8e omg div2 Vb. Försnack o tips!

Tänkte göra en liten summering efter 10 omgångar, men först lite vanligt tjöt o tips..


Onsdag 11/11


AHC - VHC:

Likamatchen borta mot Viking HC i andra omgången (3 - 3) var en missräkning för AHC, men nu är Arvika ett annat lag..eller..de har iaf ett momentum i laget efter två raka segrar mot svåra HHC och nu KAIK borta i förra omgången. Från AHCs senaste matchreferat: "..och det var nog flertalet Arvikabackar och forwards som var lite yra i bollen första halvan av perioden." Trots den yrvakna starten så lyckades alltså AHC att betvinga KAIK på bortaplan och ta tre viktiga poäng. Jonny Åsvik har fått igång målskyttet, och gjorde sitt fjärde mål (på de tre senaste matcherna) Dessutom,.."fyra sekunder in i powerplay kunde Thomaz Andersson göra säsongens första seriemål genom tidernas lösaste backhand"

Viking HC har en pinne på sju försök, och som sagt togs den hemma mot AHC. Efter det så har man släppt in 32 mål på fem matcher, ca 6,5 mål i baken per match. Inte svårt att se var problemet ligger.
Laget måste ta sig samman och vara villiga att göra skitjobbet, annars kommer de att vara ohjälpligt efter inom några omgångar.


Mitt tips: 7 - 1


FIF - KAIK:

Två starka insatser, seger hemma mot Arvika och borta mot KAIK, har nu följts upp av två raka torsk. Inte direkt oväntat att FIF tar stryk mot GIK och ÅSK men troligen påverkas laget ändå. Matchen mot KAIK blir svår, detta då jag tror att revanschlustan är stor hos Killingarna. Hemmatorsken senast mot AHC, och speciellt torsken i senaste mötet lagen emellan är bra tändvätska för KAIK.

Mitt tips: Om KAIK torskar här så kan de rasa minst ett par placeringar, men det tror jag inte de gör. 3 - 4 

GIK - HHC:

GIK på hemmaisen är ingen lätt uppgift, även om man inte vunnit med förkrossande siffror så har man alltsom oftast väldigt bra kontroll på matcherna. Man gör det som krävs, inte mer. Nor IK är de som är närmast hittills (2 - 2) och jag har svårt att se att Hammarö skall göra det bättre.

Mitt tips: 5 - 2


Navvies - Köping HC:

Den starka hemmasegern mot Nor IK senast imponerar, och enligt Navvies coach så var det säsongens hittills bäst genomförda match. Hallsberg vann senaste mötet borta mot Köping med 2 - 4 och räknar med ett revanschsuget KHC i kvällens match.
Det går tungt nu för Köping Blue boars, senaste och hittills enda vinstmatchen var mot VHC borta för fem omgångar sedan. Man har bara varit "chanslösa" i bortamatchen mot Kristinehamn, annars är man med länge i matcherna men nu behöver fler poäng ramla in annars är det en mycket tuff vinter som väntar.


Mitt tips: Tyvärr KHC, förlustsviten förlängs även om det svider i KAK-hjärtat att säga det. 7 - 1


ÅSK - NIK:

Åmål har vaknat! Tre raka segermatcher har givit ett sargat självförtroende en kick framåt. Senaste mötet lagen emellan slutade 2 - 2 i Norvalla. Denna matchen kan bli lika jämn resultatmässigt. Nor IK vill säkert göra en bättre match än i storförlusten borta mot Navvies (7 - 3)

Mitt tips: 3 - 3

Fredag 13/11

Karlskoga Flyers - KHT:

Fredagsmatch när vi har ärkederby igen. Tiondeplacerade flyers har bara 2 segrar på sju försök och -3 i målskillnad. Senaste matchen borta mot GIK måste ses som ett rejält fall framåt. Skillnaden mellan lagen i den matchen stavas EFFEKTIVITET. Om Flyers kan visa samma inställning och hjärta för laget i fortsättningen så kommer man att klättra uppåt i tabellen.  Förra derbyt slutade 6 - 6. KHT har nu fyra raka matcher utan förlust, tre vinster och en likamatch. Det innebär att man har en helt annan puls än när lagen möttes senast. Kristinehamn är, tillsammans med KAIK, det lag som gjort flest mål (36 st)


Mitt tips: Gästande KHT är lite bättre än Flyers i nuläget, men i ett derby kan allt hända. Det gör det inte. 3 - 6







Kommentarer
Postat av: KAIK

Dags för tippning igen da=)



Arvika HC - Viking HC 6-0

Ja de känns som om de blir samma kommentar på Viking varje gång, men de räcker faktistk inte till!



Grums IK - Hammarö HC 4-1

Här hoppas man ju på en skräll som Killing men det känns ändå långt borta!



IFK Hallsberg - Köping HC 7-2

Sorry Falken, tror hårt på Hallsberg här.



Åmåls SK - Nor IK 8-3

Tror faktiskt på en överraskande storseger av Åmål här. Kanske ja får äta upp men vad gör man när man har en känsla av nått=)



Forshaga IF - Kils AIK 2-6

Nu får inte FIF nå mer gratispoäng, Kil MÅSTE lärt sig läxan nu!



Karlskoga HC - Kristinehamns HT 3-6

Hett derby där ja tror vingarna från karlskoga blir skadeskjutna och inte orkar hela vägen!

2009-11-10 @ 11:49:04
Postat av: Åmål

Lägger in ett tips jag också.

Arvika-Viking 9-1

Grums-Hammarö 7-3

Hallsberg-Köping 5-2

Åmål-Nor 6-2

Forshaga-Kil 4-3

Karlskoga-Kristinehamn 4-4

2009-11-11 @ 14:41:17
URL: http://ww2store.com
Postat av: Falken

Skrivet i början av 3e perren: Vilka resultat! Hur ska man kunna tippa den här serien egentligen?! =)

Mkt spännande!!

2009-11-11 @ 20:41:17
Postat av: GIK27

Du kan tippa varje gång att Grums vinner fast dom spelar uselt idag igen hammarö är bättre i både 1a och 3e per.Men är man serieledare så vinner man ändå.

+Galler pojkerna +Bomben

-Inställningen i matchen

Publiken vart var den idag?

2009-11-11 @ 21:30:30
Postat av: KAIK

Självförtroendet är de inget fel på i Grums iaf;)



Sant som du säger Falken, de är ju heelt omöjligt att tippa denna serien! Men nu ser iaf plats 1-5 ut som den ska, kanske inte rätt ordning men det är de rätta lagen som ligger där!

Det var onekligen tråkig match idag, i 2 perioder! Varken FIF eller KAIK verkade intresserade av att spela hockey, första perioden var ett riktigt sömnpiller. Men efter första målet av FIF så fick matchen fart och i sista perioden var det riktigt jobbigt åt blodpumpen.

Jag tror, utan att se det med allt för mycket Kilsögon, att det var en rättvis seger.



Äntligen marginalerna på vår sida=)

2009-11-11 @ 22:15:30
Postat av: uppmärksam.

Har uppmärksammat en sak vad gäller bla GIK27. Lagen ni möter, det kan aldrig vara så att de spelar bra. Det är alltid att ni spelar dåligt. Man skall respektera motståndarna, högmod ska man akta sig noga för. Annars är det mycket kul att läsa din blogg Falken.



/ HHC.

2009-11-12 @ 00:24:26
Postat av: Falken

Högmod går före fall brukar det heta..,men det är samtidigt på nåt sätt skönt med heta supporters som är kaxiga på rätt sätt. Det är dock en hårfin gräns mellan obotligt lojal supporteranda och just högmod. En gnutta ödmjukhet är hälsosamt i alla sammanhang. =)



Tack för berömmet HHC!

2009-11-12 @ 00:32:02
Postat av: GIK27

Jag sa ju att hhc var bättre än grums idag!

2009-11-12 @ 01:09:42
Postat av: HHC

Ber GIK27 om ursäkt. Du skrev faktiskt att HHc var bättre denna gång. Men tycker nog inte att GIK spelade så uselt, det var en helt ok hockeymatch med några riktigt snygga mål från både GIK och HHC eller?

2009-11-12 @ 07:52:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0