Vad händer?

Om/när inspirationen infinner sig så kommer jag kanske att skriva lite om rykten/sanningar/övriga tyckanden och åsikter som på ett eller annat sätt har med KAK-hockeyn att göra..

Den ende som med säkerhet bryr sig om huruvida Falken skall återuppta sitt bloggande och ev matchkommenterade till kommande säsong i någon form är Falken själv..., och även detta har helt med inspiration att göra. Återstår att se hur det blir med det.. Just nu finns det lite inspiration, därav raderna här under.. Håll tillgodo hockelovers! ;)

IFK Boga i div1: Finanskrisens höga stormvågor slår naturligtvis in över landets idrottsklubbar också, och det är i skiktet precis under eliten som det märks som tydligast.
Färre slantar brukar nästan alltid innebära sämre trupp, så den kommande säsongen blir förmodligen rent resultatmässigt sämre än den föregående..., men då snackar vi logik, som allt som oftast inte har något med idrott att göra.
IFK till all-ettan igen? Mkt tveksamt om det räcker, men det är ju egentligen helt omöjligt att sia om eftersom IFK i skrivande stund inte har en enda kontrakterad spelare.
Den nya tränarduon kan vara ett lyckokast, men det tycker jag till om lite längre fram i sommar..

KHC i div2: Ny ordförande, och förmodligen också andra förändringar i styrelsen, men vad kommer ut av det i form av tydlig och långsiktig målsättning!? Skillnaden, upplevt av en utomstående, mellan de två senaste säsongerna hos KHC som klubb är så stor så att det är skrämmande. Hur KHC som klubb, som var så påtagligt positivt och pulserande av framåtanda, energi och engagemang kunde tappa luften så kapitalt är för mig ett stort frågetecken.. Som utomstående så är det ett stort frågetecken som sagt, men andra med insyn har säkert gjort en analys byggd på konkreta fakta..

Med nöd och näppe lyckades man undvika kvalspel för att behålla div2-platsen senaste säsongen
Nu behöver något radikalt ske för att KHC skall kunna hålla till på lite säkrare tabellmark kommande säsong.
 
Samma coach som förra säsongen, vilket i mina ögon är en missräkning. Jag har inte gått en enda tränarutbildning, så mina åsikter har förmodligen inte någon större tyngd, men just den aktiva coachingen var sammanfattningsvis på katastrofnivå under föregående säsong. Här skulle jag kunna räkna upp enormt många konkreta exempel på vad jag menar, men jag hoppar över det denna gången (läs varje inlägg efter matcherna, el matchreferaten på KHCs hemsida.)
Detta gör tyvärr att mina förhoppningar om ett bättre resultat kommande säsong är mycket svaga.

Vikten av Rutin kan absolut överskattas, men att ha rutin i alla lagdelar är ändå oerhört viktig sett över en hel säsong.
Minst 3 rutinerade "gubbar" med ork och glöd kvar står högt upp på önskelistan, två backar och en center vore smaskens.
Detta är KHCs rekryteringsansvarigas största och viktigaste fokus i pågående lagbygge! Enligt mig då förstås.. =)

En kommentar till: KHC skall spela div3-hockey också..., hmm, någon måste göra ett bra jobb för att lyckas övertyga mig om det smarta i detta påhitt..
Varför så tveksam Falken?
Spelarmaterialet räcker inte till ens för att hålla sig på säker mark i div2, och sen ska vi ha lirare som skall fylla på med en femma i ett div3-lag också..!? Vem har fifflat med miniräknaren??
Jag är rädd att det är ett gäng hockeysugna, men icke träningssugna, "gamla" lirare som har sänkt några bärs tillsammans och drömt ihop denna tanke..
Iofs förståeligt att man gillar att lira hockey men att jobb,familj och "onda knän" inte tillåter någon större satsning än en träning i veckan plus en match per helg (utom dom i Hällefors, det är för långt bort och hemskt tråkiga matcher brukar det också vara eftersom Thomas Sander i Hällefors alltid lyckas hänga några kassar trots att han inte tagit ett fullt skär sen sent nittiotal)
Nej, det vore bättre att fortsätta det tydligen nedlagda samarbetet runt ett j20-lag i KAK, eller att samarbeta med KIK i stället (om det är ok rent regelmässigt förtstås..!?)

KIK i div3: Ja inte blir det lätt att ta sig till div2 i brådrasket inte. Om KIK ens tar sig till kvalspel kommande säsong så blir jag riktigt positivt överraskad. (Vem vet, kanske erbjuds KIK en plats i div2 i år igen? Men då hoppas jag att de tackar nej denna ggn faktiskt)

Pontus Brolin i båset igen, naturligtvis den enskilt viktigaste pusselbiten i KIKs pågående lagbygge (coach Brolins status kan tyvärr vara en aning kantstött efter det senaste kvalspelet. Jag menar att vissa spelare kommer att ha svårare att visa den tlllbörliga respekten som krävs för att coach Brolin skall kunna få ut det han vill av sitt lag.., men det är ju bara mina funderingar) , möjligtvis i konkurrens med Per Bergs kontrakt, men då måste herr  Berg upp i nivå till den höga potential vi vet att han har. Av någon anledning så såg det ut som om Berg (som i stort sett ensam kan vinna matcher åt KIK med sin speed, tyngd och styrka) hade tappat i såväl kraft som hockeglädje under stora delar av säsongen.. Vi är många som hoppas att kommande säsong skall innebära att hockeglädjen och glöden skall vara tillbaka.
En Per Berg i högform hör egentligen hemma i en bra div1-klubb.

Vem spelar var?
Det finns ett skapligt gäng hockeysnubbar runt i KAK som inte har bestämt sig för vilket lag de vill lira i kommande säsong, för de som nu har förmånen att kunna välja, och några av dem funderar säkerligen om de skall lira hockey i vinter överhuvudtaget... Ska bli iaf lite spännade att följa rykten och annat som redan börjat surra..
Återkommer angående detta när det finns mer att säga..

Och då har man alltså plitat ner ett gäng tankar och åsikter ännu en gång..

Trevlig valborg, och på återseende!

RSS 2.0