Inför omgång 6 i div2 Västra B.

Forshaga - Kungsörs IK

Kommentar:
FIF har att återhämta sig från stortorsken senast mot KHT, gästerna KIK har däremot råg i ryggen efter första viktorian hemma mot ÅSK. Jag tror att tesen "man vinner inga matcher i busbåset" kommer att bevisa sig sann i kvällens möte. Den som håller sig på isen vinner alltså.
Mitt tips: 3 - 4


Grums IK - Kils AIK

Kommentar:
Hur påverkas GIK av att "bara" ha fått med sig 1 st pinne från de två senaste matcherna? Svårt att svara på men jag tror att de kommer att ta sig samman och spela ännu mer som ett lag och alltså bli ännu bättre.
Kils AIK har en positivare trend än tidigare, 3 pinnar av 4 möjliga de senaste två matcherna, en "lätt" motståndare och en svår. Jag har dock svårt att tro att KAIK ska kunna rubba GIK hemma i Billerudshallen.
Mitt tips: 6 - 2


IFK Hallsberg - Nor IK

Kommentar:
Hallsberg på hemmaplan är ingen större fördel för dem, i så fall bara för att man slipper åka buss. Hemmapubliken brukar vara ganska lätträknad och tystlåten tyvärr.
Styrkan hos Navvies är försvarsspelet med stora starka backar och en riktigt stabil keeper. Kan man sen få bättre utdelning på skotten så blir det tufft för Nor. Hallsberg hade ju hela SJU träffar i virket senast mot KAIK. Nor IK har inte ett lika starkt försvar, även om deras målis är riktigt duktig. Det är tempot hos sina forwards och orkesmässigt som Nor kan vara starkare än hemmalaget. Effektivast vinner.
Mitt tips: 6 - 3


Köping Hockey - Arvika HC

Kommentar:
Köping Hockey har ännu noll poäng i inbördes möten mot Arvika, på de säsonger som de mötts.
Det har dock ingen betydelse i kvällens match, det som däremot har betydelse är att Arvika spelat stabilt, producerat framåt och släppt in mindre än 2 mål per match hittills. Duktigt försvar och målvaktsspel alltså, plus målgiftigheten.
Tufft blir det för hemmalaget, och inte blir det bättre av att man ännu en gång tvingas konstatera att man riskerar att ha inte mindre än sex spelare frånvarande på grund av sjukdom och skador. Flera av dem är av det lite namnkunnigare slaget också tyvärr.
Det positiva är att KHC har nyförvärv på gång, 2 från Suras div1-trupp, en forward och en back, plus ännu en back från Örebro. Till kvällens match verkar det som att forwarden är klar. Allt är från hyfsat säkra källor även om jag inte vet några namn ännu.

KHCs hockeykrigare har visat mycket kamp, lagmoral och hjärta oavsett vilket lag de ställt på isen.
Detta kan räcka långt, det har vi sett förr.
Mitt tips: 3 - 2


Säffle HC - Kristinehamns HT

Kommentar:
Säffle, Säffle, tyvärr får ni nog räkna in det femtionde bakåtmålet för säsongen i kvällens match. Detta om Kristinehamns HT har med sig skallen och spelar som de kan.
Då blir det stortorsk igen för hemmalaget, kanske tvåsiffrigt.
Mitt tips: 2 - 9


Viking HC - Karlskoga HC

Kommentar:
Om man läser och har läst matchreferaten på Flyers för övrigt magnifika hemsida, så slås man av något som jag betecknar som bristande ödmjuket hos coachen, det heter "oflyt, skymd målvakt, otur osv. " Om bara om fanns så hade vi vunnit, typ.
Det finns alltid en motståndare, och om de vinner så beror det oftast på att de var bättre, i alla fall just den matchen.
Alla förluster beror inte på att man inte kom upp i sin egen bästa nivå eller att man hade otur, motståndarna kan helt enkelt ha varit bättre. Att inse det emellanåt hjälper till, och det skapar ödmjukhet som faktiskt är en bra egenskap.
Testa det nångång Flyerscoachen, det är bara hälsosamt. En annan sak, alla kommuner har (tack och lov) inte en kanonfabrik som ger pengar till fina ishallar och arenor så sluta gnäll på kalla hallar och sunkiga omklädningsrum.
Ödmjukhet var ordet.

Kvällens matchresultat kommer att avgöras beroende på vilken inställning Flyers har till matchen, om de lyckas unvika underskattning så vinner de ty de är bättre än Viking. Hemmalaget behöver ingalunda skämmas för sin sjundeplacering, de har förtjänat den om kommer sannolikt att krånga till det för de flesta motståndare denna säsong.

Mitt tips: 2 - 4 efter en jämn match som Flyers avgör i tom kasse med 2 minuter kvar.


Åmåls SK - Hammarö HC

Kommentar:
Hemmalaget med två raka torskar, normalt starka på hemmaplan, tar emot Hammarö HC som har en betydligt bättre trend. Något säger mig att det blir en tempostark match där matchen i matchen avgör. Keeper-fighten är avgörande för hur poängen fördelas ikväll.
Mitt tips: ÅSK tar sig samman inför sin ofta högljudda hemmapublik och vinner med 4 - 3



Må bästa lag vinna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0