Seriepremiär: IFK Arboga - Linden, Updated

Jahapp, 396 själar fick se när IFK begick seriepremiär i div 1c i "derbyt" mot Linden Hockey.., ett Linden som har som mål att förnya kontraktet, och detta efter en massiv spelarflykt och en resultatmässigt miserabel försäsong..


2-1 blev alltså matchresultatet (0-0, 0-0, 1-1, 0-0,1-0)
Förtvivlat många nollor det där, kanske inte en av de mest välspelade matcherna i Sparbanken Arenas historia.

I 3:e perren kontrar Linden in ledningspucken genom Fredrik Nyberg, men kort efter det så får Bogas Markus Hedström äntligen hål på den storspelande Linden-keepern.

Kristian Flygar blev ende målskytt i straffdramat och kunde alltså se till att hemmalaget tog hem bonuspoängen.
Nämnas skall också Bogas keeper, Mikael Bohman, som var mkt bra matchen igenom och som alltså nollade Lindens straffskyttar. 

Såg inte matchen själv men enligt rapport så är det gästerna som skall vara gladast över resultatet, och den som skall hissas för den erövrade pinnen är deras keeper..och kanske oxå Bogas oförmåga att näta..
Citat från Lindens coach,Jocke Lundholm, före matchen:"Marcus Erhnlund, ny från Piteå har visat prov på ett fantastiskt målvaktsspel, jag rankar honom som en av seriens absolut bästa målvakter."

Mer citat från Lundholm: "Så nu hoppas vi att hockeyintresserad eskilstunabor tar med sig bandy portföljen och beger sig till Arboga ishall för att stötta Eskilstunas hockeykrigare."
Mer citat:"Kanske är det så att Arboga har överskattat sin trupp och vi har underskattat vår, resultatet får tala."

Falkens kommentar: Bandyportföljen i en ishall..!? Överskattad/underskattad trupp är väl ganska mkt för tidigt att bedöma, men ändå lite kaxigt av Lindencoachen..


Troligtvis inte helt nöjda IFK-coacher efter denna premiär, men 2 pinnar i premiären är långt mycket bättre än noll pinnar i premiären..

Enligt Bärsingen, lokalblaskan härikring: "IFK ägde tillställningen totalt!" "Hemmalaget spelade stundtals ut Linden!" "Skönt med två poäng, men vi skulle nog haft tre, säger Anders Svedlund (IFKs Coach)

Enligt Eskilstuna-kuriren: "Första perioden ägdes av gästerna"
Enligt Folket (en annan lokalblaska i E-tuna):"Linden Hockey chockade IFK Arboga i premiären av hockeyettan och tog en poäng i går."

Enligt Linden-coachen: "Matchen kunde egentligen gått hur som helst, vi hade stora delar av första, Arboga klart bättre i andra, tredje, ett ställningskrig där båda lagen var rädda om poängen."

Falkens kommentar: Kul så olika man kan se på idrott, båda lagens coacher tyckte att de var nära 3 pinnar..och det kanske de var också.. Märkligt att det bara är Linden som pratar om det bortdömda målet i slutet av matchen.. Nja, kanske inte så märkligt egentligen.
Svagt av lokalblaskan härikring att inte ens ha med skotten.., så här kommer dom: 1p: 8-12 2p:18-8 3p:9-12


Nästa match för Boga-laget är redan på onsdag, borta mot Lindlöven
(som torskade borta mot Borlänge ikväll med 5-2 ( 1-1, 1-0, 3-1 )

Sen är det äntligen dags för fredagsmatch, och vilken match sen..
Surahammars IF kommer till Sparbanken Arena, och vi får alltså ett ärkederby redan i 3:e omgången.. 

Sura startade seriespelet med att bortatorska mot Hedemora med 6-4 ( 2-1, 1-3, 3-0 ) Skott: 40-34
Gästerna ledde med 3-4 inför sista men Hedemora ville mest och vann sista perren med 3-0 (6-4 kom 59.59 i tom kasse.) Notis: Suracoachens son, Oskar Maikkula, stod för en Surakasse vilket betydde kvitterat och 1 - 1.

 
Go Boga!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0