IFK Arboga - Järfälla HC: 4 - 2 (Uppdaterad)

Före matchen:
Nu på onsdagskvällen
, 15/10 kl 19:00 ,så tar Bogalaget emot Järfälla HC hemma i Sparbanken Arena.

Gästerna tvålade dit Valbo HC med hela 8 - 3 i senaste matchen, vilket torde vara en rejäl missräkning för serieledarna, och en varningssignal till IFK.

Omgången före det så segrade JHC borta mot Hedemora med uddamålet, utöver det så har man en seger sen tidigare mot Bålsta HC med 3 - 0 och fem torsk varav fyra på raken fr o m första omgången.

Nyheter för kvällen är att IFK testar 19-årige Tim Thysell från V Frölundas J20-lag.
Ännu en transatlant skall testas, och denna gången en amerikan på backplats, jänkaren är dock inte klar för spel till kvällens batalj.

Frånvarande lirare i kväll är semestrande Danne "Stocken" Lindström och skadade Martin "Klintan" Klintberg.
Viss osäkerhet råder också kring Semjonovs medverkan.

Wallén skapar skönhet när han virkar in pucken i krysset till 3 - 2 efter 53:39
Samme Wallén sätter 4 - 2 tom kasse när JHC tagit ut sin keeper, med endast 14 sekunder kvar av matchen

JHC äger till stora delar första perioden, och Boga spelar otäckt virrigt i egen zon.

I andra perioden så kommer IFK ut som ett annat lag och tar snart över allt och pressar gästerna svårt men tyvärr med endast ett mål som resultat. Tryout-Thysell skjuter ett floppskott som JHC-keepern tappar in billigt, men alla mål räknas.

Om IFK kunde fått lite bättre utdelning på sitt fina spel i andra perioden så hade det inte blivit så hafsigt i slutronden som det blev. Frilägen hade man, men avsluten var utan finess utan att sikta.. Semjonovs saknades.

I slutronden
så var spelet ibland så hafsigt, från båda lagen, så man kunde missta händelserna på isen för allmänhetens åkning. Tyvärr så leder hafshockeyn till att JHC kan kvittera på ett halvlurigt skott.
Tack och lov så visar äntligen Wallén upp sitt kunnande, precis efter att jag tänkt att han har mycket mer att bevisa, då han på ensam hand med hög fart och snabba dragningar tar sig igenom anfallszon och snärtar upp trissan i borte klykan.. Tjusigt var det !

Gästerna tar snart ut målisen men bara för att tvingas raka ur pucken ur eget mål igen..

Skönt med seger efter en jämn match!

Nästa match för IFK är på söndag borta mot Bålsta, och Bogalaget har revansch att utkräva när nu serien vänder eftersom Bålsta hade fräckheten att ta med sig alla poäng i seriepremiären senast i Sparbanken Arena.

Matchen efter det blir något ingen skall missa, Linden och Wickenhaiser kommer på besök kommande onsdag.. kan bli nåt extra det!