Seriepremiär i div3 Örebro/Västmanland

Fredag 16/10:

mot  

Fellingsbro/Frövi IK - Sala HK :

Från NA:
FFIK:s
nye tränare Mikael Hellström: – Vi ska ha både Nora och Hällefors bakom oss. Sexa-sjua är en realistisk målsättning, tippar han. Hellström är ny från Arboga där han tränat J20-laget. Hans favoriter till seriesegern är Hallstahammar. Hellström vill undvika att utse någon nyckelspelare, men siar om att målvakterna kommer att vara FFIK:s viktigaste lagdel. Den unga truppen – medelåldern är 20-21 år – innehåller hela 25 namn, varav sex-sju är nyförvärv. Bland dem duktiga målvakten Martin Hansson från Arboga som kommer att slåss med Anders Ekegren om vem som blir nummer ett mellan stolparna.
Målsprutan Pontus Olgemar och nyförvärvet Erik Ek kommer också att få dra tunga lass.
Var laget riktigt står formmässigt vet inte FFIK-tränaren då det tänkta dubbelmötet mot Sala gick om intet när västmanlänningarna oförklarligt backade ur.
............................................................

Felling/Frövi slutade på femte plats i serien (av 7) förra sessen. Träningsmatchat har de gjort, en vinst mot Örebro Dövas IK sen vet jag inget mer..
Sala HK är tillbaka i div3, efter att förra säsongen ha lirat i div4 Uppland. På försäsongen har man träningsmatchat en del, 6 matcher med 3 vunna o 3 torsk som result..
Några att hålla koll på ,som motståndare, kan vara nr 20 Marcus Sjödin,nr 21 Johan Ehnberg (förra sessens poängkung) nr 6 Andreas Huldt och nr 11 Oscar Spång.

Mitt tips: som nästan är som att köpa en Harry boy, men jag tror att Felling vinner med uddamålet, 3 - 2.



 mot   

Guldsmedshytte SK - Örebro Dövas IK:

Från NA:
GSK som tog sig till slutspel
förra säsongen, men föll mot Hallstahammar siktar alltså åter på att nå kvalet till division 2.
GSK mönstrar ett ungt lag med en medelålder runt 19 år. Spelartruppen är i stort sett intakt från förra säsongen, men några nygamla namn återfinns.
– Backen Hans Karlsson återvänder från Nora och från Lindlöven får vi tillbaka Per-Axel Andersson i målet, säger tränaren Kaj Eskelinen.
Men den 23 man starka truppen kan komma att förstärkas med ytterligare en forward. Vem som klubben för samtal med är Eskelinen förtegen om.
Lika förtegen är GSK-tränaren om säsongens nyckelspelare, men nämner att just målvaktstrion med Andersson, Markus Persson och Niklas Svensson blir den viktigaste lagdelen.
När det gäller att utse en seriefavorit klämmer han lite motvilligt till med Örebrolaget HC Örnen.

Örebro Dövas IK är en helt ny bekantskap för mig, och uppenbarligen är det ett klubb för döva hockeylirare. 
I det gäng som nu bildar A-lag är, enligt uppgift, mer än hälften av lirarna hörande dock.
ÖDIK har träningsmatchat lite: Nora HC (torsk 5-2) HKL Makebelieves (torsk 12-3) Flen HC (vinst 3-7)

Mitt tips: Även om jag inte vet mkt om lagen, och speciellt inte ÖDIK, så finns ingen tvekan här. GSK med sin målsättning (som iofs inte säger något) och sin erfarenhet från 3:an jämfört med ÖDIKs träningsmatchresultat gör analysen lätt. Hemmavinst i premiären för "Hyttan" i premiären, och det med 7 - 2




mot    

Hällefors IK - Köping HC:

Hällefors IK
slutade näst sist i tabellen förra sessen, med endast fem vinster på 24 omgångar och -73 i målskillnad. Tyvärr har laget inte fått ordning på defensiven ännu, i träningsmatcherna (10 st tror jag) så har man -35 i målskillnad. En stor anledning till den siffran är lagets första träningsmatch, den mot div2-nykomlingen IFK Ore. Resultatet 26-1 i baken var inte kul för någon. Nu på slutet har man dock snyggat till siffrorna med två vinster mot Vansbro (7-0 och 12-2) Synd då att man i genrepet stortoskade igen, 9 - 0 mot Nora HC

Förstärkning på väg,
enligt HIKs hemsida så har Hällefors-bördige Rikard Ekström har lovat hjälpa moderklubben med spel denna säsong. Hur mycket det blir är inte bestämt men
eftersom Rikard bor kvar i Västerås har han lovat ställa upp när tiden räcker till
och så mycket kroppen tillåter. Rikard har spelat över 100 elitseriematcher i AIK och VIK Västerås plus
ca 260 matcher i hockeyallsvenskan och har genom åren varit en av VIK:s absolut
bästa backar.

Köping HC har alltså startat upp ett div3-lag,som man även kallar sitt b-lag, med lirare som lagt ner A-lagskarriären men fortfarande vill lira hockey plus junisar som inte platsar i KHCs div2-lag för tillfället. Målet för laget är att ha kul och att utveckla juniorer till div2-laget. Jocke Karlsson är spelande tränare (Jocke coachade KHCs div2-lag för ett par säsonger sedan)

Mitt tips: Rent spontant så tänker man att Köping borde vinna detta, men jag vet mkt lite (och så är det nog för KHC själva också) om lagets kapacitet. Tipset blir ändå att KHC bortasegrar med 3-4



 
mot  

Kungsörs IK - Hallstahammars HK:

Seriefinal direkt
i första omgången !? Ja, det är ju för tidigt att säga, det är säkert fler lag som vill blanda sig i den diskussionen men det är ju inga högoddsare direkt. Kungsörs IK degraderades förra säsongen från spel i div2 västra b, vilket kändes lite onödigt men en tabell ljuger aldrig. Till denna säsong så har man tappat J Hammarlund och D Lindström till Köping HC för spel i div2, utöver dem är truppen i stort intakt. Nyförvärv har tillkommit genom Robin Karlsson och John Sättermann (från KHC, men KIK-bördiga ) Daniel Karlsson och Kristoffer Karlsson, båda med nyligt KIK-förflutet. Kungsörs IK satsar på att utveckla laget och att vara ett stabilt div2-lag inom ett eller ett par år. Denna satsning skall ledas av A-lagscoachen Pontus Brolin Öhrn som nyligen kontrakterades av klubben över de fyra kommande åren.

Hallstahammar HK har haft chansen att spela div2-hockey ett par år i följd, dels genom eget avancemang men också genom gratisplats till årets div2 VB (fick samma erbjudande som KIK) men man har avböjt hittills. Nu heter det att man till säsongen -10/-11 känner sig beredda att höja nivån, klubben är relativt nystartad, men nu börjar organisationen (med några ungdomslag) att mogna för en ny satsning. Laget består av mkt div1-rutin då flera av spelarna har lirat i grannkommunens div1-lag genom åren, Surahammars IF. Ett par lirare att hålla koll på i HHK är nr 10 Jerry Östman,  nr 17 Johan Rauch och nr 21 Kaj Hetulla.

Mitt tips:
Hjärtat och hjärnan är inte alltid överens, hjärtat säger KIK och hjärnan är tveksam.. Om KIK håller sig på isen så vinner man, men om det blir svängdörr till busbåset så är det stor risk att HHKs PP-spel avgör matchen.. Jag tippar hemmaseger med 5-2, femman i tom kasse.




 
mot  

Nora HC - Skultuna IS:

Nora HC, vad vet jag om dem!? Inte mkt alls, men de har träningsmatchat fem ggr, fyra vinster o en torsk (17-2 mot Finspång) I genrepet so krossades seriekonkurrenten Hällefors med 9-0. Det verkar som att man har en förstafemma med lite klass, nr 21 Michael Carlsson har gjort 13 mål på fyra matcher, och sannolikt är han assisterad ganska ofta av nr 28 Mikael Sommarvik (1+11) nr 5 Andreas Jensen är tredjelänken i den kedjan gissar jag.

Skultuna IS är jag tyvärr också lite för dåligt informerad om, men har tappat lite spelare från förra sessen samtidigt man har värvat från Fagersta och Västerås IK. Den kanske bästa nyheten för SIS, och motståndarna på SIS hemmaplan, är att matcherna numer kommer att ske under tak..


Mitt tips: Pga min svaga kännedom om lagen så blir det en ren gissning.. SIS är ju bättre historiskt än Nora, så därför tror jag på bortavinst i premiären med 2 - 4



Ös gärna på med synpunkter, kommentarer, information, matchref och åsikter!

Let the games begin, and the best teams win!



Kommentarer
Postat av: Krutov

Vilken match ska du se i premiären Falken? KIK eller KHC? Orkar du ta dig till Hällefors? Jag ska i alla fall se KIK-HHK...

Blir nog jämnt där. Vill inte vara pessimistisk, men jag tror HHK drar längsta strået. På nåt sätt känns det som att ett tronskifte hänger i luften nu, med tanke på att HHK satsar på div2 i år... Att sedan KHC är kvar i tvåan får man väl se som ett smärre mirakel, men tyvärr så kommer dom med ganska så stor säkerhet spela i trean nästa säsong. Men jag vet inte...........under händer ju fortfarande. På nåt sätt så känns HHK väldigt starka i år, och deras förstärkningar gör dom ju knappast sämre. Klarar HHK kvalet (OM dom kommer dit) och går upp, så vete tusan om både KIK och KHC blir harvandes i trean några säsonger. Spelarflykt kan ju ske då, och då får väl dom som flyr söka sig till HHK för spel i tvåan. HHK måste ju byta ut några av nuvarande spelare för att hålla sig kvar i tvåan. Det dom har idag räcker inte. Dom skulle behöva en 5-7 spelare som står sig i tvåan.

Som du kanske läser mellan raderna Falken, så är jag lite av en supporter av HHK. Menar inget ont med det gentemot KIK eller KHC. Jag tycker att det bara är extremt kul med en ny förening som visar att dom vill något och satsar framåt. Känns lite som att KAK regionen har trampat på samma ställe ett tag nu. Det händer liksom inte så mycket. Mycket snack och lite verkstad som man säger...

2009-10-13 @ 14:43:31
Postat av: Falken

Tjena Krutov! Härligt med en lång kommentar.. =)

Jag bor ett stenkast från ishallen i Kungsör så det är inte mycket att fundera på.. =)

Tror det kan gå hur som helst, och då menar jag verkligen det.., och det säger jag med lite oro i kistan.. =) Serien avgörs inte i den här matchen mend det är klart att ett av lagen kan skaffa sig ett mentalt övertag som kan få betydelse på sikt.



Ang KHC så har jag svårt att tro att man skall klara sig från kvalspel, hur gärna jag än vill, men det är några andra lag som jag tror kan ha tappat lite sen förra sessen och det kan gynna KHC.



Den som lever får se,..och vi kanske ses på fredag btw..utan att vi vet om det.. =)

2009-10-13 @ 21:06:05
Postat av: Oups

Här händer det saker!

Nytt stuk på bloggen - skitkul!

Krutov verkar vara en partisk men sansad person - påminner en hel del om en föggel ;)

Kan inte din logga ligga i bakgrunden i stället för vad det nu är? ;)

2009-10-14 @ 17:52:12
Postat av: Falken

Tjena Oups! =) Jo, kändes som att det var dags att förnya sig lite.., för att få lite mer inspiration att fortsätta blogga..sen hade jag tid också, har varit krasslig ett par dagar.

Kanske ska testa med loggan som bakgrund, men det är lite lurigt att hålla på med alla html-koder, man är ju ingen expert på det prexis.

2009-10-15 @ 12:14:18
Postat av: FFIK

hallå där!



Mycket bra blogg som vi kommer läsa många gånger framöver denna säsong :)



mvh FFIK

2009-10-15 @ 22:42:46
Postat av: Blomkvist #81

Ska bli kul att se hur det går i kvällens matcher och framförallt i matchen mellan KIK-HHK. Där jag hoppas att HHK är det vinnande laget. Delar av The Black Farmers kommer så klart att finnas på plats i Kungsör ikväll. Så det blir nog en del sång från våran sidan skulle jag vilja påstå. Vad tror du om matchen då falken?

2009-10-16 @ 10:29:39
URL: http://theblackfarmers.blogg.se/
Postat av: Falken

Hallå FFIK!: Välkommen till bloggen, kul att den uppskattas. Bästa sättet är som vanligt att kommentera och tycka till. På återseende! =)

2009-10-16 @ 15:02:44
Postat av: Falken

Hej Blomkvist #81, och välkommen till bloggen! Jepp, det är kul att det äntligen drar igång på riktigt. Jag hoppas ju på KIK ikväll, men det har du nog hajjat.. =) Kul om det kommer mkt folk, det kan ju höja temperaturen i hallen på flera sätt.. Jag tror/hoppas det blir en kul match, där det lag som lyckas bäst i PP/BP vinner..

2009-10-16 @ 15:06:36
Postat av: Blomkvist #81

JA det är ju sant. lyckas man bra i pp/bp så brukar det göra mycket för spelet i övrigt. Hoppas det blir en riktigt underhållande match. Ställer gärna upp på lite frågor om HHK's klack the black farmers

2009-10-16 @ 16:26:47
URL: http://theblackfarmers.blogg.se/
Postat av: Nora

Riktigt skön blogg. Fortsätt i samma stil så kommer du ha många läsare vad det lider! Du har säkert inte missat att Skultuna gick på pumpen mot Nora igår och att första femman hade stor del i segern med 5 mål i pp. En grym femma. Precis som du nämnde i ditt förhandstips.

2009-10-17 @ 19:22:05
Postat av: Falken

Tack Nora, kul att du hittat hit! Det ska bli spännande att se hur serien utvecklar sig, synd att det bara är en match per vecka.. Välkommen åter! =)

2009-10-18 @ 14:36:57
Postat av: Hytta

fan vad kul med en blogg om trean haha. Som du säkert vet så blev det stor vinst mot döva med 16-0. dom var inte mycket till motstånd. Det mest anmärkningsvärda med matchen var dock skotten. 97-14! keep up the good work.

2009-10-18 @ 19:04:23
Postat av: Falken

Tack för det Hytta!! =) Jo jag såg skotten, halva Hyttanlaget måste väl gå runt med slapshot-elbow nu va.. =)

2009-10-18 @ 21:49:55
Postat av: Anonym

Heter Micke Sommarvik

Inte sommervik

2009-10-19 @ 23:06:15
Postat av: Falken

Sorry Micke, fixat nu! =)

2009-10-20 @ 01:29:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0