Play off 1 i div3: Sura HK i knapp ledning efter första mötet

Sura HK vann första matchen i play off 1, hemma mot Skultuna IS.

5 - 4 (3-0,1-3,1-1) Skott:36-25 (11-5,12-12,13-8)

Sura HK dominerade kraftigt i första perioden, och trots 3-0 efter första perren så ska SIS tacka sin keeper för att det inte var ett par till i baken.

I mittenronden så kliver Skultuna på lite bättre i kroppsspelet och gör en mycket bättre insats totalt, vilket gör att man vinner andra perioden med 1 - 3.

Sen i sista perren så var Sura det något starkare laget igen vilket gjorde att SIS aldrig var riktigt nära att hämta upp Suras ledning.

Sura vinner på att man får utdelning när man ligger på i första perioden, 3 - 0 där visade sig bli matchavgörande.

Jag tror att Skultuna IS vinner play off 1, detta eftersom man har varit starkare än Sura HK denna säsong.
Sura har vunnit en match lagen emellan tidigare före denna play off, just med 5-4 hemma,  men i Skultuna har SIS vunnit med både 5 - 2 och 8 - 1. Det har varit jämna fighter länge i matcherna, så även matchen där slutresultatet tillslut blev 8 - 1.
Det är förvisso historia nu men magkänslan säger ändå SIS.

En viktig kugge i SIS maskineri är defensiven, främst Nicklas Ekstedt, SIS-keepern. Han är av den typen burväktare som kan stänga bakdörren och vara matchvinnare för sitt lag, lite ojämn och hafsig emellanåt men mycket viktig och nyttig för SIS totalt sett.

Jag tror SIS blir tillbakapressade av Sura HK i princip hela första perren på fredag, men försvarsspelet och Jerry Östman gör att SIS går till första pausvilan i ledning med 1-0, trots att man torskat skotten med 13-3.

Sen vinner SIS matchen med 6 - 4 och spelar play off 2 mot Kungsör IK på söndag den 24/2 i Actahallen i Kungsör.

Då vinner KIK, men det är en annan historia..


Kommentarer
Postat av: Koll

Kungsör spelar första kvalmatchen borta på söndag, så Actahallen får besök av Sura/Skultuna på tisdag nästa vecka för avgörande match!

2008-02-20 @ 18:21:51
Postat av: F

Helt rätt Koll! Jag var lite snabb där, trodde helt enkelt att vinst av div3 skulle innebära hemmamatch i första mötet.. (lite konstigt att det inte gör det tycker jag nog) men nu är det som du säger
Söndag 17:00 i Sura/Skultuna, och tisdag 19:00 i Actahallen.

2008-02-21 @ 08:34:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0