Omgång 10, med tips, resultat och kommentarer före/efter (updated)


Arvika HC - Kungsörs IK: 7 - 1 (2 - 0, 1 - 1, 4 - 0)
Skott: 45-12 (14-4, 17-4, 14-4)

Falken tippade: 6 - 1

Comments before the game: Nytt toppen mot botten-möte, och denna gången sker det i Arvika. Jag tror att Kungsörs IK får det oerhört tufft om man inte spelar så disciplinerat som man måste. Arvika är ett mycket välorganiserat och taktiskt skickligt lag med smarta och tekniska spelare både framåt och bakåt. Går man bort sig mot dem så rasslar det snabbt i baken.
Inget är dock avgjort på förhand, underskattning från hemmalagets sida är inte omöjlig samtidigt som att KIK har mer att ta fram ur sin spelartrupp äv vad man hittills har visat. En sån som nr 5 Per Berg har inte alls nått den nivå som han har kapacitet för och har visat förut. I form så rankar jag honom som en av seriens absolut bästa spelare, och han skulle utan problem ta plats i vilket div1-lag som helst.  Det gäller att han får till det och att han har kul när han spelar hockey, nu ser det inte ut som att han har så roligt. En spelar gör inget lag, men med Per Berg i form så är KIK helt enkelt ett mycket bättre lag.
De senaste två matcherna visar, trots två torsk, att KIK är på väg mot ett bättre spel. Fortfarande gäller dock att spela i 60 minuter och att inte besöka busbåset i onödan.

Spelare att se upp extra med för KIK är AHCs nr 23 P Eriksson (8 mål) och nr 10 T Inkinen (7 mål) plus många fler förstås. Arvika är ett lag som oftast har väldigt bra förstaperioder, så här gäller det att var på tå direkt. Snittresultatet hittills visar att de vinner de skotten i alla perioder men att de är som skottvilligast i första perren.

Comments after the game: Nitade nästan tipset helt, så när som på ett mål.
När man checkar in Arvikas tankar efter matchen kontra KIKs coach Pontus Brolins tankar så märker man en viss skillnad i uppfattning, nu är ju inte detta något unikt fenomen direkt men det är ändå intressant.
Coach Brolin: "Vi var bra med länge i matchen, vi reducerade till 2 - 1 i den andra perioden men fick det sedan tungt efter 3 - 1 från AHC i slutet av perioden och med det snabba (eft 40 sek) 4 - 1 i början av tredje perioden"
Min kommentar: Här låter det som en jämn match som kunde ha varit helt jämn resultatmässigt efter 2 perioder.

AHCs hemsida: Efter 2-0 målet trodde nog många på läktaren, och inte minst de vittröjade spelarna på planen, att matchen var avgjord. Skotten slutade 14-4 och det var inget snack om vilket lag som styrde matchen. Nog skulle väl Kungsörsmålvakten kapitulera på allvar i andra perioden?
Efter 2 perioder: Kungsör hade sitt första skott för perioden efter 14.25! Skotten på mål slutade 17-4 och resultatet 3-1 var under all kritik med tanke på de öppna lägen Arvika fått och gett sig själva. Man ska dock inte ta cred från Kungsörs målvakt, Jocke Wallon, som höll KIK kvar i matchen.
Och slutligen:
En spelare som bör nämnas, och som redan har gjorts, är Jocke Wallon i KIKs mål. Hade det inte varit för honom hade garanterat något av de halvdana Arvikaavsluten gått in.

Min kommentar: Sett till skotten så får vi som inte såg matchen nog ändå sätta lite mer tilltro till AHCs matchreferat, som t o m har storheten att berömma KIKs målis.


Grums IK - Hammarö HC: 2 - 0 (0-0,1-0,1-0)
Skott: 30-19 (11-6,9-5,10-8) Enligt HHCs anhängare så är skotten väl i underkant mot verkligheten för deras del.

Falken tippade: 7 - 1

Comments before the game:
Ännu ett toppen mot botten-möte. 19 - 1 är Grums IKs målstatistik hemma hittills, så det blir något att bita i för Hammarö HC som själva har en 4-matchers förlustrad i ryggan som tynger.
Blir oerhört svårt för gästerna, chansen ökar förstås om hemmalaget överdoserar mentalt så att att man ställer ut grillorna och tror att man ska vinna enkelt bara för att man gjort det hittills. Nja, tufft blir det.


Comments after the game:
Tipset om vinnaren gick in, men Grums fick det betydligt tuffare än jag väntade mig.
Det var långa stunder Hammarö för hela slanten och hemmalaget räddades endast av en svettigt storspelande keeper och alldeles för stor inneffektivitet av HHCs lirare.
Från Grumshåll så menar man att laget ställer ut grillorna och spelar som om man tror att man ska vinna av gammal vana, må så vara men som väntat med ett gammalt "storlag" så finns inte direkt den där ödmjukheten som kan erkänna att laget man spelar mot är bra, eller förtillfället t o m bättre, nej då heter det att man spelade dåligt själva. Sådan brist på ödmjukhet leder till minskad självinsikt och det i sin tur till att man återigen missar sitt mål...risken är stor iaf.
Så pass mycket insikt har man dock så att man förstår att hylla sin keeper Olsson, man kallar honom kung Oscar den V efter att killen har nollat fem lag på åtta matcher.
Matchens domare får ett rejält underbetyg från båda lagen, och matchen präglades tyvärr av hans usla insats åt båda håll.


Hammarö HC förstärker?
Lars Jonsson, född -88, en duktig back som denna säsong tillhört Sunne IK i div1 är på väg tillbaka hem. Grums IK var intresserade av att ta emot honom men Jonsson ville till Hammarö.
Jonsson har spelat i div1 med såväl Grums som Hammarö.
Lite kuriosa i sammanhanget är att Jonsson hade -67 i sin +/- statistik under förra div1-säsongen med Hammarö, vilket inte låter så imponerande men då ska vi komma ihåg att Hammarö var årets slagpåse förra säongen så Jonssons siffror var inte speciellt unika i laget.
------------------------      -------------------------------      -------------------------

IFK Hallsberg - Karlskoga HC: 3 - 0 (0-0, 1-0,2-0)
Skott: 31-23 (9-7, 13-9, 9-7)

Falken tippade: 5 - 4

Comments before the game: Tabelltrean Navvies gästas av tabellnian Flyers. Detta kan bli en tuff och jämn fight, men bara om gästerna tar Hallsberg på allvar. Navvies är inget lag man leker bort, riktigt skickliga och tunga defensivt och med en mycket bra målis. Dessutom har man bra kapacitet framåt. Flyers fick en välbehövlig energiinjektion efter den stora hemmasegern mot SHC senast, och visade upp ett mycket effektivt spel i PP (PP=mål)  
Någonting säger mig att domaren kommer att spela lite för stor roll i denna matchen, vilket betyder att BP och PP blir avgörande, inte unikt men viktigt.

Comments after the game: Rätt tippat! Trodde dock det skulle bli jämnare. Navvies var helt klart det bättre och tyngre laget denna gången
Ska bli spännande att se hur Flyers kan hantera serieledande Grums IK på söndag.

Flyers förstärker!
Enligt säkra källor inom Karlskoga HC så kommer en av Bofors IKs största spelare genom tiderna att göra comeback i Karlskoga HC, hur mycket han kan deltaga beror på hur hans knä håller. Lirarn heter Kristoffer Näslund och har spelat i Bofors IK i 14 säsonger , med spel i allsvenskan mellan åren -99 - 07. Hans starkaste säsong är sannolikt under 05/06 då han skrapade ihop 36 poäng (15 kassar och 21 ass) Ska bli spännande att se vad han kan bidra med.




Kils AIK - Kristinehamns HT: 4 - 5

Falken tippade: 3 - 4

Comments before the game: Tolvan mot sexan,  där gästerna KHT gick som tåget innan man nu i de två senaste omgångarna har torskat och har 2 - 13 i målskillnad på de två matcherna. Visserligen mot absolut toppmotstånd men ändå.
Hemmalaget har en bättre period nu än i första spelade halvan av serien, men man torskade klart senast borta mot Nor.
Normalt sett tror jag att KHT är lite bättre än KAIK, så jag tror matchen kommer att avgöras beroende på hur KHT hanterat de två senaste förlusterna rent mentalt. Jämnt kan det bli men..

Comments after the game: Rätt igen! Med 1,14 kvar av matchen så sätter KHT segerpucken till 4 - 5. Matchen kunde tydligen lika gärna ha vunnits av hemmalaget om inte ineffektiviteten hade spelat dem fortsatta spratt, plus ett par-tre misstag bakåt som ligger bakom 2-3 mål för gästerna. Tunga förluster för KAIK när man spelmässigt ligger så nära.

KHT förstärker: Enligt uppgift så kommer Kristinehamns HT att förstärka med John Folkesson, född -82, med ett förflutet i en mängd di1-klubbar främst i norra Sverige men också i Botkyrka Hockey. En stor stark powerforward ska det tydligen vara

Köping Hockey - Nor IK: 2 - 2 (1 - 1, 1 - 0, 0 - 1)
Skott: 26-38 (12-13, 8-12, 6-13)

Falken tippade: 3 - 2

Comments before the game: Hemmalaget Köping hockey har två raka förluster, där den senaste borta mot VHC oroar. Inte mycket funkade då men jag påstår att en hel del hade kunnat göras rent coachmässigt som inte gjordes. KHC lever mycket på den energi, hockeyglädje och lagmoral/fighterhjärta som man faktisk har inneboende. Detta fighterhjärta måste "matas" med en rätt coaching så att laget känner att man spelar för att vinna i alla lägen. Fortfarande dras KHC med en del frånvaro i form av skador och annat, tyvärr påverkar det träningar och självklart match. Om bara fighterhjärtat vaknar till liv så räcker det långt.
Nor IK vann i senaste omgången och har en bra trend där man spelat riktigt bra mot absolut toppmotstånd, mycket skridskostarka och farliga framåt genom främst nr 22 Hellqvist, nr 11 Thellberg och nr 10 Lindfors, plus att man har en duktig målis.

Tufft blir det !

Comments after the game: Feltippat tyvärr! Läs gärna matchref på http://www.kopinghockey.se/



Säffle HC - Fagersta AIK: 0 - 6
Falken tippade: 3 - 6

Comments before the game: Säffle har överraskat i ett par matcher men det kommer de inte att kunna göra längre, och defenitivt inte i denna matchen. Möjligtvis startar Faik lite segt men sen lägger de in en växel som SHC inte har och vinner komfortabelt.

Comments after the game: Lättaste matchen att tippa, yes! Vet inget mer i statistikväg om matchen, men tydligen händer det oftast något utöver själva spelet i Somashallen, och det verkar även vara de elaka gästerna som alltid är dumma...och domaren. Stackars Säffle ;)



Åmåls SK -  Viking HC: 3 - 2 (1 - 1, 1 - 0, 1 - 1)
SKott: 23 - 28  (9-7 8-11 6-10)

Falken tippade: 6 - 2

Comments before the game: Åmåls SK  har tre raka segrar mot bra motstånd bakom sig, och man är riktigt hemmastarka.  Viking HC måste tas på allvar, gör man inte det så blir de förolämpade och i ren ilska så kan de ta båda poängen. Om nu hemmalaget tar VHC på allvar så sätter man hög fart på rören och vinner ganska enkelt. Viking har en "förkärlek" för busbåset och kommer att hamna där om ÅSK har rätta farten.

Comments after the game: Rätt tippat! Viking HC är otäcka tycker jag, gillar inte att de oroar topplagen borta. En jämn match där full pott för gästerna inte var så ruggigt långt borta.


......................................................................................................................................

Skrivet före omgången:
Må bästa lag vinna, och min tipparform från förra omgången hålla i sig!

Skrivet efter omgången:
Tipparformen håller i sig, endast ett fel och riktigt nära på resultatet i flera matcher.  =)

Jag gillar att man kommenterar och tycker till om bloggen och inläggen, det gör att man får energi till att fortsätta, så kommentera så mycket ni orkar.

Kommentarer
Postat av: KAIK

Usch usch usch vilken tung förlust=( Det börjar bli tjatigt de här men gud va tråkigt de är att torska när man vet att man är med i matchen och kan vinna!

Men det är det ständiga problemet som verkar etsat sig fast i killarnas huvuden, det GÅR inte att ha rätt inställning i 60 min!! Sen finns det ju anledning att skylla på enskilda misstag som deras 3-3 och 3-4 mål, och även vid deras matchavgörande 4-5, men det fanns också många tillfällen under matchen som vi kunde tagit tag i det och fått lite försprång, för lägen fanns det gott om för att dra ifrån! Men det kan väl också klassas som individuella misstag! Nej fy vad tungt och tråkigt och dystert!

Men det är ju det klassiska att vi får aldrig ge oss! 19 matcher och 38p kvar att spela om så vi kan bara blicka framåt!

Kungsör borta på Söndag blir som alla andra matcher tufft men där är 2pinnar ett MÅSTE, om inte för tabellens skull så för killarnas självförtroende!



Vad ska man säga om er match då, grattis eller tråkigt höra att ni förlora en poäng?

2-2 mot Nor får man väl iaf säga är en rätt okej skalp!



Tack för mig och lycka till i nästa!

2008-11-20 @ 11:32:23
Postat av: GIK27

Blev lite som du sa grums srällde bara ut skridskorna,det var hammarö som långa stunder domineade matchen,men väggen i mål tog allt fantastiskt

2008-11-20 @ 12:47:33
Postat av: Nor#25

Tänkte bara skriva och peppa dig lite. Jag brukar gå in på bloggen efter varje omgång och förundras över hur du kan hålla dig så pass uppdaterad utan att vara på plats. Mycket imponerande!

2008-11-20 @ 13:00:16
Postat av: Anonym

Hoppas du får en trevlig dag! :)

2008-11-20 @ 13:04:09
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Stötbrytning

Ja du Falken, vad skall man säga om ditt reportage på KHC's hemsida ?

Det är klart att du skriver för hemmapubliken, så det finns ju ingen anledninga att vara helt objektiv, så jag nöjer mig med att säga att domare Westergren var en total katastrof. Visst var det ett antal KHC-utvisningar som kunde diskuteras också , men ett axplock:

2 min misconduct på tränare, innebär 2 min lagstraff om inte regeln ändrats i år. I Köping blir coachen uppvisad på läktaren :(

2 min. checking to the head finns inte förutom i zebrans bok. Tyvärr kunde inte Norbacken fullfölja matchen, men Köpingskillen var snart med igen. Visst är det 2+10+match?

"Vissa ville ha det till knätackling". Årets solklaraste, så det är klart att Nor ville använda KHC-aren som boxboll. Tyvärr la han sig platt på isen och skyddade sig så gott det gick. Ber en bön att det inte blev en allvarlig knäskada.

Och för att inte tala om Westergrens damhockey-interference-bedömningar som drabbade båda lagen vid flera tillfällen bara för att någon råkade ramla.

Nej, låt spelarna spela hockey. Hårt men ärligt.

I övrigt: Skriv så det glöder, jag läser din blogg varenda dag, men man kan ju inte hålla med om allt :)

2008-11-21 @ 09:53:22
Postat av: Falken

Hallå KAIK! Jupp, det är nästan bättre att torska klart än att torska knappt ibland..iaf när det blir knappa försluster match på match..,mentalt kan det vara riktigt tungt.., att vara nära är ju självklart bättre men då måste man klara av att ställa om och fylla på med ny energi så att det inte sätter sig i skallen. Inte helt enkelt det där, faktiskt mest en coachfråga och inte alla har kunskapen och förmågan att hantera ett lag som hamnar i en sån situation.

Jorå, det är fortfarande mkt kvar att spela om, och allt kan fortfarande hända, nästan.

Måste förbereda er på en kall ishall och ett förmodligen allt mer svårspelat KIK på söndag.

KHCs poäng mot Nor var förhållandevis rättvis, och att båda lagen kan känna sig nöjda med resultatet sett över hela matchen.

Stor tack för dina kommentarer!

2008-11-21 @ 14:28:34
Postat av: Falken

Tjena GIK27! Er målis är helt klart het, jag såg honom mot Köping och mot Kungsör och då verkade han inte direkt "omänskligt" tät men hemma framstår han som rena väggen. Ska bli spännande att se hur länge han kan hålla i sitt hemmaspel.

2008-11-21 @ 14:32:12
Postat av: Falken

Tjo Nor#25! Tack för peppningen, det uppskattas mkt!

Jag försöker hålla mig informerad så gott det går,

ibland går det och ibland inte. Du får gärna höra av dig med info när/om du vill. Blir bara mer kul att skriva om.

Tack igen för din positiva kommentar!

2008-11-21 @ 14:35:25
Postat av: Falken

Hallå Stötbrytning! Nope, jag är helt klart färgad i mina referat, har aldrig gjort någon hemlighet av det eftersom jag skriver för KHC. Lite objektiv försöker jag vara men lyckas förmodligen inte så ofta.

Ang det du skriver så blev det charching och inte checking to the head, därav 2 min, sen om den bedömningen var rätt kan man ju diskutera.

Ang att jag skrev att vissa ville ha det till knätackling berodde på att jag själv inte hann se vad som hände, båda killarna låg på isen när jag tittade upp från anteckningsblocket.

Jag hoppas verkligen att det går bra både med killen som fick smällen mot huvet, och lirarn med knät.

Jag håller med dig om att hockey är hockey och att det ska få smälla, men det som är direkt hockeysabotage som interference, hakning och slashing borde utdömas oftare på vår nivå.

Räknar självklart med att inte alla kan hålla med om allt jag skriver, och är enormt glad över att du kommer med dina egna synpunkter och kommentarer. Mer sånt! Stor tack för din kommentar!

2008-11-21 @ 14:43:30
Postat av: calle

KHT har fått ett nyförvärv i http://www.eliteprospects.com/player.php?player=5793 en riktig powerforward kommer bli ett bra tillskott till deras tunna trupp.

2008-11-21 @ 22:33:08
Postat av: perra

mycket bra hockeyanalyser.

2008-11-22 @ 12:45:44
URL: http://falkensegenblogg.se
Postat av: perra

Hammarös ass tränare vad han nu heter borde nog fokusera och förbereda träningar istället för att va ute på hemsidan och kasta en massa skit på motståndare och matchfunktionärer som inte kan räkna skott på mål kanske inte är så konstigt att man ligger på kvalplats när man har större bekymmer om motståndaren i sina matchanalyser lägg mer fokus på erat spel i stället för jag tycker ni har ett bra lag att jobba med topp 5ska ni va

2008-11-22 @ 13:07:07
URL: http://falkensegenblogg.se
Postat av: Falken

Tjena Perra! Tack för att du läser bloggen, och att du kommenterar och tycker till!

2008-11-22 @ 15:52:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0