Analysera mera..

I söndagskväll mötte KHC ett mycket mer laddat FAIK än de mötte i första derbyfighten, det var ingen tvekan om det.
Självförtroendet på FAIKarna var naturligtvis stärkt efter 3 raka segrar.

När sedan KHC kunde sätta 0-1 i matchens första PP efter redan 3:47 så stoppas FAIKs energi upp lite, men de är fortfarande heta spelmässigt.

Efter 8:53 så sätter KHC 0-2 genom måltjyven Zilén. Före det har KHC spelat bra BP samtidigt som en förmodad frustration hos FAIKarna leder till att det heta spelet övergår till överhettade spelare som slår och slashar högt och lågt. ( Det var många KHCare med blåslagna händer, handleder och armar efter matchen)
Något av slahsandet uppmärksammas av domare Östlund och det försvårar självklart för FAIK när de åker ut i busbåset istället för att ta chansen att spela PP.

Att FAIK hämtar upp till 2-2 innan 1:a p är slut är inte så anmärkningsvärt i sig, de har ett bra lag med hög speed och skickliga spelare men de spelade ofta på och över gränsen till det brutala och otillåtna när de jagade ikapp.

Min åsikt är att KHC förlorar matchen, till stor del, på spelet framför målburarna. Många gånger tycker jag alltså att domare Östlund borde agerat, men runt egen målbur är det lite för tunt och obestämt agerande och runt motståndarkassen fick man inte in så mycket folk som man är ganska duktiga på normalt sett.
FAIKs målis hade ofta fri sikt när skotten kom, eller så hade KHC-skytten full sjå att få pucken på mål eftersom FAIK jobbade bra upp på skytt hela tiden. 
När man förlorar fighten framför mål så vinner man inte de viktiga 2:a-puckarna, alltså de lägen som uppstår på returer från målisen eller backbenskydd.

De viktiga kvadratmetrarma runt kassarna var FAIK helt enkelt starkare, hetare och "elakare"

KHCs PP-spel fungerad riktigt dåligt bitvis. På 8 tillfällen med mer gubbar på isen än FAIK (inklusive två tillfällen med spel 5 mot 3 i 1,40 ca) så lyckas man bara få in ett mål.
BP fungerar lite bättre, KHC sätter som bekant 0-2 i spel 3 mot 5, men man släpper in både 2-2 och 4-3 i BP. Jag får ihop det till totalt 7 BP för KHC.

Spelet runt kassen, egen och motståndarnas måste bli bättre. Så även spelet i PP.
På detta beror torsken i söndags enligt Falken iaf  =)

Hoppas att coach Björklind kan flytta fokus från domaren (förstår frustrationen även om det är missriktad energi som kan "vilseleda" laget att ha fel fokus) och hitta tillbaka till en framgångsrik spelplan igen.
Jag tror det!

//F

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0