Efter 9, o inför 10 med förtjöt o tips


Intressant att se vad som händer när det börjar gå emot, i och runt ett lag.
Köping HC har ett publiksnitt på 419,4 per hemmamatch hittills, det finns inget lag som är i närheten av det i serien men oavsett det så är det förstås väldigt kul och viktigt för klubben. Här kan och bör man förstås hylla den satsning som klubben gjort och gör i samband med A-lagets matcher, jag är inte så väl insatt så att jag vet vem som är vem riktigt, så jag väljer att hylla klubbens initiativ och alla ideela insatser som måste ligga bakom det här för att det överhuvudtaget ska gå att genomföra. Allt från sekretariat, matchvärdar, till Robert Lindqvist och hamburgerförsäljarna. Mycket bra jobbat!!
 
Engagemanget finns, och är förmodligen växande, och i engagemang så finns det energi.
Energin som gör sig tydlig när det går emot kan se otrevlig ut, när man börjar tycka till och ha synpunkter i olika forum, gästböcker och liknande, men det är likafullt energi. Vissa går till överdrift, enligt mig, när besvikelsen efter en eller flera torskar yttrar sig i rena påhopp och oväsentligheter. Andra är "heta", men har faktiskt konkreta förslag och kommer med konstruktiv kritik.
Självklart skall man få tycka till om man inte gillar det man ser, likaväl som man får hylla laget och prestationen när man är nöjd och glad. Man kan inte som klubb försöka fylla hallen varje match, o vilja att lokalbefolkningen ska engagera sig, och sen bli irriterad när engagemanget inte alltid ser ut som man önskar.
Den energi som finns i engagemanget bör kanaliseras, man bör möta kritiken, positiv som negativ, på ett konstruktivt sätt, kanske genom att kommunikationen med och informationen till KHC-anhängarna förbättras.
Div 1 redan nu!
Jag förstår att Köping HC som klubb har div1-ambitioner, och då kanske man ska ta klivet upp på div1-nivå när det gäller just det att kommunicera med lokalbefolkningen, och i de angränsande kommunerna. Rekryteringen av unga ishockeyspelare är en jätteutmaning, och det är dessutom den största och viktigaste förutsättningen för att en klubb med det upptagningsområde som Köping HC har överhuvudtaget ska ha ekonomiska möjligheter att bli ett stabilt div1-lag. Nog om det för nu
 
Köping torskade alltså mot Hammarö i onsdags, och det främst efter en förstaperre som jag hoppas att alla inblandade har glömt vid det här laget. Jag har redan skrivit om matchen i det förra inlägget, det får räcka.
 
 
 – Vi höjde tempot i den andra och tredje perioden och visade då att det är stor skillnad mellan oss och Örnen, säger KHC-tränaren Thomas ”Sylta” Karlsson
Flyers - Örnen slutade 6 - 0 (0-0, 3-0, 3-0) Skott: 43–21 (12–7, 18–8, 13-6)
Det är inte ett överraskande resultat, även om Örnen har vässat näbben så räcker de absout inte till mot ett Flyers med rätt inställning.
 
GIK - Arvika blev tillslut 7 - 4 (2-0, 3-2, 2-2) Skott:36-26 (16-6, 14-6, 6-14)
Bra sistaperre av AHC, men det räckte inte för att hota en resultatmässigt stabil hemmaseger. Arvika var så nära som 5 - 4 med drygt 7 minuter kvar, men då gör GIK två mål i tom kasse o sagan var slut.
Läs hur man resonerar längst ut på bänken, utifrån ett Arvikaperspektiv.
Enligt vad jag förstår så har även Grums IK hakat på, och sänder sina hemmamatcher via livearena.com
 
Forshaga - ÅSK slutade 7 - 2 (1-1, 4-1, 2-0) Skott: 44-36 (14-9,18-14,12-13)
Ett effektivt FIF drar ifrån i mittenperren, o leder med 3 puckar inför slutronden, vilket inte direkt är ett önskeläge för något motståndarlag i denna serie. Hade Åmål satt sin straff i mitten av perioden så kanske det hade gjort lite skillnad, men så blev det icke. Mer anmärkningsvärt är kanske att det var hela 21 st 2-minutare i matchen!!
 
Derbyt Munkfors mot Sunne sågs av 189 pers. Det verkar inte som att fornstora dagar minns av så många i området, eller så är det precis vad de gör och nöjer sig inte med mindre, vilket förstås är synd.
Matchen slutade 3 - 5 (0-1, 1-2, 2-2) Skott: 28-46 (8-18,10-19,10-9)
Sunne öser på med skott, som "vanligt", och någon gång ska det väl löna sig. Få skott få mål, många skott några mål. Förstås skönt för gästande SIK att vinna igen, efter två raka torsk, o inte minst för att hålla avståndet till nedre strecket. Läs vad man skriver på SIK:s hemsida om matchen. (Det var ju det här med negativ energi, alltså från vissa hemma"fans" i Klingevi ishall)
IFK Munkfors coach, Tony Själin, tycker till efter matchen, och främst sista perioden: -"Vi skapade tre-fyra riktigt farliga målchanser och var värda att få med oss nån poäng från den här matchen"
 
Navvies mot Nor skrevs till hela 8 - 1 (2-1,3-0,3-0) Skott: 44-24
Hallsberg missar matchrapporteringen igen tyvärr, men det är förstås viktigare att vinna matchen för dem, om man nu måste välja. Jag tippade ju hemmaseger, men kanske inte så klar som det blev.
---------------------------------
 
 Omgång 10, redan
 
Så tror jag:
Det blir mkt mål när Nor IK matchar, o de flesta av dem ramlar in där bak, flest i baken i serien hittills (6,66/ match), men man har också förmåga att näta framåt, där har man faktiskt bara 1:an, 2:an, och 3:an i serien framförsig i effektivitet. De i NIK som stått för mest kassar so far är Joakim Hammar 7 st, Hampus Zernell 6 st, och Jonas Hellqvist 5 st. Hellqvist har ganska nyss passerat 100 mål i div2, på 114 matcher snittar han 0,89 mål per match, eller 1,55+ i poängsnitt. Stort grattis till det!!
Åmåls SK, fulast hittills, ja det är inget påhopp från min sida, det är bara ren faktaföga smickrande sådan.
De har samlat på sig inte mindre än 75 st 2-minutare på 9 matcher, plus 4 st 5-minutare och 1 st 10:a. Det innebär att de tillbringat i snitt knappt 29 min i utvisningsbåset per match hittills.Det är väl en typisk grej att försöka förbättra, att försöka lira mer än bara lite drygt halva matchen 5 mot 5, om man nu vill ha en chans på någon av playoff-platserna.
Historiskt brukar det vara ganska tajta matcher, sällan utskåpningar åt något håll, iaf om man kollar över de fem senaste lagen emellan. Säsongens Nor IK tror jag dock är sämre än tidigare två säsongers.
 
Skilda världar möts, när tabelltrean tar emot nästjumbon. Forshaga har +28, och Örnen -29, och inte mycket talar för att publiken i Ängevi ska få se något annat än en hemmaseger. Lite kuriosa: Den 6/2 2011 så vann Örnen med förkrossande 13 - 1 mot Forshaga, och mindre än 11 månader senare, den 18 januari 2012, så vann Forshaga mot Örnen med 13 - 2. I hockeyns värld kan mycket förändras på mindre än ett år.
Forshaga är effektivast i serien, flest mål per skott, o de är det tredje svåraste laget att göra mål på, de släpper bara in drygt 2,5 mål per match.
Det blir inte många spänn tillbaka på att Robin Wall nätar mot Örnen (om han spelar matchen). Han har lirat 8 matcher och gjort ett mål i snitt per match. Daniel Odhe, med 7 kassar på nio matcher, bör motståndarna också ha lite örnkoll på..
 

I Arvika hoppas man väl på att kunna ta med sig attityden från tredjeperren senast mot Grums, o gör man det så är matchen mot IFK Munkfors vunnen. Gästerna har å sin sida ganska bra kolla på AHC, och trots att man ligger absolut sist med absolut sämst målskillnad så är man inte ett lag det bara går att o köra på halvfart mot.
Jag tror att det kan bli lite hett emellanåt, lite prestigekamp o gruff, men att Arvika inkasserar en trea efter tre raka torsk.
 
Navvies - Flyers:3 - 7 , sjunde kommer i tom kasse.
Två lag med ganska likvärdig form, ruggigt bra insatser mot riktigt bra motstånd blandas med mindre bra i matcher man borde vinna. Dagens match vinns av det lag som har bäst attityd. Jag tror att Flyers kapacitet är högre än Navvies, de har både högre högstanivå och lägstanivå än Navvies, så med rätt attityd så tror jag de åker hem med tre poäng ikväll. Anders Johansson, en av Flyerscoacherna, vet hur
 
Omgångens smällkaramell!  Jag hoppas på Hammaröseger, och jag tror det är helt möjligt, men då måste försvarsspelet funka som det gjort hittills. GIK å sin sida har vunnit ett par matcher nu trots att liret, enligt egen utsago, inte riktigt fungerat. Det är förstås ett styrkebesked i sig. Om man behöver tändvätska för att riktigt tagga till, så ska väl en "seriefinal" räcka till, tycker man.
 
Här gäller det för gästande Köping HC att ha rätt attityd från start. Sunne IK är ett lag som skjuter mycket, och träffar mål, det är bara två lag (GIK o Flyers) som skjuter mer. Effektiviteten är det sämre med, där ligger man på nionde plats i tabellen. Om man fortsätter med lite statisiknörderi, så ser man att Köping HC är det absolut snällaste (Fair play) laget i serien, om man räknar antalet två-minutare. Ofta är det så att det lag som är speedigt och åker mycket grickor, får motståndarna att dra på sig utvisningar, o det är kanske en förklaring till KHC:s förhållandevis låga 12 min i busbåset/match (då är också 2 st 10-minutare inräknade)
Är KHC för snälla, tacklar man för lite? Bra fråga, totalt sett så vet jag inte, men i de senaste hemmamatcherna så har tacklingsspelet varit i det närmaste osynligt, men det har (tror jag) berott på att man inte åkt så mycket grickor som man bör. Är speeden tillbaka, och noggrannheten i arbetsinsatsen, till denna bortamatch, ja då blir det vinst för Köping.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0