Sextonde!, Nu med lite eftertjöt

 
Örnen - Hammarö: 2 - 5
Åker man till Örebro o tror att man bara ska hämta tre poäng så finns det risk för att man blir överaskad, Örnen har haft bra häng på flera lag men utan att orka riktigt ända fram. Torsk senast mot bottenkollegan, o det kanske gör att man vill ta revansch på sig själva. Hammarö är förstås en riktigt svår motståndare, men om de glider runt på en gricka så har Örnen offensiv kapacitet som man ska passa sig för, mest i form av Michael Carlsson (10+5) och Marcus Berglind (7+7)
 
Resultat: 2 - 7 (0-2, 1-2, 1-3)  Skott: 22-51
18 busbåsbesök (13-5) , men bara två mål i pp för Hammarö, man vinner förstås komfortabelt men ingen coach kan vara nöjd med 2 mål på 13 försök.
 
Munkfors - Navvies: 2 - 7
51 pinnar kvar att spela om, och Munkfors har 11 pinnar upp till närmaste lag på "säker" mark. Hemmavinsten senast mot Örnen ger förstås lite skjuts, men det ska verkligen till något superextra om IFK Munkfors ska undvika negativt kval. Navvies är normalt minst en klass bättre, o ska självklart vara tokfokuserade på att ta sig upp till topp-5.
 
Resultat: 4 - 3 (1-1, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0) Skott: 37-28
Navvies kvitterar med 1 minut kvar av tredje, inga mål i förlängningen och sen vinner Munkfors på straffar. Skön vinst för hemmalaget förstås, o att FIF-lånen gör nytta direkt. I Munkfors tycker man att det var rättvist att man vann, och att Emil Sättermann var bäst i hemmalaget. I Hallsberg kan man inte dölja sin besvikelse.
 
Åmål - Flyers: 3 - 2 efter sd
Här blir det kubbning, skulle inte förvåna mig om det går till sudden o t o m straffar. Det är ganska svårt att tippa Flyers matcher, det är ett lag som blandar riktigt bra insatser med mer tveksamma. (precis som Åmål) Ser man till laguppställningen så är Flyers ett lag för topp-5, men det är  aldrig "papperslag" som vinner matcher.
 
Resultat: 2 - 5 (1-2, 1-2, 0-1) Skott: 29-38
 "Jag är mycket nöjd, närmast tårögd!"
Viktig bortaseger för ett vingligt Flyers. Har man hittat formen nu? På söndag gästar Grums i Nobelhallen, då gäller det att formen håller i sig om det ska bli en andra raka för Flyers.
 
 
Köping - Arvika: 5 - 3
Något av en måstematch för Köping, inte för att Arvika är ett lag man bara ska slå (de har ju ryckt upp sig väsentligt, o är på väg uppåt i tabellen) utan för att en hemmavinst skulle betyda så enormt mycket. Jag har i dagsläget lite dålig koll på hur Köping har det på skade/sjukfronten, men senast var 7 spelare borta. Trots det gjorde man en riktigt bra match borta mot GIK.
 
Resultat: 4 - 3 (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 1-0) Skott: 26 -29
Inför ynka 188 åskådare lyckades hemmalaget bärga den viktiga extrapinnen efter straffar.
3 - 0, efter en bra förstaperre av Köping och ett mål med en man mindre tidigt i mittenronden. Andra perioden ägs i princip helt av Arvika, o Köping känns ängsligt. Jag förstår absolut inte hur Hellström väljer att matcha laget, vilsenheten ökar byte för byte när det ändras o byts hit och dit. Bp-ovana lirare får lira just bp, och andra "vilas" tills de fryser fast i båset. Konstiga korta byten när momentum borde utnyttjas istället. Katastrofcoachningen leder till att Köping tappar 3 - 0 till 3 - 3. Arvika är förstås med o bidrar till upphämtningen, de lirar riktigt bra och har vittring på seger. Att det sen blir vinst och en extrapinne är helt beroende på två riktigt snygga straffar av Permats och Jinghage. De hittar samma nätmaska i krysset, samtidigt som Lyckholm i Köpingskassen stänger ner bägge Arvikastraffarna.
Sett över 60 minuter så var det nog inte direkt rättvist, men otroligt skönt med en hemmaseger!
 
 
 
Nor - Grums: 3 - 6
Grums har inte imponerat så där otäckt som man blivit van vid, även om man vunnit allt utom två. Jag tror ändå på en relativt stabil derbyseger för serieledarna. Nor är för ihåliga för att orka hålla emot när man möter offensivt starka lag. Hade de inte haft Anton Östman (och hans kollegor) i kassen, så hade de haft ett ännu större minus i "kassan" (-31). Släpper man in i snitt 5,5 mål per match så är det svårt att vinna.
 
Resultat: 0 - 7 (0-1, 0-4, 0-2) Skott: 20-65
Var på plats på Norvalla och slutresultatet 7-0 kunde ha blivit 14-0. Betänk också att GIK har några ordinarie backar borta, men det märks inte när 94:0r och 95:0r går in och spelar som dom gör. Det är GIKs styrka, alla duktiga juniorer man kan kasta in. Kul att Jonte Johansson fick hålla nollan. Nor hade några bra chanser emellanåt men när GIK trummar på och bosätter sig i anfallszonen så är det jobbigt som motståndare att stå emot. //Mio
 
Forshaga - Sunne: 5 - 3
Den här matchen är känns väldigt intressant, det blir en riktig test för Sunne IK. Sunne har 7 raka vinster, och är seriens raket. Ettan o tvåan i poängligan, Anders Skoog och Victor Ejdsell, är Sunnes raketmotor. De har snart gjort 70 poäng tillsammans, o har gjort 24 av Sunnes totalt 74 mål. Ska man betvinga Sunne så är det förstalinan man ska hålla koll på. Forshaga har ännu högre offensiv kapacitet, det är bara att kolla in poängligan igen. De 4 följande platserna, 3 - 6, innehas av FIF-lirare. Den som utmärker sig mest är Robin Wall, han har nätat 20 gånger, och är på det ohotat i topp i skytteligan. Själva raketfärden har förstås inte gått något lag obemärkt förbi, så jag tror inte att Sunne kan överaska FIF, men det kan bli en bra match.
 
Forshaga sänker priset på inträdet, o bjuder på soppa o bröd , när man tar emot Sunne på fredagskvällen.
 

Kommentarer
Postat av: Mio

Var på plats på Norvalla och slutresultatet 7-0 kunde ha blivit 14-0. Betänk också att GIK har några ordinarie backar borta, men det märks inte när 94:0r och 95:0r går in och spelar som dom gör. Det är GIKs styrka, alla duktiga juniorer man kan kasta in. Kul att Jonte Johansson fick hålla nollan. Nor hade några bra chanser emellanåt men när GIK trummar på och bosätter sig i anfallszonen så är det jobbigt som motståndare att stå emot.

2012-11-28 @ 23:22:26
Postat av: Falken

Stort tack Mio!

2012-11-29 @ 23:44:38
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Peter

Hej Falken

Kan man få din åsikt vad gäller khc's avhopp och vad laget har presterat?!
Nyfiken att få din åsikt innan jag skriver ner min åsikt på på klubbens FB sida. Kan lova att det inte blir så vackra omdömen då. Peter sättermann

2012-12-01 @ 10:44:01
Postat av: Falken

Hej Peter! Jag vet inte mkt om avhoppen, o det jag tror mig veta vill jag inte offentliggöra. Lagets prestation finns det mkt att säga, tycka och tro om. Inledingen av serien gick för lätt, med en effektivitet som inte var helt förankrad i det normala. När det sen kom ett par skador o lite förkylningar så dippade effektiviteten till under det normala. När sen den redan sköra backbesättningen drabbades av dåligt självförtroende så tappade Köping farten och initiativlusten i sin offensiva spelidé, och det har laget fortfarande inte återhämtat sig från. Utöver det så finns mkt mer att säga. Jag är förstås intresserad av att höra din analys oxå. Vi hörs

2012-12-03 @ 22:46:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0