Enligt Tierps hemsida så kommer de med endast två femmor eftersom deras skadeläge är så svårt.
Fyra nya juniorer plockas upp i A-laget för att överhuvudtaget kunna ställa ett lag på isen.

Utv Arboga: 6 x 2 min Utv Tierp: 8 x 2 min

01:58 1 - 0 M Lind
09:55 2 - 0 J Berg
10:27 2 - 1 Tierp
12:20 3 - 1 K Sörén (Gallermål!! Enligt min vetskap Söréns första A-lagsmål i seriesammanhang. Stort grattis!!)
17:50 3 - 2 Tierp
25:22 3 - 3 Tierp
35:39 Straffslag för Tierp som Bogakeepern klarar !

- Vi gör säsongens klart bästa match.
Ja, Tierpstränaren Torleif Lundsten var mycket nöjd med sin decimerade trupp trots uddamålsförlusten borta mot Arboga.
En ny hedersam förlust för nordupplänningarna alltså, som spelmässigt var snäppet bättre än hemmalaget den här kvällen.
- Ja, i andra perioden var vi klart bättre, men tyvärr får vi inte in puckarna på våra frilägen, sa Lundsten.
Tierp kom i underläge tidigt i första perioden. Redan innan två minuter var spelade satt den första pucken i buren bakom Peter Skoggård. 2-0 kom också innan halva första perioden var spelad.
Men så såg gästerna till att göra sitt andra power play mål den här säsongen.
Efter ett skott från Tobias Lundsten tog Tomas Berlin hand om returen och satte pucken i nät.
Efter dryga tolv minuter kom dock hemmalaget igen och satte 3-1.
Innan perioden var till ända, så visade Tierp att man inte tänkte ge sig. På ett pass från Simon Östlund satte Johan Wallin 3-2 med dryga två minuter till pausvilan.
I mittenperioden, som gästerna dominerade, kom också kvitteringen till 3-3. Här var det backen Tobias Lundsten som serverade Simon Östlund målpasset.
- Vi hade flera målchanser, men tyvärr fick vi inte in pucken, sa Torleif Lundsten. Tierp vann skotten med klara 14-8 och det säger det mesta om hur det såg ut spelmässigt i andra perioden.
I slutperioden hade Tierp väl så mycket av spelet som Arboga. Men det var ändå hemmalaget som kunde sätta 4-3 med sju minuter kvar att spela.
I slutskedet satsade Tierp på att ta ut sin målvakt och med en extra utespelare skulle det kanske gå att kvittera.
Men det dröjde inte så många sekunder så kunde i stället hemmalaget öka på till 5-3. Då var det bara dryga minuten kvar att spela.
Men som ett bevisa på härlig laganda och kämpaglöd så satte gästerna ändå ett till mål.
Det var Jascob Alner som vid 59,37 förvaltade ett pass från Tomas Andersson på bästa sätt.
- Sett till att vi bara har ett halvt lag just nu, så var det här en riktigt bra insats av grabbarna. Det här stärker också självförtroendet inför söndagens hemmamöte med Linden. Linden ska få sig en match, så att dom inte vill komma till Vegahallen en gång till, sa Torleif med ett muntert tonfall.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon får vi se vad coach Gyllenhammar har att säga om matchen:

Såg inte matchen men det verkar som att en bra start från hemmalaget följdes upp av en mycket sämre mellanrond, man kan nästan känna hur nervöst och krampaktigt det blev..  Gissar jag.

Hur som helst, 3 ny friska pinnar att smaska i sig för Bogalaget.

Torsk x 4 följs alltså upp med seger x 3... Vore inte fel att kvittera den ställningen nu på söndag borta mot Borlänge.