Kvällens (fredag 25/9) matcher

Hockeyallsvenskan:

I omgång 4 så åker VIK till Umeå,  
för att matcha mot Björklöven.

Lagen har 3 pinnar vardera inspelade, 1 vunnen och två torsk. VIK har en vinst i ryggen efter 2-0 hemma mot Tommy Salos Oskarshamn, medans Björklöven fick åka hem från Skåne (Troja/Ljungby) med 4-1 i baken.

Mitt tips: Ganska enkel hemmaseger tillslut, tyvärr.


Div 1 C:

Ärkederby i Sparbanken Arena i Arboga, IFK tar emot Sura.

1-1 i matcher på försäsongen, men nu gäller det vansinnigt mkt mer.



Det där med HATA har jag aldrig förstått, att man skall lägga energi på att hata ett motståndarlag och i många fall bete sig som drägg mot både motståndarlaget, deras fans och de som råkar hamna i "skottlinjen"..!!??

Sånt har jag NOLL (0) förståelse och NOLL (0) respekt för, det är endast djupt patetiskt och löjeväckande.

Det är självklart att man ska heja på sitt lag, peppa dem och lyfta fram dem så att de känner stödet från fansen, det kan göra skillnaden i täta fighter, men när man övergår till att håna, skymfa och hata så måste det bero på att man helt enkelt har problem och grymma bekräftelsebehov som absolut inte har med hockey att göra.


Åter till derbyfighten:
IFK led svårt i sista perren borta mot Lindlöven i onsdags, 5-0 i baken är inte lätt att resa sig från, men då är det kanske bra med ett nytt derby, ett ännu hetare derby där pulsen,engagemanget och skärpan höjs automatiskt.

Med två raka torsk i bagaget så vill förstås Sura, med förre IFK-coachen Maikkula i täten, inte åka på däng igen. Den extrakryddan med derby, att lagen/spelarna/ledarna känner varandra hyfsat väl kommer att hetta upp det ytterliggare förstås.

5-6 (2-1, 2-3, 1-2), så slutade hemmapremiären för Sura, och starten på den matchen är kanske något som IFK bör se upp med alldeles extra ikväll. Det stod 2-0 till hemmalaget redan efter 34 sekunder, 1-0 eft 14 sek och 2-0 20 sek senare.. Blir det gasen i botten från start ikväll också!?

Mitt tips: Tyvärr tror jag att Boga får inkassera sin andra raka derbytorsk ikväll, Sura är hetare och tar sin första fullpoängare.


Bålsta HC - Linden Hockey (liras på söndag 27/9)
Bortamatch för E-tunalaget, som inte hade mkt att sätta emot Valbo i hemmapremiären senast (1-5) och detta mot ett lag med mer vind i seglen efter hemmaglorian, klara 7-1 mot Tierp.

Mitt tips: En jämn match som avgörs i busbåset, till fördel för BHC som vinner med uddamålet.



Träningsmatcher:

Arvika HC matchar borta mot Kil ikväll
, ett Kil som gått hyfsat starkt hittills. (Kil - Forshaga:5-3, Kil-Kongsvinger:4-4, Nor IK - Kil: 2-8) medans AHC har haft det tuffare, och då både resultatmässigt och mätt i motståndarkvalitet. (Sunne IK - AHC: 9-0, AHC - Sunne IK:2-13, Kongsvinger-AHC:4-2)

Det intressanta med denna matchen är AHCs nya finne, en tänkt ersättare till förra sessens poängkung Tomi Inkinen (nu i Frankrike nånstans)

Mitt tips:
AHC vinner med 2-3


Fler träningsmatcher för lagen i div2 VB:

Åmål tar emot Nor Ik
ikväll, och då skulle jag allt blir förvånad om det inte blir hemmavinst.. ÅSK blir svårbemästrade i år.

Köping HC, seriekollegor till AHC o Kil, matchar också ikväll (se tidigare inlägg) och då alltså borta mot Kungsörs IK (div 3).

Den matchen skall iaf jag se.. =)

Hmm..., var sjutton är långkallingarna...!?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0