KHC mot KGA

image9

Skulle vara lätt att skylla på den randige efter fredagskvällens KHCmosning... 1 - 10 !!!!
Och inte gjorde Blunden, el vad han hette, och hans kollega Blindell nån stormatch prexis men bilden är med mest för att den är kul

KHC Karlskoga var bättre på allt och vann enkelt, efter en bra start av KHC Köping i första perren..
Efter 37 sekunder av 2ndra så är KGA i ledning, man är helt enkelt mycket starkare vid tek och vet precis vad man ska göra, det var ren klasskillnad och där gick tåget.

Det är något som KHC absolut måste komma till rätta med, och visst beror det till viss del på bristande rutin och lite för tunna muskler att man blir så fullständigt avklädda vid tek i försvarszon men mycket handlar om skolning också, att man måste få lära sig vilken uppgift man har och hur man skall utföra uppgiften. Det ser inte ut som att den skolningen riktigt finns tyvärr.

KHC förlorar teknikningsmatchen med ca 25 - 60 och det speglar väldigt mycket av matchen.
Jag räknar till minst 5 mål i baken som kommer till som mer eller mindre en direkt följd av förlorad tek i egen zon.

I vissa lägen är det viktigare än andra lägen att vinna en tek, men i de flesta lägen är det viktigast att inte förlora en tek. Flummigt!?
Nja, men jag menar att i egen försvarszon med en gubbe mindre t ex så bör du ha en taktik för att inte förlora hellre än att vinna teken. När pucken släpps så måste alla ha helt klart för sig vad som skall göras och eliminera alla möjligheter för motståndaren att få kontroll över pucken. Låsa klubbor, screena bort motståndare och skapa utrymme för en medspelare med uppgift att skicka ut pucken ur zon.

Ska inte skriva ett nytt referat till matchen, det räcker med det som nu finns på KHCs hemsida, men jag kan inte låta bli att kommentera den lite för stora "tuppfightsvillighet" som gästande KHC Karlskoga visade upp. Enligt vad man kan hitta i flera matchreferat på KHC Karlskogas hemsida så är man medvetna om sitt "problem", att man hamnar i utvisningsbåset väl mycket i onödan.
Nu var det inte så förskräckligt mycket sånt i denna matchen, Köping har mest minuter på botbänken (men då är en 10-minutare inräknad, annars skulle det vara 14 lika i minuter tror jag typ) men om KHC Karlskoga tänker sig vara framgångsrika i kvalet mot betydligt tuffare motstånd så måste man tämja den värsta adrenalinstinnheten, annars kommer det att kosta dyrt.

Jag skulle gärna se att KHC Karlskoga går upp, och då ska jag väl erkänna att den största orsaken till det är att vi slipper möta dem igen i nästa säsong  ;)

Så lycka till Charleswood HC!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul å se dig igen ja vet ju ven du är....
även grön 22 vet nu men han lovade att
inte avslöja något
Ha de Ri...
Säta

2008-02-23 @ 12:15:35
Postat av: F

Oups,avslöjad.. =)
Svårt att smussla med anteckningsblocket, och den långe fotografen och jag har svårt att låta bli att dela med oss av våra "expertanalyser" till varandra emellanåt så det kan väl tänkas skapa misstankar om vem Falken är..om det nu skulle vara någon som funderar
=)

Grattis till kvalet mot div1, hoppas ni lyckas.. Så vi slipper er nästa år =)

2008-02-23 @ 12:56:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0