Omgång 3, inklusive resultat. Uppdaterad!

Jahapp, knappt man hinner med här..
 
Tipset mitt:
Två lag som än så länge är utan poäng, men efter 60 effektiva minutes så kommer Arvika att ha bärgat in sina 3 första. Hemmais e gött förstås, men Arvika är helt enkelt är bättre än Örnen, även om de har trökiga skadeproblem. Örnen har 2-17 på två matcher, förvisso mot GIK o NIK, där iaf GIKs storvinst inte var så överraskande, men jag tror inte att Örnen tar några poäng före omgång 8, hemma mot Munkfors, där det kan bli något kanske.
 
Resultat: 8 - 4
Ingen matchrapportering från Arvika, vi får väl hoppas att rapportören inte är skadad också.. ;)
Skämt åsido, vi får hoppas på ännu ett glimrande matchreferat på Arvikas hemsida inom kort.
 
Ett av omgångens två hetaste möten, och jag tror på hemmaseger med uddamålet, men det blir nog hett omet som sagt.
 
Resultat: 5 - 3 (1-2, 1-0, 3-1)
Denna batalj vill jag veta mer om.
 
 
 
Här tror jag det rinner iväg till en klar bortaseger för GIK, allt annat skulle överraska.
 
Resultat: 1 - 9 (0-1, 0-6, 1-2)
GIK vinner med 1 - 9 via skotten 12-47. Såg inte matchen men kan föreställa mig hur det var. GIKs "ålderman" Björn Odot Andersson står för 1 mål och fyra assist. Glädjande för oss grumsingar, så har vi fått förstärkning på backsidan. Conrad Vikström, stor tung back från Kongsvinger gjorde ikväll comeback. Så nu ser laget riktigt bra ut. //Mio
 
Här har vi omgångens andra heta möte, och det kan bli en riktig hockeyfest i Köpings charmigt ocharmiga ishall.
Två lag med likartad start på serien, varsin storvinst och varsin med uddamålsseger. För att det ska bli tredje raka för Blue boars så tror jag de måste bryta "trenden" med en aningslös mittenperre.
 
Resultat: 7 - 5 (3-2, 3-0, 1-3)
En match med flera ansikten, som man brukar säga, o sällan har väl det passat så bra.
- När första p är 7 min gammal, så leder gästande Åmåls SK med 0 - 2, och det såg ut som att det skulle bli en ruggig upplevelse för hemmapubliken, det lutade åt storstryk när man såg skillnaden på lagen.
- 24 mil enkel bussresa är ingen lek på en onsdag, men av det syntes inget hos Åmålstjurarna, det verkade tvärtom som att det var hemmalaget som bussat till matchen. Det var första ansikte det.
När första perren vuxit till 16:23, så leder Blue boars med 3 - 2. Det var ett annat ansikte.
- Drygt 12 min in i mittenperren (Köpings trista mittenperretrend är bruten) så har hemmaledningen ökats på till 6 - 2. Den perioden hade ännu ett annat ansikte, ett snyggt o fint hockeyplyte som bjöd på mycket.
- Från slutrondens första sekunder, och fem minuter framåt så vräker Köping på med väldigt fin hockey mot Åmålskassen, hög fart, stenhårda pass, och det ser ut som 5 mot 3 trots att det finns 5 Åmålsspelare på isen, det bara skulle komma ett sjunde mål..
Men, detta är idrott, o då kan det lika gärna bli 6 - 3, och det blev det. På tal om olika ansikten, så ändrades matchens karaktär igen. Åmål, som såg ut att ha knäat lite, fick nya krafter medan hemmalirarna spelade med frustration o kladd bakom egen förlängd mållinje. 6 - 4 kommer, med halva sista p kvar. 6 - 5 kommer, med 3 minuter kvar, när Åmål får lira PP. Massor med utvisningar, Köping lirar 3 mot 5 efter en drös slarv, to many players o felaktig utrustning (ingen hjälm) men klarar ut det. Åmål plockar keepern, o 11 Thunberg får betalt för att hans ben aldrig står stilla, o sätter 7 - 5 i tom kasse med 19:36 på matchuret.
 
Det finns mycket mer att säga om matchen, men det finns för lite kvar av onsdagen, så det blir en annan dag.
 
Magazin24.se
 
 
Sunne - Navvies: 5 - 1 (väljer annat sätt att rapportera, twittrar bl a)
Jag gissar att hemmalaget är ganska positiva till sin inledning, och att självförtroendet är stärkt.
Skulle förvåna mig om inte Ejdsell finns med i poängprotokollet ett par gånger denna match.
 
Resultat: 1 - 4 (0-1, 0-2, 1-1)
Navvies är inte ett dåligt lag, de är inte 3 - 9 mot Köping senast t ex, där var det ruggig effektivitet som vann mot ett kämpande Navvies, men även om Navvies kan bättre så trodde jag ändå att Sunne skulle ta hem det
Enligt rapport så hade Sunne allt, utom att sätta pucken. 17-3 i skott efter första, men 0 - 1 till Navvies, o på den vägen var det.
 
 
Forshaga - Nor: 6 - 4 (Obs! Spelas på fredag)
Känns som ganska säker hemmavinst, mot ett Nor som inlett serien med att stortorska och stormosa, och har redan 22 mål i omsättning på två matcher.
 
 
Resultat: 9 - 3 (3-2, 3-0, 3-1) Skott:43-24 (12-7,15-10,16-7)
Efter tre mål per period, så kliver FIF upp på andraplatsen efter 3 omgångar. Undrar om det var en ful match, 15 utvisningar (FIF:5 och NIK:10) eller om det var en kinkig domare? Tror mer på att FIF "tvingade" Nor IK att ta till "bus", och det betalade sig med 5 mål i PP. Om man går efter kommentarerna så kunde ha blivit 2-siffrigt.
På söndag är det dags för en riktig värdemätare för FIF, då Grums kommer på besök till Ängevi.
Nor IK har släppt in 21 puckar på tre matcher, förvisso mot två favorittippade lag, men ändå. På söndag är det kanske dags för massor av nätrassel igen, men åt andra hållet (eller hur blir det?) då kommer IFK Munkfors till Norvalla.
 

Kommentarer
Postat av: Mio

Munkfors-Grums: GIK vinner med 9-1 via skotten 47-12. Såg inte matchen men kan föreställa mig hur det var. GIKs "ålderman" Björn Odot Andersson står för 1 mål och fyra assist. Glädjande för oss grumsingar, så har vi fått förstärkning på backsidan. Conrad Vikström, stor tung back från Kongsvinger gjorde ikväll comeback. Så nu ser laget riktigt bra ut.

2012-10-10 @ 21:14:02
Postat av: Falken

Stort tack Mio!

2012-10-10 @ 22:48:13
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: GIK30

Men jag var där och såg matchen och det var som att se lag från olika divisioner skulle ha varit det dubbla men målvakten Kerstvig stod på öra och rädda
Roligt att se Conrad stor och stark back vad som behövdes.Nu blir det en rolig match på söndag i Forshaga seger där och Grums går igen en ljus säsong till möttes

2012-10-10 @ 23:02:52
Postat av: Anonym

http://www.vf.se/sport/ishockey/tung-seger-hammaro

2012-10-11 @ 09:18:08
Postat av: Mattias

Hej Falken!
Alltid lika kul att följa din blogg (har gjort det många år nu). Nu är ju som bekant SIK tillbaka i Div 2, vilket känns bra. Många heta derbyn lär det bli i vinter!

Vad jag förstår så har du den uppfattningen att vi vägrar everysport, vilket är både rätt och fel. Vi har själva valt att inte använda det systemet då vi tycker att det är enormt bristfälligt och inte det mista logiskt och användarvänligt, samtidigt är det ju inget krav för klubbarna som swehockeys rapportering är när vi spelade i div 1. Vi vill kunna samla referat, liverapportering, bilder mm på en och samma sida under matchens gång. Jag vill nog anse att vi är ett av de få lag som matar på med matchbilder, referat mm snabbare än någon annan förening och det skäms vi inte för att säga.

Kommer det bli mer ordning på everysport samt att man hittar en bättre uppbyggnad av helheten så lovar vi att vi ska kolla på den lösningen. men just nu så är det vår hemsida vi lägger mest krut på.

2012-10-12 @ 11:00:17
URL: http://www.sunneik.se
Postat av: Falken

Hej Mattias! Vägrar, är ett ord som blev lite för starkt från mig, ber om ursäkt för det. Jag såg ju att ni använder andra sätt att rapportera, som jag också länkade till, så jag borde ha skrivit annorlunda.
Riktigt kul att du läser bloggen, det inspirerar till att fortsätta, och främst att du också tycker till om det jag skriver. Stort tack för det!
Många klubbar har alldeles genomusla hemsidor, vilket är hemskt tråkigt, men er hemsida håller hög klass, ett föredöme för andra i div2 VB med fler.

Ska bli spännande att se vad Sunne IK kan göra denna säsong. Hör gärna av dig igen om du vill korrigera något, eller liknande.
Stort lycka till med hockeyn o hemsidan!

2012-10-12 @ 13:09:08
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Falken

GIK30:Det blir några riktigt spännande matcher inom loppet av 4-6 omgångar. Är serien "färdigspelad" efter 10:e omgången? Nja, men det kommer att avgöras en hel del.

2012-10-13 @ 00:12:44
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: FIF

Hade Forshaga gått ut med en "vinnarinställning" redan i första perioden så kunde resultatet vart 5-0.
Men Nor kämpade på bra i första perioden, men i andra syntes det att FIF ville avgöra matchen vilket men gjorde.
Vill inte gärna va enögd men det är stor skillnad på dom här lagen....
Matchen var inte så jätte ful, men två fula incidenter hände vilket gjorde att Christian flödén och Tobbe Björk fick bryta matchen.
I slutet gick även Ekengren av.

Ska bli en intressant match på söndag, kan tyvärr vara fördel Grums, dom har haft bättre match motstånd på försäsongen vilket gör att jag tror dom har ett högre tempo i kroppen.
Men den som leverfår se :)

2012-10-13 @ 10:08:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0