Resultat och kommentarer, omgång 9 div2 V B ( Updated)

Karlskoga HC - Säffle HC: 10 - 2 (2-1, 3-1,5-0)
Skott: 66 - 22 (14-11, 24-5 , 28-6)

Kommentar: Tipset gick hem, och Flyers mosade Säffle. Inget snubbel i någon underskattningsgrop här inte.
Full fart från start i alla tre perioder, och effektivt PP som gav hela 6 mål. 3 två målskyttar, P Solberg, R Karlsson och J Nilsson. Just speeden är enormt viktig, det är det alltid förstås men mot ett lag som Säffle så kan det vara lätt att dras ner i deras något lägre tempo och då kan det gå hur som helst. Speeden hos Flyers tvingade SHC till många besök i busbåset, och när effektiviteten är så hög som i går kväll (mål i varje PP) så är sagan all.


Kristinehamns HT - Arvika HC: 2 - 5 (0 - 3, 1 - 0,1 - 2)
Skott: 31-39 (12-11, 7-12, 12-16)

Kommentar: Rätt tippat, och Arvika visade direkt att de ville ha båda poängen med sig hem. När matchuret stod på 0:55 så stod det 0 - 2 till bortalaget. Viktigt för AHC att vinna, det var första vinsten på fem omgångar. Man har inte gått poänglösa (3 oavgjorda) men denna vinsten ger nytt råg i ryggen.
Kristinehamn å sin sida har nu två raka torsk, och det kan bli tufft även i kommande omgång borta mot Kil.


Hammarö HC - IFK Hallsberg: 0 - 4 (0 - 2, 0 - 1, 0 - 1)

Kommentar: Rätt igen!
Tungt nu för Hammarö, fjärde raka torsken och detta trots att man spelar bra (förutom mot Säffle då)
I matchen mot Hallsberg så blir gästernas målis något av ett spöke för hemmalirarna, han är helt omutlig och räddar allt. Hallsberg hakar i o m segern på i toppen och har 12 pinnar, samma som andraplacerade Arvika.
 

Fagersta AIK - Forshaga IF: 4 - 3

Kommentar: Rätt igen, men Faik fick det betydligt tuffare än väntat.
Båda lagens hemsidor suger hårt ,så där finns inte mycket att hämta och jag är för ointresserad för att söka rätt på mer information på annan väg.


Kungsörs IK - Grums IK: 2 - 6 (1 - 1, 1 - 1, 0 - 4)
Skott: 39-43 (15-12,11-21,13-10)

Kommentar: Klockrent tips, tyvärr för KIK. Hemmalaget spelade bra i två perioder men orkar inte stå emot tillslut.
Nr 16 Kjellberg blåser förbi siste GIK-gubben och vispar in en backhand i bortre hörnet, 1 - 0 redan efter 1:25.
Tyvärr för KIK så kvitterar Grums 50 sekunder senare genom nr 11 Dahlström. 
Två utvisningar på raken för KIK sedan, först efter 6 minuter. Det blir svettigt för hemmalaget men man klarar sig utan negativt nätrassel. Efter 10 minuter kommer sedan den andra utvisningen, denna gången tveksamt utdömd av "Elvis" Westergren. Också denna utvisning dödas av hemmalaget efter imponerande smart forechecking i mittzon som i det närmaste helt hindrar GIK att få ställa upp i anfallszon.

Lite senare kommer nr 13 Hammarlund med fart igenom mittzon, han har minst två ryggsäckar från Grums att bära på i ca 30 meter utan att Westergren får upp armen.. Mkt märkligt minst sagt!
Ännu något senare så kommer en ny soloattack mot GIK-målet, kommer inte ihåg vem, men då agerar Westergren och alla tror och tycker straffslag men då tar han två GIK-busar till busbåset istället.. OK!
5 mot 3 i 2 min efter 14 minuter, vilket läge... som KIK inte alls verkar vilja utnyttja. Uselt tamt PP mer kan inte sägas.

KIK dödar sedan 2 utvisningar igen, och t o m ett läge i 3 mot 5 i 35 sekunder innan inledningsronden tar slut.
KIK vinner skotten med 15-12.

Hemmalaget börjar andra perren med spel 4 mot 5 i 1,15 ca, det fixar man men kort efter att man är fulla så tar GIK ledningen med 1 - 2 (01:48)
BP igen för KIK 02:28, och en dubbelutvisning 04:07. Som spelet är hitills så kan man inte tro att det är toppen mot botten som möts, KIK håller spelet uppe mycket väl.

Efter 10:27 så rullas gästerna upp rejält när KIK kommer i ett fartfyllt och mycket snyggt anfall, nr 5 Berg kommer med fart i mittzon, får pucken stenhårt på bladet från nr 19 Haglind, Berg styr pucken direkt till nr 30 Waern som forcerar in i andfallszon efter högerkanten. Han skär in bakom backen och hänger dit trissan mellan närmaste stolpen och GIK-keeperns benskydd, liten målistavla, men mycket snyggt! 2 - 2 och helt jämnt  ;)

Två gånger om under matchen tvingas vi konstatera idiotavblåsningar från Westergren, han blåser av för målvaktsblockering fast han omöjligt kan se pucken från sin position. Han hade inte sett det om de hade spelat med en badboll och ändå blåser han av när KIK har jättepress mot GIK-kassen.. Låg nivå!!

KIK spelar PP efter 14 minuter, och man gör det mkt bra denna gången, dock utan att näta. Farligast blir det bakåt när GIK kontrar genom blixtsnabbe nr 17 "Bomben" Boström, Ling tätar dock.

En utvisning vardera delas ut innan mittenronden är över, dock utan fler mål.

Inledningen av sista p börjar i högt tempo, men KIK åker på två utvisningar, lite billigt kan tyckas men slarvigt att skrika sig av planen på en tia. Det är ju ingen nyhet direkt att Westergren vet hur man utdömer en missconduct.
Kort därefter så åker ännu en KIKare till botbänken, och spel 3 mot 5 för hemmalaget.
2 - 3 kommer som på beställning, klockan 02:58.

PP för KIK efter 8 minuter ca. Här kommer det jag varnade för före matchen.
Blixtsnabb kontring av nr 40 Björk och utökad ledning till 2 - 4 för GIK. Slarv från KIK och det blev dyrt.
Drygt 11 minuter kvar och ingen har gett upp i KIK.
Tyvärr kan man inte komma närmare, trots att man spelar bra.
Ännu ett misslyckat PP för KIK, och GIKs utvisade snubbe kliver in på isen, får pucken och blåser Ling och vi har 2 - 5 på tavlan. Slutresultatet skrivs till 2 - 6 med 5 sekunder kvar när KIK har gett upp.

Synd på så bra genomförd match, några få men kostsamma misstag från KIK och enligt mig också från den randige Westergren. Detta räcker för att GIK tar hem segern.



Nor IK - Kils AIK: 6 - 3 (0 - 1, 4 - 1, 2 - 2)

Kommentar: Rätt tippat igen =)
Enligt uppgift så är resultatet mycket rättvist, Nor var helt klart det bättre laget sett över hela matchen.
Nor har nu kapat åt sig 5 poäng på de tre senaste matcherna, och mot kvalificerat motstånd. Jag tror att Nor blir att räkna med, trodde jag från början men det är först nu som de verkar ha kommit igång. Kil å andra sidan hackar fortfarande lite och kommer att få det tufft att klättra de närmaste matcherna.


Viking HC - Köping Hockey: 7 - 3 (4 - 1, 2 - 1, 1 - 1)
Skott : 34-28 (13-9, 15-8, 6-11)

Kommentar: Enda feltippningen, tyvärr. Enligt uppgift så gör KHC ingen bra match, det säger väl sig självt kanske när man torskar med 7 - 3. Anton Hult, som spelat riktigt bra ett tag nu, fick stå över denna matchen och Kinisjärvi tog över ansvaret mellan stolparna. Nu påstår jag inte att målvaktsbytet är en faktor som ligger bakom denna förlust, det kan jag inte eftersom att jag inte såg matchen. Jag har dock fått lite information från läktarhåll som gör att jag släpper ifrån mig nedanstående tankar.
Jag förstår och håller med om att KHC måste hålla igång två målisar, men i just i en sån här match tycker jag att man ska ställa upp med absolut starkaste uppställningen.  Hult är bättre än Kinisjärvi, i allafall i dagsläget och enligt mig på längre sikt också. Viking borta ska absolut inte vara någon omöjlig uppgift, det bör helt enkelt vara en av de matcher man anser sig kunna ta poäng i och därför skall satsningen vara därefter. Poäng kan man ta i alla matcher, men...ja ni förstår vad jag menar.
Tyvärr får vi inte se en sådan satsning från lagledningen i KHC, så har det sett ut tidigare matcher också.
Coachingen är i det närmaste obefintlig, trots att man är i viktiga lägen i matchen så rullar "Lill-Egon" runt på alla gubbar. Trots att KHC egentligen inte spelar bra så är man på väg att gå ikapp VHC i denna match, KHC gör sitt tredje mål med 14 minuter kvar och stressar och pressar hemmalaget rejält. Vad sker då från coachhåll som visar att man vill försöka vinna matchen?? Ingenting!

------------------      ---------------------------      ------------------------     -------------------------     --------------------------     -------------------


6 rätt tippade matchsegrare, och nära siffermässigt också.. Min tipparheder är upprättad! 


Kommentarer
Postat av: Bra

Du var inte ens nära med tipset i matchen mellan khc-säffle hc. Ryck upp dig nu!=)

2008-11-17 @ 11:10:05
Postat av: Falken

Hörru Bra, jag tippade iaf rätt segrare eller hur!? =)

2008-11-17 @ 11:41:58
Postat av: KAIK

Tjo!

Den här gången vart inte jag heller så glad över resultatet!

Kil lyckades ha ledningen med 1-0 efter första men frågan är om det var pga att Kil spela bra eller om det var Nor som underpresterade!

För i andra perioden rasa de in mål, Nor kunde förvånansvärt enkelet gå ikapp och förbi från 0-1 till 4-1 med ca 20 sek kvar av andra perioden men Kil replikerade iaf det sista om gående och fick med sig 4-2 med 2sek kvar av perioden!

I tredje försökte man gå ikapp genom att gå ner på folk redan från start men det hjälpte inte och slutsiffran skrevs tillslut till 6-3 i Nors favör!

Surt och tråkigt ändå för enligt mig så är det här ett lag vi kan slå, om alla är med, utan skadoer och alla är på topp så är de inga problem! Nor må ha en väldigt vass offensiv men titta bakåt, där är det inte mycket till hockey, dom har e bra målvakt men sen är det inte mycket mer! Men det kompenseras väl med offensiven!

Nej nu får vi ta nya tag till på onsdag! Och det får ni med, Viking är svåra att möta, speciellt i Valhall, tro mig, vi har haft många duster där, så ni ska nog inte dra för stora växlar på det! Dock är det ju jobbigt när det istället för en förlust förvandlas till en förlustRAD.

Men lycka till i nästa och hoppas på bättring!

2008-11-17 @ 15:56:01
Postat av: Stötbrytning

Håller med KAIK:en i hans första stycken av analysen men sen undrar jag om han bara hakar på strömmen av "analytiker" som rackar ner på Nors försvar. Om tillräckligt många säger samma sak så blir det ju till slut sant, eller hur?

Hittills har man under tre insläppta i snitt(och har mött fyra av de sex topplagen), och fortsätter man så kommer man att vinna många matcher.

Målvakten har varit mycket bra, men alla, även forwards, gör sitt jobb med försvarsarbetet och då blir det skapligt bra.

Men det gäller att gnugga på för det vänder fort, och vi vill ju inte att det skall se ut som i Kils försvarszon :)

2008-11-18 @ 21:28:56
Postat av: Falken

Tack KAIK, är tyvärr lite sen med svar och sånt denna gången.



Nor i Norvalla är ingen lek,och jag tror precis som du att de kan bli att räkna med framöver. Tror dock att det lag som skall ta hem det måste prestera bättre på bortais än något lag jag sett hittills men det är ju mycket kvar..



Ang torsken mot VHC så kunde jag inte se matchen men jag blir ändå TRÖTT när jag får höra att laget coachas oerhört fattigt, kanske är det för mycket föräldrar till junisar som sitter med i styrelsen och "coachar" coachen.. Du vet, sätt inte "våra killar" på bänken.. Tråkigt!



Nor nästa hemma, blir inte lätt men om KHC får tillbaka lite folk och coachas vettigt så kan trendens brytas.



Hallå Stötbrytning.. =)

Tack för din kommentar, och din analys, alltid kul att få lite insideinformation. Fortsätt!



//Falken

2008-11-18 @ 23:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0