Div2 VB, Play off 1:2 Updated!!

Onsdag 24/2


Åmåls SK - Hallsberg Navvies

Jämna matcher hittills mellan dessa lag, viktig uddamålsseger (2 - 1) för ÅSK på hemmaisen i senaste mötet.
Noterbart är att Navvies inte hade med några av de viktigaste lirarna i den matchen.
Ny match och med väldigt mycket i potten. Vi vet sen tidigare vilka i resp lag som ska göra "det", men det krävs en laginsats för att stå som vinnare efter detta dubbelmöte.
Jag tror att Navvies är lite för tunga för ÅSK, även om ÅSK har en högkomptetent offensiv så är Navvies ruggigt svåra att göra hål på. 2,75 insläppta per match, vilket ska jämföras med ÅSKs 3,54.

Tips: 3 - 4

Resultat:4 - 2
(0-1, 4-1, 0-0) Skott:5-7, 11-6, 7-6

Matchreferat från ÅSKs hemsida: (pga problem med att länka så klippte jag in hela referatet, hoppas det är ok)
I kvällens play-off match mot Hallsberg var det nog många som hoppades på bättre publiksiffra än 198 men OS soffan lockade nog många idag.
Hallsberg inledde piggt och kunde efter 5.44 ta ledningen. Linus Reikkola fic pucken mitt i slottet och kunde placera pucken i mål. Efter målet bäljade spelet fram och tillbaka och det blev få målchanser. De få som skapades var det Hallsberg som stod för. Hallsberg kunde rättvist gå till pausvila med ledning 1-0.
 
ÅSK rivstartade den andra och kvitterade efter bara 21 sekunder. Ziga Oblak kom fri efter fint passningspel av Tobbe Andersson och Pasi Pitkänen. Åmål fortsatte att spela bra och Hallberg drog på sig utvisnignar. När Åmål för andra gången i matchen fick chansen med en man mer på banan tog man ledningen. Johan Holmqvist gör ett bra arbete framför mål och kan slå in en retur. Åsk slog inte av på takten och fortsatte pressa på mot Hallsbergs mål. efter 14.36 vinner Tomas Sääv en tekning i anfallzon och Andreas Engberg skjuter direkt och ökar på ÅSK's ledning till 3-1. Efter målet var det Åmåls tur att dra på sig utvisningar. I spel 4 mot 3 reducerade Hallsberg genom Rikard Berglind. Innan perioden var slut fick Åmål återigen chansen i spel 5 mot 4. Med mycket trafik framför mål kunde Hernik Johansson från backplats lyfta in 4-2.
 
I den tredje perioden bytta lagen chanser. En hel del utvisnignar ryckte sönder perioden lite. Åmål spelade mycket bra i boxplay och ju längre perioden gick visade Hallsberg en tendens till frustration. Några fler mål blev det itne i matchen och Åmål vinner rättvist med 4-2.
 
Nu krävs ordentlig laddning inför returen på fredag.
 


---------------------------------

Kristinehamn HT - Grums IK

Dubbelmötet inleds i Björkhallen, som tyvärr inte fixar internetuppkoppling..eller nåt, och här har GIK hämtat en pinne denna säsong. Annars är det hemmalaget som leder internmatchen, detta efter att man var det första laget som besegrade GIK på sin hemmais denna säsong. (4 - 6)
Utan att veta säkert, så känns det som att GIK är mer sugna på att gå hela vägen och just viljan/glöden/inställningen kan vara det som skiljer lagen åt denna gång..?!
Svårt att vet var man har KHT, vad vill de? Kunnandet är det inget fel på, starka offensivt och en riktigt bra keeper.


Tips: 5 - 3

Resultat: 2 - 3
(0 - 1, 0 - 1,  2 - 1)

Jag har slutat checka KHTs och GIKs hemsidor, informationen på KHTs sida är under all krititk. GIK har information, men sedan länge så har man slutat att skriva matchreferat samtidigt som man är mycket sparsam med förhandssnack osv.


Fredag 26/2


Hallsberg Navvies - Åmåls SK


Jag tippade Navvies som vinnare i första matchen, men ÅSK vann rättvist och har nu även 2 måls försprång.
Navvies måste vinna med minst 3 - 0, 4 - 1, 5 - 2 osv. Det är svårt att spela på resultatet, såväl för Detroit Red Wings som ÅSK, i många fall är det bättre att inleda matchen som om det stod 0 - 0. Om ställningen är den samma i slutperren så kanske ÅSK kan koncentrera sig på att ha 5 gubbar hem och att inte gå bort sig i anfallszon.
Med den offensiva kapacitet som ÅSK har så tror jag att den matchbilden passar dem.
Navvies å sin sida har förstås allt att lira för fortfarande, och de har förmodligen ingen anledning att lira på något annat sätt än som de brukar göra. Skillnaden är som sagt att det inte räcker med att vinna matchen. Navvies har aldrig (denna säsong) gjort fler än 2 mål på Åmål och denna matchen måste det alltså bli fler.

Tips: 3 - 3

Resultat:4 - 1
(1-0, 1-1, 1-0, 1-0) Skott: 13-6 15-10 7-6

3 - 1 efter 60 effektiva, vilket innebar likaläge och att matchen gick till sudden.
I minut 5 gör Navvies nr 20 Wallberg 4 - 1.
Resultatet innebär att det blir Navvies som lirar play off 2b

Info från Henrik före matchen:
Lite info om kvällens match i hallsberg: första målvakten är sjuk, en tongivande forward är sjuk, "stor stjärnan fryxell" fick hjärnskakning på tisdagens träning och var inte med i onsdags(vet inte om han är med idag), två långtidskadade backar, två andra backar va sjuka under gårdagens träning vet ej om dom medverkar

Info från Henrik efter matchen:
Nr 20 Wallberg avgör med  hans andra för kvällen och båda satt uppe i krysset, han har ett livsfarligt skott! Annars om matchen, hallsberg gör sin bästa match för säsongen av det jag har sett och jag har inte missat många matcher. Ikväll hade dom verkligen inställningen och ville vinna! Hade inte åmål haft sin målvakt så tror jag att det hade runnit iväg för dom hade en grym press i första perioden men framför allt i andra! Tredje var det lite smånervöst och när navvies gjorde 3-1 målet så började dom ta hem lite mer och då kom åmål in för första gången i matchen men navvies höll igen med stor hjälp av daniel #lale" svensson som va div 2 bästa målis förra året som gjorde comeback pga brist på målisar. Han har inte rört på sig sen han sluta sen första träningsveckan av den här säsongen och spikar igen fullständigt! Åter till matchen. I sudden så var det jämnt tills nr 22 fick friläge men brände genom att skjuta mitt på målvakten, efter de vände åmål och hade farligt läge men genom snabb spel vändning så hade hallsberg (3-1!)friläge men nr 20 wallberg va iskall och sköt själv i bortre krysset! Matchens lirare i båda lagen, Åsk: Oblak alltid farlig när han får pucken, i hallsberg hyllar ja alla efter den tuffa vändningen som dom hade med tanke på alla skador inför matchen så ingen nämnd ingen glömd.. Nu får man möta förra årets playoff "spöke" grums kommer bli riktigt spännande att se men hoppas navvies tar sig vidare efter allt dom gått igenom!


----------------------------------------

Grums IK - Kristinehamn HT

Fördel Grums! Vinst borta men bara ett plusmål, det kan förstås bli tight men det är KHT som måste gå för vinst.
Jag tror fortfarande att GIK vill mer än KHT, och det är vad som kommer att avgöra matchen. GIK kommer inte att missa chansen att få lira fler betydelsefulla matcher denna säsong, jämnt, men det räcker ju för hemmalaget.

Tips: 4 - 4

Resultat: 6 - 3

GIK - Navvies lirar playoff 2b, och första matchen liras i Billerudhallen på söndag. Returmötet spelas den 3/3 i Hallsberg.


Kommentarer
Postat av: Åmål

Kan vara upplagt för idel hemmasegrar

2010-02-23 @ 13:31:19
Postat av: Fält

Hallsberg ska inte behöva ha problem med Åmål so jag tyckte var riktigt sömnigt när dom var i Arvika senast. Jaja, "det var sista matchen och den gällde ingenting" blablabla, men hursomhelst är det väl ingen vidare uppladdning för ett playoff att förlora mot seriens 9:a och vara riktigt under isen vissa delar av matchen. Hallsberg vinner båda matcherna klart (om nu inte man defilibrerar igång Lindahl i ÅSK)Grums.KHT är däremot en svårare historia. GIK har en förmåga att höja sig när det är allvar och därför tar man sig vidare. Ska dock säga att lagen kan vinna varsin match, men någonting säger mig att GIK har marginalerna på sin sida.

2010-02-24 @ 23:37:24
Postat av: Fält

Jaja, där har vi väl beviset för att Åmål antingen vilade sig i form, eller att do bara tryckte på rätt knapp inför dagens (gårdagens i skrivande stund) batalj. Kul inför returmötet som jag nu kan säga varken bu eller bä om.KHT-GIK snortight som väntat. Bomben har inte detonerat för sista gången än verkar det som ;)

2010-02-25 @ 02:31:57
Postat av: henrik

Lite info om kvällens match i hallsberg: första målvakten är sjuk, en tongivande forward är sjuk, "stor stjärnan fryxell" fick hjärnskakning på tisdagens träning och var inte med i onsdags(vet inte om han är med idag), två långtidskadade backar, två andra backar va sjuka under gårdagens träning vet ej om dom medverkar. Facit i hand: åmål kan inte förlora kvällens match så grattis åmål..

2010-02-26 @ 17:44:19
Postat av: henrik

nr 20 wallberg gjorde 4-1 målet falken! hans andra för kvällen och båda satt uppe i krysset, han har ett livsfarligt skott! Annars om matchen, hallsberg gör sin bästa match för säsongen av det jag har sett och jag har inte missat många matcher. Ikväll hade dom verkligen inställningen och ville vinna! Hade inte åmål haft sin målvakt så tror jag att det hade runnit iväg för dom hade en grym press i första perioden men framför allt i andra! Tredje var det lite smånervöst och när navvies gjorde 3-1 målet så började dom ta hem lite mer och då kom åmål in för första gången i matchen men navvies höll igen med stor hjälp av daniel #lale" svensson som va div 2 bästa målis förra året som gjorde comeback pga brist på målisar. Han har inte rört på sig sen han sluta sen första träningsveckan av den här säsongen och spikar igen fullständigt! Åter till matchen. I sudden så var det jämnt tills nr 22 fick friläge men brände genom att skjuta mitt på målvakten, efter de vände åmål och hade farligt läge men genom snabb spel vändning så hade hallsberg (3-1!)friläge men nr 20 wallberg va iskall och sköt själv i bortre krysset! Matchens lirare i båda lagen, Åsk: Oblak alltid farlig när han får pucken, i hallsberg hyllar ja alla efter den tuffa vändningen som dom hade med tanke på alla skador inför matchen så ingen nämnd ingen glömd.. Nu får man möta förra årets playoff "spöke" grums kommer bli riktigt spännande att se men hoppas navvies tar sig vidare efter allt dom gått igenom!

2010-02-26 @ 22:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0