KIK-HHK:4 - 7 (matchref)

1ap:
KIK börjar matchen något nervöst och har allför långa avstånd både till motståndare och mellan egna lagdelar. Därför känns det som att Hallsta har ett grepp om matchen redan efter några minuter. KIKs uppspel är fantasilöst och avstyrs allt som oftast av gästerna, medan Hallstas uppspel har fler varianter och lekande lätt tar man sig igenom mittzon och in i anfallszon gång på gång.



KIK kommer dock in i matchen, anförda av 1a-linan, som lyckas hålla pucken inom laget och få lite längd på spelet i anfallszon även om det inte skapas några direkta farligheter. Kort efter att KIK haft lite press i anfallszon så sker en snabb spelvänding i mittzon och nr 11 i HHK kommer fri med KIK-keepern (Kricko Jansson)
0 - 1 , genom nr 11 Johan Lindberg, kl 07:57

KIK jobbar vidare, och i minut 10 så kommer man igenom mittzon med bra fart. Det är nr 16 Danne Kjellberg som snirklar sig igenom och skjuter ett bra skott, men tyvärr fångas trissan av gästkeepern.

Nu är spelet lite mer utjämnat, men det känns (med hemmaögon) något "läskigare" när Hallsta har pucken. Och den känslan visar sig tyvärr vara välbefogad när matchuret står på 14:25, då kommer rasslar det nämligen för andra gången bakom KIK-keepern.

0 - 2 kommer tämligen lätt,genom nr 10 Jerry Östman, när HHK har 2 gubbar ensamma framför mål.
Ingen i KIK hänger läpp för det, även om ingen prexis garvar.

Återigen kommer skapar 1a-linen tryck i anfallszon, pucken rakas ur zon av Hallsta men forceras raskt tillbaka igen av nr 5 Robin Karlsson som hittar nr 13 John Sättermann. "Säta" fintar att gå runt bakom mål, alla tror det inklusive Hallstakeepern och farsan, men "Säta" har bladet kvar vid första stolpen och vickar in den där när "dörren" öppnas. Lurigt!!

1 - 2 efter 17:16, nr 13 målar och nr 5 assisterar.

Ännu ingen utvisning i matchen, fast det kanske borde ha varit nån i alla fall, och just när man funderar på det så är den randige lite kinkig.
BP klockan 18:46 när KIKs nr 26 Joel Eklund ska ha hakat nån..
Detta reds dock ut ganska bra av KIK, som kan gå till pausvila med 1 - 2.
Skott:8 - 11

Nervös förstarond från KIK, och man hoppas att det skall släppa till mittenperren.

2ap:
KIK trampar igång, och mest genom nr 5 Robin Karlsson som lobbar in pucken i anfallszon och skrinnar efter men stoppas oschysst av HHK.

PP efter 0:44. Hyfsat spel, med 3 avslut på mål men inget rassel tyvärr. I minut 4 vinner KIK tek i anfallszon och skott kommer från KIKs nr 29 Kristoffer Karlsson, men det räddas av benskyddsspetsen.

Nu ligger Hallsta på nåt hemskt, och KIK drar på sig låååånga byten. I och med den nya icingregeln för säsongen (det lag som slår icing får inte byta spelare) så kan Hallsta fylla på med pigga ben medan KIKarna får spela 2-3 minutersbyten. Tyvärr straffar det sig, inte oväntat eller konstigt men tråkigt.
1 - 3 kommer klockan 17:36, och det genom nr 10 Jerry Östman igen.

KIK kämpar vidare, men denna period ägs nästan helt av gästande HHK. Att trycka på med grickorna är den enda medicinen, och det vet bl a KIKs nr 30 Tobbe Waern som på det viset tvingar Hallsta att ta en utvisning.

PP
klockan 18:47. Nu går det undan, HHK-busen har knappt börjat tälja på sin gubbe i snickarboa innan KIK har reducerat.

2 - 3 kommer efter 18:57. Målar gör nr 4 Per Berg och assisterar gör nr 5 Robin Karlsson. Snyggt!

På tal om att det går undan.. 16 sekunder senare så befinner sig hemmalaget återigen i ett 2-målsunderläge.
2 - 4 kommer klockan 19:13, nästan direkt på tek efter KIKs reducering. Återigen genom HHKs nr 10 Jerry Östman.
Något sömnigt agerande av KIK iofs, men den Hallstalinen har duktig fart på grickorna.

Snabba grickor är mittenperrens framgångsrecept, och det hakar KIKs nr 13 John Sättermann på. Därav tvingar han HHK till nytt bustag.

PP klockan 19:24, som det inte blir något av innan pausvilan inträder. 

Aj,aj, en period med i det närmaste total Hallstadominans, men...,2 mål upp är knappt uppförsbacke.
Skott:7-13

3ep:
KIK börjar med PP i ca 1:14, men där lyckas man inte skapa några större farligheter.
Gästerna tillåts inte dominera på samma sätt i inledningen av slutperren, och KIK jobbar sig fram till några skarpa lägen. Som i minut 8 när KIK vinner tek i anfallszon och skott kommer, i stolpens utsida.
Kort efter det är KIKs nr 4 Per Berg nära att näta, men bara nära. 1a-linen är den line som skapar något i anfallsväg för KIK hittils, men det vill 2a-linen ändra på. Och det gör man, anförda av nr 29 Kristoffer Karlsson som mer eller mindre på egen hand tar sig in i fiendeland och slungar iväg trissan på snipervis rätt upp i vänsterklykan. Härligt!!


3 - 4 med 09:03 på matchuret.

Från nedsläpp, efter KIKs reducering, och 2 minuter framåt så är det nåt otäckt vad HHK ligger på, en tung press mot KIK-kassen. Låånga anfall där KIK inte lyckas få puckusclingen ur zon. Det håller naturligtvis inte hur länge som helst, det håller bara till klockan 10:55.

3 - 5 kommer, och det genom nr 22 Henrik Sivonen, hemskt assisterad av den allför bekante nr 10 Östman.

KIKs coach tar time out, och samlar styrkorna. Kändes som time för det..
Detta följs av ett BP för KIK, klockan 12:48, när nr 28 Frans Gustavsson har befunnits göra nåt man inte får.

KIK jobbar hårt med en gubbe mindre, och det måste man eftersom HHKs powerplay är ruskigt vasst. Så vasst att vi tvingas anteckna ännu ett mål för gästerna. 3 - 6, och målskytt var nr 21 Hettula, assiterad av nr 10 Östman.

Lite gamnacke nu på våra KIK-krigare, men vi har 6 minutes to go så kom igen.
Nytt BP är kanske inte vad man stod och önskade sig, men det fick man ändå.

4 mot 5 klockan 15:42, när KIKs nr 16 Danne Kjellberg höll i lite för länge.Effektiviteten i powerplay är förstås viktigt, och den hade HHK ikväll. Nytt mål kommer, och det genom nr 17 Johan Rauch.

3 - 7 klockan 16:28

KIK lägger sig inte ner och dör, man snyggar istället till siffrorna med knappt 15 sekunder kvar av matchen.


4 - 7 kommer efter 19:46, genom nr 4 Per Berg som assisterades av nr 26 Joel Eklund och nr 5 Robin Karlsson.

Skott i sista:12-13. Totalt:27-37

KIK gör ingen bra match, så är det nog, men Hallstahammar HK har ett mkt gediget och spelskickligt lag och dessutom offensiv spetskompetens.

Matchens lirare i HHK är tveklöst nr 10 Jerry Östman, som gör 3 mål och 2 ass ,kanske mer.

Minus:Fler femmor måste få upp farten, nu var det i stort bara 1a som fick godkänt.


Plus: Kul att se nr 20 Pekka Korhonen, som visar upp ett mycket stabilt backspel. (vet inte om "farbrorn" har lirat back förut, men det märks inte isf)


Den randige mannen skötte sig fint ikväll, det är väl ändå värt att påpeka. (eftersom jag riskerar att påpeka annorlunda andra gånger.


Detaljer, och momentum
. Två saker som har stor betydelse, och inte minst i denna matchen.


Detaljer
som att ligga nära på kropp och inte ge utrymme,disciplin på båda blå, att inte få för långt mellan forwards och backar, att ha trafik på mål, och framför allt att låta grickorna gå så att det svider.
Allt kan göras bättre i nästa fight.


Monentum då?
Well, när KIK gör mål så skapas ett monentum som man måste få energi av och bygga vidare på, speciellt mot så vasst motstånd som detta. Det klarade KIK inte i denna matchen, kanske beroende på det starka motståndet, men likafullt fick man aldrig nytta av detta momentum. Ungefär som att äntligen komma upp för den långa uppförsbacken, bara för att bli nerputtad igen..för att börja om.


Och det är bara att bryta ihop och komma igen, ny match väntar och då vinner vi!

GO KIK!

Tack Peter för bilderna!!





Kommentarer
Postat av: Tidigare lirare!

Riktigt trevligt matchref falken! Uppskattas att man kan följa sin gamla klubb även fast man inte bor kvar i "BYN". Fortsätt så! :-)

2009-10-17 @ 09:47:57
Postat av: frånvarande

Jag hade inte heller möjlighet att se matchen. Väntade därför ivrigt på ditt referat. Toppen! Nu återstår snacket (kommentarerna ) efter referatet. Det brukar också vara kul att följa.

2009-10-17 @ 11:08:32
Postat av: Falken

Tack för det! Alltid roligare när man får veta att det man gör uppskattas. Jag hoppas att referaten kan bidra till att öka intresset och att höja hcokeytempen.. Tack igen, och välkommen åter! =)

2009-10-17 @ 16:06:09
Postat av: Tidigare lirare, igen!

Ja och det är väldigt uppskattat, det enda som kan önskas är att man får se "start" femmorna så man ser vilka som lirar med vilka och vilka som gör det tunga jobbet som tredjeline, om nån av de "unga" lirar, ja du förstår! :)

2009-10-17 @ 17:31:09
Postat av: Krutov

Inte mycket att kommentera här Falken... Bara att Hallsta var faktiskt nummret större än KIK och det kan man inte dölja. Ska bli intressant att se hur HHK står sig mot GSK. Dom fick ju en rejäl smakstart mot ÖDIK. 16-0 ???? Kom ÖDIK ens till den aktuella hallen där matchen skulle spelas?

2009-10-19 @ 12:08:59
Postat av: Sandra

Va roligt att läsa :)

2009-10-19 @ 20:47:48
URL: http://honsandra.blogg.se/
Postat av: Falken

Krutov: Jo,håller med dig, HHK hade en växel till som inte KIK hade,eller om man säger som KIKs coach sa, att HHK hade en högre lägstanivå än KIK, men jag tror ändå att KIK kan göra en bättre match än vad de gjorde nu,men om det räcker till seger vet jag inte..



Ang ÖDIK och GSK så tror jag helt enkelt att ÖDIK är alldeles för kassa för denna serie, så resultatet säger nog mer om dem än om GSKs kvalitet.

ÖDIK kom visst till start med 14 gubbar, men avslutade matchen med 10..



Tack Sandra! Welcome back! =)

2009-10-20 @ 01:23:36
Postat av: Hallsting

Hej, jag tyckte hallsta hade en växel till. Kändes egentligen bara farligt när Kungsörs första femma var på isen. Vi i hallsta har 3 femmor som producerar mer eller mindre!



Måste bara lyfta på hatten åt erat förfärligt snygga första mål, först lura upp en av våra bättre backar till kiosken, sedan kallt lura upp målvakten till samma korvkö! SNYGGT!



Jag såg matchen mellan Hallsta och köping tidigare, och tycker Kungsör kändes bättre än Köping... Kanske bara en känsla jag fick?



Tack för en intressant blogg, denna ska jag besöka oftare!

2009-10-20 @ 02:11:08
Postat av: Falken

Hallsting: Jo, KIK måste få igång 2 femmor till, och det kan de..men hur långt det räcker mot HHK återstår att se. Håller med, det var inte många som hängde med på KIKs första kasse.. =)

KIKS div3-lag har spelat jämnt mot Köpings div2-lag, en torsk i en match men det var tyvärr målisen som hade hål i utrustingen..annars tror jag nog att KIK är minst lika bra.

Tack, kul att bloggen uppskattas, o välkommen åter! =)

2009-10-20 @ 14:48:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0