IFK Arboga - Enköping: 5 - 3 (Uppdaterad)

Härligt Boga!!!
En riktigt skön hemmaseger blev det på onsdagskvällen,
detta när IFK Arboga tvålar dit serieledande Enköping med 5 - 3

(2 - 0, 0 - 1, 3 - 2)
Skott: 29-35

Utv Boga: 8 x 2 min och 1 x 10 min
Utv ESK: 5 x 2 min

Trots alla utvisningar
så släpper IFK bara in ett mål i boxplay, starkt, faktiskt det enda målet i BP el PP under hela matchen. Ineffektivt av främst Enköping som fick chansen lite oftare än Arboga.

02:54  1 - 0 Nooni
10:49  2 - 0 Strandell
34:02  2 - 1 ESK
45:29  3 - 1 Eek
46:07  3 - 2 ESK
52:44  4 - 2 Eek
58:11  4 - 3 ESK
59:39  5 - 3 Franzén

Extrakul
var att unge, -91, Johan Eek gör mål igen. Hela två baljor av Eek, 3 - 1 och 4 - 2 och killen går in och tar chansen riktigt rejält!

Här kan du läsa coach Gyllenhammars kommentarer efter matchen:
http://www.arbogahockey.se/index.asp?page=gamereport&matchid=48

-------------------------------------------------------------------------------------------
Matchreferat hämtat från ESKs hemsida:

En medioker första period förstörde dagen för ESK, man var inte med från start och Arboga kunde gå till pausvila med 2-0, Vi som satt bakom Odehag såg att 1-0 målet alldrig var inne i vår kasse men domaren som var långt ifrån målet dömde mål.

Från start i andra var det en annan inställning och vi krigade in oss i matchen, men vi kom inte riktigt till i avsluten, Pontus styrde in Viktors skott till 1-2.

Tredje perren startade vi aggresivt och pressade Arboga rätt rejält men avsluten satt tyvärr oftast utanför målet, Arboga gjorde 3-1 efter 5 min och då känndes det nästan avgjort, men Jonas klippte in 3-2 efter 7 min, och vi kännde nytt hopp, men Arboga kunde göra 4-2 på en makkeringsmiss i 13 min. Riktigt kul var att Filip och Fredrik tog en time out, matchade laget på slutet och tog ut Odehag med fyra min. kvar, det blev en bra avslutning och Jonas Bergman slog till igen med ett hårt backskott och det blev nerv i matchen 4-3, vi fick ett antal chanser som ej resulterade och Arboga kunde slå in 5-3 i tom kasse med 20 sek, kvar.

Jonas som spelat för Örebro i tre säsonger hade en egen hejarklack i Arboga, dom var inte snälla, och sjöng "Tjocka Feta Bergman" hela matchen. Osnyggt!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------

Falkens kommentar:

Viktiga 1 - 0 var tydligen tveksamt enligt vissa, hur som helst så kommer det fler sådana situationer och det gör det för alla lag. Ibland går besluten med och ibland emot.

Skön coachning av ESK, att satsa offensivt och framåt med att ta ut målisen med 4 min kvar. En sådan inställning måste gillas.
Något som inte måste gillas, och som inte gör det, är den del av Arbogaklacken som skämmer ut sig genom att håna Bergman i ESK. Sådana tilltag är helt enkelt en frukt av omogna små människor som finner större glädje i att häckla än att hylla. Dessa är inte intresserade av hockey eller av att vara supporters till IFK Arboga, de finner större glädje i att fälla den fräckaste kommentaren som får resten av den lilla skaran att skratta.. Patetiskt och pinsamt rakt igenom!

Riktiga supporters och fans peppar och hyllar sitt lag i med och motgång, utan att lägga energi på att håna eller hata motståndarna.

Nästa match för Bogalaget är också det på hemmaplan, och redan nu på fredag den 10/10 då man tar emot Tierp.

GO BOGA!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0