Nu är det nog, detta blir mitt sista matchreferat.

Jag är i grunden en mycket positiv person med närmast löjligt optimistisk inställning, men hur kan man fortsätta att referera match efter match där laget i fokus inte verkar vilja... Jag säger inte att man inte kan, jag säger att man inte vill.

Denna match, som skulle komma att spelas i hockeyfrillornas fristad, Kil, mot Kils AIK.
Denna match var av mycket stor vikt, detta eftersom KAIK med största sannolikhet är ett av de lag som KHC behöver ha bakom sig i tabellen när det skall sluträknas fram i månadskiftet feb/mars.

Före matchen hade KAIK skrapat ihop 11 poäng, 1 poäng mer än KHC som alltså låg placerade på en av de så förhatliga kvalspelsplatserna.
Plats 13 och 14 kvalar, och nr 15 åker x2000 till säsong 2009/2010 i div3 klass.

Ingen kan väl ha missat att det var en viktig match, viktigare än de flesta denna säsong!?
Jo, jag tror dessvärre det.

1a p:  Mål: 1 - 1 Skott: 10-11. Utv KAIK: 2 x 2 min  Utv KHC: 3 x 2 min

Oerhört slö start av KHC, de första tio minutrarna vinner man knappt en tekning, detta blir dock bättre mot senare hälften av inledningsronden.

I minut 5 så åker Killingarna ur sin defzon, men de glömmer pucken. Denna tar dock KHCs comebackande nr 19 Pennerborn reda på. "Vad ska jag göra med denna gummigrejjen", tänker veteranen..?
"-Jag fintar höger och släpper den i mitten så ligger den fint i nätet."
Tänkt och gjort, Pennerborn hänger matchens första kasse.
0 - 1 efter 04:10. Påpassligt och skönt, men hyfsat märkligt förhållande till matchbilden så här långt. Thats hockey!

Fem utvisningar totalt denna period, 2 för KAIK och 3 för KHC.
I spel 4 mot 4 så spelar KHC oförklarligt dåligt, man beter sig som om man spelade 2 mot 12 och låter Killingarna kvittera hur enkelt som helst. Synd om "Kinis" tyckte man.
1 - 1 klockan 16:01. Målskytt var KAIKs nr 5.

Några påpekanden från perioden:
I Kil känner de igen en äkta diving, och därför åker de fram och "gratulerar" KHCs nr 7 Larsson när han utfört konststycket att lura till sig ett PP för KHC.
Den randige inser sitt misstag, men då är det försent. Det hindrar dock honom inte för att praktisera ett annat välkänt begrepp i domarkretsar, nämligem Compensation.
Detta sker ca 40 sekunder efter Larssons utsökta diving.
Spel 4 mot 4 följer, och det är nu man i KHCs läger tror att man spelar 2 mot 12, med känt resultat.

KHC har alltså lyckats att få Tobias Pennerborn att göra comeback, är det nr 2 eller 3 i ordningen..?
Mycket rutin och hockeykunskaper finns det hos nr 19, som säkerligen kommer att kunna bidra, men efter bara några ynka timmar på is så syns alltför väl att de så välbehövliga "skridskomusklerna" inte riktigt vill lyda ännu.
Att då ställa ut nr 19 på isen i spel 3 mot 4,eller i PP, är i det närmaste ett tjänstefel, både mot honom personligen och mot laget.
Men om du frågar om jag är förvånad så svarar jag...., nej.

Jovisst, han petade in en puck men det var inte direkt som en konsekvens av snabbhet eller styrka, det var snarare frågan om att vara lite på efterkälken och därigenom kunna plocka upp en tappad puck.
Kylan framför mål kan dock ingen ta ifrån honom, det vill jag inte heller.
Kritiken är på inget sätt riktad mot Tobias, den är med all tydlighet riktad mot lagets coach.

1 - 1 efter första perioden,
som trots den erbarmligt sömniga inledningen från KHC ändå kan betecknas som jämn tillslut.

2a p: Mål: 1 - 0  Skott: 12-9  Utv KAIK: 2 x 2 min. Utv KHC: 2 x 2 min

Inleds på samma sätt som första perioden, med ett hungrigare hemmalag än bortalag.
KHC är framme och stör i anfallszon i minut 7, men sen följer en KAIK-press mot "Kinis" i KHC-kassen och när klockan närmar sig 10 spelade minuter så tar KAIK ledningen i matchen.
Ett skott i högra klykan, bakom en möjligtvis lite skymd gästkeeper.
2 - 1 klockan 09:17. Målade gjorde nr 6

I minut 16 så är KHC som närmast en kvittering, trots flertalet försök tidigare i perioden så blir det KHCs nr 5 Karlsson som så när utjämnar tillställningen, men skottet touchar ribbkrysset.

Sett över hela perioden så skall nog KHC ändå vara glada över endast ett insläppt mål, dels beroende på ett par stolpträffar och dels beroende på ett par gedigna ingripanden från Keeper-"Kinis"
Chanserna till större målskörd framåt fanns också, men skotten är antingen för tama eller med fel riktning.

3e p: Matchen är alltså mycket betydelsefull redan innan matchstart, och nu leder KAIK med 1 mål och vi har 20 minuter kvar att spela. Möjligheterna till kvittering och till att ta ledningen är stora, för att inte säga helt inom räckhåll.
Tänk så skönt med 2 viktiga poäng med hem i bussen, och med ett kliv upp i tabellen, upp på säkrare mark.
Detta skulle väl ändå få laget att ge allt i varje byte, att ge allt i varje närkamp, att trampa is så benen brinner efter varje byte..!!??
Jo, eller så spelar man innebandy på is,
för flickor födda -01, och släpper in KAIKs tredje mål i matchen efter 37 sekunder!
3 - 1 klockan 0:37. Vem höll peptalken i omklädningsrummet!?

Några ströchanser lyckas KHC att skrapa ihop då och då, en träff i Killingkassens utsida är närmast i minut 12.
Inte ens i PP lyckas man sätta upp spelet i anfallszon, det finns ingen speed överhuvudtaget, och när KAIK blir fulltaliga efter en utvisning som vi inte märkte att de hade så utökar de sin ledning.
4 - 1 klockan 18:04..

Och nu får du ursäkta mig men jag vek ihop anteckningsblocket och stegade ut ur Sannerudshallen, 2,5 timme i bilen lockade inte men hellre det..

KAIK gjorde tillslut även 5 - 1, vilket blev slutresultatet.