6:e omgången, med resultat o eftertjöt..uppdateras

Dags för ny omgång, nya tips o lite förtjöt

Örnen - Navvies: 5 - 4
Örnen har spottat upp sig, vet inte vad det beror på men de har satt klorna i sin första pinne, efter att ha fått oavgjort efter 60 min borta mot Sunne. I Sunne säger man att "2 poäng skulle ha varit 3"
HC Örnens hemsida skriver man om backproblem i inledningen av serien, men att de nu ett par matcher har fått tillbaka lite gubbs. Derby-mötet mot Navvies kan bli hett, det finns ett gäng som har lirat i båda lagen, vilket brukar garantera prestigefight. Jag tror det kan bli jämnt, mycket utvisningar och en ny sudden för Örnen.
Navvies har oxå spottat upp sig, två hemmasegrar på raken mot bra motstånd. Senast mot Arvika HC så nätade  med 5 sek kvar av tredje perren. Matchen före vann man 20 sek in i sudden, och det mot div1-satsande Hammarö HC (och coach Tim Rivest, som både lirat i och coachat Navvies i flera år) Dessa två segrar borde generera skapligt med boost till självförtroendet. Så, med det i potten, med derbykrydda, så tror jag det blir ny sudden..med hemmaseger.

Resultat: 3 - 4 (0-2,1-1,2-1)
"En inte alltför välspelad match, men tre poäng" säger man på Navvies hemsida. Christian Dalmo bidrog starkt till Navvies fjärde raka 3-poängare med sina 2+1 i matchen.

Forshaga IF - Hammarö HC: 4 - 3
Ja, här tror jag på omgångens andra suddenavgörande. Gästande Hammarö vräkte omkull IFK Munkfors med 10 puckar i förra omgången, o kommer säkert att bjuda upp till dans i Ängevi. Forshaga bortasegrade som bekant mot Köping HC, och har tagit poäng i varje match (enda torsken är efter straffar mot GIK)

Resultat: 2 - 5 (0-2, 1-2, 1-1) Skott:36-36
PP o BP brukar kunna vara matchavgörande, och det kan man verkligen säga att det var i Ängevi denna söndagskväll. Hammarö HC gör tre mål i PP, ett i BP och ett precis när man blir fulltaliga. FIF är inte lika effektiva i PP denna kväll, men man gör ett mål i den spelformen iaf, plus ett tröstmål till 2 - 5 med knappt tre min kvar.

Grums IK - Flyers: 6 - 4
De fem senaste matcherna lagen emellan har alla vunnits av GIK, inte stort men GIK har en förmåga att vinna även de jämnare fighterna.
"Vi möter Grums på söndag, och det blir en betydligt svårare match" säger Flyers coach Thomas "Sylta" Karlsson efter 3  - 11 borta mot NIK senast. Btw, fräscht med 3 inlånade BIK-junisar som går in o mosar dit 7 av 11 kassar, tänk om alla lag kunde låna in sådär när det knep...

Resultat: 6 - 1 (0-0, 2-0, 4-1) Skott:39-27
Inga mål efter 20 min, men hemmalaget låg nog närmast att ta ledningen. Perioden avslutas med en checking to the head, o lite annat, vilket innebär att GIK får inleda mittenperren med 5 mot 3. Redan efter 01:08 så står det 2 - 0 på resultattavlan. Inga matcher är avgjorda med så mkt tid kvar, men när GIK gör 4 - 1 i BP med 10 min kvar så var det nog matchavgörande.
Flyers coach säger -"jag är inte nöjd med resultatet, det blev alldeles för stora siffror"

IFK Munkfors - Köping HC: 1 - 6
Tittar man i tabellen, och konstaterar att Munkfors snittar 1,2 - 8 per match hittills, så ska förstås detta bli 3 friska pinnar till Köping HC. Men, det är just sånt som kan strula med skallen, o som gör att man ställer in grickerna på isen o tror att det ska gå av sig självt. Hemmalaget har förstärk på backsidan, genom GIK-lånet Lukas Nilsson, och rykten gör gällande att man också väntar in ett par-tre förstärkningar till.

Resultat: 2 - 8 (1-3, 0-2, 1-3) Skott: 27-30
Jag såg inte matchen, men här klipper jag in lite från en liverapport på Köping HC:s FB-sida istället:
"Kort summering av första p: stabilt av kingkong i kassen, slarvigt spel av khc så munken får kontra på oss. Men ett effektivt anfallsspel gör att galtarna lyckats överlista en ron hextall kopia (enbart i utseende) i hemmalagets mål tre gånger, nu är bussresan ute ur benen så full fart i andra kan vi förvänta oss
Kort summering av andra p: Köping kontrollerar matchen, det mest anmärkningsvärda är Munkforstränaren hårtorkar i båset som får Pelle bäckman att framstå som en mjukis" / J Permats

Åmåls SK - Sunne IK: 5 - 2
Vad händer här då? Svårtippat, konstiga resultat mellan lagen före seriestarten, och nu har de lirat bra mot bra motstånd bägge lagen. De som känns vingligast är Sunne, de verkar ha svårt med effektiviteten (tokvinner skotten mot Örnen senast t ex, men får bara oavgjort efter 60 min) och att knyta ihop säcken när man har ledning. Jag tror att ett revanschsuget ÅSK kommer att ta hem segern.

Resultat: 0 - 5 (0-1, 0-0, 0-4) Skott: 27-29
Åmål har släppt in 15 mål på två matcher, vet inte vad det beror på, men jag är förvånad. Att sen Sunne kommer på besök och nollar hemmalaget gör mig lite mer förvånad, kanske inte att Sunne vinner, men att man nollar ÅSK med sina offensiva kvaliteter. På ÅSK:s hemsida kommer vi inte att få veta något om matchen, som vanligt, men det vore trevligt att få ett referat eller att någon som var där ville berätta hur matchen såg ut.

Matchrapport:"Första perioden var jämn och tight med målchanser åt båda håll. Sunne hade dock de bästa chanserna. Andra perioden började med ett par pp för Sunne men inga mål. I denna period hade Sunne solklart farligast och bäst målchanser. Åmål sticker upp då och då med Lundin i målet var på sitt bästa humör!
Tredje perioden satte Sunne sina chanser vilket siffrorna visar. Och Åmål lyckades inte utnyttja sina målchanser" //Anonym

Arvika HC - Nor IK: 5 - 2
Hemmalagets skadelista börjar se bättre ut, genom att flera lirare är tillbaka i spel igen till hemmamatchen mot NIK. Inbördes leder NIK klart, 4 mot 1 om man bryr sig om de fem senaste matcherna, men jag tror man får mycket svårt att ta någon pinne i söndagens bortamatch.

Resultat: 9 - 3 (4-0, 4-1, 1-2)
"Arvika hade fått tillbaka några tongivande spelare idag och det gav märkbart resultat. Man var snäppet bättre än Nor i allting. Man spelade enkelt matchen igenom och nu friske Erik Olsson var på riktigt spelhumör och checkade hårt och vann tillbaka puck gång på gång. Erik stod för 3+1 idag och även Henrik Sundvall visade enormt spelsug då han ständigt var farlig i anfallszon och spelade 2+1. Riktigt roligt att se grabbarna idag och hoppas formen håller i sig nu när man möter ett formstarkt Köping hemma nu på onsdag. //AHC-insider