Omgång 6 div2 Västra B, resultat och kommentarer

Forshaga - Kungsörs IK: 14 - 2 (6 - 1, 2 - 0, 6 - 1)
Skott:48-30 (17-12, 8-9, 23-9)


Kommentar: Mitt tips om KIK-seger gick inte riktigt hem.. ;) och mitt snack om att det fanns frågetecken om unga FIFs förmåga att återhämta sig från stortorsken mot KHT..., ja, det var bara virrigt snack. 
Vilken resa KIK bjöds på!!  "- Vi klappade i hop fullständigt och det finns inget att skylla på. Vi var helt enkelt inte bra alls. Forshaga var värda att vinna denna match, och jag kommer att ligga sömnlös några nätter efter detta" säger Pontus Brolin, KIKs coach.
En av de saker som skulle kunna göra coach Brolin sömnlös är beslutet att ställa över glödhete KIK-keepern Jocke Wallón till denna matchen. Wallón nollade Åmål hemma senast och var odiskutabelt en mycket stor bidragande orsak till KIK-segern genom sitt briljanta målvaktsspel.
Nu kanske målvaktsbytet har andra orsaker än coaching, Wallón kanske inte kunde följa med till Forshaga av personliga skäl, men om det var ett coachdrag att alternera mellan målisarna så skulle det iallafall göra mig sömnlös ett tag. Kanske har coach Brolins fingertoppskänsla frusit lite i Acta-hallens kyla?
Med detta vill jag inte påstå att Harju i KIK-kassen ensam bär ansvaret för KIKs dygntorsk, men han kan ju knappast ha gjort en av sina bättre insatser.

Uj,uj, uj vad supersegt att återhämta sig från en sådan stjärnsmäll! Det vill till att man kan snacka igenom detta och rensa ut allt mentalt slagg som kan gegga ihop själförtroende och energi till en liten klump i magen.
Säffle HC kommer på besök till Kungsör och Acta-hallen på söndag, återstår att se om de får möta ett samlat och revanschsuget KIK eller om de möter ett desorienterat och vilset KIK ?
 

Grums IK - Kils AIK: 3 - 0 (1 - 0, 2 - 0, 0 - 0)
Skott: 36-28 (14-6,14-12,8-10 )

Kommentar: Mitt tips om hemmaseger gick in, men Grums hade betydligt svårare än jag trodde.
En mycket tråkig incident som inträffar under matchen är inbrottet i KAIKs omklädningsrum, otroligt att det skall finnas såna människor som inte kan skilja på mitt och ditt. Tjuvarna passade på under andra perioden, när KAIK kom in i omklädningsrummet så upptäcktes stölden, med 3 - 0 i baken och stölden i tankarna så tvingades bortalaget ta sig an tredje perioden.
Enligt rapport så påverkades KAIKS spel inte negativt alls, istället så parkerade man i princip i GIKs zon hela sista perren, förutom de sista minutrarna när man tvingades till BP. KAIKs ineffektivitet och GIK-keepern gör att man trots 28 skott blir nollade.
Från GIKs håll så är man nöjda med vinsten, men inte med spelet. Deras målis tillskrivs helt äran för att ha klarat nollan i matchen.

IFK Hallsberg - Nor IK: 6 - 2

Kommentar: Hemmaseger som tippat, och nästan exakt rätt siffror också.
Har tyvärr inga uppgifter om skott eller dylikt, men tydligen så drog hemmalaget på sig en del onödiga utvisningar och käftade lite för mycket med domaren. Vinsten var dock rätt säker som det verkar.



Köping Hockey - Arvika HC: 4 - 3 (1 - 0, 0 - 3, 3 - 0)
Skott: 25-55 (8-15, 7-24, 10-16)

Kommentar: Hemmaseger som tippat men ändå oväntat och högst anmärkningsvärt om man tänker på hur matchen blev. Även om KHC vinner första perioden så kan man utan överdrift säga att hemmalaget var mycket blekt och att AHC mer eller mindre spelade ut KHC de två första perioderna. Sen händer något som få kunde ana, KHC går ikapp och till ledning i sista perioden, och de spelade inte ut AHC men ser man till sista perren så kunde det ha blivit en större seger för hemmalaget. Helt outstanding denna matchen var keepern, Anton Hult. Han var glimrande och räddade mer eller mindre ensam KHC från ett mycket större underläge efter två spelade perioder. 
KHC spelade alls inte bra, dels kanske beronde på några frånvarande lirare, men det såg segt ut överlag. Då är det ändå en styrka att kunna vända och vinna matcher.


Foppa on the move!


Arvika ber om nåd, men det beviljades icke denna gången


?

Säffle HC - Kristinehamns HT: 1 - 7 (0 - 2, 0 - 3, 1 - 2)

Kommentar: Inte svårtippat, så därför fick jag rätt även här. Informationen runt denna matchen är svårhittad, men kanadicken Trevor Bremner har visat att han kan göra poäng för SHC i alla fall, 2 mål och 3 ass gör att han innehar andraplatsen i den interna poängligan.


Viking HC - Karlskoga HC: 3 - 4 (0 - 2, 1 - 1, 2 - 1)
Skott: 22 - 25 (6-6, 7-14,9-5)

Kommentar: Nära att inte bara segraren blev som jag tippat, siffrorna var så när rätt också.
Flyers leder med 3 - 0 efter halva matchen, alla mål i PP. Sen släpper man i Viking, som reducerar gånger 2 och kvitterar med nio minuter kvar. Flyers biter ihop och kan sätta segerpucken med 1,30 kvar av matchen.
Från Vikinghåll så är man stolta över prestationen att vända underläge till likaläge men sen tycker man att Flyers segermål föregås av en klockren utvisning som aldrig utdöms. Tuff shit!
Apropå utvisningar så håller det inte att sitta så mycket i busbåset som Viking, i alla fall inte mot en PP-skicklig motståndare som Flyers.


Åmåls SK - Hammarö HC: 3 - 2 (0 - 0 , 2 - 1 , 1 - 1)
Skott: 29-25  (15-5, 7-7, 7-13)

Kommentar: Mitt tips om uddamålsseger för ÅSK gick in, men inte med rätt siffror. Enligt uppgift så skall det ha varit en jämn match sett över tre perioder. Det kunde lika gärna ha slutat lika eller med en bortaseger.
Drygt fem minuter in i slutronden så kvitterar Hammarö och är på gång ordentligt. Med nio minuter kvar så får bortalaget chans att spela PP, men mitt i satsningen framåt så norpar Åmål åt sig pucken och kan kontra in 3 - 2 som sedan står sig matchen ut.

Kommentarer
Postat av: KAIK

Hej igen=)

Va ingen vidare session i Grums, att ligga under med 3-0 inför sista och komma in i omklädningsrummet och folk märker hur mobiler och plånböcker och BIL är borta!??!! Då var det svårt att gå ut och fokusera på matchen, men Kil fick nog kanske lite extra tändvätska av incidenten och bokstavligt talat PARKERADE i Grums zon i sudd på hela perioden, förutom sista minuten då Kil drog på sig en utvisning!

Riktigt sorgligt att detta händer mitt under en match men det positiva är att polisen fick tag i förövarna och att godset kom tillrätta!

Vi tar oss an Arvika ikväll, blir otroligt tufft men Köping visar fantastisk fin form och har slagit både 1an och 2an i serien nu, så nu hakar vi på där=)

Lycka till på sönda!

2008-11-07 @ 14:22:56
Postat av: pontus

Hej falken.Måhända att min fingertoppkänsla(som du skrev)har blivit kall.Jocke W var kanon mot Åmål och skulle självklart stått mot Forshaga men tyvärr så kunde han inte pga jobb.Ses högre upp i tabellen. MVH/Pontus.kik hockey.

2008-11-07 @ 20:48:37
Postat av: Falken

Hallå KAIK!

Fruktansvärt tråkigt med stölden, men skönt att allt blev uppklarat tillslut.

Måste säga att jag är impad av Kils uppryckning, dels den lilla förlusten mot GIK men också upphämtningen mot både Navvies och nu AHC.. Verkar som att KAIK är riktigt på gång. Redan innan trodde jag på en tuff match på onsdag i Köping och nu pekar allt på att det blir ännu tightare.. KUL!=)

KHC vilar nu på söndag, känns lite konstigt..,men då ska jag kolla Kungsör-Säffle istället.

Uppskattar att du ger mig info KAIK, stort tack för det och lycka till!

2008-11-08 @ 10:06:44
Postat av: Taylor Made

Har KIK blivit av med grejer igen i omklädningsrummet ?..trodde dom lärde sig detta förra säsongen ???

2008-11-08 @ 10:09:53
Postat av: Falken

Hej Pontus!



Jättekul att du läser min blogg, och att du kommenterar vad du läser!

Det där med din fingertoppskänsla får du ta med en nypa salt, det blev ett bra skämt med tanke på kylan i Acta-hallen. Förstod nog att det kunde vara som du säger ang Wallón. Hoppas du inte tog illa upp.. Jag tycker att mr Brolin är det bästa som hänt KIK på länge.

Problemet som jag ser det är att KIKs A-lagssatsning är väldigt sårbar, den bygger tyvärr inte på ngåon återväxt inom föreningen, det är väl killarna födda -93 som ser ut att kunna bli en stark årskull men det är ju ett tag innan de är aktuella för A-laget.

Jag hoppas dock att KIKs satsning i år skall lyckas, iaf så att man klarar nytt kontrakt. Skulle ju vara kul förstås om både KIK och KHC kunde parkera på den övre halvan i tabellen och mota bort några värmlandslag..ingenting är omöjligt =)

Lycka till på söndag!

2008-11-08 @ 10:17:16
Postat av: KIKare

2008-11-08 @ 13:30:04
Postat av: pontus

Hej. Inga hard feelings från min sida.Tycker det är kul med engagemang.Det var en tung förlust men kan man resa sig efter en sån match blir man bara starkare som grupp.Det där med sömnlös är jag oavsett om vi vinner eller förlorar. Spelar säkert om matcherna 5.6 ggr.På söndag är det upp till bevis. MVH pontus

2008-11-08 @ 14:34:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0