Inför KHC (KGA) - KHC

Dags för söndagsmatch i Nobelhallen i morgon då Karlskoga HC tar emot KHC Blue Boars..

Hemmalaget ligger på 6:e plats efter att ha skrapat ihop 3 vinster: 6-3 hemma mot Arvika, 7-4 hemma mot Kristinehamn, och 1-5 borta mot Navvies nu senast. Detta plus hela fem oavgjorda fighter (flest oavgjorda matcher i serien) Lite anmärkningsvärt är det att fyra av dessa matcher slutat med samma resultat, 3-3 !

45-43 ger +2 i målskillnad (KHC har 51-41, +10)

Karlskogas poängkung så här långt är nr 20 Carl Berglund, 5 mål och 16 ass = 21 poäng
Berglund snittar på 1,75 poäng per match, men han ligger även högt i den interna busligan med ett snitt på drygt 4 minuter per match (men då är det någon 10-minutare inräknad förstås)

Detta med busbåset kanske ligger i släkten, eftersom hans storebror heter Christian Berglund ( Bofors, Färjestad, New Jersey Devils, Florida pathers osv) , hur som helst så är det en lirare som KHC bör ha lite extra uppmärksamhet på.

Karlskoga är ett ungt lag, med bl a 8 st 18-åringar.
(Maxim Fokin (21 år) är ny för i år och är  back som sin far Sergei Fokin, nu i Grums)

Karlskoga är även ett svårslaget lag, och jag tror en nyckel till vinst ligger i att spela tufft men på rätt sida gränsen förstås. Det lag som bäst klarar spelet i BP och PP vinner matchen, så är det väl i alla matcher egentligen men något säger mig att det kan gå hett till i morgon och då gäller det att ta vara på de chanser man får.

Hur är egentligen läget med laget, KHC alltså..?
1 pinne på de tre senaste matcherna och 11-15 i målskillnad. Det är väl inget jätteras resultatmässigt men spelmässigt har det sett rent bedrövligt ut emellanåt.
2:a p i Kristinehamn var årets bottennapp, tätt följt av 2:a p hemma mot Arvika.
Matchen emellan dessa två, mot Faik borta, var bättre spelmässigt men där torskade man fighten runt båda kassarna och var för veka.

Inför senaste hemmamatchen, mot Arvikingarna, så hade coach Björkling givit laget  "ordern" att ha kul på isen.
Jag tror det är rätt, laget skall sluta fundera (om de gör det) och i stället bara gasa.
KHC har mycket hög potential när det gäller högt tempo och frenesi och att ligga på högt i forechecking, då klarar man att täta till i mittzon och vinner mycket puck som snabbt förvandlas till målchanser.
Ödmjukhet behövs också i lite större dos, spela ut puckskrället ur zon och ta ny försvarsposition i mittzon istället för att leta en "snygg" pass som ofta går till motståndaren med mål i baken som följd.

Tigerkött och taggtråd!

Dags för vinst igen !

Go KHC !

     

Kommentarer
Postat av: Snukke

Gick ju bra det där...

2007-12-09 @ 19:43:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0