22a omg div2 VB. Updated!



Onsdag 27/1

KHC - Navvies

Köping HCs coach Tommy "Lill Egon" Persson avgick på måndags kvällen. Ersättaren är redan klar och heter Kenta Johansson, tidigare tränare för Lugano och HV71. Kenta är ju född och uppvuxen i Köping och ville vara med och hjälpa laget nu när han blivit lite ledig ett tag. Kenta kommer att vara spelade coach och går direkt in i 1a-linan. Kenta tar även med sig 4 Schweiziska JVM-junisar, alla grymt snabba forwards med enormt målsinne..."Klock"rent agerat av KHCs styrelse!! 
KHCs B-lag, som harvar näst sist i div3, kommer att vara med och betala för förstärkningarna till A-laget.. Utan ersättning så kommer de att finnas med i en reklamfilm för schweizisk ost som skall lanseras i Sverige under våren.
 
Eller så är det Mikael Gunnarsson, tidigare tränare bla. för Köping HCs J-20 lag och den framgångrika -92 kullen som tar över A-laget.., jepp, så är det., iaf fram t o m söndagsmatchen mot KAIK. Efter det är det tydligen på gång med en annan lösning.. Kanske Kenta Johansson..?

Lycka till Micke!!

Läs Bbl/ATs artikel om coachbytet i KHC här

Hemmalaget spelar utan press, (förberedelsen inför kvalspelet är det enda viktiga nu) och kanske får man en nytänding iom tränarbytet, det plus risken för underskattning från Navvies sida är väl vad som talar för Köping HC i denna matchen. Det är dock inte särskilt troligt att Navvies kommer med taskig inställning till denna match, Köping har visat tidigare att man inte skall tas lätt på, och Hallsbergarna är helt inställda på att ta tillbaka serieledningen så motivationen skall det inte behöva vara något fel på heller.

Tips: 2 - 6

Resultat: 4 - 4
(2-1, 2-2, 0-1)
Skottstatistiken får man aldrig veta från Köpings reporter. 1a o 2ap får man veta, men sen är det bråttom hem, eller nåt?? Varje match!!? =)

1 pinne direkt med ny coach i båset! En Gunnarssonseffekt eller?!


KAIK - FIF

En match jag gärna skulle se, med KAIKs serieledning på spel i hemmahallen och FIF och deras jakt på playoff. Lyckade värvningar verkar de också gjort, bäst i FIF i segermatchen (5 - 4) hemma mot ÅSK senast var Tobias Björk, Patric Sjökvist och Daniel Persson. Björk 3 mål, Sjökvist 1 och Persson 4 assist.


Tips: 5 - 5

Resultat: 2 - 4
(0-0, 2-2, 0-2) Skott: 40-28 (15-7,13-14, 12-7)

Från Kil-håll så talar man om ett orättvist resultat, men som det verkar så har Lööf i FIF-kassen återigen gjort en riktigt bra match. Nyförvärven Björk och Sjökvist fortsätter att leverera, 1 ass för Björk och 1+1 för Sjökvist. I samma line så gjorde även D.Persson 1+1.
Kan det vara ineffektivitetsspöket som är framme igen hos KAIK, det börjar bli några matcher nu som man torskar trots spel och skottövertag ?


HHC - GIK

3 raka segrar mot derbygruppskollegan Hammarö har det hittills blivit för Grums IK.
Hammarö brukar alltid börja matcherna bra, och inte sällan ta ledningen med ett par mål. Sen har GIK vaknat till och vänt på steken.. Något säger mig att denna historia skall upprepa sig ikväll ännu en gång, enda frågetecket jag har är hur motivationen är hos hemmalaget ikväll..?
GIK är ingalunda på säker mark, de kan inte börja tappa poäng. Omgång 25,26 och 27 kommer att spelas mot heta konkurrenter om playoff-platserna och då kan det vara väldigt viktigt att ha några pluspoäng tillgodo.

Tips: 3 - 5

Resultat: 1 - 6

Hopplöst när ingen orkar onlinerapportera!


KHT - Flyers

Ett frånvarodrabbat Kristinehamns HT tar ännu en gång emot Flyers i ett hett derby. Hur hett det blir är föresten ett frågetecken, detta när Jacob Larsson, Tobias Eriksson, Stefan Olsson, Henrik Ivanov och även kanske Eklöv lyser med sin frånvaro i denna match. (enligt info till bloggen)
Tobias Erikssons frånvaro skall (enligt info till bloggen) bero på hjärtproblem, och jag är helt säker på att alla bloggläsare är med mig när jag tillönskar Tobias ett så snabbt tillfrisknande som möjligt.

Flyers har fått en kanonförstärkning i Björn Östlund, 2+1 i comebacken mot GIK är inte dåligt. Helt klart finns det mer att förvänta från Östlund. Jag har tidigare i princip dömt ut Flyers chanser till playoff, deras tabellposition och spelprogram såg alltför tufft ut. Kanske kommer mitt tips på skam, men det är som sagt bara tuffa matcher kvar att spela (utom kanske den i sista omgången borta mot KHC) och 2-3 andra lag som också har playoff-ambitioner.

Tips: 1 - 6

Resultat: 4 - 7

Hopplöst när ingen orkar onlinerapportera!


VHC - AHC

Viking mot Arvika, ett lag som bara har att invänta kvalserien och ett lag som med största sannolikhet kommer att hamna i ingenmansland när serien är färdigspelad. Såna matcher kan gå hur som helst, det kan komma att handla om prestige och heder..men väldigt ofta är det laget med bästa inställningen som vinner.. Arvika har ett lag som på papperet är mycket vassare än Viking..men inställningen, hur är det med den? Fortfarande 21 poäng att spela om, men kvarvarande spelprogram är mycket svettigt. Vad vill AHC?

Tips: 2 - 4

Resultat: 4 - 4

Hopplöst när ingen orkar onlinerapportera!


NIK - ÅSK

Ännu en match jag gärna skulle se på plats. Det skiljer bara 2 pinnar, till NIKs fördel, men ÅSK leder i inbördes möten. En likamatch och två segrar för ÅSK. Det blir nog tufft att ta en seger i Norvalla denna gången.


Tips: 5 - 2

Resultat: 7 - 10
(3-4, 0-5, 4-1)

17 mål!! Vilken sport sysslade de med i Norvalla ikväll?!
Hellkvist i Nor IK gjorde 4+1, och att då ändå torska..hur kändes det?
I ÅSK stod både Lindahl och Oblak för 2+2, och Engberg för 2+1.. Viktiga för ÅSK? Typ..


Kommentarer
Postat av: kalle

KHT har Jacob Larsson, Tobias Eriksson, Stefan Olsson, Henrik Ivanov och även kanske Eklöv borta imorgon.

2010-01-26 @ 22:16:04
Postat av: Falken

Hoppsan! Då blir det riktigt tungt mot ett taggat Flyers, men jag trodde nog iofs att det var stor risk för Karlskogaseger ändå.

Tack för infon Kalle!

2010-01-26 @ 22:44:17
Postat av: FIF

Haha drömscenario angående Köping?

2010-01-26 @ 23:22:27
Postat av: GIK27

Hammarö-Grums 1-6

2010-01-27 @ 21:55:05
Postat av: Anonym

Tack GIK27! Har du periodresultat också, och kanske lite matchref..? =)

2010-01-27 @ 22:04:06
Postat av: GIK27

nej sorry enda anlednigen till att jag vet är att dom sa det i hallen under j18 matchen i grums. för Hammarö verkar inte har ringt in resultatet fy skäms!

2010-01-27 @ 22:08:57
Postat av: Micke

Jag var o kollade kil-Forshaga idag. En ganska jämn match, men Lööf i målet var rena väggen som vanligt.

Grums ledde med 2-1 efter första, sen nästa gång ja hörde nått från dem så stod de 2-1 efter 17 minuter in i andra. Sen hörde ja 3-1 en bit in i tredje..sen vet ja inte mer. Maxi o Lorén gjorde de två första vet ja.

2010-01-27 @ 22:20:20
Postat av: Falken

Tack ändå GIK27, och jag håller med dig.. Hur svårt kan det vara att fixa till onlinerapportering, och speciellt när alla lag kom överens om det inför säsongen.. Riktigt svagt!!



Micke: Tack för uppdateringen!

2010-01-27 @ 22:33:16
Postat av: Hammarö

Ursäkta, men internet låg tyvärr nere i vår ishall idag annars hade vi självklart rapporterat.

2010-01-27 @ 23:27:29
Postat av: GIK27

Till Hammarö men ni har ju inte skickat resultatet till ishockeyförbundet heller har ni ingen knapptelefon? urdåligt

2010-01-27 @ 23:43:47
Postat av: Falken

Hammarö: Sorry för den sura kommentaren, tillfälliga tekniska problem som detta kan man ju tyvärr drabbas av. Jag luftade mitt missnöje över att det var hela tre arenor som saknade onlinerapportering, och från vissa av dem har det aldrig funkat.. Hammarö fick lite oförtjänt en del av den sleven.. ;)

2010-01-27 @ 23:45:48
Postat av: Hammarö

GIK27. Jag trodde man var lite gladare när man vunnit, Allt går inte som det är tänkt varje dag. Resultatet var inringt igår kväll. Falken, det är lungt vi tar inte åt oss av sånt vi inte kan råda över. Tack och hej.

2010-01-28 @ 07:23:18
Postat av: Anonym

GIK27: Trodde man var lite gladare när man vunnit. ibland går det inte som man tänkt sig, du har säkert haft någon sådan dag i ditt liv också.

Falken: Ingen fara vi tar inte åt oss för sånt man inte kan råda över. Tack o hej.

2010-01-28 @ 07:29:30
Postat av: H@sse i KAIK

Bra att du "surar" till över de som inte orkar onlinerapportera (läs Viking, Kristinehamn). Jag har själv mailat till dom och undrar varför?? Inget svar. Fortsätt gärna att gnälla Falken, det kanske ger resultat då många läser din suveräna blogg..

2010-01-30 @ 12:03:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0