20e omg i div 2 VB. Updated!!

Söndag 17/1


Omgångens hotspot
är väl ÅSKs möjlighet att ta sig upp på playoff-mark och ta över NIKs plats. Det är inte alls omöjligt eftersom de lär vinna hemma mot Viking (och det kan ju också bli några extra plusmål) samtidigt som Nor IK får tufft att ta poäng borta mot Kristinehamn.

Åttondeplacerade Flyers har "bara" 7 poäng upp till KHT på fjärdeplatsen, jag har iofs svårt att se att just Flyers ska klara att ta sig in i topp-5, men det är väldigt kul att det är så pass tight och att hela 5-6 lag, med "bara" 9 omgångar kvar, är inblandade i striden om tabellplaceringarna 3 - 5.

GIK - FIF

Grums IK har 5 torsk totalt efter 19 omgångar, det är i sig inte så anmärkningsvärt, men jämfört med förra sessen så är man illa ute om vill göra en bättre grundserie. 8 torsk på 28 omgångar blev det förra säsongen.
Detta är egentligen endast av internt intresse, självklart handlar det mesta ändå om jämförelsen med de andra lagen i serien.
GIK var obesegrade fram till den 12e omgången (29/11), då torskade man hemma mot Kristinehamn (2 - 4) GIK har nu förlorat 5 av 8 matcher i de senaste 8 omgångarna, det är däremot anmärkningsvärt.
Senaste förlusten var i förra omgångan borta mot Nor IK (6 - 5) Läs matchreferatet på NIKs hemsida här.

Grums IK har ett klart övertag i inbördes möten med FIF,
och i förra bortamötet så segrade GIK med klara 2 - 5.

Formmässigt så är lagen väldigt jämna, FIF har 3 torsk o två oavgjorda på de 8 senaste matcherna.
I förra omgången så spelade FIF 3 - 3 borta mot Arvika. Troligen skall FIF vara riktigt nöjda med 1 pinne efter denna matchen, Arvika vann skotten med 41-14. Läs Fälts matchref här.


Ska FIFs kontringshockey, och stabila målis, plocka hem 3 pinnar från Billerudhallen?


Tips: 3 - 2

Resultat: 5 - 1

FIFtorsken innebär en degradering från 6e till 8e plats.

Navvies - KHC

IFK Hallsberg kommer att vinna hemma mot Köping, det är jag tyvärr rätt säker på. Visst finns chansen/risken att hemmalaget tar för lätt på uppgiften från start, men de har då 2 periodpauser att styra upp inställningen på och det räcker nog för att vinna även om man skulle ligga under efter 2 perioder.
Navvies har 5 raka segrar inbördes inbördes mot Köping, det har inte blivit stora siffror men det har ändå varit stabila segrar. 

   


KHCs bristande effektivitet framåt kostar enormt med energi, visst kan man näta men forwards har haft det riktigt motigt (hur många backmål är det hittills?) och det räcker uppenbarligen inte på långa vägar eftersom man samtidigt är ganska släpphänta bakåt.   


Tips: 5 - 2

Resultat: 6 - 3
(1-1, 1-1, 4-1)

Köping är med länge i matchen, sen gasar Navvies i sista.., tyvärr blev det som jag anade.
Navvies upp i tabelltopp, med en pinnes ledning, eftersom KAIK torskade hemma mot flyers.

KAIK - Flyers

Klara 1 - 6 i förra mötet, i 6e omgången. Förmodligen kommer en ny Kil-seger på söndagskvällen.
KAIK kan dock inte lira som mot Viking i förra omgången, bättre upp krävs om man skall klara Flyers.
Självklart vill Kil behålla serieledningen, därför "krävs" en vinst om man skall hålla undan från Navvies.

Flyers ambitioner om playoff behöver alls inte ges upp, det är barar 4 pinnar upp till 5e-platsen, men det är som sagt fler som är intresserade plus att Flyers har ett tufft matchprogram framför sig. 
Tabellettan Kil ikväll, trean GIK i nästa omgång följt av fyran KHT o svåra FIF.

Karlskogalagets svaghet verkar vara att man tillåter sig att dippa i matcherna ganska ofta, man kan lira farfylld och effektiv hockey som pressar vilket lag som helst i serien, för att sen "oförklarligt" falla tillbaka i nonchalans och lämna sin keeper ganska ensam. Det håller naturligtvis inte om man vill förverkliga sina ambitioner om playoff.


Tips: 5 - 1

Resultat: 4 - 5
(3-2, 0-2, 1-1)

Inte kul för Kils AIK förstås,tappade serieledningen, men för serien (och för Flyers) så är det kul
Är Wargen bättre efter jul än före..? Verkar så.. =)


KHT - NIK

Väldigt spännande och viktig match, iofs så kan inte Nor IK byta plats med Kristinehamn redan i denna omgången även om de skulle ta 3 poäng eftsom KHTs målskillnad är så pass mkt bättre.
Bara 1 - 1 i senaste mötet mellan dessa lag. Det brukar vara ganska jämnt och det blir säkert tight denna gången också. Formen och motivationen kommer att avgöra.
Lite anmärkningsvärt är ändå att Kristinehamn har 3 raka oavgjorda matcher i rad nu, 4 - 4 borta i derbyt mot Flyers följt av 2 - 2 borta mot Köping och 3 - 3 hemma i senaste omgången mot Navvies. Är det en trend som beror på att man börjar darra på manschetten eller är det bara en tillfällighet ?

Nor IK har mycket att spela för, chansen att öka avståndet till lagen utanför playoff-plats vill man säkert inte missa.
FIF, som är närmast hotande, har en svår match bort mot GIK och därför skulle en 3-poängare i bussen hem från Kristinehamn sitta grymt skönt för NIK. Det blir dock inte lätt att näta mot KHT, det är bara Kil o Navvies som släpper in färre mål än dem, samtidigt som försvarsspelet är lite av Nor IKs akilleshäl.


Tips: 3 - 4


Resultat: 5 - 2

I och med KHTs hemmaseger så stärker man sin 4e-plats, samtidigt som Nor IK petas ner av ÅSK.


ÅSK - VHC

Nej, Viking har inte lagt sig ner och dött, de har spelat bättre de senaste 2 omgångarna. (0 - 1 mot KAIK senast) men jag tror inte att Åmål missar chansen att ta in på playoff-platserna (kan som sagt t o m vara femma efter denna omgången.)
ÅSKs form är väl inte direkt på topp, i senaste matchen hemma mot Hammarö så var man det klart starkaste laget men man klarade ändå inte av att utnyttja sitt spelövertag och uppträdde ganska nervöst i egen zon. Effektiviteten framåt i form av Engberg, Lindahl och Oblak "räddade" en pinne iaf.

 

(Hoppas ingen i ÅSK har råkat illa ut pga branden idag.)

Normalt sett så ska ÅSK vinna enkelt mot Viking, men med ÅSKs lite nervösa form och VHCs stigande självförtroende (som dessutom kryddas med att VHC kan spela betydligt mer avslappnat) så kan det gå hur som helst.

Fast det tror jag inte..

Tips: 7 - 3

Resultat: 7 - 2
(1-0, 4-1, 2-1) Skott: (10-7, 15-12, 17-5)

Å varför kunde inte Viking ha skrapat in en puck till då?
Åmål upp på playoff-mark för första gången denna sesse!

HHC - AHC

Seger hemma i "Kaffehallen" för Arvika i förra mötet mot Hammarö, 6 - 2 blev det och kanske kan man säga att AHC malde ner motståndet..eller att HHC rostade ihop..
Hammarö HC är ett lag, som trots sin tiondeplats i tabellen, inte är lätta att tas med för något lag. Resultaten i de 4 senaste matcherna går väl åt hyfsat rätt håll, 2 torsk mot GIK o FIF har följts upp med två likamatcher mot Flyers borta och mot ÅSK borta.

Problem med motivationen för Hammarö? Nja, det bör det inte vara. 9 pinnar ner till Köping kan ju betraktas som ett betryggande avstånd men med 3-poängssystemet så kan det gå fort. I nästa omgång möts Hammarö och Köping i Köpings ishall, och det är sista chansen för Blue Boars att försöka närma sig säker mark.
Spelprogrammet efter den matchen är ruskigt svårt för Köping, men även för Hammarö.
Hoppet lever tills den tjocka tanten har sjungit eller hur var det nu..?

AHCs facit jämfört med HHC ser lite bättre ut, men en svidande uddamålstorsk hemma mot Navvies och nu senast delad pott mot FIF gör att avståndet upp till topp5 är jobbigt stort.
Motivationen kommer att svikta för vissa lag nu när det så småningom börjar bli svårt att ta sig uppåt och när hotet mot lag underifrån inte heller känns av. Detta kan komma att resultera i "konstiga" resultat, att matcher som på papperet är lätta att tippa blir prexis tvärtom..

Hur är motivationen hos AHC till denna matchen?

Tips: 2 - 4

Resultat:
3 - 1 (1 - 1, 1 - 0, 1 - 0)

Tut, tut!! Nu gick playoff-tåget för Arvika HC..,och den sista vagnen på tåget är nu fullbokad, Hammarö tog den, så Köping Blue Boars får sikta in sig helt och fullt på att kvala sig kvar.. Det är iaf vad jag tror..



Kommentarer
Postat av: ÅSK

GIK-FIF 2-4



Hallsberg-KHC 4-4



KAIK-Flyers 8-1



KHT-NIK 4-2



ÅSK-VHC 2-5



HHC-AHC 1-6

2010-01-17 @ 12:22:43
Postat av: Falken

Lycka till med tipset ÅSK!

Du verkar inte tro på ditt lag direkt, 2 - 5 hemma mot Viking..!?! =)

2010-01-17 @ 12:37:40
Postat av: GIK

Härlig match i Billerudhallen idag 5-1 och 50-20 i skott. Extra skönt tror jag det är för bröderna Karlsson som gått till grums från fif under säsongen. "Karlan" gjorde 2-1 målet och lillebror gjorde 4-1 och 5-1. Förvånar mig inte om FIF gråter i tidningen imorgon att dom hade 10 spelare borta för så är det ju jämt, GIk sakna 6-7 spelare idag men det går dom inte ut och gnäller om i tidningen. GÖTT GIK

2010-01-17 @ 19:59:05
Postat av: ÅSK

Trodde att Viking skulle bjuda upp till kamp idag men tji fick jag. Vinsten skulle ha varit större om inte Åmål bränt så många lägen som de hade.

2010-01-17 @ 20:32:40
Postat av: åsk2

ja. 2 hyffsade målisar i vhc men va hjälpte det mot åsk :)

2010-01-18 @ 00:06:24
Postat av: KAIK

Kil spelade bra och var egentligen klasser bättre än Skoga, men vad hjälper det, alla lag lyfter sig när de möter Kil för tillfället, och kontringshockey är svårt att möta. karlskoga gjorde de bra också ,de tog vara på sina chanser, kil sköt ju ändå dubbelt så mycket, men allt som oftast så stod en "killing" ivägen i skogas mål, Robin Syrman. Vill inte dra massa ursäkter utan accepterar förlusten och tycker liksom du Falken att serien blir roligare att följa såhär:)

2010-01-18 @ 13:16:23
Postat av: GIK27

Till KAIK nu vet du hur det känns att vara jagade



4 p bara nu roligt med 3p system!

2010-01-18 @ 15:37:24
Postat av: KAIK

Precis GIK27, jag tänkte skriva det att nu är det vi som är som Grums, det är oss ALLA vill slå och alla i lagen man möter höjer sig några snäpp. Det är ändå rätt kul att vara i den sitsen, ha respekt med sig och det blir oftast bra matcher!



3-poängssystemet är det bästa som hänt den här serien, flera gånger räknar man ut lag och så får de några vinster irad så är de med igen. Det är just det som är så roligt med hockey, eller de flesta sporter. Ska bli väldigt spännande att se hur denna serie slutar, många poäng kvar att spela om och det är väldigt ofta jämna matcher varje omgång!

2010-01-18 @ 16:08:43
Postat av: Micke

Kil känns helt klart som de starkaste laget just nu...o ännu bättre kan de bli. Oscar Olsson från Grums tränar där nu...fast frågan än om Grums tillåter han gå dit nu...tveksamt tror ja. Hoppas inte de...låt han gå dit nästa år i så fall...vore dumt o ge bort en sån bra spelare till största konkurenten

2010-01-19 @ 00:33:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0