så är det för alla lag, att skador kommer och går, men det blev extratydligt att effektiviteten 5 mot 5 och i pp hänger mycket på ett par-tre lirare. 
SIKs keeper gjorde en bra match, lugn o trygg, men det var SIKs förstalina som vinner matchen åt dem. Skoog, Ejdsell och Berntsen var riktigt bra, främst Anders Skoog med sin förmåga att täcka pucken och sin speed. SIKs seger var rättvis, och den hade kunnat vara något mål större.
 
Örnens hemmatorsk mot Forshaga var ju inte direkt oväntad, men att det bara stod 0 - 2 efter första 20 var kanske lite oväntat i alla fall. Blev det "hårtork" i FIFs omklädningsrum i paus? 1 - 7 slutade mittenperren, o sen var det förstås ganska ointressanta avslutande 20.
Eftersom Hammarö tvålade dit gästande GIK för andra gången i rad, så klättrar FIF upp o lägger beslag på förstaplatsen. Jag har ingen koll på hur HHC-GIK utspelade sig, eftersom det inte går att läsa om någonstans (riktigt dåligt!!) men jag hoppades på att Hammarö skulle vinna (o nailade resultaten nästan) o ser nu ett serietabell som ser betydligt intressantare ut igen.
 
Riktigt coolt (precis alla håller nog inte med) att Nor vinner efter straffar borta mot ÅSK. Där kan man snacka om revansch, eftersom ÅSK  gjorde precis samma sak i Norvalla för 14 dagar sen. Hammar o Hellqvist vinner matchen i matchen mot Kiviranta (1+1)
 
Munkfors mot Arvika, ett Arvika med stärkt självförtroende o starkt offensiv kapacitet, trodde man skulle betyda en större bortaseger. Det var det på väg att bli oxå, 0 - 5 med 5 min kvar av mittenperren, men Arvikingarna bjuder på en svag slutrond o släpper upp hemmalaget till 2 - 5.
Här följer ett litet matchref från Arvika-insider: Arvika avgjorde matchen i 2:a med bla ett snyggt mål av H.sundvall som snurrade förbi en Munk och avslutade med ett snärtigt handledsskott i krysset. I sista bjuder AHC på ett friläge i PP som Munkfors gör 1-5 på sedan gör man även 2-5 i PP i slutet av matchen. AHC va klart bättre i 1:a och delar av 2:a men den 3:de perioden går inte till historien som en av de bättre från AHC's sida.. Noterbart är att Oscar Wiklander lirade back och gjorde det mycket bra.
 
 14, redan inledd
 
Hammarö - Köping HC: 1 - 3  Se matchen livestreamad, och var din egen kommentator!
Duktigt svår bortamatch, Köping har definitivt kapacitet att störa och vinna, men då måste man upp ett par snäpp defensivt och i effektiviteten framåt. Det blir tufft utan Hellström, Jinghage x2, Maikkula, Norman, Sättermann, Lindström och Kinisjärvi, ingen av dem kommer till spel ikväll tyvärr. Rykten gör gällande att både headcoach och sportchefen har setts köra "idioten" på träning, så kanske någon av dem finns med på isen i Hammarö ikväll..?
 
Resultat: 8 - 2 (4 - 0, 1 - 2, 3 - 0)
"Individuella misstag fällde Köping Hockey"
 
Arvika - Grums: 3 - 4 eft sd
Arvika gjorde en bra match i Billerudhallen i förra mötet, o känner säkert att de har ännu större möjligheter på hemmaisen. GIK vill förstås tillbaka till den förlorade förstaplatsen. Det blir förstås en annan match än de två senaste (Munkfors och Flyers), där man måste vara ruggigts starka i egen zon, samtidigt som man måste ta chansen rejält när den ges framåt. Andrew Secco, kanadickbacken, är poängbäst i Arvika men det är nog mer troligt att det är Stefan Kask och Erik Olsson bl a, som behöver producera om GIK ska kunna bemästras. Viktigast kanske blir vilken densitet Kristoffer Östling har, om det nu blir han som vaktar Arvikaburen.
 
Resultat: 3 - 4, jag missade totalt det där att det inte skulle bli sd..men, men..
 
Åmål - Forshaga: 2 - 6
Seriens förlängningslag ÅSK, tar emot nya serieledarna Forshaga IF. Åmåls SK har alltså 5 matcher bakom sig som lett till förlängning, mer än varannnan match hittills. Det är svårt att analysera om det ligger något bakom det, och i så fall vad. Senast, hemma mot Nor IK, så tappade man matchen o extrapinnen, men annars så har man vunnit 3 av 5 extrapinnar, 1 efter sudden och 2 efter straffar. Att det skulle gå till sudden o straffar i kvällens match är inte lika troligt, inte för att det inte kan vara tight en bit in i matchen, men jag tror att Forshaga väldigt gärna vill behålla sin ledarposition och kommer att vara riktigt disciplinerade bakåt samtidigt som man besitter seriens högsta spetskompetens när det kommer till det ack så viktiga målgörandet.
 
Resultat: 5 - 4 (1-2, 2-2, 2-0) Omgångens skräll, för mig iaf
 
Sunne - Munkfors: 9 - 1
Derbydags, som kan ge viss nerv, men lagen är annars från skilda världar där SIK är seriens raket i tabellen medan Munkfors har det riktigt tufft och är med största sannolikhet redan är avhängda från livet ovan nedre strecket.
 
Resultat: 11 - 1
 
Nor IK - Navvies: 4 - 3 efter straffar
Det här är nog omgångens osäkraste match, alltså det kommer inte att vara något polisiärt säkerhetspådrag i Norvalla (hoppas jag) utan det handlar om hur tipset ska se ut..  
 
Resultat: 5 - 4 (2-0,1-2,1-2,0-0,1-0) efter straffar alltså.. Shit, jag tippar så dåligt.
Sur torsk för Navvies, när man hade hämtat upp ett 3 - 0 och ett 4 - 2 underläge, o vinner skotten i alla perioder, totalt 28-52. Nor IKs keeper är het som en kaminfabrik, samtidigt som andrafemman levererar effektivt.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Conny

Hammarös match visas i dag på livearena..

2012-11-21 @ 17:19:32
Postat av: Arvika-insider

AHC-Grums 3-4. Arvika hade det mesta av spelet i första perioden och ledde med 1-0 efter signalen. Grums hade en del lägen men David Tindefjord i kassen va riktigt bra. I andra kunde grums tidigt göra 1-1 i PP och sedan 1-2 efter dryga halva perioden. Sista perioden blev den målrikaste där grums gjorde 1-3 efter 9 min. AHC kunde sedan göra 2-3 i PP minuten senare. 2-4 kom efter att AHC för andra gången i matchen bjudit Grums på ett bra läge. Och sista målet gjorde Jonny Åsvik som även utsågs till matchens lirare i hemmalaget, när det återstod ca. 3 min. I samband med målet fick AHC's Stefan Kask 10 min ABUSE för att ha firat för glatt.. Domare Gustavsson visade prov på stora lungor denna match då han delade ut hela 9 utv. till hemmalaget och 6 utv. till Grums. En match lik många andra för AHC's del denna säsong där man bjuder in motståndarna i matchen genom att bjuda på alldeles för många bra chanser. + idag från min sida till David Tindefjord, Tobias Olsson och Jonny Åsvik.

2012-11-22 @ 00:15:14
Postat av: En annan på matchen i Arvika

Grums hade 14-4 i skott i 2.a perioden och skulle väl ha gjort både 3-1 4-1 5-1 då Arvika hade svårt i denna period.

2012-11-22 @ 08:24:41
Postat av: Göran

Fredrik Ljuden kan bli ett bra nyförvärv för Grums bara att kolla på elitprospect faktiskt 3 matcher med Färjestad

2012-11-22 @ 18:41:29
Postat av: Mio

Falken: Det är inte bara i Köping som publiksiffran är usel. 268 personer går knappt och sätter sig i Billerudhallen längre. Tittade över publiksiffran efter en av dom senaste omgångarna och upptäckte att det var endast 35 åskadare på Norvalla. Eftersom Grums nu kvalat 5-6 år på raken och mött div2-lag från södra Sverige, Vimmerby, Västervik, Boro/Vetlanda mfl så har alltid informationen innan kvalserien varit den samma. Det här är ett lag som inte haft under tusen personer på någon match den här säsongen, det här ett lag som alltid har tvåhundra supporters som reser med på alla bortamatcher m.m. Vad beror det på att hockeyn är så mycket hetare i södra delarna av Sverige? Det kan vi fundera på.

2012-11-23 @ 12:49:32
Postat av: Falken

Stort tack för matchrapporten från AHC-GIK. Jag blev överraskad att det var så pass tight.

Göran:Inte lätt att matcha nyförvärv av den klassen, som bl a GIK kan göra ibland. Köping har det kanske svårast av alla lag i serien när det gäller spelarrekryteringar, det finns inte alls samma hockeykultur i västmanland.
Västerås har alltid kört sitt eget race,dryga som få ända från pojklagen o uppåt, och har inte alls samma självklara fans i sin geografiska närhet som t ex BIK och Färjestad har. Surahammar (div1) är det lag som får "överblivna" VIK:are, medan IFK Arboga (div1) är ett mysterium som går på knä ekonomiskt år efter år (De är tyvärr bara angelägna för ett par hundra arbogabor, trots att de hade kunnat vara angelägna för hela KAK med omnejd om de gjort rätt för 10 år sedan)
Mio: Jag tycker väl iofs inte att ett ett snitt på 379 är så uselt, men jag tycker det är tråkigt att det verkar vara medgångssupporters eftersom det blir färre nu när Köping torskat ett gäng hemmamatcher på raken. Eftersom jag följt div2 VB i snart 10 år så har jag sett att det varit kasst med publik länge i många hallar.
De fyra lagen i botten av serien är också de lag som har absolut minst med publik, och det kanske är så det är, att div2 VB har kräsen publik (medgångssupporters i stället för riktiga supporters)Flyers kommer nog aldrig att få mer en ett knappt hundratal på sina matcher, med det beror förmodligen helt på att BIK tar publiken "ifrån" dem, helt naturligt.
Svårt att veta vad det beror på, visst borde forna div1-klubbar som GIK, FIF, Sunne, Munkfors mm kunna locka mkt fler folk till sina matcher, men jag tror folk är bortskämda helt enkelt, kanske mer bortskämda än i södra Sverige.. ? =)

2012-11-25 @ 01:31:58
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: munkförs

det har du helt rätt i är det för många spelare utifrån är det fel. satsar man på egna spelare och juniorspelare är det idiotiskt för det borde man väl fattat att det inte skulle gå. publiken kommer bara om alla är egna produkter och man är topp i tvåan eller mitt i ettan. bortskämda med minnen från förr. i stort.

2012-11-25 @ 05:01:17
Postat av: Mio

Jag kommer ihåg ett derby mellan GIK och Arvika i Billerudhallen i början av 90-talet. Det var 1.200 personer på läktaren och Arvika hade på den tiden en stor hejarklack som kom med hit. Men det var andra förutsättningar då med spel i division 1 och båda lagen som krigade om en plats till elitseriens kvalserie. Idag är det mest föräldrar, fruar och flickvänner som reser med.

2012-11-25 @ 11:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0