Vilka förstärker och hur och varför?

Vilka ?förstärker? och hur och varför?

Det är ju ytterst vanligt att lag som vill ta sig upp eller hålla sig kvar gör vad man kan för att förstärka sitt lag med ?nya? spelare under säsongen, så även i div2.

 

Grums vill ju upp och tillbaka till div1, de har tydligt deklarerat att de bara tänker ha en 1-årig sejour i div2.

De leder serien men inte speciellt övertygande, och därför försöker de stärka upp sin trupp.

2 lirare har anslutit, som jag inte vet något om.

 

Anmärkning:

Deras hemsida uppdateras bara när man vinner, förluster eller oavgjorda matcher som mot Åmål (8-8, handbollssiffror) kommenteras knappt alls eller väldigt sent. En ganska patetisk inställning, som om man inte vill inse verkligheten. Som om man vill låtsas om att Grums IK fortfarande skulle kunna bli ett respekterat div1-lag, som man en gång verkligen var.

 

Lilla Grums

I Grums kommun bor ca 9300 invånare, som Kungsör ungefär, och det är inte lätt att ha ett div1-lag i en så liten kommun. Intresset verkar inte heller finnas, jag vet inte säkert men Grums IK har nog ett av seriens sämsta publiksnitt.

 

I trakterna runt om Grums så finns det drivor med andra div2 och div1-lag, så det är inte lätt att få spelare som håller för avancemang till div1, det är tuff konkurrens om de spelare som finns helt enkelt. Tiden har flytt för Grums IK, div1-spel blir det inte på ett bra tag igen. Kvalspel, ja förvisso. En plats i div1 nästa säsong, inte omöjligt men riktigt svårt och i så fall bara för att rasa ur igen kommande säsong.

 

Forshaga IF verkar rulla på med samma manskap, de kommer kanske att klara en kvalplats men de räcker inte i ett kval.

 

Kils AIK svamlar om att ta sig till kval och att försöka ta sig upp, men det blir inget denna säsong.

 

Karlskoga kan bli en outsider, jag tror de kommer att blir riktigt svårbesegrade de sista 12 omgångarna och kanske kan de ta en kvalplats, men där tar det stopp. Förstärkningar verkar utebli, men kanske får någon chans på bänken i Bofors.. Berglund aspirerar.

 

KHC, Köping, då ? Det har ryktats lite om någon eventuell förstärkning, men det räcker om Mattias Wannqvist och Andreas Ericsson kommer och förstärker på backsidan, det är där det behövs. Vet inte hur der blir med det dock.

Det blir tufft men en kvalplats måste vara målet nu, kapaciteten finns definitivt men jag är rädd för att ?motorstopp? som vi upplevde i omgång 11-13 skall dyka upp igen.

Det var fysiskt smärtsamt att se laget underprestera som man gjorde då, det var mental härdsmälta och inget annat.

Go:et, glädjen och det där KHC:aktiga krigandet var som bortblåst.

Kan coach Björklind och kompanjoner smörja maskineriet så att man undviker liknande ?motorstopp? igen så kan det bli riktigt kul framåt mars.

Men då måste vinnarskallarna på, KHC-hjärtat bulta och grillorna glittra. Är du med på den Jubbe?

 

Åmåls SK blir också ett lag att räkna med kommande omgångar, de har blandat och givit så här långt, 7-7 i vinst och förlust, men de kan landa på en kvalplats om de får spelet att stämma. Ett sånt lag som kan fylla på med folk när som helst , det är finnar och slovaker högt och lågt.

 

Kristinehamn HT kommer att krångla till det för många lag även fortsättningsvis i serien, men de kommer inte att klättra högre än max till plats 6 när det här är klart. Jag vet inget om eventuella förstärkningar.

 

FAIK, Fagersta kommer! Förstärkta med bröderna Ekegren så blir de helt klart bättre.

Jag tror de blir att räkna med och kommer troligtvis att bli de kommande omgångarnas raket. Landar inte på kvalplats men strax under.

 

Arvika HC ramlar inte ur men de kommer inte att klättra högre heller. Förstärker de? Knappast möjligt eftersom de knappt fick ihop lag inför säsongen. I dessa trakter byter spelarna lag som vissa byter kalsingar. Lojalitet, vad är det?

 

NOR IK får kämpa med Hallsberg, och kanske Västerås om de tre sista placeringarna i tabellen. Tipset blir att serien slutar som det nu ser ut där nere. Nor kvar, Hallsberg och V-ås får kvala sig kvar om de kan.

 

IFK Hallsberg har redan förstärkt, de gjorde det före jul och det med samma gubbs som de brukar tjata till sig när det börjar osa kvalplats. Så har det sett ut de senaste ?25 åren?. I år lyckas de inte.

 

VIK KH Ungdom, vem bryr sig om detta lag?

Vill inte vara otrevlig men inte är det många som orkar kolla på deras matcher i alla fall.

Kan de/vill de förstärka för att hålla sig kvar? Jag har ingen aning.

De tappade nästan hela stommen från förra året och då var de inte heller speciellt bra.

Hur ska de göra, kommer de att försöka hålla sig kvar eller satsar de på att ge allt mot KIK och HC Örnen och något annat div3-lag i kvalspelet och lägga sig mot Skultuna?

Kanske är Skultuna VIKs nya farmargäng ?

 

 

Kul att det drar igång i morrn boys!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0