8/12 Matchref KIK - HC Örnen: 1 - 9

Kungsörs IK - HC Örnen: 1 -9 (1 - 4, 0 - 3, 0 - 2) Skott: 31-38 (12-14, 12-10, 7-14)

Utv Kungsörs IK: 20 min (3 x 2 min, 4 x 2 min, 3 x 2 min)
Utv HC Örnen: 22 min (2 x 2 min, 6 x 2 min, 3 x 2 min)

Domare: Thunberg


KIK-info: Tobbe Waern har kritat på för Eskilstunas Linden Hockey i div1 c , i samma serie som IFK Arboga spelar. Linden ligger hjälplöst jättesist med hela 10 pinnar upp till näst sista lag (Bålsta)
Mr Waern hade tveklöst behövts i KIKs fortsatta matchande i div3, men vi kan inte göra annat än att tacka för hans insatser i KIK-tröjan och önska honom lycka till hos Linden.
På backsidan så är Frasse Gustavsson äntligen tillbaka från sin skada, vilket kommer att lyfta lagets defensiv välbehövligt. Skador och envisa förkylningar råder fortfarande i truppen vilket tvingar coach Brolin att kasta om lite i femmorna, igen.


KIKs motståndare HC Örnen är de enda, tillsammans med Hallsta HK, som fortfarande efter 9 omgångar är obesegrade. Örnen har också gjort flest mål, samtidigt som man är tätast bakåt. Endast 19 insläppta på 9 matcher. Ca 2 mål i baken per match. Med KIKs facit hittills så förstod man att det skulle bli en mkt tuff uppgift på tisdagkvällen. Det blev det också.


1a p:
Domare Thunberg släpper trissan och matchen är igång.
KIKs inledande 2 minuter är riktigt bra. Hög intensitet och spel på kropp stressar Örnen i egen zon.

Efter 5 minuters spel så har inget av lagen haft någon längd på sina anfall, och KIK är väl så bra som sina motståndare.
PP: 05:40 så hittar zebran en interference, den skyldige är Örnens nr 26 Jacobsson.
Ingen vidare fart i KIKs PP, och rätt snart ser vi KIK dabba sig i ett flygande byte.
To many players, och en KIK-gubbe tvingas sätta sig i busbåset.
Detta sker med 42 sekunder kvar på Örnens utvisning.

KIK spelar bra 4 mot 4, och 2a-linen vinner två tek i rad i anfallszon men skotten är tyvärr för tama för att oroa Örnens keeper. Efter det följer en dryg minut i spel 4 mot 5. KIK reder ut det numerära underläget på ett bra sätt.

Örnen är framme i ett par ganska vassa lägen, och kort därefter hittar domare Thunberg anledning att förkunna straffslag för gästerna. Jag såg inte varför, men det var säkert riktigt då ingen KIKare klagade speciellt högljutt.

Straffslag 09:54: Örnens straffskytt nr 23 Cronarp, skrinnar fram mot KIKs keeper Anton Hult och överraskar med ett rungande slagskott. Hult hann inte med att sprattla till knappt, men turligt nog så tar rökaren i ribbkrysset och över. 

Kort efter det så kommer Örnen igenom mittzon med fart och efter en snygg bakåtpass till fristående örn så har vi matchens första mål.
0 - 1 efter 11:03. Målskytt var nr 28 Wahlström, och mackan serverades av nr nr 91 Johansson.

Som så många andra lag så tar nu Örnen chansen att öka på sin ledning när KIK har gamnacke.
0 - 2 kommer redan efter 11:24, och denna gången gör nr 91 Johansson allt på egen hand.
Mycket onödigt och orutinerat att tappa fokus bara för att man släppt in ett mål.

KIK hamnar nu på efterkälken i sitution efter situation, vilket brukar betyda mål i baken eller utvisning. Denna gången blev det utvisning.
BP: 13:40 när KIKs nr 00 Mr Doe åker ut för holding.
Nu går det undan. Örnen vinner tek i anfallszon, pass till back på blå som dyngar på med ett otagbart slagskott.
0 - 3 kommer efter 13:44. Dyngade gjorde nr 20 Eriksson, på pass från nr 23 Cronarp och nr 29 Davidsson.

Helt jämn match i 10 minuter, sen har vi 0 - 3 på drygt 2 minuter. Tungt!

Tyvärr får vi se ett gäng individuella hjärnsläpp från KIKs sida i egen zon, som ger tillbaka pucken till Örnen gång på gång. Backhandpass bakom ryggen till fristående motståndare, försök till rensning rakt i gapet på motståndare. Spelet på kropp finns inte och KIK börja fuska. 
BP: 15:06 när nr 23 John Gustavsson åker ut för hooking.
HC Örnens PP är bra, och det tar bara knappt 40 sekunder innan de har utökat sin ledning.
0 - 4 kommer med 15:45 på matchuret. Högt pucktempo och skott från blå som tar på någon i trafiken framför mål och styrs in bakom chanslös KIK-keeper. Nr 23 Cronarp får målet, och assisterade gjorde nr 20 Eriksson och nr 29 Davidsson.

KIKs kampvilja finns trots allt fortfarande kvar, och man är alls inte utspelade trots "raset" bakåt.
Kampen resulterar i utvisning för Örnen. 
PP: 17:36 när nr 25 Carlsson visas ut för slashing.
Bra fart i PP, och pucken forceras in i anfallszon bakom mål. Pucken slås in framför mål och träffar på KIKares benskydd och rullar ner på skrillan och in i mål. Det är alltså mål eftersom det inte alls var frågan om någon sparkrörelse. Trots detta så döms målet bort av den randige Thunberg, och vi tvingas anteckna hans första rejäla tavla i matchen. Ingen av hans assiterande verkar märkligt nog han någon annan åsikt heller. 

Spelet 5 mot 4 fortsätter och KIK ökar trycket mot Örnenkeepern igen. 
1 - 4 kommer efter 18:08. Nr 16 Danne Källberg tar in pucken in djupt i anfallszon och hittar brorsan, nr 11Nicke Källberg, som trycker dit trissan i nät. Viktigt!

Inledningsperren avslutas utan övrigt att rapportera.

Effektiviteten lagen emellan är stor, och KIKs spel i egen zon är riktigt svagt tyvärr. Därav 3 måls underläge.

2a p:
3 måls underläge är ingen omöjlighet, men det ska ändå mycket till för att vi skall få se en vändning.
PP: 01:18 när Örnens nr 9 Algotsson åker fast för holding. 
Ganska kort efter det, 02:07, så får KIK spela 5 mot 3 i en dryg minut. Orsaken är att Örnen har spelat med en gubbe för mycket. 

I början av perioder så kan det vara svårt att få till bra fart i PP, men KIK lyckas ändå hyfsat bra. Örnen spelar dock stabilt runt egen kasse. Örnenkeepern tappar klubban vid två tillfällen, men ingen av gångerna lyckas KIK få till skott på mål. Det är trots allt inte bra att inte få till fler skott på mål i spel 5 mot 3.

KIK har ett par chanser men alla returer plockas enkelt upp av Örnenspelare, och efter en ihopåkning i mittzon så landar pucken turligt ner framför grickerna på nr 18 Warg som skottar mot mål. Skottet räddas till hälften av Hult, pucken tar på plockhandskkanten och för i en båge över Hult och in i mål.
1 - 5 efter 05:25 

KIK har inte tappat allt för det, och tvingar Örnen att busa emellanåt.
PP: 06:25 när nr 29 Davidsson ville hålla i en KIKares klubba också. Holding the stick.
Det tar dock bara knappt 10 sekunder innan vi har utjämnat gubbantalet på isen. KIKs nr 21 Henke Johansson
åker ut för tripping.

KIK har nu ett par gånger börjat fokusera alltför mycket på domslut som man tycker vara fel eller saknas helt. Tyvärr leder det till mål i baken.
1 - 6 kommer efter 07:53. Missade målskytt och assist.

Bra fart på KIK i anfallszon emellanåt, och vid ett av tillfällena så är det KIKs nr 21 Henke Johansson som jobbar fram ett straffslag till hemmalaget.
Straffslag 08:49: KIK byter keeper, efter att nr 33 Anton Hult fått nog. In kommer nr 61 Kricko Jansson. Örnen byter också keeper, men på handbollsvis bara för att mota straffen. KIKs straffskytt, nr 00 Mr Doe, tar bra sats och ser bestämd ut. En snabb dragning och skott kommer, tyvärr är nyinbytte Örnenkeepern med på noterna och räddar med yttersta spetsen på benskyddet.

PP: 11:31 när Örnens vill hålla i KIK-klubba igen. Såg inte vem.
En chans, tätt utanför, men annars ett svagt PP av KIK.

Dubbelutvisning: KIKs nr 16 Danne Källberg åker ut för roughing, och Örnens nr 91 Johansson åker ut för roughing och slashing.
Spel 5 mot 4 för KIK. Missade att skriva upp tiden.
Inget kommer ut av det numerära övertaget. 

Mycket utvisningar i slutet av mittenperren.
BP: ca 16 minuten när nr 11 Nicke Källberg gör sig skyldig till en crosschecking.
KIK har inga större problem att stå emot med en man mindre denna gången.
BP: 18:31 när nr 21 Henke Johansson åker ut igen. Detta innebär spel 3 mot 5 i knappt 40 sekunder.
Bra jobb med två man mindre på isen.

Örnen fuskar och nu är det utvisning igen.
PP: 19:17 när nr 14 Ronell håller i för länge. Holding.
Tyvärr spelar KIK utan att ge understöd till varandra, pucken passas av fel anledning. Man sätter varandra i svåra lägen istället för att jobba för och med varandra.
1 - 7 efter 19:51. Nr 22 Larsson målade och nr 29 Davidsson "höll i hinken"

Örnens spelvändingar och effektivitet dödar matchen i mittenperren. 

3e p:
Slutronden inleds i spel 4 mot 4. Intresset från gästernas sida har bedarrat något, försök till soloraider och lite nonchalant uppträdande är bevis på det. Lagen byter halvchanser, men Örnen käns hela tiden farligare.
1 - 8 kommer efter 04:54. Missade målskytt o assistent.

BP: 06:34 när KIKs nr 5 Robin Karlsson åker ut för tripping.
KIK bjuder på ett bra BP.

I minut 10 så har KIK ett skott i stolpen, ingen är dock med och hugger på returen.
KIKs nr 11 Nicke Källberg och Örnens nr 91 Johansson har visat intresse för varandra under stora delar av matchen. Tröttsamt tycker den randige Thunberg.
Dubbelutvisning: 11:50 när de båda ovanstående åker ut för kramning/Holding.

KIKs nr 4 Per Berg bjuder nu, i minut 12, på en riktigt fin action när han med hög fart och vass avslutning sånär snyggar till siffrorna på resultattavlan. Om det inte vore för den duktige Örnenkeepern förstås. 

I minut 14 så visar KIKs keeper, nr 61 Kricko Jansson, att även han besitter fina kvaliteter. Först en plock som utan att skämmas för sig skulle platsa som "TV-räddning" och sen en helsvettig benparad/armparad när jag redan bestämt mig för att anteckna nytt baklängesmål.

Man vill ogärna se att det ramlar iväg till 2-siffrig förlust, och KIKs keeper gör alltså sitt för att det inte skall bli så.
Ett mål i baken till blir det ändå tyvärr. Borde inte ha blivit mål, minst sagt. Den randige Thunberg gör sig skyldig till hans andra jättetavla när han struntar i att blåsa av och visa ut en Örn när han helt sonika kör över och omkull KIKs keeper. Helt otroligt svagt agerande av Thunberg eftersom han står på bästa plats och ser allting..!?!?
 
1 - 9 med 17:44 på matchuret. Mål av nr 29 Davidsson, assist Thunberg.

Matchen är nu stendöd.
PP: 19:49 när Örnens nr 10 Andersson slashar.
Dubbelutvisning: 19:59 när KIKs nr 11 Nicke Källberg och Örnens nr 26 Jacobsson åker ut.
 
Slutt!


Kommentar:
Spelet i egen zon, det är något att jobba på för KIK det. När man möter en så skicklig motståndare så är de individuella misstagen enormt kostsamma. Jag räknade till ett fåtal icingpuckar, det kan naturligtvis "kosta" med den nya regel men när pucken måste ur zon så duger det inte med en tafflig backhand efter sargen. Backarna behöver tid att behandla pucken, men "ingen" screenar bort motståndare för att ge utrymme för backen att vända upp med magen mot mittzon. Spelet i egen zon har ingen struktur, det är jaga puck som gäller tyvärr.
När Örnen inte kom fram i ett uppspel så började man helt enkelt om från bakom eget mål igen. Man gick inte bort sig i mittzon och hade hela tiden alternativ om en passningsväg stängdes. Skyttet var också en väldigt stor skillnad lagen emellan, Örnen sköt väldigt bra, både från blå och från slottet. Med en liknande effektivitet hos KIK så hade matchen varit betydligt jämnare siffermässigt.

Matchens minus:
- Egen zon
- Effektiviteten
-

Matchens plus:
+ Första 10 min
+ Kampviljan fanns länge.
+ Nr 28 Frasse Gustavsson är viktig för KIK.

Forsätt att träna bra och HA KUL , då kommer resultaten!


//Roger "Falken" Karlsson



Kommentarer
Postat av: Nisse

Tyckte KIK var chanslösa och att Örnen var av en mycket högre klass. Var det någon gång jämnt? Nej Örnen hade matchen under kontroll hela tiden, även om KIK tok jobba första 10 min.

2009-12-09 @ 17:59:52
Postat av: Falken

Nisse: Tack för din åsikt!

2009-12-09 @ 18:03:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0