Nor IK - KHC

Nor IK tar emot KHC i Norvalla ishall på söndag kl 17:00.



Det finns en text på Nors hemsida (som för övrig är enormt stendöd) det står : " Feed the beast" =) Vem ligger bakom detta, är ju närmast patetiskt i hockeysammanhang!?

I trakten så kallas Nor IK ibland för Grums 2, det ligger ju bara några stenkast därifrån och man har ungdomsverksanheten ihop med Grums. Några av killarna som lirar i Nor gör det för att de inte platsar i Grums, så säger iaf några av Grums supportrar.

Nor är att betrakta som oberäkneliga, de kan spela riktigt bra och fartfylld hockey, men de har också åkt på några svidande proppar hittills.

Nor är väl ett typiskt värmlandslag, och med typiskt menar jag då att stora delar av laget helt plötsligt kan hoppa av och börja i någon annan klubb. Det finns ju några att välja på i området, så om inte galoscherna passar så drar man vidare.

Jag vet inte hur länge det dröjer innan fler värmlandsklubbar måste dra ner verksamheten,men jag blir inte förvånad när det händer igen, det är inte lätt att driva det vidare helt enkelt. Det är självklart svårt ekonomiskt eftersom det är mycket färre aktiva medlemmar i klubbarna nu mot för bara 5 år sedan.

10 poäng hittills
4 vinster, (KHC borta, KGA hemma, Arvika hemma (8-1!) och Åmål borta) 2 oavgjorda (Arvika hemma och V-ås borta) och 8 torsk (varav fyra raka torsk de senaste matcherna, och tre av dem på hemmaplan (Grums,Kil, Forshaga) och en stortorsk i derbyt i onsdags borta mot Grums (9-1)

Målskillnaden är -16. Det är bara tre lag som gjort färre mål, och två lag som släppt in fler.

Derbygrupp modell tuff

Nor spelar ju i en derbygrupp precis som KHC, men de har Grums, Åmål och Arvika att möta fyra matcher per lag och det får nog trots allt anses som en lite tuffare uppgift än den KHC har (FAIK, V-ås och Hallsberg)

Därför skall man ha största respekt för Nor, och inte låta sig luras av 10e-platsen i tabellen.


Bussben och bussmos
Den största motståndaren för KHC är självklart Nor IK, men bussresan är också en motståndare i sig.
Första 5-10 minutrarna i matchen tror jag är enormt viktiga, i alla matcher, men speciellt i bortamatcher efter en 2-timmars bussresa.

Bussbenen måste skakas loss, och bussmoset i skallen måste blåsas bort, innan matchen börjar, annars visslar det bara till och så är matchen över.
Nor visste om det när de kom till Köping i andra omgången, de startade i ett virvlande tempo och vann ganska enkelt mot ett stillastående KHC (0-4)

Laget med mest och bäst fart i benen vinner matchen, och då är det klar fördel för hemmalaget, men det är innan nedsläpp det.
Om KHC kan komma förberedda och fulladdade och stå på utav bara hum hum direkt i inledningen, ja då kan det gå vägen.
18-sekundersbyten, de första 5 minutrarna (så gott det går) är ett måste för att få upp pulsen snabbt.
Inte avaktande och leta smörpass i egen zon, högt tempo och enkelt sarg ut om det behövs i stället.
Sänk motståndarens tempo och dra upp det egna tempot.

Ta det här nu boys, så vi får fira jul med två raka segrar innanför västen. Gött det!

GO KHC!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0