IFK Boga - Bålsta: 3 - 4

Tråkig seriestart för IFK Arboga

Ett betydligt hetare bortalag sköt Arboga i sank, och vinner skotten med 19-28 och alltså matchen med 3 - 4.

Semjonovs gör IFKs alla 3 mål..

Kollar man Svenska fans så visar vissa av "fansens" kommentarer att tron på laget och truppen är slut, efter EN MATCH!
Kan inte säga något annat än att det är pinsamt med "fans" av den sorten. Klarar man sig utan alla dar i veckan.


Kunde inte se matchen men enligt matchreferatet på IFKs hemsida, och lite info från folk som såg matchen, så verkar Bålsta ha överraskat Arboga med hög intensitet och bättre vilja.. Konstigt att det skall gå att överraska med detta, och då speciellt eftersom coach Gyllenhammar haft det på känn

"Detta blev en matchbild som vi hade befarat, nämligen ett hungrigt Bålsta som krigar om varje puck och varje poäng."

Ovanstående är ett citat/profetia från Coach Gyllenhammar, detta var hans budskap före matchen och detta blev hans budskap efter matchen.  Ett rent katastrofuttalande, i allafall före matchen, efter matchen är det ju bara ett konstaterande.

 

Ett katastrofuttalande är det pågrund av att coachen målar upp en fruktad matchbild, (av en motståndare som han säger sig inte veta mycket om.. eftersom han inte vet så mycket om någon motståndare.., detta enligt reportage både i M24 och Bärsingen)  Oprofessionellt agerande till 100%.. Nu är vi i alla fall i div1 och då måste kraven på professionalitet vara högre än så.

 

Tips till Coachen: Ha så mycket respekt för varje motståndare så att du vet svagheter respektive styrkor, och ha så mycket respekt för hur du påverkar ditt eget lag med dina egna ord så att du slutar måla upp negativa scenarior och istället lägger energi på att få ditt eget lag att vara hungrigt och krigande.
Det är din viktigaste uppgift just nu, mycket annat kan du inte påverka när nu serien är igång.

Nästa uttalande från coach Gyllenhammar inför nästa match bör vara något som liknar.. "Vi är ett otroligt hungrigt lag och vi kommer att kriga om varje centimeter av isen och om varje poäng!"

Nu kommer vi ju inte att veta vilket/vilka lag som står för klassen innan serien är färdigspelad men alla vet att inställning slår klass minst 10 gånger av 10... Så varför ska det vara så svårt att spela med rätt inställning..!?


Jag tror att IFK kan få det tufft att ta sig till all-ettan i vinter men jag tror definitivt att de kommer att kriga om det och att denna första match inte kommer att spegla resten av säsongen... Det är i alla fall vad jag hoppas..innerligt.


Tron kan förflytta berg..
men inte i Sverige?

Alla lag, iaf svenska lag, vill slå ur underläge.. Jobba utan förväntningar på sig.. då kan man arbeta upp en inställning typ.. "Vi ska minsann visa dem.". "vi har inget att förlora.." det är ju ändå ingen som räknar med oss...inte ens vi själva.."

Tråkig inställning, det tycker Calle J och det tycker jag

Calle Johansson, expertkommentator i Canal+, talade om hur tråkigt han tyckte det är med denna inställning, och då refererade han till att ingen, INGEN coach i elitserien, trodde på sitt eget lag som Svenska mästare inför denna säsongen..
På en direkt fråga om vem man trodde skulle stå som slutlig segrare så tippade alla coacher på något annat lag än sitt eget..
"Ja men det är väl klart att man inte säger högt att man tror på sitt eget lag, vi är ju i Sverige" säger du kanske..
Sparka hela högen säger jag, vore jag sportchef för ett lag och min dyrt köpta coach visade sån krakaktighet så skulle vederbörande åka ut snabbare än han hinner säga Uffe Dahlén.
Sen skulle jag leta reda på en coach som vågar tro på sitt eget lag och som vågar stå upp för det.

Mer om detta i kommande blogginlägg..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0