IFK Arboga - Huddinge: Torsk

Huddinge kom alltså på besök för en returmatch i går söndag eftermiddag.

Förra matchen lagen emellan slutade med vinst för Bogalaget (2 - 3) och det var då bägge lagens första träningsmatch för säsongen.

Nu var det två betydligt mer genomtränade lag som möttes, IFK med två vinster och en oavgjord som resultat av sina träningsmatcher och Huddinge som hunnit med att spela hela fyra träningsmatcher.
(Örebro - Huddinge: 6 - 6
Huddinge - Valbo: 4 - 2
Huddinge - Enköping: 4 - 7)

Till matchen:

Från start så märktes att Huddinge var mycket piggare, även om det dröjde ända till i minut 10 innan gästernas första mål kom så låg de hela tiden närmast och störde Boga effektivt med hög och ettrig forechecking.

Förra träningsmatchen lagen emellan så hade Huddinge klart bäst PP men utan att kunna utnyttja det, denna gången såg det bättre ut. 3 mål i PP gav alltså en utdelning på 50% vilket naturligtvis är bra.

I Boga så märktes trots trötta ben ändå att Semjonovs blir bättre och bättre. Ytterligare ett mål från Semlans klubba men också ett vassare närkampsspel med hög fart i aktionerna. Bådar gott.

I övrigt så var det ganska slätstruket, och inte mycket lyckades i uppspelsfaserna,säkert beroende på både tröttkörda kroppar och knoppar men även beroende på att lagledningen testar uppställningar som inte alltid klaffar kommunikationsmässigt. Kanadicken Matt Bahen gör enligt mig sin sämsta match (sjuk förra) och såg allmänt blek ut även om det blev lite bättre i senare halvan av matchen då han lyckades vinna några tek i alla fall.

Kroppsspråket
hos Bogas keeper, Jesper Engelin, var inte direkt förtroendeingivande, såg mycket tveksamt ut med massor av returer men samtidigt så fick han emellanåt ganska sparsamt med hjälp från sina lagkamrater.

Statistik per period:


1:a p:

Mål: 0 - 2
Skott: 5-12
Utv: 1-1

2:a p:

Mål: 1 - 3
Skott: 2-15
Utv: 3-2

3:e p:


Mål: 1 - 2
Skott: 3 - 18
Utv: 2-1

Totalt:

Mål: 2 - 7
Skott: 10-45
Utv: 6-4

Fördelningen av skotten i matchen talar sitt tydliga språk
, Boga mäktade endast med att träffa gästernas mål vid 10 tillfällen på hela matchen. Huddingen var klart bäst och betydligt vassare över hela banan. 45 skott för gästerna som alltså lyckades pricka dit 7 av dem i nätmaskorna.

Sammanfattningsvis så kan man säga att Boga spelades ut av ett betydligt piggare Huddinge, om det sedan beror på att Bogalaget haft ett supertungt träningsläger som satt i kroppen vet jag inte men sannolikt är det så.

Go boga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0