Omstart div2 VB, omgång 18!! Förtjöt o tips.. HALLÅ!!??

Äntligen dags för matcher i tvåan igen..!!

Onsdag 6/1 -10  (16:00)

NIK - VHC

Nor IK klättrade från 10e platsen i den 12e omgången till den nuvarande 7e platsen efter en rejäl islossning i målskyttet, med 26 kassar framåt på tre vinstmatcher mot riktigt bra motstånd. 2009 avslutades med en oavgjord borta mot Köping och en torsk borta mot ÅSK.

Viking har efter 17 omgångar fortfarande ingen seger. Senaste matchen, borta mot bottenkollegan Köping HC förlorades (6 - 4) och därmed skall det mycket till om VHCs nolla i vinstkolumnen skall spräckas.
4 oavgjorda matcher har det dock blivit, och det kan förstås bli så att man kniper någon poäng till på de 11 kvarvarande omgångarna, men allt bör nu handla om att förbereda sig för kvalet.

Inbördes mellan NIK o VHC så står det 3 - 0 i matcher och 15-7 i mål.

Tips: 5 - 2

Slutresultat: 7 - 3 (2-0, 4-2, 1-1)

Söndag 10/1 -10

Flyers - HHC

Målsnålt brukar det vara när Karlskoga HC och Hammarö HC möts. 1 - 0 i matcher till HHC hittills under säsongen, det blev 2 - 1 i 4e omgången i slutet på oktober.
Tittar man på formen före juluppehållet så var tabellåttan Flyers i bra mycket bättre slag än tabelltian HHC (kanske), Flyers tog 8 poäng i december (av nu totalt 21 p) och spelade riktigt bra i sista matchen borta mot Navvies. Samtidigt tog Hammarö bara 3 poäng i december (av nu totalt 18), 5 - 3 hemma mot KAIK (som förstås var en fin skalp).
Sen spelar det förstås in ganska mycket vilket motstånd man har. Flyers tog 6 av 8 pinnar (i december) mot Köping och Viking medan HHC tog sig an alla lag i topp-5. Svårt då att jämföra form kanske..
Hammarö hade efter 10 omgångar bara skrapat ihop 1 pinne mot sina derbygruppsmotståndare, nu med 17 omgångar spelade så har man tagit ytterliggare 4 derbygruppspoäng.

Flyers hade efter 10 omgångar 4 av 12 derbygruppspoäng, nu efter 17 omgångar så har man 8 derbypoäng totalt. Man kan inte säga annat än att derbygruppernas indelning går att läsa av i tabellplaceringarna. Bra för vissa, mindre kul för andra.

Tips: 3 - 2

Slutresult: 5 - 5
(0-2, 4-2, 1-1) Skott: 38-34 (14-8, 13-14, 11-12)

KHC - KHT

Sällan ser man en så klart favorittippad segrare än i mötet mellan dessa lag. Kristinehamn har vunnit de senaste 5 matcherna lagen emellan och har mosat KHC med hittills 39 - 9. Det innebär att slutresultatet i snitt per match är  7,8 - 1,8. Den 25/10 blev det 8 - 2 och den 25/11 blev det 2 - 7.
Eftersom KHC och KHT lirar i samma derbygrupp så återstår det alltså 2 matcher lagen emellan, och absolut inget tyder på att KHC skall klara att ta ens en pinne i de matcherna heller.

Decemberformen för KHT var inte helt på topp, 7 av möjliga 15 pinnar blev det efter 2 hemmasegrar mot Arvika och Hammarö, plus en oavgjord borta mot Flyers.
KHCs dito får väl ändå ses som ett fall framåt, med 5 pinnar av 15 möjliga, när november med 7 matcher bara gav 1 ynka pinne (2 - 2 borta mot GIK)

Motivationen för Kristinehamn bör handla om att behålla sin nuvarande playoff-plats, som inte på långa vägar är ohotad. Nor IK ,och kanske även Åmåls SK, kan mycket väl blanda sig i striden om plats 4 o 5.
Köping Blue Boars motivation kan vara svårare att hitta, främst handlar det väl om att spela för sin heder, men naturligtvis vill man även vara väl rustade för kommande kvalspel, jag ger nämligen KHC ingen rimlig chans att ta sig förbi Hammarö som ligger hela 8 poäng före.


Tips: 2 - 7

Slutresult: 2 - 2 (1-2, 1-0, 0-0) Skott: 21-37 (6-18, 8-10, 7-9)


AHC - Navvies

En målrik match i 4e omgången slutade med hemmaseger, 8 - 5, till Navvies. Efter det har lagen gått skiljda vägar. Hallsbergslaget är tabelltvåa, på samma poäng som tabellettan KAIK men med 7 måls sämre målskillnad.
Arvika HC parkerar på en 9e-plats, som måste vara en rejäl missräkning för laget. Dock, med endast 6 segrar på 17 försök och med -12 i målskillnad så har vi för länge sedan konstaterat att lagets försvarsspel (i viss mån spelet i kassen också) håller en mycket lägre nivå än föregående säsong.
Utan nr 23 Patrik Erikssons pålitliga poängproduktion, 22 poäng (9+13) på 13 matcher så hade målskillnaden (och poängen) varit ännu sämre.

Enligt "1960" på eat.sleep.hockey så träningsmatchade AHC mot Åmåls SK i tisdags (5/1)
Arvika hämtade upp både 1 - 3 och 3 - 5, och matchen slutade 5 - 5.

Navvies nr 2 Fryxell, nr 22 Andersell och nr 20 Wallbergh är duktiga på att hitta nätet, återstår att se om de kan fortsätta med det så att Navvies div1-ambitioner kan hållas vid liv.

Tips: 4 - 6

Slutresult: 3 - 4 (2-1, 0-1, 1-2)  Skott: 18-28


FIF - KAIK

Väldigt jämnt mellan dessa lag sett över de fem senaste mötena,3 segrar för FIF o 2 för KAIK. De två senaste mötena är om möjligt ännu tightare. 1 - 1 i matcher med 2 - 3 i slutresultat i båda matcherna. Bortasegrar båda två!

(Läs VFs reportage om KAIKs sista match inför juluppehållet här.)
Forshagas december var inte speciellt lyckosam, 7 av 15 pinnar är ingen katastrof men 7 - 10 hemma mot NIK och bara 2 - 2 borta mot Köping är lite märkliga resultat.

KAIK tog 12 poäng av 15 i december, där hemmasegern mot GIK får anses om absolut viktigast.
Kils AIK har träningsmatchat i mellandagarna, och detta bort mot Sunne IKs div1-lag. Torsk med 7 - 2 (0-0, 6-0, 1-2) Vad FIF har gjort i mellandagarna vet "ingen".. Kanske är det så att det inte finns "någon" som är intresserad heller..? Skulle tippa på att publiksnittet i Ängevi ishall ligger på en bra bit under 100 pers.

Lööf i FIF-kassen, om det nu är han som vaktat buren i de senaste matcherna, har visat sig mänsklig och släppt in mycket mål i december. Den form som Lööf hade inledningsvis och långt in på sessen behövs i de 11 sista omgångarna också.
Tror det blir jämnt i denna matchen också, motivation bör inte fattas för något av lagen. FIF vill stärka sin playoff-plats och KAIK vill behålla serieledningen.

Tips: Bortaseger igen, men nu med 3 - 4


Slutresult: 3 - 4 (kändes ganska givet  ;) (1-0, 0-2, 2-2) Skott: 25-34 (6-5, 9-19, 10-10)


GIK - ÅSK

Vad händer i/med Grums? 3 förluster i december, och bara 2 segrar. Förstekeepern slutar och någon annan lirare byter klubb. (Rikard Holmgren till NIK) Backbesättningen är i behov av förstärkning men nu är det frågan om man inte också behöver hitta en ny keeper.

ÅSK träningsmatchade alltså mot AHC i mellandagarna (5 - 5).. Eller var det Andreas Engberg mot AHC..?! Engberg hängde 4 kassar och hade också en ass på det femte målet.. Het!?

Åmåls december var riktigt bra, bara en torsk (7 - 6) borta mot KAIK och en likamatch (2 - 2) borta mot Navvies. Sista matchen inför juluppehållet slutade med hemmaseger mot NIK med 5 - 2.

Med endast 2 poäng upp till playoff-plats så bör ÅSK vara taggade, men huruvida GIK är taggade vet jag inte. Att göra en omstart kan vara precis vad man behöver men till det krävs det starka ledare, både informella och formella ledare som har förmåga att tända laget.

GIK och ÅSK lirar i samma derbygrupp, vilket innebär 2 hemma o 2 bortamatcher dem emellan. ÅSK har spelat sina två hemmamatcher, som båda vanns av GIK (2 - 4. 5 - 6)
ÅSK har kommit närmare, och trots att det nu handlar om match i Billerudhallen så är förmodligen ÅSK i bättre slag än GIK för tillfället. Det avgör förmodligen till ÅSK fördel denna gången.

Tips: 3 - 5


Slutresult: 4 - 2
(2-2, 1-0, 1-0) Skott: 30-26



Kommentarer
Postat av: KAIK

Jaha, då var det dags igen då. Det lär bli en intressant vår, iaf om man ska se till toppen av tabellen.



Nor IK - Viking HC 8-0

Här händer nog inget nytt, tror Nor fortsätter göra mycket mål i den här matchen (eftersom Viking står för motståndet) och att de håller tätt bakåt. Nor har en förmåga att piggna till efter jul och jag tror det kan hända även iår, så 4-5 plats f¨r nog se upp!



Karlskoga HC - Hammarö HC 4-1

Karlskoga brukar också, likt Nor, komma igång efter jul och jag tror heller inte att hammarö har mycket att sätta emot i Nobelhallen.



Köping HC - Kristinehamns HT 3-5

Nära, men ändå så långt borta kan man väl säga här. Köping måste hänga på o ta några 3or här i början för att ens ha en chans att kunna hoppa upp ett steg och slippa kval, men mot KHT tror ja inte att det blir någon, trots hemmaplan.



Arvika HC - IFK Hallsberg 5-5

Målrik match kanske man inte tror när Hallsberg spelar iaf, men däremot när Arvika spelar som släpper in många i egna kassen. Men det är ändå ok klass på Arvika och jag tror att det blir jämt ända in på målsnöret, ja till och med efter målsnöret, eftersom ja tror på kryss.



Grums IK - Åmåls SK 2-3

Ska Grums fortsätta falla? Vad har de för målvakt nu egentligen? Har hört/läst nått om interna bråk som gjort att deras förste-keeper Oscar valt att sluta? Janej, jag tror nog att det blir svårt för Grums att ta förstaplatsen nu, och mot Åmål kan det bli nog så svårt att ta poäng!



Forshaga IF - Kils AIK 2-6



Vi brukar ha svårt mot FIF, precis som många andra lag iår. Men nånting säger mig att Kil är är riktigt tända till denna match, derby och nystart och en lite svidande förlust mot Sunne i träningsmatch i mellandagarna gör att det blir lite extra tändning, även om de bara var träningsmatch!

2010-01-06 @ 16:55:45
Postat av: GIK27

en rättels här Rickard holmgren har inte spelat någon match i alaget bara 3 i j20 han platsar nog inte i nor.

2010-01-09 @ 17:37:37
Postat av: GIK27

Grums vann med 4-2 men nån bra match var det inte för lång villa för spelarna ny målvakt i grums peter zsabo från nybro.

2010-01-10 @ 19:38:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0