"Tjuvstart" av omgång 11, kommentarer och tips. (Updated)

Omgång 11 i div 2 västra b är lite splittrad, den spelas på tre dagar, en match spelades i går fredag, de flesta liras på söndag och slutligen en match på måndag.

Hammarö HC - Arvika HC: 0 - 1 (0 - 0, 0 - 0, 0 - 1)
Skott:19-42 (9-13, 6-17, 4-12)

Comments after the game: Denna match hann jag inte ens med att tippa, men jag tror jag skulle ha tippat att Arvika vann.. med 1 - 0 tror jag.. typ.
Enligt rapport så var det en match där hemmalaget HHC spelade riktigt bra hockey, medan man från Arvikahåll är betydligt mindre nöjda med sitt spel.
Två bra spelande målisar ligger bakom mycket av denna målsnåla tillställning, plus något bristande effektivitet framåt för båda lagen.
Åtta minuter in i tredje perren så ställs hemmakeepern av att AHCs Tomi Inkinen passar pucken in framför mål, och att den illvilliga lilla trissan tar på en HHC-grilla och in i mål. Mycket snöpligt för hemmalaget att matchen skall avgöras av ett sånt mål.
Detta var den sjätte raka förlusten för Hammarö, som är tungt i sig, men att man också har förlorat nästan alla dessa matcher med uddamålet eller iaf mycket knappt är naturligtvis något som tillslut kan sätta sig mentalt. Får väl hoppas att lagledningen hittar metoden för att ta med sig det positiva trots allt.
För Arvika är det naturligtvis en styrka, och viktigt i kampen om tabelltoppen, att man kan ta 2 pinnar på bortais trots att liret inte funkar riktigt.


Flyers - Grums: 5 - 4 (2-2, 2-2,1-0)
Skott: 31-29 (14-7, 8-13, 9-9)

Falken tippade: 4 - 5

Comments before the game: Karlskoga HC har inte visat någon direkt glimrande form, även om matchen borta mot FIF lovade mer. Man är absolut inte oslagbara på hemmaplan men troligtvis trivs man lite bättre på hemmais som de flesta lag. Trivseln totalt sett kanske stiger ytterligare nu pga ett nyförvärv, Kristofer Näslund, som det ryktas om. Vi får se om och när han kliver in i laget. Näslund är något av en lokal legend, och ses av vissa som seriens absolut bäste spelare innan han ens har tagit ett skär..
Ett klipp från nwt.se, publicerat i april i år:
"Kristofer Näslund stod i begrepp att skriva ett nytt ettårskontrakt med Bofors, när han fick doktorns besked. "Sluta spela hockey annars riskerar du framtida med. Vänster knä är slut".

Återstår att se vad han har att bjuda på.


BIK-legenden Näslund

På söndag kommer alltså Grums IK på besök till dynamithallen, självklart alltid en tuff uppgift men absolut inte på långa vägar omöjlig.
GIK hemma och borta är så här långt två helt olika saker. På fem spelade bortamatcher så har man 2 segrar (Säffle och Kungsör) och en oavgjord (AHC) och 2 torsk (Köping och Nor)
Från Grumshåll så hoppas man mycket på sin storspelande keeper, Oscar Olsson, som räddade dem senast i hemmamötet mot Hammarö HC. Självklart har man stora offensiva kvaliteter också, men på bortais har man inte riktigt kommit till ännu.
Jag tror på en tät och hård match men att GIK tillslut åker hem med en uddamålsvinst.


Navvies - Fagersta AIK: 2 - 2

Falken tippade: 3 - 3

Comments before the game: Tredjeplacerade Hallsberg möter fjärdeplacerade Fagersta. (Hallsberg har en match mer spelad) Hallsberg är det lag som släppt in näst minst mål i serien, 18 st, och har 20-7 i målstatistik hemma. Det ger ett hemmasnittresultat på 4 - 0,7
Faik är seriens målsugnaste lag så här långt, 50 pyts på nio matcher ger 5,55 mål framåt per match men om man tittar på bortaspelet så ser det lite annorlunda ut. På fyra spelade bortamatcher har man 3 - 3,50 i snittresultat (med Faiks siffror som bortalag) Oavsett statistiken så tror jag på en jämn match, där hemmalagets defensiva och bortalagets offensiva krafter kommer att mötas.


Kungsörs IK - Kils AIK: 3 - 4

Falken tippade: 5 - 3

Comments before the game: Här kommer KIKs andra seger totalt, och två viktiga poäng i bottenstriden.
Varför tror jag det? Well, jag tror att gästande Kils AIK kommer att vara alldeles för medvetna om att man bör ta två poäng i denna matchen, eftersom man möter tabelljumbon, men att man också kommer att vara alldeles för omedvetna om att man underskattar sitt motstånd.
KIKs Jocke Wallón storspelade återigen i bortamötet med Arvika, om det inte vore för honom hade siffrorna dragit iväg till tvåsiffrigt för hemmalaget, återstår att se om Wallón står på söndag.
Några att se upp speciellt med i KAIK är nr 9 Hansen, nr 10 Lawner, nr 22 Lindberg och nr 16 Ekengren.


Viking HC - Forshaga IF: 6 - 4

Falken tippade: 4 - 6

Comments before the game: Tråkig incident för Viking HC och främst deras Niklas Skyman i bortamatchen senast mot ÅSK. I början på andra perioden träffades Skyman av ett slagskott rakt i ansiktet.Enl.rapport så opererades han natten efter matchen. Pucken tog mycket illa ,tandfrakturer och illa tilltygat käkben(Övre) kluven läpp vilket resulterade i 28 stygn.
Självklart mycket mycket tråkigt, och vi hoppas att Skyman skall återhämta sig utan några men och att han snart skall kunna ansluta till sitt lag igen.
Skyman kan med all säkerhet inte lira nu på söndag när VHC tar emot Forshaga IF i Valhalla ishall.

Några att se upp med för gästande FIF är VHCs nr 21 Albinsson, nr 22 Holmström, nr 25 Ekblom och nr 7 Martin.
VHC brukar spela hårt på kropp, nästan så att man tror att de är sugna på att åka och leta proppar hellre än att försöka hålla sig till deras gameplan, och speciellt på hemmaplan så att de kan impa på Hagforstösera. Jag vet inte om de lyckas att imponera på det sättet men de är ett storvuxet och hårt  jobbande lag.
Det har gått lite trögt vinstmässigt, de vann senaste hemmamatchen mot Köping men före det så får vi gå ända till tredje omgången för att hitta en vinst (5 - 7 borta mot KHT)
Jag tror på bortaseger för FIF, de verkar vara starkt på gång, förra matchen fick de en uddamålsförlust med sig från Fagerliden mot Faik, bara 4 - 3 till Faik i en match där FIF var väl så bra som hemmalaget.


Åmåls SK - Köping Hockey: 10 - 5 (3 - 3, 3 - 2, 4 - 0)
Skott: 47- 36 (15-15 17-9 15-12)

Falken tippade: 3 - 5

Comments before the game: Femman ÅSK tar emot tian KHC, och hemmalaget hoppas förstås fortsätta sin hemmatrend med ännu en hemmaseger. Man har tre raka hemmaviktorior nu, och totalt endast en hemmatorsk (3 - 4 mot KHT) på fem spelade hemmamatcher. Denna matchen är förövrigt den tredje raka för ÅSK på hemmais, undrar om de kommer ihåg hur det är att åka buss!?
Poängmakare i ÅSK som KHC bör hålla lite extra koll på är Nr 21 Engberg, nr 15 Pitkänen och nr 19 Oblak

Köping Hockey har under lång tid tvingats träna med ganska få spelare, pga sjukdom, skador och annat. Självklart påverkar detta negativt. Jag vet inte säkert men jag hoppas och tror att man till denna matchen får tillbaka någon av sina mer stabila backar som var frånvarande förra matchen.
KHC har en viktig pjäs längst bak vaktandes nätmaskorna, och det är keepern Anton Hult. Om han kan bibehålla formen från hans senast spelade matcher så kommer det att hjälpa mycket. Mycket tät och lugn i sitt agerande.
Målskyttet måste lossna också, KHC har flera spelare som vi vet kan hitta nätmaskorna men det har inte riktigt lossnat hittills.


Spelas på måndag den 24/11
Kristinehamns HT - Nor IK:

Falken tippar:
4 - 1

Comments before the game:



Må bästa lag vinna, och mina tips stämma!

..................    ..........          ...........           ...............          .............           ...............            ...............


För övrigt:
Här hittar du ett bra sätt att hålla dig uppdaterad, din hockeynörd!
http://match.everysport.com/


Kommentarer
Postat av: KAIK

Tjenaa!

Det känns nästan lite bra när vi blir underlagstippade och går och vinner;)

Det satt långt inne men ÄNTLIGEN va det vår tur att få uddamålet på vår sida!

Vet inte hur dina infokillar är i KIK eller du kanske till och med såg den själv? men enligt mig var det väl ingen vidare hockeymatch, svängigt och ingen ordning åt något av hållen! Kil vinner på att de var något vassare i avsluten helt enkelt! Kungsör hade ju precis som Kil många gånger bra lägen där man kunde gjort mål men avsluten var ju ibland under all kritik,(om de ens blev ett avslut)

Va skönt med 2 pinnar iaf, nu tog vi 1 placering och fick lite andrum inför nästa batalj som är precis lika viktig som gårdagens match i Hammarö hemma!

Nej, nu är de dags att börja klättra:)

2008-11-24 @ 07:54:29
Postat av: Falken

Hallå!



Jag såg matchen och håller med dig om att det inte var någon vidare tillställning. Kil hade dock bäst ordning tycker jag, det fanns iaf någon form av spelidé som funkade ibland, och man var vassare vid avslut som du säger. KIKs problem är att de är på tol för svaga defensivt på backsidan. De är offensivt lagda allihop och det blir ganska stora luckor bakåt titt som tätt.

Grattis till segern, och lycka till mot Hammarö, det lär behövas. ;)

2008-11-24 @ 12:02:14
Postat av: GIK27

Grums och bortaplan hör inte ihop en bra start 2-0 sen stöp spelet ihop som ett korthus

2008-11-24 @ 12:09:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0