God Jul från Falken!

Jag önskar varje bloggbesökare med familj en riktigt skön och god jul, där du får tillfälle att njuta av det enda som egentligen har någon betydelse och mening, ishock...nej, även om det snart är dags för det enda ishockey-VM som jag fortfarande njuter av, så tänker jag på kärleken till och från nära och kära. 
God Jul hockeyvänner!
 
//Falken
 

22, med förtjöt, tips osv..

 
 
Förtjöt o tips, o sen resultat o eftertjöt
 
Flyers - Blue boars: 2 - 5
"Syltas" Flyers har gjort bra matcher o vunnit mot såväl Grums som Hammarö när de har haft tillgång till sin trupp, men så är det ju för de flesta lag, alltså att man påverkas av skador o frånvaro. Här funderar coach "Sylta" över bl a onsdagens möte med Köping. Hör på reporterns fråga, angående varför Flyers är så ojämna. "Ni har slagit Grums o ni har slagit Hammarö, och ni har förlorat med 8 - 2 mot SUNNE!!" Kanske blir det betoning på just Sunne när han hade tänkt betona resultatet, men annars låter det som en reporter utan koll. Sunne låg alltså ett par-tre platser ovanför Flyers inför den matchen.. Nä, lokalpatriot får man vara som reporter, men LITE insatt kan man kräva att en reporter är iaf.
 
Förra mötet i Köpings ishall vanns av Köping med 4 - 3, efter en match där Köping hade taktpinnen men gav den till Flyers så att det blev jämnare än nödvändigt. Båda lagen har haft det knöggligt med mycket frånvaro i trupperna, där Flyers lånat in från BIK Karlskoga J-20 när de kunnat medan Köping tvingats försöka klara det ändå. Till denna matchen tror jag Flyers har en hyfsat intakt trupp, medan Köping kommer med fullt lag (Jerker Permats vilar förstås fortfarande efter hjärnskakningen mot FIF)
 
Resultat:1 - 2 efter sd (1 - 0, 0 - 0, 0 - 1, 0 - 1) Skott:33-33 (6-10,11-10,14-9,2-4)  
Skapligt viktig match, där hemmalaget får en riktig drömöppning när 1 - 0 kommer redan efter 22 sek. 
Efter det så spelade Köping väldigt stabilt defensivto tog över matchen mer och mer. Kvitteringen kommer genom Robin Karlsson knappt 10 min in i tredje perioden (ass Norman o Graff) Köping är det lag som ligger på mest för att få in segerpucken, men det krävs en fjärde period för att skilja de bägge KHC-lagen åt. 
Knappt tre minuter in i sudden så nätar Köpings Jimmy Hellström, assisterad av S Johansson.
Om man läser den suveräna matchrapporten (ta gärna efter ni andra rapportörer) så kan man nog gissa att Timmy Lehmus Persson håller med om att resultatet var rättvist.
Det var två bra lag som neutraliserade varandra, säger coach Jocke Karlsson efter matchen till Magazin24.
Eftersom Åmål vann sin match så innehar de nu den åtråvärda sista playoff-platsen över juluppehållet. Strax nedanför ligger Flyers, med Köping hack i häl (3 pinnar efter med en match mindre spelad) 
I Charleswood, så skyller man förlusten på sina skadeproblem och att pucken inte studsar åt rätt håll, och fortsätter att prata om att man nu tvingades att lira med två backpar (med forwards som fick spela back) och tre kedjor) Ja men välkomna till Köping hockeys, och andra lags verklighet stora delar av säsongen hittills. 
 
Arvika - Sunne: 2 - 6
Vad tänker Arvika med 10 matcher kvar, kan man bli ett lag för play-off? Framför ligger iaf tre riktigt svåra uppgifter, först nu Sunne hemma o sen efter jul Sunne borta, o sen Forshaga hemma. Ska det bli några poäng på de tre närmaste omgångarna så vill det till att man tror på det.
 
Resultat: 6 - 5 (1 - 1, 0 - 3, 5 - 1) Skott:22-22 (7-8, 7-9, 8-5)
Omgångens skräll!? Ja. för mig i alla fall, och i synnerhet om man ser till matchens händelseförlopp.
En vad jag förstår jämn förstaperre följs av en mittperiod där Sunne ser ut att mer eller mindre gå ifrån, o fingrar efter att bara dra plösen.., men vad händer, Arvika reducerar fem min in i tredje, varpå Sunne greppar efter plösen igen o gör 2 - 5 med "bara" drygt 12 minuter kvar. 3 - 5 kommer nästan "för sent", o sen drar Arvika på sig 2 utvisningar i rad som man klarar. Dubbelutvisning där Arvika lyckas bäst eftersom Secco reducerar till 4 - 5. Prick en minut senare så är det kvitterat (Strömvall) Det här betyder förstås att Arvika har ett skapligt momentum, vilket man inte missar att utnyttja. Det som var en ganska säker Sunnevinst, vänds totalt när T Andersson (Andersson o Åsvik) hänger dit 6 - 5 med en knapp minut kvar av tredje perioden.
Riktigt imponerande! 
På Sunne IKs hemsida, så tycker man att laget tog julledigt 10 minuter för tidigt. 
 
 
Grums - Örnen: 9 - 2
Naturligtvis tre nya poäng till Grums, något annat finns inte.
 
Reslutat: 8 - 3 (3-2, 5-1, 0-0) Skott:50-20
Mitt i första perren, så leder bottenlaget Örnen med 1 - 2 i Billerudshallen. Timeout för GIK, o kanske hårtork i båset, hur som helst så kommer 2 - 2 och 3 - 2 innan perioden är slut. I mittenronden går hemmalaget på knock, o vinner den med 5 - 1 vilket förstås betyder att sista 20 blir utan mening.
 
Åmål - Munkfors: 5 - 4 efter sd
Naturligtvis måste det bli tre nya poäng till Åmål, i alla fall om de inte vill tappa mark i streckstriden. Jag tror dock att det kan bli jämnt, o kanske gå till sudden...o då blir det ju inte tre poäng.
I Munkfors sörjer man att den fyra matcher långa raden med poäng i varje tog slut hemma mot Flyers, men siktar nu vidare mot Kivirantas och Engbergs Åmål
 
Resultat: 6 - 2 (4-0, 2-1, 0-1) Skott:39-23
Mika Kiviranta rantar på med 2+2 i poängligan, o fortsätter att hjälpa sitt lag som nu får fira jul o nyår på playoffmark.
 
Navvies - Forshaga: 2 - 6
Jag är imponerad av Navvies offensiv, men inte av deras försvarsspel. Just det där med försvarsspelet kommer att betyda mycket i matchen mot Forshaga.
 
Resultat:1 - 5 (0-0, 1-1, 0-4) Skott:30-55
Första perren var oerhört rafflande, spelet böljade fram och tillbaka och publiken kastades mellan hopp och förtvivlan, eller så hände nästan ingenting eftersom det enda som rapporterats är en utvisning för Navvies.
1 - 1 efter 40 minuter, vilket inte FIF var nöjda med, växlade ner, blinkade och körde om och försvann i horisonten med 0 - 4 i sista 20. 
I Hallsberg konstaterar man att FIF blev för tunga, och utser trots 5 insläppta sin keeper Daniel "Lale" Svensson till matchens lirare.
 
Nor IK - Hammarö: 3 - 7
Det finns risk för att vi får "se" en slutrond med många mål, där Nor o Hammarö följs åt i 40 minuter, för att sen gästerna trampar pellen i bött o går i från med 4-5 mål sista 20...om nu inte Östman planerar att vara omänsklig igen.
 
Resultat: 2 - 6 (1-0, 1-5, 0-1) Skott:21-55
1 - 0 till hemmalaget efter första 20, och 5-19 i skott. Skottfördelningen höll i sig i mittenperren, men inte effektiviteten. Där hittade Hammarö nu nätmaskor, o gick ifrån till 2 - 5. Östman i hemmakassen räddade 16 skott till i slutperren, men ett skott hittar nätet igen och fastställer slutresultatet till 2 - 6.
 
 

21:an

 Tredje advent och 21:a omgången
 
Köping - Navvies: 5 - 1
Jerker Permats, är enligt uppgift sedan igår tillbaka hemma från centralsjukhuset i Karlstad, o tyvärr är det med en kraftig hjärnskakning. 40 sekunder in på mittenperren borta mot Forshaga i fredags så fick Jerker en tackling mot huvudet, med stor sannolikhet inte medvetet, var på Jerker blev liggande på isen länge för att senare bli hämtad med ambulans. Hjärnskaking är allvarligt, men vi är glada o tacksamma över att Jerker är hemma och kan vila sig helt återställd. Tur i oturen för Jerker och laget är att det snart är juluppehåll, så kanske missar nr 21 i Köping endast två matcher, det viktigaste är dock att Jerker kryar på sig.
 
Köping har spelat upp sig, så trots två riktigt sura torsk (borta mot ÅSK) och nu i fredags borta mot serieledande Forshaga (där Forshaga medger att de inte klarade sig helt utan lite tur också) så har coach Karlssons mannar något riktigt bra på gång. Ingenting skulle smaka bättre än att gå in i jul o nyårshelgerna med två segrar, o då blir det vinst i kväll alltså.
 
Resultat: 6 - 3 (2 - 0, 4 - 2, 0 - 1) Skott:36-33 (8-8,17-11,11-14)
Skön o viktig hemmavinst för Köping, men mer värt än 3 pinnar var det inte. Jag menar då att matchen inte ska värderas för högt rent spelmässigt, för där fanns det mycket som inte funkade.
Jag har inte sett matcherna borta mot Åmål o Forshaga, där jag förmodar att Köping spelat en bättre hockey i 60 minuter, men söndagskvällens resultat var absolut inget jag räknade med efter halva första perren. Då hade Navvies inlett klart starkast, bättre speed och fler skott på mål varav ett klockrent i stolpen. Om inte Lyckholm i Köpingskassen varit så alert (och haft god hjälp av iaf en av stolparna) så hade det inte varit konstigt om Navveis hade haft en ledning efter första perioden. Navvies hade helt klart momentum i matchen, tills dess att Jimmy Hellström startar sin målproduktion. 10:04 kommer en riktig pärla upp i Navvieskrysset, o där blir det lite pyspunka på Navvies samtidigt som Köping spelar upp sig o börjar få lite mer längd på sina anfall.
Köping klarar av ett bp ganska ohotat, o sen är det dags förJ. Hellström (L. Jingahage, J. Graff), när de pangar in 2 - 0 kl 16:33.
Mittenronden startar med att Navvies försöker ta tillbaka momentum, vilket de lyckas med efter 04:01 när E. Larsson (J. Planeby, R. Berglind) fixar en reducering fram till 2 - 1. Initiativet tas dock tillbaka snabbt av Köping, när J. Graff (L. Jingahage, O. Maikkula) hänger dit 3 - 1 bara 51 sekunder senare. 
06:17 kommer dock det jag tror är matchavgörande, då är det dags för Jimmy Hellström igen, som i fint samarbete med Lars Jinghage sätter 4 - 1. Nu är Navvies rejält på hälarna, o Köping äger matchen totalt. Nästan   prick på halvtid så ökar tredjelinan på till 5 - 1 genom R. Karlsson (V. Gustafsson)
 
I samband med det målet så har sekretariatet en dialog med kvällens huvudrandige, den förträfflige speakern är inte helt säker på vem den randige har meddelat som målskytt och ber att den randige ska komma till sekretariatet för ett förtydligande. Detta hemska och fullständigt förnedrande tilltag skakar hela ishallen, så man förstår verkligen hur sårad och fullständigt bortgjord den huvudrandige känner sig, så det är inte mer än rätt att han avkräver speakern en ursäkt för detta nesliga han utsatts för....NOT! (Tydligen så hotar den randige med att stänga av speakern också?) Jag upphör tydligen inte att förvånas hur  fullständigt prestigeproppad man kan vara som domare. Jag undrar hur man kan fortsätta när det ser ut som att man hatar det man håller på med. Duktiga domare inbjuder till dialog, för att man vet att det leder till en skön stämning på isen och att det leder till respekt för alla inblandade, men ett sånt här beteende leder inte till respekt, tvärtom!
 
The Jimmy Hellström show avslutas sen i och med att Jimmy swischar in i anfallszon med pucken, fintar att gå på första stolpen men går runt kassen o vispar in trissan köksvägen istället samtidigt som Navvieskeepern ligger kvar o simmar vid borte stolpen. Riktigt snyggt! 6 - 1 kl 10:12
Navvies får spela pp med ca 3 minuter kvar. Navvies pp har varit klart bättre än Köpings, de har oftast långt uppställt pp med hårda pass och positionsskiften som tvingar köpingsboxen att jobba riktigt hårt. Denna gången kommer inte Navvies till i ett uppställt pp, men det blir mål ändå. Helt huvudlöst tokchansar köpings bp-line så att Navvies kan komma 3 mot 0, o göra 6 - 2. Riktigt dåligt av Köping att överge sin keeper på det viset.
Slutronden bjuder på ett långsammare och mer soloåkande Köping, förmodligen för att man känner att matchen är vunnen. Det blir lite bus, o Navvies lyckas reducera med en man mindre, också det en ren bjudning när siste man i Köping drabbas av nonchalans o "passar" fram C. Dalmo till 6 - 3.
Köping tar time out, o reder ut de sista 8 minutrarna ganska problemfritt.
 
Jimmy Hellström 4 mål, plus en mkt stabilt spelade Roberth Lyckholm i köpingskassen, det var segerreceptet.
 
Magazin24 skriver om en övertygande segeroch bbl.at.se skriver om Hellströms kvadrupel, medan man i Hallsberg menar att lite för många enkla misstag gör att Köping vinner
 
Hammarö - Åmål: 3 - 4
Åmål har också spelat upp sig, men räcker det borta mot Hammarö? Det är svårt, för det krävs disciplin i minst 60 minuter, samtidigt som effektivitetsmatchen måste vinnas. Kiviranta o Engberg, om de är på rätt humör så kan de leda övriga "tjurar" mot en bortavinst, men deras keeper behöver också göra en riktigt bra match.
 
Resultat: 9 - 2 (2-0, 0-2, 7-0) Skott:48-26
2 - 2 efter 40 effektiva, o sen sa det bara tjong när Hammarö gjorde mål varannan minut i tredje perioden. Tre av dem kom i pp. Det fanns en extra växel helt enkelt. Imponerande!
 
Örnen - Nor: 2 - 5 (0-1, 0-3, 2-1) Skott:45-40
0 - 5 kommer fyra min in i tredje perioden, vilket förstås betydde gonatt för hemmalaget. Sen slappar Nor lite o låter Örnen putsa siffrorna lite, mkt mer än så var det inte. 
 
Forshaga - Arvika: 6 - 1 (3-0, 2-0, 1-1) Skott:30-23
Väntat resultat, o FIF stärker sin serieledning. Forshaga punkterar tillställningen med 3 och 4-0 i samma minut efter drygt halva matchen spelad. Slutronden blir en avslagen historia med varsitt mål och 5-4 i skott. 
 
Sunne - Grums: 5 - 3 (0-1, 3-2, 2-0) Skott:32-34
Sunne tar sin fjortonde seger, o knäpper serietvåan på näsan. Detta trots att GIK gör både 1 och 2 mål i pp, o alltså leder med 0 - 2 med nästan halva matchen spelad. Sunne har absolut inte gett upp, de visar de 325 i publiken att de tänker vända o vinna det här. Med sju minuter kvar av mittenperren så står det 3 - 3. Fem minuter in i tredje så gör hemmalaget mål i pp, och det följer man upp med att klara av två bp innan man ökar på med 5 - 3.
Victor Ejdsell, 17-åringen, gör 1+3 i matchen och är förstås en stor segerorganisatör tillsammans med Anders Skoog (1+1)
Det finns fortfarande dem som inte fattar hur bra Sunne IK är, jag ska lägga upp en länk med en intervju med Flyers coach där det ges exempel på just det, men det blir lite senare. 
Sunne flåsar nu Grums i nacken för att ta över andraplatsen, vilket jag inte skulle bli särskilt förvånad om de gör snart.
 
 

Forshaga - Köping, o Munkfors - Flyers i varsin fredagsmatch

 
Alltså dags, för den uppskjutna matchen mellan Forshaga o Köping från 18:e omgången.
Den matchen blev uppskjuten pga väderkaos, o just nu vräker snön ner i Västmanland men jag skulle inte kalla det kaos.., fast det hade det iofs blivit om Köping skulle ta tåget.. Tacka vet jag buss.., fast inte länstrafiken förstås, deras bussar kommer oxå från Bombardier o är alltså inte vädertåliga.
 
Forshaga - Köping: 2 - 3 
Svår bortamatch för Köping, som fortfarande dras med frånvaro på lirare. Fem "gubbar" saknas till kvällens match, Robin Karlsson, Victor Norman, Daniel Hellström och Adam Axelsson.
Förra mötet mot Forshaga, i Köpings ishall, så vann FIF med 1 - 5. Rent spelmässigt var det en betydligt jämnare match, men FIF visade redan då att effektiviteten var bäst i serien.
Ska Köping ha någon chans så måste man hålla farten uppe, och minimera misstagen på blålinjerna. I torsken borta mot Åmål i onsdags så var Köping det klart bättre laget 5 mot 5, och det är något man vill ta med sig i denna fredagsmatch. Dessutom måste köpingskeepern ha en riktigt bra kväll.
"Jag har en bra känsla i alla fall", säger coach Karlsson inför matchen
 
Resultat:6 - 5 (2 - 1, 2 - 4, 2 - 0)  Skott: 37-23 (11-7,14-10,12-6)
Köpings Jerker Permats tacklas mot huvudet 40 sek in i mittenperioden, o blir liggandes, tyvärr så allvarligt att man tvingas ringa ambulans som kommer in på isen och hämtar Jerker. Det enda jag vet just nu att det befaras vara en hjärnskakning. Vi får verkligen hoppas att Jerker inte är allvarligt skadad.
Mer kommentarer om matchen kommer under helgen.
 
Munkfors - Flyers: 3 - 6
Hemmalaget lär fortfarande vara röda om nosen efter snytingen i förra omgången, 3 x 4 - 0 gav 12 - 0 till Grums i Billerudshallen. Upp fort i sadeln, det brukar vara den rätta medicinen, återstår att se om man lyckats glömma stjärnsmällen o kan bjuda upp till match mot flygarna från Charleswood.
Flyers lär vara lite boostade efter sin hemmaseger, och revansch, mot dåvarande tabelltrean Hammarö. Om nu Flyers kommer med fullt lag, ja då tror jag att det blir tre nya poäng under "Syltas" väst.
"Flyers-seger krävs i playoff-jakten"
 
Resultat: 1 - 3 (0-1, 0-1, 1-1) Skott: 31-34
Flyers hade tydligen lite problem med spelartapp igen, men denna gång klarade man hem tre friska pinnar, dock utan att direkt leka hem dem.
 
 

20, med förtjöt o tips, o eftertjöt. Kommentera!!!

Tre omgångar kvar före juluppehållet
 
Örnen - Arvika: 2 - 8
Har örnfamiljen tillfrisknat? Var/är det vinterkräksjuka, eller var det hårda julfester? Blir det match?
Om det blir match så tror jag stenhårt på Arvika. Om Arvika spelar efter sin kapacitet så vinner de komfortabelt.
 
Resultat: 2 - 3 (1 - 1, 0 - 1, 1 - 1) Skott:32-38
Mycket jämnare än jag trodde
 
Flyers - Hammarö: 4 - 3 efter sd
Har flygarna från Karlskoga tillfrisknat? Var/är det vinterkräksjuka, elle var det hårda julfester? Blir det match?
Om det blir match, och om Flyers har 3 friska femmor att mönstra, ja då kan det bli hemmaseger. 
Flyers lånar tre spelare från BIK, " – Nu har vi tre fulla femmor plus två extraspelare, rapporterar tränaren Thomas ”Sylta” Karlsson" Hmm, jaha, schysst mot de "ordinarie" som står över då för att man lånar in spelare som man egentligen inte behöver. Jakten på en playoff-plats förstår jag, men jag har sagt det förut, att låna in lirare på det här sättet (även trots att det är tillåtet) jag gillart inte.
 
Väldigt svårt att veta vad Rivest tycker o tänker om läget i Hammarölaget, men jag skulle tro att man vill bevaka sin tredjeplats. Sunne IK är säkert sugna på att ta över den, o frågan är om det inte kommer att ske i och med denna omgång.
 
Resultat: 4 - 1 (0 - 0, 2 - 1, 2 - 0) Skott:38-25
Hade det på känn, och det var en viktig seger för Karlskogalaget säger NWT.
 
Grums - Munkfors: 5 - 2
Självklart var det en skön hemmaseger för Grums i förra omgången, att bryta förlustraden och att vinna "seriefinalen" kändes ganska viktigt inför fortsättningen. GIK:s coach Johan Pennerborn är ödmjuk inför fortsättningen, och menar att "– Det finns bra lag i den här serien och det går inte att bara ställa ut skridskorna och tro att man ska vinna"
Munkfors å sin sida har, mycket på grund av Emil Sättermanns stigande form, samlat 9 poäng på de sex senaste omgångarna. I och med det så har man lämnat Örnen efter sig i botten"striden". Fortfarande så skiljer det dock hela 8 poäng upp till närmaste lag ovanför strecket.
Matchen kan ses via LiveArena , fast om du kan så ska du förstås ta dig till Billerudhallen o se matchen på riktigt.
 
Resultat: 12 - 0 (4 - 0, 4 - 0, 4 - 0) Skott:40-23
Oj,oj, total dominans från serieledarna, och i Munkfors konstaterar man att det inte håller att dra på sig utvisningar i Billerudshallen, hela 7 av 12 mål i baken kom med Munkförsare i busbåset.
 
Åmål - Köping: 2 - 4
Åmål har vässat formen, 2 trepoängare i rad mot bra motstånd. Först GIK hemma (3 - 1) o sen tar man sig till Arvika o tjongar in 8 mål. Kiviranta är inte målbäst (även om 9 kassar är bra), men en riktig assistkung med sina 24 ass på 19 matcher, och är därför någon att ligga på rätt sida om för Köpings lirare.
Köpings form är svårbedömd, två omgångars speluppehåll, men laget bör iaf vara rejält taggat att spela.
Daniel ut o Daniel in, alltså Lindström är på gång att spela sig till ett kontrakt med 8:eplacerade IFK Arboga i div 1E, och Berggren (tidigare lagkapten i Köping HC) comebackar (kan tydligen lira såväl forward som back) i Köpingslaget. Utöver det så verkar köpingsbussen mot Åmål sakna två lirare, Oscar Maikkula som inte kan ta ledigt från jobbet, och Daniel Hellström som är sjuk.
Köpings buss går 13:30 idag onsdag, det är samma för alla lag, men är det vettigt att behöva ta ledigt från jobbet/skolan för att kunna lira? 
 
Resultat: Skott: 4 - 3  (0 - 0, 2 - 2, 2 - 1) Skott:36-32
20 utvisningar, varav 15 st i mittenperren!! Var det en konståkningsdomare, eller var det verkligen så mkt regelbrott? Hursom, Köping torskar matchen för att man är sämre än Åmål på att utnyttja pp. Köping gör bara 1 mål i pp, Åmål å sin sida tar tillbaka matchen från 0 - 2 till 2 - 2 på 35 sekunder i slutet på andra p.
Kiviranta 4 ass, jag varnade ju..
Jag är besviken, säger coach Karlsson och konstaterar att spelet i PP var direkt bedrövligt, men att man ändå tar med sig spelet 5 mot 5 till kommande matcher. 
 
Navvies - Sunne: 2 - 6
Hemmalaget vet att det inte blir en lätt match, och man vet med säkerhet vilken SIK-line man behöver stoppa.
Vet inte om det är Daniel "Lale" Svensson som vaktar navvieskassen, men hemmakeepern kommer att ställas mot poängligans etta (Anders Skoog) och tvåa (Victor Ejdsell) De lirarna snittar på 2,37 o 2 poäng per match hittills.
 
Resultat: 2 - 3
I och med Sunnes nya färska trepoängare så byter man plats med Hammarö, och är nu ny tabelltrea.
 
Nor - Forshaga: 4 - 6
Anton Östman, är du med? Mycket talar för en svettig hemmakeeper efter onsdagkvällens derby, men Östman har oxå fått ganska många forwards att svettas rejält efter att ha spelat fantastiskt i match efter match. Kan sen Hellkvist o company se till att vara dyngeffektiva när lägena uppstår, ja då kan det bli en riktig match av det här.
Öppet hus i Norvalla  , eftersom föreningen firar 60 år. I artikeln påstår ordföranden att de brukar ha 100-130 personer på matcherna, vilket inte riktigt stämmer med statistiken på Swehockey som säger ett snitt på 65 pers. Önsketänkande från ordföranden, o petigt från Falken.
 
Resultat: 3 - 7 (1 - 2, 2 - 2, 0 - 3) Skott:21-51
352 i publiken! Snittet stiger herr ordförande =), men det verkar som att FIF lade i en växel, eller två, till i tredje perren o seglade ifrån ganska lätt.
Det var en hedersam förlust, enligt NWT, och nog måste man säga att NIK gör det bra i 40 minuter, med tanke på att de hade 8 spelare borta. Anton Östman, NIKs keeper, får beröm av FIF-coachen Peter Nordström
 
 
 
 

19.

 
 
Blogg.se har strulat lite, så har inte kunnat blogga när jag haft tid.., men better late än aldrig
 
Köping - Örnen:
Matchen blev alltså inställd, pga ett sjukt Örnen (på söndag förmiddag fick Köping besked om att Örnen endast hade 6-7 spelare att tillgå) Nytt matchdatum kan ev bli 5/1 -13.
Köping har nu två matcher mindre spelade än de flesta lag, o sladdar lite nedåt i tabellen. Fem lag har från 25-29 poäng, o väldigt mkt kan hända på bara några omgångar.
 
Hammarö - Navvies: 7 - 2 (2-0, 2-2, 3-0) Skott: 40-24
Ganska väntat resultat säger jag, o Navvies själva säger att de var bra med i matchen ända in i 38:e minuten
 
Arvika - Åmål:4 - 8 (1-3, 2-3, 1-2) Skott: 35-30
Här var det skillnad i effektivitet, eller var det burkväktarmatchen som avgjorde?
 
Grums - Forshaga: 5 - 3  (1-1, 1-0, 3-2) Skott:32-34
En av få matcher där Grums förlorar skotten, men nu vinner man matchen vilket säkert väger upp att torska skotten.. Första perren vinner FIF skotten överlägset, men det står ändå 1 - 1 efter 20 min. Andra perren vinner GIK skotten överlägset, o har 2 - 1 efter 40 min. Slutperren är jämnares skottmässigt, men hemmalaget är effektivare o vinner perioden med 3 - 2.
Grums tillbaka i serieledning, men Forshaga har en match mindre spelad. (Spelas den 14/12 hemma mot Köping)
 
Sunne - Flyers: 8 - 2 (2-0, 4-0, 2-2) Skott:32-30
Är det kräksjukan som härjar i Karlskoga? Endast 12 spelare hade "Sylta" att formera i bortamatchen mot Sunne, o det blev förstås svårt.
Sunnes effektivitet är imponerande, o det är som vanligt förstalinan som går i spetsen.
 
Munkfors - Nor: 6 - 1 (2-0, 0-1, 4-0)
Emil Sättermann 1+3.
 

18, me lite förtjöt o tips!

 
Örnen - Sunne: 2 - 7
Svårt att se att det ska bli någon hemmapoäng för Örnen den här omgången. Sunne är för bra, som de flesta lag i serien, men de är dessutom rent mentalt fortfarande lite av en underdog gissar jag (inte i den här matchen kanske, men totalt sett i serien) , i sitt eget huvud, o kommer därför inte att glida runt på en gricka bara för att de möter tabelljumbon.
 
Resultat: 1 - 4 Skott: 31-36
37 pers hade kämpat sig igenom snökaoset till Behrn Arena för att se denna batalj...eller var det arenapersonalen som inte vågade gå ut efter sin arbetsdag? SIK-bussen körde fast i snön på väg till Örebro, men matchstarten behövde bara skjutas på i 10 min. Örnen har blivit bättre, vilket innebär att de lag som matchar mot Örnen framöver måste spela bättre de också...vilket jag tror vissa lag kommer att missa.
För SIK blev den något problematiska Örebrotrippen belönad med tre sköna poäng.
 
 
Forshaga - Köping: 2 - 3 OBS! MATCHEN INSTÄLLD/FRAMSKJUTEN PGA VÄDRET! OBS! Matchen spelas istället 14/12 19:00
Svår bortamatch för Köping, och det oavsett om de hade kunna ställa upp med ordinarie formationer. Just det har de inte kunnat göra på snart 8 omgångar. Så är det för de flesta lag, men här har Köping visat sig sårbara, eftersom det inte finns tillräckligt med kvalitet att fylla på med när 4-5 ordinarie är borta varje match. Det som är skönt är att den tråkiga hemmatorsktrenden nu är bruten, med två hemmasegrar i rad. 
Förra mötet mot Forshaga, i Köpings ishall, så vann FIF med 1 - 5. Rent spelmässigt var det en betydligt jämnare match, men FIF visade redan då att effektiviteten var bäst i serien.
Ska Köping (som även denna gången tvingas åka utan ett gäng tongivande lirare) ha någon chans så måste man hålla farten uppe, och minimera misstagen på blålinjerna. Dessutom måste köpingskeepern ha en riktigt bra kväll.
 
Munkfors - Hammarö: 2 - 9
Nästjumbon mot tabelltrean, o det betyder förstås högt favorittryck på Hammarö. Sunne jagar underifrån, och Grums o Forshaga hotar att glida ifrån på första o andraplatsen. Efter denna omgång tror jag att det är oförändrat.
 
Resultat:4 - 5 (2-2, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1) Skott:31-41
Jag börjar gilla den här serien allt mer, det är så hemskt tråkigt när det blir förutsägbart och klart hur tabellen ska se ut efter 5 omgångar. Version -12/-13 av div2 VB är den mest spännande på 10 år. Just nu beror det på att jumbolagen har vässat spelet, de kommer inte att vara samma strykhundar som tidigare (om trenden håller i sig) samtidigt som GIK-maskinen hackar betänkligt (jämfört med hur den brukar spinna) Ikväll var Munkfors ganska nära en äkta hemmatrea mot tabelltrean Hammarö, och det hade inte många tippat.
Hammarö kvitterade till 4 - 4 med knappt 6 minuter kvar av tredje p, genom Jakob Lindskog, sen blev det noll mål i 4e p, och ett straffmål av Petter Skoglund
I Munkfors är man mer nöjda över en vunnen poäng än två förlorade. Hemmakeepern Jonas Östlund prisas som matchens lirare, efter att ha räddat 35 av 41 skott. Min egen reflektion är att Emil Sätterman har börjat "röra på sig" (1+2 i denna matchen) , vilket förstås är kul, men främst viktigt för IFK Munkfors.
 
Arvika - Navvies: 5 - 4 efter sd
Här kan det bli en het fight. Arvika är på väg uppåt i tabellen, o Navvies har siktet inställt på topp-5.
Jag tror att Arvika har högre kvalitet i sitt lag än Navvies, men Navvies är ett lag som aldrig ger upp o som man absolut inte ska ge lillfingret..eller något annat finger heller för den delen.
 
Resultat: 7 - 2 (3-1, 2-1, 2-0) Skott:32-16
16 skott på 60 minuter, det vinner man inga matcher på.
 
Åmål - Grums: 2 - 3
För ett tag sedan, så pratades det högt om att den här serien är alldeles för dålig (för Grums IK) , det var riktigt jobbigt så dåliga de flesta andra lag var. Nu låter det annorlunda, nu är en bortamatch mot Åmål en svår match, vilket kanske beror på att det har hamnat lite grus i GIK-maskinen på siståne..? Ödmjukhet är en klädsam egenskap, men den kommer ofta "dyrköpt" genom ödmjukande erfarenheter, säger en som vet. Jag tror iofs att Grums kommer att tampas ganska bra med FIF om förstaplatsen, men om de står där som etta fram i mitten på februari, ja det är jag inte alls säker på.
 
Resultat: 3 - 1 Skott:22-34
Jepp, svårt för GIK blev det. Det är iofs inga konstiga resultat, men att GIK har 4 - 4 på de åtta senaste omgångarna hör inte till det vanliga, o dessutom två torsk på raken. 1 mål de senaste 120 minutrarna, när hände det sist? Har det någonsin hänt GIK i div2?
 
Fredagsmatch i Nobelhallen
Flyers - Nor: 9 - 2
"Sylta" siktar på trejde raka 
Vinst med 8 måls marginal för Flyers i Norvalla senast, o nu är självförtroendet hos Karlskogingarna rejält förstärkt sen dess. Inte mycket talar för Nor IK i kväll. Dessutom har NIK 8 pinnar upp till närmaste lag, vilket känns längre än det avstånd man har till närmaste lag under, även om det just nu oxå är 8 pinnar. Då menar jag att Munkfors just nu känns starkare än NIK.
 
Resultat: 1 - 4 (1-1, 0-2, 0-1) Skott:56-24 (16-12, 17-7, 23-5)
Inte kul för Flyers förstås, men annars tycker jag det är väldigt kul att tippa så fel.
40-12 i skott i de sista 40 effektiva minutrarna, o NIK vinner den perioden med 0 - 3. ANTON ÖSTMAN!!
 

Eftertjöt för 17!

Hann inte med o tjöta inför, men lite efter verkar funka
 
 
Jo, men lite överaskad blev jag allt. Jag visste att Flyers hade det i sig, att vinna mot GIK men att nolla dem, det var stort. Det är vår tur att vinna nu, sa "Sylta" före matchen, och, jag hade det på känn, efter matchen.
Skotten, 21-29, var förhållandevis få men det viktiga är ju att några av dem trillar in.
Som alltid svårt att få någon koll på hur Grums funderar efter matchen tyvärr, det hade varit intressant att höra.
Flyers har nu klättrat upp till topp-5, och det blir nog svårt att peta ner dem därifrån igen, men det är ju 15 omgångar kvar. 
GIK har 3 torsk "redan", o jag är rätt säker på att det blir fler, inte många men tillräckligt för att GIK ska få svårt att klara direktplatsen till div1-kvalet.
 
Köping hemmavann mot Munkfors, inför en allt mindre publik (158) jag hade inte möjlighet att se matchen, men kan bara konstatera att det var mkt välbehövliga poäng. Hemmalaget hamnade i underläge två gånger. 0 - 1 och 1 - 2, men lyckades hitta en högre växel och vann tillslut ganska ohotat med 4 - 2 (Skott: 30-31)
Andra raka hemmasegern är förstås bra med tanke på hur det sett ut ett tag, men spelet är man inte nöjda med.  I Munkfors konstatera man att "Hallsberg" gjorde 3 - 2 efter 36 sekunder i tredje perren, men trots att jag inte såg matchen så är jag rätt säker på att det inte stämmer  ;-) 
Två spelare lämnar Köping Hockeyvilket inte direkt är vad laget behöver, speciellt inte som att den ene, Daniel Lindström, är en av lagets två bästa backar, med offensiven som sin kanske starkaste sida. Målproduktionen har inte direkt klaffat för KHC de senaste omgångarna, o därför är det tråkigt att även John Sätterman, erkänd sniper, väljer att pausa med hockeyn. 
Backsidan var ett klart frågetecken redan innan säsongen, och nu är frågetecknet ännu större. Visst ska vi ge tryoutaren Forsman chansen, men även om han skulle visa sig kunna bidra till laget så behövs det värvas fler backar, som det är nu är man alldeles för sårbara tyvärr.
 
Att Arvika vann borta mot Nor (Skott: 29-40) överaskar mig inte det minsta. Arvika är ett riktigt bra lag, o kan slå vilket lag som helst i serien. Mer kan jag inte säga om det, förutom att Arvika nu strävar uppåt (bara 5 pinnar till topp-5) medan Nor IK börjar sladda runt i ingenmansland.
 
Hammarös tredje hemmatorsk, andra raka, mot Forshaga var inte så chockartad heller. FIFs effektivitet och offensiv är väldigt imponerande, och väldigt svår att värja sig emot. (Skott: 22-29) I slutronden dras plösen över Rivest mannar, genom 0 - 4. Forshaga leder nu serien med 2 pinnar, men det som imponerar är att man har 90 plusmål!!, o då har vi 15 matcher kvar. Fortsätter FIF i den här takten så spräcker de 250-vallen innan det här är klart. Huva! 
 
Närkederby igen, o Navviesvinst igen,  ganska väntat men väldigt viktigt för Hallsberg förstås, i en match där de själva tycker att de hade kontrollen från första nedsläpp.  Örnen vinner skotten, 40-36, men det är dem som går i nät som räknas mest. Örnen konstaterar klokt att man bör vara 5 man på isen om man ska kunna vinna.
 
 Sunne mot Åmål hade jag nog tippat som en ganska jämn match, men att det skulle bli 4 - 2 till hemmalaget tillslut, o så blev det ju..  
Skott: 37-32, o 19 st tvåminutare.. Var det en busmatch? Alltid kul och intressant att läsa matchreferaten på Sunne IKs hemsida. Föredömligt detaljerat och engagerat!  "...råkar komma åt klubban på Åmålsspelaren, och vi har ytterligare en slashing för kvällen"  Man känner igen den frustrationen =)
 
 

RSS 2.0