27, uppdateras då och då

Efter 26 omgångar, och med 7 kvar att spela

Nerifrån och upp:
Örnen är fortfarande totalt avhängda förstås, men det betyder ju inte att man inte måste spela lite hockey för att få med sig 3 poäng från Örebro. Lite hockey ville inte Köping spela, Köping ville inte spela alls, man visade upp en mycket dålig inställning och gled runt som om Örnens lirare skulle flytta på sig inte röra pucken även om man gav dom den. 2 - 0 och 3 - 2 hade hemmalaget, och jag hade ont i magen.
1 - 4 i mittenperren, ett fall framåt, sista p var en pina, men tre poäng följde med hem i Köpingsbussen.

Munkfors gjorde det bra borta mot Nor, o lyckas mycket på grund av Emil Sättermans 3 baljor (2 sista till 6 - 6 och 6 - 7) ta hem 3 ytterst viktiga poäng. 5 - 4 efter första perren, hmm.

Navvies segersvit på 2 matcher bröts av gästande Hammarö, vet inget om matchen men det ser ut som att Hammarö gjorde vad som behövdes. Ledning med 1 - 4 efter 2 perioder, o sen orkade inte hemmalaget närma sig nämnvärt. I Hallsberg menar man att man vaknade till för sent.

Arvikas powerplay verkar inte direkt gå som tåget. Det måste man konstatera när man ser att Åmål hade 11 st 2-minutare i busbåset utan att Arvika kunde utnyttja det. Tvärtom så kommer 3 - 0 till hemmalaget i mittenperren när Arvika har 5 mot 3 på isen. 25 utvisningar totalt i matchen, och det hanterade Åmål bäst.
Viktiga poäng, och Åmål kan haka på i den fortsatta kampen om playoff. Arvik är ingalunda avhängda, men nog passade det ganska illa att förlora mot just Åmål.

Flyers vände och vann hemma mot Sunne, imponerande, eftersom man låg under hemma mot seriefyran med 0 - 3 efter första p. Det trodde jag inte när jag såg periodresultatet. 3 - 3 och kvitterat efter knappt 8 minuter i andra perren, starkt. Ganska jämn match tydligen, som kunde ha slutat hur som helst, men Flyers är starkast i sudden o behåller extrapinnen i Karlskoga.

Forshaga låg under med 1 - 3 efter första akten hemma mot Grums i seriefinalen. 409 pers i publiken kanske anade att det skulle gå till en tredje raka seger för Grums, men med 8 minuter kvar av tredje perioden så får hemmapubliken jubla åt kvitteringspucken, 4 - 4 genom Björn Wennerström.
Robin Wall sätter sitt 24 mål för säsongen (bäst på det hittills) och avgör för sitt FIF, och ser till att man vinner för första gången mot Grums på ganska länge.
6 poäng skiljer mellan FIF och Grums, är det klart nu?!

27 ser ut som följer

Sunne IK - Örnen: 9 - 2
Alla kan falla igenom, och ge bort is och tid på grund av underskattning, så även Sunne. Örnen har inte direkt sin starka sida i egen zon, men om man slarvar o inte är vaksam så har de ett par lirare med god fart på rören och hyfsat målsinne. Återstår att se hur Sunne inleder matchen, men jag tror förstås att det blir en ganska trygg hemmaseger med minst 6 -7 måls överläge när det är 60 minuter spelat.

Resultat: 16 - 4 (5-1, 5-1, 6-2) Skott:58-25
Tjong, 20 mål i en och samma match, det är en bedrift i sig.
Att Sunne vinner stort är inte överaskande, men att man lyckas hålla koncentrationen och farten uppe när man är så förkrossande överlägsna är jag imponerad av. Johan Wendelstam i SIK hade en trevlig kväll, 5+1 hade räckt för att vinna matchen själv.

Köping HC - Forshaga: 5 - 2
Här får Blue boars något riktigt rejält att bita i, och det är kanske är precis vad som behövs just nu när precis ALLT kan bli bättre än vad man visade upp senast. Jag är lite osäker på hur det ser ut på skade o sjukfronten, feber och elände har vandrat runt i laget så lagledningen har en grannlaga uppgift att sätta ihop formationerna.
Tråkigast i söndags var inte matchen, det var att duktige Emil Forsberg fick en duktigt vårdslös tackling i ryggen o pangade med ansiktet rakt in i plexit. Visiret sprack på mitten o Foppa blev liggandes på isen ett bra tag innan ambulanspersonal kom och tog hand om honom. Vi är glada över att det "bara" blev en hjärnskakning, ett tag såg det riktigt allvarligt ut.

Resultat: 2 - 4 (1-1, 1-2, 0-1) Skott:26-35
1 - 1 efter första 20 var väl inte helt rättvist, men Lyckholm i hemmakassen var riktigt het plus att hans kamrater inte tillät FIFs andra eller tredjegubbe att komma till. Tyvärr så kommer Forshagas ledningsmål på ass från hemmalaget, detta när en back ska fräsa pucken ur försvarszon men väljer att flippa pucken i bröstet på FIFare, mitt i banan högt upp i slottet, istället för hårt efter sargen.
Köpings mål kommer under ett tillfälligt besök i anfallszon, när kapten Permats sätter pucken på mål, FIF-keepern släpper en retur som Jonathan Thunberg kan sprätta in. 9 - 16 i skott speglar den perioden väl.

I mittenperren är Köping ordentligt bättre med, o lyckas skapa flera riktigt fina lägen. Pucken touchar stolpen ett par gånger, och man är riktigt nära att ta ledningen.
2 - 1 kommer i pp, genom Jimmy Hellström som skjuter från blå.
Forshaga är absolut inte ofarliga, de har ett gäng vassa lägen där de ofta hittar en gubbe med fart mellan hemmalagets forwards o backar, men det dröjer 10 minuter innan de 227 i publiken tvingas se att gästerna kvitterar. 2 - 2 kommer när Köping har en man mindre på isen, efter ett powerplay där FIF visat upp högt pucktempo och bra kombinationer som ställer en gubbe, Daniel Donborn, ren framför hemmkassen.
MOMENTUM
Var det luften som gick ur ett lite tröttare Köpingslag, eller en kombination av det och att Forshaga utnyttjade kraften från sin kvittering? FIF gasade på ännu mer efter utjämningen och tvingade Köping till målvaktsblockering 2-3 gånger om i samma anfall. Tyvärr kommer sen något som jag tycker ser ut som en tabbe från hemmakeepern. Pucken flippas löst mot mål från blålinjen, och singlar in bakom Lyckholm. Det syns på kroppsspråket att Lyckholm inte alls är fokuserad på "rätt" saker. 3 meter utanför honom står en medspelare på alla fyra och håller sig för ansiktet, medan spelet är igång, och jag tror det är det som Lyckholm fokuserar på istället för pucken. Rätt eller fel, mål i baken blev det, på ett skott som absolut inte var förtjänt av att gå i mål.
2 - 3 med 2 minuter kvar av mittenperren.

Trejde perioden inleds med tre pp för Köping, men i den spelformen är man inte alls bekväma den här kvällen.
Jag förstår INTE hur man väljer att coacha laget, fortfarande inga specialteams eller någon form av strategiska formationer. Jag kan förstå att det blir problem när backsidan är så skadedrabbad (2 forwards spelar back i matchen) men man måste väl för 17 skapa energi genom att i alla fall försöka. DÅLIGT!!
Forshaga är riktigt pucksäkra, och har bra speed över alla liner. Det blir mycket istid utan puck för Köpingslaget i tredje perioden (efter sina pp) och det resulterar i att Forshaga kan utöka sin ledning till 2 - 4 med drygt 7 minuter kvar. Köping har en handfull chanser till reducering, men det kunde lika gärna ha blivit utökad ledning för Forshaga. Matchen slutar dock med 2 - 4 som resultat.
Rättvist, absolut, men synd att hemmalaget "ger" bort två mål OCH att laget inte coachas alls (enligt mina ögon) i pp. 5 mot 5 är Köping riktigt bra i mittenperren, och gör totalt sett en bra match om man ser till kamp och inställning.

Hammarö - Munkfors: 8 - 4
Munkfors har fyra bortamatcher och tre hemmamatcher kvar

Resultat: 8 - 5 (3-0, 2-4, 3-1) Skott:28-26
3 - 0 efter första perioden, förstås en väldigt tuff start, men enligt Håkan Södergren så finns det inget svårare än att leda med 3 - 0, och det verkar stämma eftersom mittenperren vinns av gästande Munkfors med 2 - 4.
Hammarö verkar dock ha den där sköna förmågan att trampa på lite extra när det behövs (vilken verkligen inte är det lättaste om man tappat i ödmjukhet under matchens gång) och håller "lagom" avstånd till Munkfors matchen igenom.
Väntad torsk för Munkfors, dock så ska lag som står inför att möta Munkfors verkligen se till att förbereda sig väl, eftersom det verkligen är ett kämpande lag med god offensiv kapacitet.
I Munkfors kallar man 8 - 5 för en knapp förlust

Navvies - Arvika: 5 - 2
Ett revanschsuget Navvies vill tillbaka i vinnarspåret, samtidigt som ett illa luggat Arvika kanske har svårt med den riktiga viljan..,eller?

Resultat: 2 - 6  (0-1, 1-2, 1-3) Skott:29-36
Jag är lite förvånad över det ganska klara resultatet, ska bli intressant att se om någon vill säga något om matchen. Förstås viktiga poäng för Arvika, vilka gör att man bara är en pinne efter Åmål och att man nu utökar avståndet till just Navvies (6 pinnar)

Grums - Åmål: 8 - 3
Ett annat revanschsuget lag är säkert GIK, efter torsk i sudden och en riktigt bra match av div1-klass/karaktär enligt flera som var där och såg på. Kan Åmål krångla till det, njej, inte över 60 minuter.

Resultat: 9 - 1 (2-0, 4-1, 3-0) Skott:69 -19 !!
Mittenperren sänkte ÅSK definitivt, och naturligtvis så vinner man inga matcher om man sitter 14x2 minuter i busbåset. Det är ändå ganska anmärkningsvärt att GIK på alla dessa pp:s inte gör ett enda mål. 69 skott mot ÅSK-keepern är också anmärkningsvärt, o lite halvtufft att ha 20 saves per period o ändå behöva racka pucken ur mål nio gånger.

Nor IK - Flyers: 2 - 8
Bamsestort mentalt övertag för Flyers, och jag anar att det kan komma att rassla rejält i Nor-kassen på onsdagkvällen. BIK j-20 fyller på i "Syltburken", och det brukar ju göra nytta.

Resultat: 6 - 10  (2-3, 2-4, 2-3) Skott:32-47
"Vi öser på framåt så får vi se hur det går", ja det verkar ha varit taktiken i matchen för båda lagen.
Väntad och viktig trepoängare för Flyers, och en viss "Sylta" är glad över 10 mål framåt.