Kvalserie B div 2 Västra. Uppdaterad! HC Örnen lirar div2 -10/-11!


 Så här skall det spelas de kommande dagarna:


Söndag 28/2

16:00: Viking HC - Säffle HC

Ett lag med förlorarkultur mot ett lag med vinnarkultur,
det är något som kan bli avgörande i matcherna mellan de lag som kommer från div2 och de som kommer från div3.
Viking HC har lirat 28 matcher denna säsong men bara vunnit EN. Säffle HC har lirat 22 matcher, och vunnit 15.
Dessa resultat är kulturskapande, de "bestämmer" hur respektive lag agerar i med/motgång. Det kan t ex vara svårt för VHC att föra spelet när de inte har gjort det tidigare under säsongen.
VHC kommer från ett seriespel med mycket högre tempo än i div3 Värmland, och det måste man försöka utnyttja genom att sätta upp tempot och hålla det på hög nivå. Om man sänker sig till SHCs lägre tempo så är risken stor att det gynnar SHC.
Jag vet inte hur SHCs PP är, och inte vet jag så mycket om VHCs PP heller, men jag vet att just PP och BP kommer att vara mycket utslagsgivande i kvalserien.

Viking HC har trots allt haft en bättre spelmässig form (inte resultaten direkt) på slutet där man höll jämna steg i ett par-tre matcher men ändå förlorade. Det gör att jag ändå tror på VHC i denna match.

Tips: 5 - 3

Resultat: 9 - 2
(3 - 0, 5 - 2, 1 - 0)


19:00: HC Örnen - Köping HC

HC Örnen har lirat i en serie med lägre tempo
men det betyder inte att Örnen inte är tempostarka.
Här tror jag att Örnen kommer att ösa på från första sekunden, så det gäller att Köping HC är rejält koncentrerade och noggranna i försvarszon. KHCs backspel kommer att bli mycket avgörande eftersom Örnen alltid ligger på högt och forecheckar mot motståndarnas backar.
Ett par "gubbar" att hålla extrakoll på i HC Örnen är som vanligt nr 16 Jim Wahlström och
nr 71 Mikael Johansson, tillsammans har de gjort nästan 60 mål under säsongen.
Målgörandet har funkat mer än bra för Örnen denna säsong, 203 mål på 20 matcher innebär att man gjort i snitt drygt 10 mål per match. Samtidigt har man bara släppt in 2,2 mål per match. 17 vinster, 2 oavgjorda och bara en torsk (borta mot HHK 2 - 1) 

Köping HC har varit betydligt bättre än bottenkollegan VHC denna säsong, skillnaden i poäng blev inte så stor men KHC har varit närmare de andra lagen under hela säsongen.
Denna matchen blir mycket tuff för KHC, mentalt så har man mycket att jobba med men jag har ingen aning om hur man tänker eller hur man laddar inför denna match.
Jag hoppas verkligen på seger för Köping, KAK behöver ett div2-lag även nästa säsong!

Hjärnan säger hemmaseger, men hjärtat tror..

Tips: 2 - 3

Resultat: 6 - 3
(2 - 1, 1 - 0, 3 - 2)


Onsdag 3/3

19:00: Säffle HC - HC Örnen

Om Säffle tar en endaste poäng i kvalserien
så blir jag förvånad. Örnen har siktet inställt på div2 och inte kommer man att tappa några poäng i Säffle. Underskattning och slarv i egen zon kan naturligtvis öppna upp för några mål i baken för HC Örnen men även om man inte får till det som lag så kommer man att vinna lätt mot SHC bara genom individuell skicklighet.


Tips: 3 - 9

Resultat: 1 - 10


19:00: Köping HC - Viking HC

All or nothing,
det är KHCs melodi ikväll. Hemmatorsk mot VHC har man INTE råd med. Tidigare under säsongen så har lagen matchat två gånger mot varandra, med KHC som segrare bägge gångerna. Vikings självförtroende är dock betydligt starkare nu än när lagen senast möttes, vilket gör denna match mycket svårtippad.
Det får bli hjärtats tips som gäller.


Tips: 5 - 4

Resultat: 6 - 3
(3 - 0, 2  - 1, 1 - 2)

Ska tota ihop ett litet matchref i morrn, men en kort rapport följer här:
Efter första perren så kunde det lika gärna ha stått det omvända, Viking var mkt hetare än Köping inledningsvis och hade 5 skott på mål innan Köping ens hade kommit över anfallsblå. Den som räddada hemmalaget då, och som var klart bäst i KHC var keepern Erik Andersson.
Andra perren var sämre tempomässigt från båda håll. Om jag vore VHC-coach så skulle jag vara galet trött på alla hjärnsläpp som ledde till utvisningar. Interference på anfallsblå och löjliga prestigefighter där man inte tålde att få en tackling utan skulle ge igen. Verkligen inte bra agerande när man är på gång att komma ikapp. Ett par av lirarna borde fått sitta på busstaket på resan hem till Hagfors pga rent huvudlöst agerande.

Vikings keeper var klart överglänst av Köpings dito, det plus idiotutvisningarna fällde Viking ikväll.
Spelet 5 mot 5 tyckte jag att Viking var farligare än hemmalaget, högre tempo och de hade också fler spelare involverade i deras anfallsspel.  

Båda lagen bjöd på utvisningar, mycket spel 3 mot 5 för Köping  men för det mesta utan att Viking kom speciellt nära.

Vann Köping rättvist? Jo, det tycker jag nog men det är en ointressant fråga eftersom idrott och rättvisa oftast inte hör ihop. Köping var effektivare när chanserna dök upp, samtidigt som hemmakeepern var matchens lirare.

Videoklipp från Kari:


Fredag 5/3

19:00: Säffle HC - Köping HC

Köping ska vinna över Säffle, så är det bara.


Tips: 2 - 5

Resultat: 2 - 12
(0 - 6, 1 - 3, 1 - 3)
KHCs målgörare: 4 Jonas Hammarlund,2 Jonas E Larsson,Johan Graff,Anton Nilsson,Daniel Lindström,Tim Svensson,Jonas Westin,Johan Pettersson

19:00: HC Örnen - Viking HC

Örnens största fiende denna match är de själva,
om de lirar som de kan så vinner de lätt men om de underskattar Viking och är nonchalanta så vinner de ändå..,men lite mindre lätt.

Tips: 6 - 3

Resultat: 5 - 2
(0 - 1, 3 - 0 2 - 1) Skott: 31-24 (6-7,14-6,11-11)

 Videoklipp från Kari:

 Söndag 7/3

16:00: Köping HC - Säffle HC

KHC åkte till Säffle och utsatte SHC för rena kaffekvarnen.
Att det skulle bli seger var jag säker på men att det skulle bli så stora siffror hade jag inte väntat mig. Söndagens match kan komma att påverkas av jättesegern, kanske smyger det sig in lite underskattning men det skall inte påverka poängfördelningen efter 60 minuter.
Jonas Hammarlund (4 kassar senast), Jonas E Larsson (2 kassar senast), keepern Erik Andersson och den rutinerade backen Johan Lilja är några av de absolut viktigaste pjäserna i kvalspelet för KHC.


Tips: 8 - 3

Resultat:
15 - 3 (2 - 0, 10- 2, 3 - 1) Skott: 57-10 (18-1, 24-5, 15-4)

Ojoj oj Säffle HC, vad gör de i detta kval? Men det blir väl så här när det bästa laget från värmlandstrean inte vill lira. Hammarö Chiefs hade förmodligen konkurrerat med HC Örnen om förstaplatsen men nu får vi istället ett strykgäng som förmodligen skulle hamna långt ner i div3 Örebro/Västmanland.. Tråkigt!16:00: Viking HC - HC Örnen

HC Örnen har nu märkt att det inte går alldeles lika lätt
mot div2-lagen trots att det är de två sämsta lagen från VB. Två segrar på hemmaplan mot KHC och nu sist VHC är ändå två klara segrar. Nu när man vet hur det är att lira mot Viking och Köping så tror jag att man kommer att tagga till ett snäpp och spela bättre. Kanske kände Viking att man var nära trots torsken? Jo, men jag tror det blir svårare denna matchen, trots hemmaisen.
Örnen kommer förmodligen att sätta högsta fart från start, vilket innebär för hög fart för att hemmalaget skall kunna hantera det.

10,15 mål i snitt per match under grundserien har nu efter 3 matcher i kvalserien blivit 7 mål i snitt. En sänkning förvisso men ändå imponerande eftersom det handlar om kvalserien. Bakåt har Örnen blivit tätare i kvalserien än man var i grundserien, 2,2 har blivit 2,0 vilket också är imponerande. Nu är det inte helt statisktiskt säkertställt eftersom det bara handlar om 3 matcher ännu men är man nörd så är man..
Bakom målproduktionen ligger till stor del nr 16 Jim Wahlström (31 pyts + 29 ass) och nr 71 Mikael Johansson (25 pyts + 22 ass) Dessa lirare gör alltså ca 25% av Örnens alla mål, och ligger med sina assister bakom ännu fler. Vill man stoppa Örnen så bör man stoppa nr 16 och nr 71...till att börja med.


Tips: 3 - 7

Resultat: 5 - 7
(3-1,3-3,1-1) Skott:19-23 (7-7,9-10,3-5)

Jämnare än jag trodde, skulle vara intressant att få en matchrapport från något håll.


 Tabellen med fyra matcher kvar att spela.


Onsdag 10/3

19:00: HC Örnen - Säffle HC

Är Örnen redan klara för div2?
Nej, självklart inte! Ser det bra ut för Örnen? Javisst gör det!
Alla räknar med seger och två friska pinnar i hemmamatchen mot Säffle, och så blir det också.
Örnen har inte de problem som andra lag kan ha, och då pratar jag om fenomenet som ibland inträffar när man lirar mot betydligt sämre lag, att man sänker sig till motståndarnas nivå och vinner knappt (eller torskar) istället för stort.
Örnen har en ruggigt hög lägstanivå jämfört med de andra lagen i div3 och i denna kvalserie, och om man bara ser till att ha rätt inställning inför varje uppgift så vinner man.

Håller med eagles, förstalinan är grym:
16. Jim Wahlström     19 37 31   6 0 68
  2. Niklas Davidsson  15 24 36 16 0 60
71. Mikael Johansson 19 30 26 40 0 56


Tips: 14 - 1

Resultat: 14 - 2

Im to sexy for this shit!! =)


19:00: Viking HC - Köping HC

Är det helt kört för Viking HC nu?
Nej, teoretiskt kan de bli tvåa (vilket kan räcka för att bli kvalificerade för div2) om vinner mot KHC och mot SHC samtidigt som man gör en massa mål (-1 nu mot KHCs +22) och samtidigt som att KHC inte tar poäng mot Örnen i nästa omgång. Ser det bra ut för Viking? Nej!
Köping har dock all anledning att ge 1000% i de två matcherna som är kvar. Chansen att vinna kvalserien finns fortfarande, men det kräver 2 vinster förstås. De två senasta matcherna har KHC öst in 27 mål, vilket alltid är kul, men det har varit mot betydligt sämre motstånd än vad både Viking och framförallt Örnen kommer att bjuda på.

Tips: 4 - 5

Resultat:
4 - 4 (2 - 0, 0 - 2, 2 - 2) Skott: 47-36 (18-7,16-19, 13-10)

Viking tar sin första poäng av Köping, på det fjärde försöket, i en svängig match. KHC tar ledningen, 3 - 4, i mitten på slutronden men hemmalaget kvitterar med 5 min kvar vilket också blir slutresultatet. Vet inte vilket lag som var närmast segern.

Ett mål ifrån att naila bägge matchernas resultat..!! Jag blir rädd för mig själv ibland.. =)

I och med Köping spelade lika samtidigt som Örnen gjorde det väntade med stackars Säffäffleffe så är det bara att gratulera HC Örnen till segern i kvalserien och till ett div2-kontrakt gällande 2010-2011!!

Grattis Örnar, det är ni helt klart värda!!


Fredag 12/3
19:00: Köping Hockey - HC Örnen

Jahapp,
kan verka gnälligt, men när KHC inte längre har något att spela för (matchens resultat är helt oviktigt)
så kommer klubben på att man skall bjuda på entrepengen..och skapa lite tryck runt matchen. Det skulle man ha gjort direkt från och med första hemmamatchen i kvalet. Nåväl, det kan ju bli en trevlig avslutning på säsongen.

KHC måste invänta hur det går i kvalet till div 1 E, och tills det att förbundet bestämmer sig för hur många lag som skall lira i div2 VB nästa säsong. Direktplatsen spelade HC Örnen till sig i förra omgången, men jag skulle tro att det blir minst ett lag till som erbjuds spel i div2 nästa säsong.. Vi får vänta och se!

Tips: 5 - 4

Resultat: 6 - 2

Duktigt skönt med seger i säsongens sista match, och mot Örnen också.
Nu återstår en ganska låång väntan innan vi ser hur div2 VB skall formeras till nästa säsong.
Det känns ganska troligt att Köping HC lirar div2-hockey -10/-11 också..

Karis videoklipp från matchen:19:00: Säffle HC - Viking HC

En helt oviktig match, men den skall liras iaf.

Tips: 2 - 8

Resultat: 5 - 11
(0 - 5, 2 - 5, 3 - 1)


 Kvalseriens sluttabell


 Kommentarer kommer..


Kommentarer
Postat av: chelios

häpp häpp, HCÖ vinner övertygande, vilket befäster mitt tips att KHC åker ur. Får man ha ett A-lag och B-lag i samma serie? Vikings seger mot Säffle säger nog inte så mycket. Värmlandstrean är inte bra alltså, tror Viking och HCÖ tar div.2 platserna!!

2010-02-28 @ 22:00:24
Postat av: mm

får ej ha två lag från samma förening i samma serie. vill B-laget fortsätta om A.laget åker ner så får man starta en egen förening.

2010-03-01 @ 00:54:01
Postat av: Anonym

jag tror alla lagen i kvalserien spelar 2an nästa säsong. 14 lag inga derbygrupper

2010-03-01 @ 02:32:56
Postat av: Anonym

tror hårt på 2 lag upp o det blir örnen (1a) o viking (2a som erbjuds gratisplats). Tittar vi på förra säsongen erbjöds säffle en gratis plats i mån av 2a så det blir nog så i år oxå. Sen är det beroende på om Kil o Grums fixar 1an.

2010-03-01 @ 20:38:01
Postat av: Till falken

Ja idag avgjörsd nog köpings öde. Förlust o trean lär va ett faktum. Man får nog säga att dagsformen talar för Viking som jag tror vinner 4-3.Örnen lär vinna enkelt idag där är vi eniga.

2010-03-03 @ 18:23:03
Postat av: kari

http://www.youtube.com/watch?v=jRGfeQSaVPg videoklipp KHC-VHC

2010-03-04 @ 00:49:39
Postat av: lukes

Anmäl dig till dagens blogg :D

2010-03-04 @ 00:59:50
URL: http://lukes.devote.se
Postat av: chelios

jaha då var det dags igenSäffle - Köping får KHC ihop lag på denna långväga bortamatch? iof tror jag att KHC vinner ändå, då Säffle inte har så mycket kvalite i truppen.

KHC seger med 6-2HCÖ - VHC här tar HCÖ sin chans att redan nu säkra en div.2 plats nästa år. VHC ett rätt blekt gäng som inte har något att sätta emot när Örnarna trampar igång, känns som att det kan bli tvåsiffrigt i kväll...nja jag nöjer mig med HCÖ vinst med 8-22010-03-05 @ 12:22:17
Postat av: Mästertipparn

Först till Chelios.. Varför skulle KHC va så urbota dumma att dom inte skulle skicka sitt bästa lag till en kvalmatch till 2an! Spelar ingen roll om dom så skulle åka till hawaii dom skulle lira sitt bästa lag.Säffle-Köping 2-6

Här är det klassskillnad men Säffle är inget sörkgäng för den skullen.Örnen-Viking 7-3

Ett heltaggat Viking som kommer kämpa som ena djuur. Men Örnen har en kvalite Viking saknar och vinner komfortabelt.

2010-03-05 @ 14:02:02
Postat av: kari

http://www.youtube.com/watch?v=2C6ENvXRE-E videoklipp HCÖ-VHC

2010-03-06 @ 02:03:36
Postat av: Tack Kari

Kiittoos!

2010-03-06 @ 11:51:46
Postat av: chelios

pinsamt är ordet, vad har Säffle att göra i denna kvalserie?? dem borde kanske rannsakat sig själva och tackat nej till kvalet som ser ut att bli en rätt pinsam historia i Säffles ögon. Värmlands 3:an håller inte någon högre klass och kanske ska det i framtiden bli ett playoff mot Västm/Örebro innan Värmlands 3:an får ett lag till kvalserien??

Köping verkar behålla sin div 2 status och det behövs i KAK. Grattis HCÖ som visat att de hör hemma 2:an...

2010-03-07 @ 21:31:21
Postat av: Tip-X

Har inget referat att erbjuda, men allas vår 71.a i Örnen Mikael Johansson gjorde 4 av Örnarnas mål. Det sista i öppen kasse spikade resultatet 7-5.

2010-03-08 @ 08:33:35
Postat av: Falken

Säffles låga kvalitet måste vara ett bevis på hur svag värmlandstrean är. Säffle var bättre förra säsongen när de åkte ur div2. Bara Hammarö Chiefs som håller riktigt hög div3-klass, och förmodligen skulle de kunna konkurrera riktigt bra i denna kvalserie. Det är märkligt om de får fortsätta att spela i en förbundsserie utan att vilja fullfölja i ett kval.Ska bli intressant att se hur många lag som erbjuds spel i div2 till nästa säsong, lite synd att kvalspelet inte har mer direkt betydelse kan man tycka. Jag tror att både ettan och tvåan i kvalet kan känna sig ganska säkra på div2-spel.

2010-03-08 @ 20:05:44
Postat av: chelios

tror som Falken att det blir två lag som blir kvalificerade för 2:an nästa säsong. Hammarös inställning till div.2 spel tyder ju på ett allmänt missnöje med 2:an som den ser ut just nu. titta över regionerna, som det är nu så är dessa sedan 60-talet då det i princip fanns hockeylag i varenda liten håla. så är inte fallet i dag. har sagt det förr men jag säger det igen, det kan inte vara meningen att behöva åka 25-35 mil enkel för att spela div.2 hockey. förbundet behöver vakna upp och se över detta, allt detta resandet kostar ju en smärre förmögenhet för klubbarna i dag!! fram med förslag för hur det skulle kunna se ut!!

En Värmlands 2:a med samtliga div.2 o div.3 lag. (de lag som ej har ambition att gå upp spelar i div.3 som innehåller B-lag)

En Örebro/Västmanlands 2:a

En Dala/Gästrike 2:a.

Hur sedan playoff och kval till 1:an skulle se ut har jag inte helt klart för mig ännu...jag får grunna lite på det....

2010-03-08 @ 22:26:13
Postat av: mmmmm

chiefs har inte pengar att gå upp till 2an. alla spelare betalar egna pengar för att vara med. vad jag hört finns heller inga intentioner att ragga sponsorer då man på så sätt konkurrerar med hammarö hc. man ska ha klart för sig att många av dom som spelar i chiefs idag skulle gå in o dominera även i hammarö hc. man har förklarat till förbund att man ej avser delta och även fått ok på detta.

2010-03-09 @ 13:06:01
Postat av: eagles

Ingen dålig 1:a lina örnen har16. Jim Wahlström 19 37 31 6 0 68

2. Niklas Davidsson 15 24 36 16 0 60

71. Mikael Johansson 19 30 26 40 0 56

2010-03-09 @ 14:38:48
Postat av: Sala

Kan idag bara gratulera HC Örnen. Såg dem när dem mötte Sala någon gång i Februari, enkel seger med typ 15-1 tror jag i Örnens favör. Kunde redan då se att dom skulle kliva upp i tvåan utan problem. Bara ta av sig hatten och gratulera, man har en första lina som helt klart kommer stå sig bra även i div. 2.

2010-03-11 @ 01:30:44
Postat av: kari

http://www.youtube.com/watch?v=HaivkgfohjI videoklipp KHC-HCÖ

2010-03-12 @ 23:32:39
Postat av: Örnen

Tack Falken för den här säsongen, har alltid varit kul att läsa dina inlägg och inför matcher. Tack även till Kari för att du lägger ner tid att filma. Vi ses och hörs nästa säsong. TACK

2010-03-13 @ 10:03:26
Postat av: Tack till Falken o ´Kari

Satan perkulle bra jobba gubba!!!!

2010-03-13 @ 20:22:44
Postat av: Ugh

Jajjamän, kasta ut alla klubbar från förbundsserier som tar sitt ansvar och inte går i konkurs. Smart tänkt där.

2010-03-16 @ 07:45:16
Postat av: Falken

Ugh: Precis som för alla andra, privatpersoner, företag, klubbar osv så måste man anpassa sig efter den plånbok man har. Självklart skall man ta ansvar för sin ekonomi, men om man inte har råd att lira i en förbundsserie fullt ut så finns det andra alternativ, antingen lirar man i en klubb som har råd eller så lirar man korp eller så slutar man lira. Att lira till hälften eller så långt man har råd verkar ju väldigt konstigt.. Tänk om det skulle tillämpas på alla nivåer inom hockey att man spelade så länge man hade råd..och sen hoppade man av trots att man kanske var det bästa laget.. Nja, jag tycker nog att det är förbundet som behöver ta sig en riktig funderare. Att tillåta Hammarö Chiefs ställa upp, men inte på hela biten, är inte rätt. Bättre då att man försöker se över serieindelningen för att minska resandet så mkt som möjligt. Här finns det säkert mycket att förbättra.2010-03-16 @ 11:15:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0