Omstart i div 3 Örebro/Västmanland. Nu kör vi!!

Fredag 8/1 -10

GSK - F/F IK

Trean mot sjuan,
senast de möttes blev det 3 - 5 till GSK. F/F IKs coach tycker att man var nära segern då, och tror sig veta hur man skall spela för att ta 3 pinnar denna gången istället.
Härligt med en coach som tror på sitt lag, det är annars fullt med mesiga uttalanden från coacher runt i kring som inte verkar tro på varken sig själva eller något annat.
Jag hoppas, nästan, att den positiva inställningen skall löna sig..men jag tror inte att det räcker i denna matchen, till det är motståndet för bra.

Tips: 7 - 3


Slutresult: 5 - 1


HHK - HC Örnen

"Seriefinal"
mellan ettan o tvåan, de möttes redan i 2a omgången (25/10) och då blev det 2 - 2. Skotten vanns klart av HC Örnen (36-26) som med lite bättre effektivitet borde ha vunnit matchen.
Fredagkvällens match har finalkaraktär över sig och det är mycket prestige som står på spel inför kommande play-off vilket bör innebära att båda lagen inte skall ha några problem att tända till viljemässigt.

Hemmalaget har förstärkt under juluppehållet:Sebastian Pasto, (förflutet i Surahammar HK div1) verkar vara klar för HHK. En storvuxen back med div1-rutin är väl inte fel att förstärka med. Återstår att se vad han kan bidra med.
Hallstahammar har träningsmatchat för att få upp tempot inför omstarten på seriespelet. HC Liljan stod för motståndet, ett nystartat lag från Enköping. Laget spelar i div 4 Uppland, men är fullt av spelare med erfarenhet från betydligt högre nivå. Kanske därför som HHK valde att träningsmatcha mot ett div4-lag? Det höll på att sluta med torsk, HHK kvitterade till 3 - 3 med 40 sek kvar av matchen. Då hade HC Liljan haft ledningen med 0 - 2 och 2 - 3.

Hemmalagets poängproducerande frontfigurer, nr 19 Peter Pettersson, nr 17 Johan Rauch och nr 10 Jerry Östman måste komma igång direkt i serieuppstarten för att HHK skall kunna försvara sin position som tabelletta.

HC Örnens motsvarande poängmakare är nr 16 Jim Wahlström, nr 71 Mikael Johansson och nr 2 Niklas Davidsson.
Tillsammans har de producerat 83 poäng så här långt, och nr 16 Wahlström har nätat hela 19 gånger på 11 matcher så det är en gubbe att hålla reda på för HHKs backar.

Jag tror att vi har en ny tabelletta efter denna matchen.

Tips: 2 - 5


Slutresult: 2 - 1
(1 - 0, 0 - 0, 1 - 1)

 

Verkar ha varit en riktigt oförtjänt seger för hemmalaget, iaf om man skall se till skotten, 24-46 till Örnen och bitvis stort spelövertag. En riktigt bra hemmakeeper, Jesper Andersson , tillsammans med alltför kass effektivitet sänker Örnen i denna matchen. Läs gärna kommentarerna, från Kalle och Krutov, för en fullödig matchrapport. Tack till Kari för video!
(Kollar man slowmotionsekvensen så ser man tydligt att Sebastian Pastos skott är ett klockrent mål, men det blev alltså bortdömt.)
Dags för målkamera i div3!! ;)


Köpingsbladet, som
märkligt nog kallar sig Bärgslagsbladet, har inte minsta lilla notis om att div3-hockeyn drar igång.., inte gratisblaskan heller.. Vissa hävdar att det beror på att Köping inte lirar denna omgång.., men så dumt kan det väl inte vara..!?!? JO!!

SHK - KIK

I förra mötet blev det klara 6 - 1 (Skott:51-26) till Kungsör, denna gången tror man från Salahåll på en bättre match från deras sida. Från SHKs hemsida: "-Inför kvällens drabbning så finns det helt klart goda förhoppningar att kunna göra livet svårt för KIK spelarna. Jag tänker närmast på Sala´s insats mot Skultuna i söndagens träningsmatch"
Träningsmatchen vanns av Sala med 5 - 2 (3 - 1, 1 - 1, 1 - 0) Skott: 44-22

Sista matchen före juluppehållet, 4 - 4 borta mot Nora, är för mig en större bedrift än att vinna en träningsmatch i mellandagarna hemma mot SIS lite på dekis. Visst känns Sala bättre än de var i slutet av oktober, men det är Kungsörs IK också. Förvisso gäller det att komma igång efter matchuppehållet, mig veterligen har KIK inte träningsmatchat, och att KIK kommer i samma slag som de två sista matcherna före jul. Seger borta mot HHK (4 - 6) och seger hemma mot SIS (3 - 0, som borde ha blivit 9 - 1 sett till spelövertaget)
KIK har fortfarande skador i truppen, men kommer förmodligen rejält taggade eftersom man har chansen att haka på i striden om en playoff-plats.

Tips: 2 - 6 


Slutresult: 3 - 3
(0 - 2, 1 - 0, 2 - 1) Skott: 19-48

Såg inte matchen, vilket uppenbarligen var ett helrätt beslut. Enligt ögonvittnesrapporter, och enligt matchreferatet på SHKs hemsida, så borde KIK ha stängt matchen senast 5 min in i mittenperren. Tyvärr uppvisar KIK, i princip hela laget, en närmast total nonchalans och skrämmande likgiltighet inför uppgiften. Det där med att jobba färdigt varje situation, att spela på kropp och att inte åka omkring och tro att man är för "snygg" för detta egentligen...,det sket man i. 
KIK spelade utan heder.. Har man heder så underskattar man inte motståndarna på detta sätt.
Som sagt, jag såg inte matchen, men blir ändå grymt besviken när jag hör hur det hela utspelade sig.

Play-off för KIK? Knappast med denna inställning..


SIS - HIK  OBS!! INSTÄLLD PGA KYLA!!


ÖDIK - NHC

15 - 4 blev det,
i förra mötet lagen emellan. Ser ingenting som tyder på att ÖDIK har blivit bättre sen dess, men ändå finns det prat på ÖDIKs hemsidas gästbok om att man siktar på första 3an.. Vet inte om man är ute efter en centralt belägen 3-rummare i Örebro, eller om man kommer att speciellt sikta in sig på Noras 3e-line..!?!?!
Humorn åsidosatt, själklart ska inte ÖDIK lägga sig ner och dö..,hoppet är det sista som överger människan, och om något motståndarlag i denna serie slår nytt världsrekord i underskattning så kanske det kan bli jämnt.. Nä, ska man vara seriös så finns det inte en chans att det blir någon vinst för ÖDIK denna sesse, hur i hela friden skulle de ens kunna lira oavgjort med nuvarande lag..!?


Tips: 1 - 12


Slutresult: 3 - 10



Kommentarer
Postat av: En som vet

Ang HC Liljan-HHK 3-3... HC Liljan är inget vanligt div.4 lag. De leder serien efter 8matcher alla vinster med i snitt 14-1 per match.. tror dom skulle göra det bra i denna serie oxå ;-)Det enda lag som har gjort det ungefär lika bra i en div.4 serie är Bajen Fans Hockey (fd Hammarby Hockey) so ju dominerar rätt rejält i 3an nu oxå ;-)

2010-01-07 @ 17:10:02
Postat av: chelios

Sala snor en pinne från KIK, måste va en liten skräll ändå. Övriga resultat är väl normala även om det var onödigt jämnt mellan HHK o HCÖ

2010-01-08 @ 23:28:14
Postat av: Kalle

HHK-örnen



kan säga att det var starkt av hallsta att vinna trots att det var sjukstuga i hallsta 4-5 ordenarie borta och ändå vina det är riktigt bra!

Men örnen var riktigt bra men hallstas målavkt storspelade och örnren spelarna vart mer och mer frustrerande. men örnen får spela 5 mot 3 på slutet och lyckas att spräcka hallsta 0:a. vet ej om hallsta vann rättvist men tycker att örnen skämmer ut sig lite med allt gnäll på dommarn framförallt nt 71 det var en liten gnällspik enligt mig, efter varje avblåsning så åker han och gnäller på dommaren som tillslu tröttar och ger han 10 minuters utvisning.



tack för en bra blogg!



Kalle

2010-01-09 @ 00:05:30
Postat av: Krutov

Lite matchref från matchen HHK-Örnen:



Örnen inledde klart bäst redan från första nedsläpp. Hallsta var väldigt stillastående och fick inte tag i Örnens forwards som gång på gång gled igenom ganska lätt Hallstas försvar, dock oftast utmed sargen, men ändock. Om det inte hade varit för Hallstas keeper, Jesper Andersson, så hade Örnen haft en betryggande ledning efter första perioden med ett par tre mål. Hallstas forwards gick ofta bort sig och blev överspelade när det stötte i mittzon vilket gav ofta 3-2 och 2-1 lägen för Örnen. Men som sagt, målisen storspelade verkligen i Hallsta och höll dom kvar i matchen. I stället kunde Hallsta väldigt oförtjänt ta ledningen genom ett mål av nr 17, Johan Rauch på passning av nr 11, Johan Lindberg. Skotten blev 8-16 till Örnen efter första perioden, men 1-0 till Hallsta.

I den andra var matchbilden den samma, men Örnen lyckades inte göra mål. Hallsta gjorde heller inget, och 1-0 står sig inför 3:e perioden. Skotten blir 6-14 till Örnen.

I den 3:e perioden blir det lite bättre för Hallsta som börjar "mala ner" alltmer väldigt frustrerade Örnen spelare genom att spela smartare hockey. Men Hallsta kommer inte till några direkta avslut utan tvingas ofta vända hem och försvara sig. Men efter en påpasslig brytning på offensiv blå av Hallstas nr 22, Henrik Sihvonen vänder spelet snabbt Och Hallsta kommer 3-2. Sihvonen spelar ner pucken till nr 28, Linus Bergfeldt, som är kvar i zonen och sticker på mål. Bergfeldt spelar tillbaka och Sihvonen får nästan gå helt ren mot mål och gör inga misstag utan knäpper upp den i vänstra krysset. 2-0 till Hallsta, men det är VÄLDIGT oförtjänt. Jag led faktiskt lite med Örnen då, men det är effiktiviteten som räknas och inte antalet skott på mål. Efter det målet tappar flertalet av Örnens spelare huvudet och börjar gnälla på det mesta då matchen inte går deras väg. Med knappt 2 min kvar att spela drar en back i Örnen iväg en kanon som träffar Hallstas målis rätt i huvudet och han segnar ner. Många (även jag) trodde att det var färdigspelat för honom, men efter ett par minuter reser han sig upp. Örnen har i detta läge ett PP och har plockat keepern och spelar 6-4. Strax innan har en Hallsta spelare kommit in igen så Örnen hade 6-3 egentligen i dryga minuten men ingen utdelning. Örnen ligger på för en reducering och lyckas till slut få in pucken precis när Hallsta blir fulltaliga igen. Drygt minuten kvar på klockan och Örnen har vittring... Örnen pressar med en man mer, men Hallsta lyckas hålla undan och vinner matchen med 2-1. Örnen vinner skotten igen med 10-16.



Båda lagen hade lite utvisningar, som alla var klara, men i övrigt en väl spelad och nagelbitande match att titta på.

Det ska även nämnas att örnen fich två mål bortdömda pga spelare i målgården och att Hallstas nyförvärv, Sebastian Pasto fick sitt premiärmål bortdömt.



Mål: (1-0)(0-0)(1-1) 2-1

Skott: (8-16)(6-14)(10-16) 24-46

Publik: 301



Örnen vinner skotten stort, men effektiviteten uteblir. Men mycket beror på matchens klart bästa spelare, nr 1, Jesper Andersson i Hallsta. Hade det inte varit för honom hade Hallsta förlorat denna "seriefinal" stort.

Örnen har fortfarande inte tagit en vinst mot Black Sheep, utan har som bäst en poäng som bästa resultat. Men räkna med att Örnen inte kommer att ge sig... Att besegra Hallsta smäller nog högre i många led inom Örnens organisation än att vinna serien. Hallsta är fortfarande ett spöke för Örnen. Men hur länge till???

Efter det jag såg idag, så dröjer det inte länge.

Nu ser vi fram emot bortamötet mot Köping den 15:e, och hoppas på 3 poäng till.



På återseende...

2010-01-09 @ 00:41:31
Postat av: Falken

Tack Kalle!



Tack Krutov för en grym matchrapport.!!

2010-01-09 @ 01:10:24
Postat av: Hallsta!

Glad över Vår seger men inte konstigt att örnens spelare blir frustrerade mot slutet..hakningar och diverse slashingar fanns det gott om mot dom hela matchen i HHK:s zon =)Tur att domarn var i sitt esse!

2010-01-09 @ 02:49:45
Postat av: Krutov

Länk till matchen HHK-HCÖ.



Observera Hallstas nyförvärv Pasto som gör mål, men som domaren missar. Mittstolpe-stolpe ut. Kolla noga på slowmotion sekvensen..



http://www.youtube.com/watch?v=3zUAlmvmUqI

2010-01-09 @ 11:12:42
Postat av: Nora

ÖDIK - NORA 10-3 .



Tack HOLTE 0-8 tack att du oftast var på läktaren (som vanligt)Tack

2010-01-09 @ 18:24:11
Postat av: Krutov

En liten anledning till att Örnen oftast vinner skotten stort i samtliga matcher:

Dom försöker spela trans-atlantiskt genom att lägga mycket puck på mål och skapa trafik framför buren. Ett sånt spel funkar om man möter lag med något sämre defensiv och då brukar segersiffrorna vara stora också. Men mot defensivt starka lag blir det målsnålt och Örnens spelare tappar fattningen då dom springer på patrull. Vilket oftast renderar i att man drabbas av en massa skitutvisningar som ligger på juniornivå. Det håller inte. Man måste ha större variation och andra alternativ om man inte lyckas med sin ordinarie spelidé.

2010-01-09 @ 23:12:35
Postat av: åskådare

Tror nog att det är så att Örnen trycker ner motståndarna så hårt i zonen, att lagen spelar liten box i egen zon för att kunna försvara sig. Tror inte att Hallsta är ett defensivt spelande lag, utan blev tillbakapressade. Att man råkar ut för vissa onödiga utvisningar, berodde delvis på Billman, trots att man är det spelande laget denna match, känna konstigt. Om bedömningen hade varit lika för båda lagen, kanske det hade känns bättre. Under de första 2 perioderna har Örnen 6 st 2 min och Hallsta 1 st 2 min. Vilket är domarens egna bedömning. Trots det så vinner man skottstatistiken 30-14 under de 2 första perioderna. Ingen bortförklaring men en liten synpunkt bara. Trots allt så är det målen som räknas. Hoppas bara på två st. playoff matcher mellan lagen senare i år.

2010-01-10 @ 13:58:57
Postat av: GSK fan

Såg ej matchen mot FFIK. Var det 5 matchstraff i varje lag i 3e perioden eller vad hände?

2010-01-11 @ 09:51:56
Postat av: Se & Hör från Hallsta-skogarna

Först och främst: En väldigt bra och underhållande match i fredags. För få sådana tillställningar i Div.3 hockeyn,tyvärr.



I mina ögon sätt,objektivt?, tycker jag att Örnarna var det bättre laget. Tycker de hade mer av spelet och press i offensiv zone än vad de Svarta Fåren hade på gästerna. Dock,som många, skrivit innan så är ineffektiviteten kanske Örnarnas största problem?

Hallsta hade spelövertag sista periodens första halva, men de var också enda gången ja tycker de tryckte tillbaka Örnen under en längre stund i matchen. Annars var de flesta längre anfallen från Hallsta i Powerplay,och det har väl sin logiska förklaring?



Men...Man måste ge Hallsta all beröm för deras skicklighet dock. Det är inte tillfälligheter att de klarar av att vinna en sån här match. Plus att även om domaren var ifrågasatt, så visar Hallsta smarthet/rutin? genom att inte dra på sig onödiga utvisningar. Nu var det inte speciellt många utvisningar under matchen, men ändå kan man se skillnaden i att Örnarna drar på sig onödiga 2.or,Hallsta gör det inte.



Sen att 71.an var grinig,kan man ju kanske ha en viss förståelse. Tyckte han fick en del tvivelaktiga domslut mot sig under matchen. Dels blev han ju avblåst för "Handpass" när han dämpade opucken med handen och tog den själv. Även vissa nerrivningar,hakningar som inte resulterade i utvisningar för motståndarna. Klart man blir grinig när man sedan ligger under i en tuff match och adrenalinet pumpar,det måste man ju ha förståelse för.



Linan med 71-2-16 i Eagles,seriens bästa?..... andra förslag?

2010-01-11 @ 15:47:48
Postat av: Player

Var inte 5 matchstraff i GSK-FFIK.. var 2 matchstraff för lite kramande med 1 min kvar.. annars var det 2 miscondukt med mindre än 10 min kvar...

2010-01-12 @ 18:21:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0