16e omg i div2 VB. Förtjöt o tips, resultat o eftersnack.

Onsdag 16/12

AHC - VHC


3 - 3 blev det i första mötet i andra omgången , och 5 - 4 till Arvika den 11/11.
Arvika har på tok för svagt försvarsspel och släpper in i snitt 4,5 mål per match, bara onsdagens derbygruppsmotståndare är sämre, med 5,8 mål i baken/match.
I målproduktionen framåt hänger man med övriga lag hyfsat, men det räcker inte långt när man är så otäta bakåt. 10 i baken borta mot NIK senast är något man mkt snabbt måste få ur systemet, och det finns ingen bättre metod än att visa för varandra och hemmapubliken att man kan bättre genom att ge allt mot VHC och ta tre pinnar inför juluppehållet.
För Vikings del så antyddes en viss uppåtgående trend när man spelade lika mot Navvies, HHC och FIF men efter det så har man släppt in 31 mål på de fyra senaste matcherna. Ett lag som VHC måste vara inställda på att kämpa som §¤*# i varje match, och inte minst i egen zon. Det verkar man inte ställa upp på, men om man inte vill spela i div3 nästa säsong så är det dags att börja ställa in sig på kvalspel och ta varje match inför det som ypperliga träningstillfällen. Hallstahammar och HC Örnen, eller Hammarö Chiefs för att nämna några möjliga motståndare i kvalet, skulle utan större problem vräka ikull ett VHC av idag.

Tipset: 6 - 0

Resultat: 6 - 1


FIF - Navvies

2 - 2 blev det i andra omgången ,14/10, och då var man överraskad av Forshagas framfart men det är man inte längre. Formkurvan hos Navvies är bättre än hos FIF men det kommer förmodligen att bli en tuff match. Hallsbergslaget kommer att göra allt för att behålla sin andraplats,och några som brukar ligga bakom mycket i Navvies är nr 2 Fryxell, nr 22 Andersell och nr 19 Ahl-Eriksson.

Tipset: 4 - 4

Resultat: 0 - 5
(0 - 1, 0 - 1, 0 - 3) Skott: 17-41 (3-13,7-12,7-16)

En lite oväntat stabil seger för Navvies, blev också första matchen som FIF nollades. Verka ha varit spel mot ett mål i stora delar av matchen. 3 skott på mål i första perren för FIF, och bara 17 totalt..
Navvies hade före matchen en ganska hög effektivitet på skotten, var femte skott blir mål. I denna matchen fick man kämpa lite mer, var åttonde skott gick in.
I Forshaga verkar man ha höga krav på hockeyunderhållningen, publiken i kvällens match var lätträknande, endast 55 st och det är sällan ens 100 på läktarna. Märkligt!?


GIK - HHC

0 - 4 till GIK i första mötet, och 6 - 4 i det senaste. Kan säkert bli jämnt ikväll, ingen tvekan om att Hammarö t o m kan vinna detta. Man var ju på god väg senast i Billerudhallen. Med GIKs försvarsproblem så handlar det mkt om att HHC kan vara effektiva när lägen kommer. Framåt är dock GIK fortfarande starka och frågan är om det räcker ikväll. Bäst inställning vinner.

Tipset: 3 - 4

Resultat: 8 - 6 (1-2, 3-3, 4-1) Skott: 50-27 (11-12,24-6,15-9)

GIK ligger under med 1 - 5 fem minuter in i mittenperren, sen går man ner på folk..(från fyra till tre femmor)
och hämtar upp och vinner matchen. Skotten talar sitt tydliga språk.



KAIK - ÅSK

3 - 6 till KAIK i andra omgången mot Åmål. Nu kommer Kil från en förlustmatch, borta mot HHC, medan Åmål har ett formmässigt uppåtsving med två raka segrar. Kan det spela in ikväll? Jag tror det blir jämnt till en början, med fördel för ÅSK. Engberg, Oblak och Lindahl är grymt viktiga för ÅSK och måste hållas kort av KAIK för att det skall bli hemmaseger. Kil har haft "problem" med för svag effektivitet, faktiskt mest på hemmaplan, och förlorat eller spelat lika i några matcher som man borde ha vunnit. Kan man få upp effektiviteten ikväll?

Tipset: 4 - 4

Resultat: 7 - 6
(2-2,1 - 1, 4 - 3) Skott:36-29

Vilken match av Kil! Hemmalaget låg under med 3 - 6 och gör sen 4 raka mål och vinner matchen.



KHC - NIK

5 - 3 till NIK i andra omgången, en match där Köping länge var med och hotade. Ikväll är det Nor IKs tur att ta sig till Köping. En oavgjord match förra sessen, annars har NIK lämnat Köping med full pott, återstår att se hur det går ikväll (tänkte ta mig en titt själv faktiskt) Jag har svårt att se hur hemmalaget skall kunna hålla nollan ikväll, Hellqvist, Ekegren och Messfeldt lär bli svåra att hålla borta ifrån hemmakassen. Jag skulle tippa att de ligger bakom ca 15 mål av de totalt 26 som NIK gjort på bara de tre senaste matcherna.
Spelar Mitell ikväll!?

Tipset: 2 - 6

Resultat: 5 - 5
(2-2, 2-1, 1-2) Skott: 40-45 (12-9,17-15,11-21)

Köping leder med 2 - 0 efter mindre än 3 minuter, ett lite lojt NIK kvicknar till och utjämnar till 2 - 2 innan första perren är slut. Gästerna tar över allt mer och tar ledningen tidigt i mittenperren, ett tag är det bara hemmakeeperns spel som hindrar NIK från att gå ifrån målmässigt. Köping får ett PP,utnyttjar det ypperligt och kvitterar till 3 - 3. Med 2 minuter kvar av 2a p så tilldöms hemmalaget en straff (helt korrekt btw) Tomas Mitell sätter straffen mellan benen på NIK-keepern med klinisk precision, och hemmalaget leder igen.
I sista perioden så kvitterar NIK efter 5 minuter. Köping tar ledningen igen med 6 minuter kvar, men endast 2 minuter senare så kvitterar NIK till 5 - 5. Båda lagen är hyfsat nära att sätta segerpucken, men närmast är kanske Köpings Jonas Hammarlund när han sånär lyckas lirka in trissan från nära håll med 25 sekunder kvar.

Nor kommer till Köping med lite loj inställning, jämnar sedan till det och är på väg att ta över helt men Erik Andersson i hemmakassen är den som håller kvar Köping i matchen när han räddar puck efter puck. Jämnt i sista p, i en match som borde ha vunnits av Köping. Domare Westergren gjorde en helt ok insats, enda stora missen var en jätteslashing med 5 sekunder kvar av mittenperren, annars var det harmoni och tydlighet över det hela.

Fredag 18/12

Flyers - KHT

Derbygruppsmatch mellan ärkerivalerna igen, 6 - 6 i första matchen, och 4 - 5 till KHT i den senaste.

Tipset: 3 - 4

Resultat: 4 - 4
(0-3, 2-0, 2-1) Skott:33-28 ( 8-10,11-9,14-9)

Starkt av Flyers att hämta upp 0 - 3!!





Kommentarer
Postat av: KAIK

19:00 Forshaga - Hallsberg 5-4



Det skulle sitta fint om Hallsberg kunde tappa några pinnar till såhär lagom till uppehållet. Jag fortsätter att tippa emot FIF och de fortsätter att motbevisa mig, så nu drar jag till med en chansning igen, men de kommer inte bli min värsta chansning denna omgång!

Har FIF med sig sig bästa line och Lööf är het så tar de hem detta, om inte däremot, kan det rasa iväg och bli heeelt annorlunda!



19:00 Arvika - Viking 10-1



Dags att börja tippa totala genomklappningar för Viking igen tror ja, för efter att de fått lite styrka från att spela några jämna matcher till att inte vara med på banan över huvudtaget så tror jag inte att de har varken psyke, ork eller kunskapen att kunna spela för vinster längre. Så jag tror på riktig soppatorsk denna gången!



19:00 Kil - Åmål 3-4



Det känns som att nått inte riktigt stämmer i KAIK efter förra matchen mot Hammarö då man inte riktigt verkar vilja ställa upp för varann. Jag hoppas jag har fel men förhoppningsvis har det inte blivit stjärnor av spelarna redan, som Arvika verkar lida av, sviterna från förra säsongens succé då de nu ligger 3a från slutet!

Som sagt, detta är en av de få gångerna jag får hoppas att jag har fel, och jag hoppas verkligen alla i Kil visar upp sina bästa sidor imorn och bevisar mig ha fel och därmed kör över Åmål.



19:00 Köping - Nor 2-6



Nor verkar riktigt på gång (igen), de verkar vara en riktig "bergochdalbaneklubb" de där, undrar vad det är som gör att resultaten skiljer sig nått så markant?

Köping verkar däremot ha en kurva som korsar Nors på vägen ner, vilket därför bör visa sig i iaf några måls skillnad och jag tror det blir en ganska enkel resa för Nor.



19:00 Grums - Hammarö 5-5



Skrällarnas omgång verkar detta bli enligt mig. Hammarö kan faktiskt om de vill. Kan väl låta lite konstigt men de har en del riktigt duktiga juniorer och som så många andra lag på nedre halvan så kommer det kunna gå vägen om målvakten storspelar.

Men jag tror på fortsatt kräftgång för Grums och att vi tar dem på fredag så vi får ett glapp till dem=)



2009-12-15 @ 22:27:56
Postat av: hhc

Tipset.



AHC - VHC 5 - 5

Tror viking tar en pinne mot AHC, krisen allt djupare hos jössehäringarna.



FIF - Hallsberg 1 - 7

Det tar slut på det roliga nu för FIF, tycker att Hallsberg är det bästa laget i serien vilket vi kommer att se när serien är slutspelad.



GIK - HHC

Hammarö vinner mot ett topplag igen, var nära mot GIK i förra mötet mot dem. HHC känns starka nu medans GIK har en liten svacka.



Kil - Åmål 5 - 1

Kil vill inte förlora två på raken, vinner lätt på hemmaplan.



Köping - Nor 3 - 2

Första segern för Köping, Nor är lite mätta efter senaste tidens målorgie.



KHC - KHT 2 - 4

Kht vinner derbyt.



/ HHC.



2009-12-15 @ 22:36:44
Postat av: Fält

AHC-VHC 6-1

AHC har ju inte rosat marknaden men nu är det en sista urladdning innan uppehållet.



FIF-Hallsberg 2-5

Att tippa mot FIF är ju lite dumdristigt, det är ju då, de brukar vinna. Dock är jag säker på att Hallsberg är starkare och vinner utan att förta sig.



GIK-HHC 4-3

Jäm så det förslår. GIK hårt drabbat av manfall på försvarssidan, men det räcker till en trea.



KAIK-ÅSK 4-5

Kil är bra, men konstigt nog svajiga på hemmaplan. Lindahl, Oblak och Engberg kan nog ge ÅSK tre poäng. Dom verkar vara på G.



Köping-NIK 1-5

Nej, Nor är nog inte mätta och Köping blir ett lätt byte. Hellqvist är ju en måltjuv av rang.



KHC-KHT 4-4

Derby och båda lagen höjer sig. KHT torskade alltså senast mot FIF och man får nog bara en pinne ikväll.

2009-12-16 @ 12:52:23
Postat av: GIK27

Puh vilken match i grums Hammarö leder i början av 2a med 5-1 mot ett grums som lirade med hela 4 femmor, sista halvan gick man ner på 4 backar och 3 kedjor och då blev det spel mot ett mål,8-5 till slut bäst i Grums Daniel Odhe och Andreas Karlsson tillbaka från skada.Se upp KIL på fredag.

2009-12-16 @ 21:47:52
Postat av: GIK27

8-6 ska det vara

2009-12-16 @ 21:49:20
Postat av: Fält

Blev ganska mycket som jag tänkt mig. Tipset på AHC var ju ganska klockrent. KAIK krigade sig till en trea och Köping överraskade, det var väl enda felen. Åtestår att se sista matchen på fredag.

2009-12-16 @ 21:54:55
Postat av: GIK

Andreas Karlsson är bara tillbaka för stunden , han hämmas rejält av en skada.

2009-12-16 @ 22:43:16
Postat av: kil

slutperren i kil blev 4-3 till kil

2009-12-16 @ 23:01:36
Postat av: KAIK

Puh säger jag med! Vilken gastkramande match.

Men måste rätta dig lite Falken då jag tror du fått tag i lite felaktig information.



Det stod 3-3 länge i matchen sen drog Åmål iväg till 3-6 då dommaren fått helfnatt och (återigen) givit Åmål chansen till ett långt 5mot3-spel (för 4e gången under matchen!!) då de gjorde 3-4 och 3-5, sen blev det lite missförstånd mellan Öhman i kassen och vår back och de gjorde 3-6. Då var det ungefär 10 minuter kvar av matchen när, för att använda aftonbladet/expressen-språk, super-vändningen kom! 6-7 på tavlan och vår käre match-vinnare och gigant på isen, Petter Skoglund, lyckades med att peta in inte mindre än 4 puckar denna afton (satte segermålet!)



Efter denna moralseger kommer det bli säsongens drabbning på fredag mot Grums!!



Så GIK27, Bring...It...On!! =)

2009-12-16 @ 23:08:00
Postat av: KAIK

*7-6 på tavlan ska det naturligtvis va=)

2009-12-16 @ 23:09:22
Postat av: Rekan

Jätteslashing? Borde domare Westergren dömt matchstraff även där?

2009-12-17 @ 12:42:17
Postat av: Falken

Rekan: Utvisning var det definitivt, mera osäkert om det var frågan om matchstraff. Vet inte riktigt hur bedömningen är där. Jag tror inte att Westergren såg själva händelsen, men någon av de andra randiga borde ha påkallat hans uppmärksamhet för det var ett riktigt yxhugg över armarna..

2009-12-17 @ 12:50:08
Postat av: kaik

Kils första femma måste vara den bästa femman i serien för tillfället, med skoglund, södergren och falk! bakom dom är Lars jonsson och Brodin, den femman gjorde igår 6 av målen mot åmål!

2009-12-17 @ 16:54:37
Postat av: GIK27

Vi får se på fredag vilken femma som är bäst se upp för Dahlström imorgon kil säger jag bara.

2009-12-17 @ 17:13:35
Postat av: Westergren

Japp jag missade den där jätte slashingen, tyvärr, och vet fan inte äns varför. var kanske redan klar med andra perren. Min ena LM såg situationen men bedömde det som en tvåa och dessa får de ej rapportera utan dessa skall jag fråga om. Blev kollektiv kortis just där..I övrigt är jag nöjd med matchen men inte helt 100 då...Lite av förklaringarna finns att läsa om på min blogg:http://kbs.zoomin.se/blogg.html

2009-12-17 @ 20:58:01
Postat av: GIK27

får en domare ha en blogg elitdomarna var ju tvungna att ta bort deras

2009-12-17 @ 21:18:08
Postat av: Westergren

Ja det är ingen fara då jag inte hänger ut någon förutom mig själv:). Olämpligt? Kan vara men jag ser inte det och har inte hört någon klaga heller. Jag ser det som mitt sätt att avsluta en match och gå vidare mot nästa.

2009-12-17 @ 22:55:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0