28e o sista omg i div2 VB. Updated!!


Tabellen inför sista omgången

Seriesegern är klar,
och KAIK tog därmed också direktplatsen till div1-kvalet.
Playoff-lagen är också klara, men det kan ske förändringar efter denna omgång och det kommer att påverka vilka lag som får möta varandra i playoff. 2an möter 5an och 3an möter 4an.


Söndag 21/2

AHC - ÅSK

Arvika HC blev Flyers
banemän i o m den målrika bortasegern i förra omgången (4 - 9), och den specielle playoffsabotören var Pietari Oksa med sina grymma 6+3. Ska AHC avsluta med en hemmaseger? Rent formmässigt så känns det inte omöjligt, och ÅSK kanske inte bryr sig egentligen?
Åmål kan inte förbättra sin femteplats, teoretiskt kan det gå men det kräver att KHT torskar och att ÅSK hämtar in 12 mål gentemot KHT. ÅSK är troligen ganska "nöjda" med att bli femma, om man blir det så får man förmodligen möta Navvies (som förmodligen tar 3 pinnar hemma mot HHC och säkrar sin andraplats) och mot dem har det ju gått ganska bra hittills under sessen.
2 - 2 i bortamötet och nu senast 2 - 1 på hemmaisen mot Navvies, vilket gör att ÅSK säkert känner att de har en god chans i kommande ev dubbelmöte. Grums IK är annars den andra möjliga PO-motståndaren men mot dem har ÅSK inte haft det lätt, 3 torsk och 1 vinst.

Tips: 3 - 4

Resultat: 6 - 4


Navvies - HHC

Hemmaseger tror jag på,
även om det kan finnas taktiska tankar om vilket lag man helst möter i PO så känns det långsökt att tro på läggmatch från Navvies sida (för att isf ev släppa upp GIK som tabelltvåa) En tredjeplats för Navvies skulle betyda att de förmodligen lirar PO mot Kristinehamn..och det tror jag inte man är så sugen på eftersom säsongens matcher mot KHT har slutat med 2 torsk, en lika och en vinst. Då möter man nog hellre ÅSK.


Tips: 4 -3

Resultat: 6 - 2


KHT - KAIK

En relativt betydelselös match,
men KAIK kommer förhoppningsvis att ta chansen att få en bra genomkörare inför sitt tävlingsmatchuppehåll (träningsmatcher?) på minst 14 dagar. Hemmalaget har inte mycket att lira för, känns inte troligt att GIK torskar borta mot Viking (vilket krävs + KHT-seger) så att KHT tar över 3e-platsen. Skillnaden blir obefintlig isf, det blir KHT och GIK som möts i PO hursom.

Tips: 3 - 3

Resultat: 7 - 1
Har KAIK firat seriesegern så att man helt glömt bort att lira? KHT är bra, riktigt bra i sina bästa stunder men detta resultat måste ha med KAIKs inställning att göra också.. , eller?
Jag kan lyssna på vilka argument och förklaringar som helst, men att torska så här stort i den sista matchen inför kvalet är inget annat än dåligt.


KHC - Flyers

Kvalserien startar om en vecka,
det är vad som väntar för Köping Blue Boars. Det kanske innebär att man försöker få till de spelförändringar som nye coachen har förannonserat. Match är alltid bättre än träning, nästan.
Det vore inte bra om KHC blev förnedrade på hemmaisen inför kommande kvalspel, men det finns en uppenbar risk för det. Idel förluster mot Flyers denna säsongen, och Flyers vet hur man hittar kassen (bara GIK har gjort fler mål) Återstår att se med vilket intresse Flyers tar sig an den sista seriematchen.., det kommer att spela stor roll för slutresultatet.

Tips: 5 - 3

Resultat: 6 - 7
Målrikt!


NIK - FIF

Ännu en betydelselös match,
men det blir säkert inte mållöst. Känns som att det inte kommer att läggas överdrivet mycket fokus på försvarsarbete i Norvalla. NIK hade inte mkt till övers för den delen av hockeytänk senast mot GIK (14 - 2) (Matchens kanon var de trevliga tjejerna i korvkiosken, allt enligt NIKs hemsida)

Tips: 6 - 8

Resultat: 1 - 2
Analysen före match gick ju in..te in alls..


VHC - GIK

Kvalserien närmar sig även för Viking HC,
och om man vill ha en chans att lira i div2 även nästa säsong så behöver man höja tempot. Lagen som kommer underifrån har bra speed och framförallt vinnarkultur. Med GIK som motståndare så finns chansen till att få tempo iaf, risken är att det blir ännu en påfrestning på självförtroendet om GIK har rätt inställning och spelar ut.


Tips: 2 - 10

Resultat: 3 - 9
Det står fel på förbundets hemsida..!


Så här ser alltså tabellen ut efter sista omgången

Kommentarer
Postat av: GIK27

FEL VIKING-Grums 3-9 ska det vara!

2010-02-21 @ 18:59:10
Postat av: Jojo

Viking gjorde tydligen som Kil ifjol. De rapporterade bara in sina egna mål.

2010-02-21 @ 19:08:43
Postat av: Falken

Tänkte väl!

Det står 3 - 0 på förbundets hemsida..?

Tack för rättelsen GIK27

2010-02-21 @ 19:08:57
Postat av: GIK27

3-9 viking-grums

2010-02-21 @ 19:10:30
Postat av: KAIK

jag kan bara hålla med dig Falken. Ok att man redan är i kvalet, men att vika ner sig nått så fruktansvärt i sista matchen de kan inte va bra för nån i laget eller än värre, föreningen!

Spelade jättebra första perioden för att sedan totalt ge vika! All eloge till KHT som inte heller hade nått att spela för men ställde iaf upp och bjöd upp till fight, synd bara att motståndet struntade i det!

2010-02-21 @ 21:10:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0