Omg 4, div2 Vb: Resultat o kommentarer

IFK Hallsberg - Arvika HC:  8 - 5 (2-1, 2-2, 4-2) Skott: 42-26 (13-5,17-8,12-13)

Hej o hå, jag trodde på en betydligt tätare fight..och det var det ju fram till i 14e minuten i slutperren då Navvies pangar in 6 - 4..,sen kommer inte AHC närmare.
Nr 10 M.Ittonen framstår hitills som det starkaste finska nyförvärvet (av två) i AHC, 1+2 ikväll.
Annars gör nr 24 Daniel Berntsson, center i 1a-linan, en mycket bra match med 2 mål och en ass. Verkar också som att det är AHCs 1a-line som står för alla mål.
AHC öser inte in mål precis, 3,5 per match, fler måste kliva fram och producera (Nr 16 Tomaz Andersson har ännu inte nätat, och så har vi då nr 21 Åsviks skrala facit på 0+2) , men det är försvarsarbetet som sviktar. 4,5 insläppta per match och bara Köping HC är otätare bakåt så här långt.

Hallsberg Navvies har nu två raka trepoängare efter den skrala inledningen med en torsk och en oavgjord.
Skral och skral föresten, att man torskade borta mot GIK är inte direkt chockerande och likamatchen hemma mot FIF skall nu ses i ljuset av FIFs nuvarande 3e-plats i tabellen, efter segrar mot både KHT och KAIK på bortaplan. Om Navvies nu kan fortsätta segeraden hemma mot Kristinehamn nu på onsdag så tror jag att man blir än mer svårslagna. 

Jag tippade rätt vinnare, men hade dålig aning angående målskörden..



Kils AIK - Forshaga IF:  2 - 3 (0-0, 2-1, 0-2) Skott: 57-26 (19-5, 14-10, 24-11)

Verkar som att FIFs unge keeper, nr 30 C.Lööf, var matchens lirare i Sannerudshallen ikväll.
I FIF var annars 2a-linan starkt bidragande till denna något oväntade bortaseger. 
Enligt rapporterande från Kil så spelade KAIK alldeles för tillkrånglat och kunde inte utnyttja de målchanser som man ändå skapade i parti och minut.
Från FIF: "-Kil var det bättre laget men kunde inte sätta chanserna bakom duktige Christoffer Lööf i målet. Skotten var 57-24 men det är målen som räknas !"


Hur ska en stackare kunna få någe rätt när man tippar egentligen!?


Kristinehamns HT - Köping hockey:  8 - 2 (1-1, 3-0, 4-1)  Skott:42-22 (14-5,10-10,18-7)

Efter en förstaperre där KHC är hyfsat med, trots 14-5 i skott till hemmalaget, så är det effektiviteten i mittenronden som fäller avgörandet till KHTs favör.

Magazin 24: "- Vi var inte som i de tidigare tre matcherna, utan saknade lite drag i kropparna i dag", säger KHC-tränaren Tommy "Lill-Egon" Persson. I en sådan här match krävs det att alla är på tårna för att man ska ta poäng.

Trodde på en jämnare match, men hade inte koll på KIKs laguppställning inför matchen.
Vill inte veta egentligen, men jag skulle tippa att KHT har ca 35 - 7 på KHC på de fyra senaste matcherna..



Viking HC - Nor IK:  2 - 5

Från VHCs hemsida: "Bedrövlig inställning och dåligt engagemang i den första perioden gör att Nor kan ta ledningen med 0-2. Som vanligt lyfter vi spelet i andra perioden, och kommer ikapp spelmässigt i den tredje, men det håller inte. Vi måste vara på tå redan från början i matcherna" //Lagledn

Nor IK: "-Nor öppnade matchen mot Viking riktigt bra och kunde enkelt gå upp till 0-2. Skottstatistiken 1-14 speglar matchbilden väl från första perioden. Som vanligt i den här typen av matcher gick Nor ner i tempo i den mållösa andra perioden och Viking tilläts komma in i matchen."- Viking kändes något bättre än förra säsongen och kan med rätt fokus skapa vissa problem för motståndarna på hemmaplan."

Med det lagen visa upp hitills så var det ändå väntat med ganska klar bortaseger.



Åmåls SK - Grums IK:  2 - 4 (0-2, 2-2, 0-0)  Skott: 23-35 (6-11,10-15,7-9)

ÅSKs hemsida: "-Ska man dela ut något plus till nån i denna match så är det Åmåls målvakt Sebastian Blomqvist som återigen gör en bra match. 
 Måste också reflektera på Grums laguppställning. Man kommer idag till spel med hela 11 juniorer i truppen. Två målvakter och 9 utespelare."

Ångest i Åmål, eller!? Näst sist efter fjärde omgången, och svåra Hammarö borta i nästa match..
Grums IK spelar återigen en tidig seriefinal nu på onsdag mot Nor IK, vinst där och vi ser seriens första försök till ett ryck.


Hammarö HC - Karlskoga HC:  2 - 1 (1-0,0-1,1-0) Skott: 39-36     

HHC: "-KHC skapar endel farligheter i slut minuterna men vi lyckes reda ut stormen med uppoffrande spel och en mycket bra målis i Henrik Hedenskog. På det hela en rättvis seger."

KHCs Coach: Dålig fart på rören i första och tredje. Måste ta vara på chanserna mycket bättre.
Spela mer aggressivt, vi är lite rädda för att ta och ge stryk.

Som väntat en jämn match, det verkar dessutom som att KHCs fokus riktas en del åt sånt som de inte kan göra något åt. Alltså domarnas insatser..Bara att gilla läget och gå vidare, allt annat är energislöseri..



Kommentarer
Postat av: GIK

Rättvis seger för grums som även hade ett dussin ramträffar.

Matchens lirare Ronny Bomben Boström



seger mot nor nu på onsdag och det blir glapp efter grums

2009-10-25 @ 20:00:58
Postat av: KAIK

Usch, nu börjar de bli jobbigt de här. Väldigt frustrerande att se SÅ många chanser rinna ut i sanden pga att man vill göra så snygga mål som möjligt!

Kil hade kunnat avgöra denna tillställning i första perioden men trots att man skjuter 19gånger om så BORDE de skjutit de dubbla.

Samtidigt vill jag inte ta något av äran från keepern i forshaga som stundtals agerade vägg, han var fantastisk.

Nej, nu är de bara att ladda kanonen igen tills på onsdag.

Härligt med 3poängsystem i alla fall, även om nått lag drar iväg nu så räcker det med en liten svacka så är man ikapp igen. Härligt=)

2009-10-25 @ 22:35:30
Postat av: GIK

ett tillägg grums hade idag 11 spelare födda 90 eller senare med

2009-10-25 @ 23:02:24
Postat av: GIK-Support

Måste säga att detta är nog en av de absolut mest intressanta hockeysajterna. Fruktansvärt bra jobb Falken =)



GIK: Hade inte j-18 elit haft match idag så hade man nog haft med ytterligare en junis. Har man fullt lag så har Grums 12 st födda 90 eller senare.



Tror mycket på Grums i år. Unga, hungriga, och med en vinnarmentalitet. Kan gå långt. Men steget till ettan är stort. Grums, Kil, Hallsberg...där har du de tre bästa lagen tror ja. Köping ryktas ju få kanon förstäkning i Mitell, och en fd Grumsare (johan Lilja) spelar där ju redan.

2009-10-25 @ 23:08:40
Postat av: haha

var nog den sämsta bloggen ja läst,

2009-10-26 @ 16:55:41
Postat av: Hammarö

Starkt av GIK att vinna borta mot Åmål, att ni har ett ungt lag är också bra. Men hur många av era junisar är egna produkter, alltså spelat i GIK sedan dom började spela som knattar. Hammarö har också 12 spelare födda -90 och senare varav 4 st är 92.or så ni är inte unika på något sätt. Alla 12 är egna produkter plus 6 andra EP som spelar. Vi kan även tillägga att INGEN spelare har någon ersättning förutom materialkonto som bara får användas till just material. Sedan kan jag nog hålla med om att GIK vinner mot HHC 8 ggr av 10 idag. Kul att du hänger i Falken, alltid kul läsning.

2009-10-26 @ 19:08:16
Postat av: Falken

GIK: Jag funderade tidigt på om inte GIKs junisar skulle bidra med en bättra totalinställning till laget denna säsong, och hitills ser det lovande ut. Troligtvis blir junisarna tungar på vågen, hotet mot detta är att de inte orkar att matchas i både junislagen och A-laget.



GIK-Support:Tack för det, alltid kul med positiva bloggläsare..! =)



Hammarö: Junisbidragen i serien, i alla lag, är en trend vi ser på alla nivåer i hockeysverige. Det är väldigt kul och helt rätt. Skönt om det blir svårare för så kallade "gamla" hockeyturister att ta platsen från hockeyns framtid. Tack för positiv feedback!

2009-10-26 @ 21:32:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0