8 är här, och förbi. Lite mer nu

 Så här ser det alltså ut nu, efter 7
 Men, efter åttan så kan tabellen se ganska förändrat ut
 
Omgångens matcher, med förtjöt o tips:
 
"Seriefinal"
Köping HC - Grums IK: 4 - 3
Mycket talar för en publiksiffra på 500-600 personer, jag skulle bli både förvånad och besviken annars. Det ska dock egentligen inte ha så stor betydelse för själva matchen..hoppas jag.
Bara några dagar före seriepremiären, 30/9, så träningsmatchade GIK o Köping i Billerudhallen. Det var en bra genomkörare för bägge lagen, där GIK lyckades peta in vinstpucken till 4 - 3 precis i matchens sista sekund. Jag skulle inte klaga om det blev precis samma resultat i denna match, fast med en annan vinnare då förstås..
 
Efter derbyt mellan GIK o NIK i Billerudhallen i förra omgången säger GIKs coach Johan Pennerborn -"Vi kom undan med blotta förskräckelsen!"
Coach Karlsson i Köping HC, efter bortasegern mot Arvika HC: – "Vi var inte nöjda i andra periodpausen. Vi gick in och gjorde några ändringar. Vi justerade i spelet och vi gick ut och gjorde rent. Vi sopade banan med dem, vi hade sagt att vi skulle ta mer rätt beslut och inte tokköra så mycket offensivt. Då kom vi tillbaka till vårt spel. Det var en perfekt uppladdningen inför seriefinalen på söndag. Vi tog de rätta besluten i sista perioden och det tar vi med oss. Vi har en fantastisk moral i laget, avslutar Joakim.
 
Det är seriens två mest skjutande lag som möts, GIK skjuter mest, 309 skott hittills, mot Köpings 270, återstår att se om det blir pang-pang direkt eller om man åker och tar ut varandra. Även om det alltid är bäst att ha fokus på sitt eget spel, så kan det vara bra att ha lite koll på sina motståndare. För Köpings del så kan det vara bra att vara tighta på GIK:s back nr 37 Kristoffer Myrén, poängligaledare med magnifika 2,14 i snitt per match (3+12) och nr 83 Björn Odot-Andersson med bl a 24 matcher i franska tredjeligan (hur bra är den?) Lagets bäste målskytt, nr 9 Johan Persson (8 mål på 7 matcher!!) ska man inte heller glömma förstås.
Jag tror att det vinnande laget är det lag som gjort minst tre saker rätt, dels att man minimerat misstagen så att man inte får spelvändningar på sig, supernoga på bägge blå, dels att man vinner fighterna framför bägge kassarna, och dels att man hade bäst fart på rören. Noggranhet och speed vinner matchen!
 

GIK öser på från start, och tar tag i det direkt, men Köping står upp bra och växer in i det så småningom. 
Ett bp för Köping tidigt i perren, vilket inte kändes jättekul, men av det blev det inte speciellt farligt. Köping lirade mycket bra i bp denna kväll, med offervilja och kyla i rätta lägen så lyckades man allt som oftast att rida ut GIK-anstormningen. 6 tvåminutare, varav ett bp i 3 mot 5, som varade i en dryg minut. Allt detta reddes ut mot ett i mina tycken mycket vältrimmat pp från GIK.
När Köping äntligen får chansen att spela pp, 7 minuter in i 3:e p, så ringer det 11 sekunder senare, 24. Jinghage, Lars nätar, ass 27. Graff, Johan och 5. Johansson, Simon. Snygg kasse, Jinghage tar sig in från högra tekningscirkeln, o gör allt i en rörelse o skjuter helt otagbart över högra axeln på GIK-keepern. Den såg han aldrig komma.
Köpingsbördige Pennerborn i GIK-båset tar en timeout direkt på målet, och ger direktiv som inte direkt förändrar matchbilden... Matchbilden ja, Köping har vässat till sig rejält, och får faktiskt längd på sina anfall på ett helt annat sätt än under de första 30 minutrarna. GIK känns fortfarande mer samlade när de kommer, men de får inte till de där dynglägena, o får de det så är det alltid en Köpingsklubba ivägen, eller så räddar hemmakeepern.
1 - 1 kommer dock, och det efter ett räknefel i Köpings försvarszon. Fri gubbe från bra vinkel, och ett ruggigt distinkt avslut ska tilläggas. 5. Wallin, Martin smetar in pucken över Kinis vänsteraxel, i ribbans underkant och in. Assisten stod "assistkungen" 21. Thellberg, Stefan för.
Nu var det knappt 5 minuter kvar, och GIK ligger på för ett ledningsmål. Köping ser lite sega ut på några ben, av olika anledningar har man gått ner på folk, och det ganska tidigt, vilket som sagt börjar märkas. Kanske är det därför vi ser ännu ett räknefel, någon tappar sin gubbe och vi har 1 - 2 med knappt 1:15 kvar att spela. Denna gången är det 21. Thellberg, Stefan som nätar. Det var snyggt, skickligt men oxå turligt. Han får en flip-pass någon meter innanför blå och klipper till på studs. En sån träff får man i alla fall inte 10 av 10 kan jag säga, men tjong i högerkrysset, och surt var det.
Vad ska man säga, ja jag satt på läktarn, den platsen där man har stenkoll på allt och vet hur man ska göra, och där sa jag att jag INTE skulle ta keepern i det här läget. Torsk med 1 - 2 eller 1 - 3 spelar ingen roll, men jag kände att det fanns chans ändå att ösa på med sista krafterna, med tryggheten att det inte var tomt i egna kassen. Nu gick det inte många sekunder med tom Köpingskasse innan det fipplades med pucken en halvmeter innan för anfallsblå..o 1 - 3 kom, tyvärr. Ca 30 sek kvar o matchen var över. Hade man inte tagit ut keepern så hade jag nog undrat, iaf med facit i hand, varför man inte gjorde det..
 
Kinisjärvi i hemmakassen agerar mycket tryggt under 98% av matchen, det är endast vid två tillfällen som man känner hjärtattacken komma galloperande, när Kinis ska fånga en puck han inte skulle ha gett sig på, ca "två meter" på sidan om sitt eget mål, och främst när han ska rensa från bakom eget mål o serverar en GIK:are öppen mål nästan.. puh! De två bakåtmålen är ett resultat av två mycket distinkta skott precis under ribban o nära krysset, det kan man inte lasta Kinis för. Tvärtom, han gör en mycket bra match Köpingskeepern, med en straffräddning bland annat!
 
Momentum, ja man brukar prata om det, och det lyckades Köping sällan uppnå i den här matchen. Före ledningsmålet så var faktiskt Köping närmast ledningen, efter ett kanonskott i kryssribban (Danne Lindström tror jag det var) och ytterligare ett tjongande stolpskott av kapten Svensson.
 
GIK vinner rättvist, något annat kan man inte säga, de hade en bättre speed och hjälpte varandra bättre. Den där lilla screeningen, som hjälper så mycket men som "ingen" ser, plus att det är trångt o svårt att bryta in framför GIK-buren.
Bra och spännande match dock!
 
 
Botten"final"
HC Örnen - IFK Munkfors: 3 - 5
Naturligtvis sjukt viktig match för bägge lagen, och det är två lag som har en betydligt bättre form de senaste omgångarna än vad de hade i seriens inledande omgångar. Den största pressen ligger förstås på hemmalaget, om de torskar så är det långt upp till närmaste lag. Emil Sätterman tillbaka i spel, vilket bör betyda ett mer slagkraftigt Munkfors.
 
Resultat: 4 - 2 (2-1, 1-0, 1-1) Skott: 29-44 (13-8, 8-16, 8-20)
Kul med hemmaseger, intressant för tabellen, o bra att det jämnar till sig..,fast det tycker inte IFK Munkfors idag förstås. Det verkar som att effektiviteten inte riktigt ville infinna sig, andra o tredje perrens skott visar på ett klart spelövertag för Munkfors, men, det är målen som räknas. Kan man ta med sig det positiva, så kan man säkert göra en bra match över 3 perioder i kommande batalj mot Sunne IK.
 
Arvika HC - Hammarö HC: 2 - 5
Hur ska Arvika ha det? Vill man ha en playoff-plats? Ja, det kanske inte handlar så mycket om att bestämma sig som att få ha ett hyfsat skadefritt lag? Jag vet inte så mycket om skadeläget nu, men jag tror det har förbättrats något mot för några omgångar sedan. Senast hemma mot Köping HC gjorde man en bra match i 30 minuter, samtidigt som Köping slarvade rejält med tappade puckar här o där. Första 10 ägdes av Köping men utan att man fick ut så mycket av spelövertaget. Det blir tredje raka hemmamatchen för AHC (vet inte hur det kan ha blivit så, o det orkar jag inte fundera på heller) och här får man något att bita i igen, när tredjeplacerade Hammarö HC kommer med tre raka segrar i ryggen, och med siktet inställt på topp-2.
 
Resultat: 0 - 4 (0-1, 0-2, 0-1)
Inte oväntat, men förstås segt att torska för AHC när man inte verkar vara så långt borta.
 
Mitten"final" 1
Forshaga IF - Flyers: 5 - 4 efter sd
Vinner FIF så tror jag att avståndet mellan seriens fjärdeplacerade lag och det femteplacerade kommer att öka någon poäng per omgång de kommande omgångarna, o kanske vara uppe i 6-7 poäng efter 10:e omgången.
 
Resultat: 4 - 2 (1-0, 1-1, 2-1)
Liv länge i den matchen
 
Mitten"final" 2
Åmåls SK - Navvies:6 - 1
En skapligt viktig bortaseger för Åmål i förra omgången, dels för att inte tappa mark i tabellen men också för att få tillbaka självkänslan i laget efter att ha släppt in 15 mål på två raka förlustmatcher. Väldigt svårtippad match, det kan gå precis hur som helst...men magkänslan säger hemmaseger o Kiviranta.
 
Resultat: 3 - 2 (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0)
Spännande med Navvies form, o förstås riktigt viktigt för ÅSK att vinna hemma igen, o tacka Ittonen för det, som stod för 3 kassar idag.
 
Nor IK - Sunne IK: 2 - 7
Här har vi ännu en skapligt viktig match, där förloraren lär hamna på 10:e platsen. Någonting säger mig att det blir en riktigt svår hemmamatch för NIK, för gästande SIK vill absolut inte dras ner i bottenträsket nu när man "bara" är 4 pinnar borta från femteplatsen. Dessutom tillkännagav Sunne IK i går (lördag) att de får förstärkning på forwardssidan, av förre Sunne-liraren Tobias Forss
Alltså en lirare som öste in poäng i div2 med IFK Munkfors under förra säsongen.1,64 poäng per match får anses vara riktigt bra.
 
Resultat: 5 - 2 (1-1, 2-0, 2-1)
Oj då, NIK är effektiva o vinner ganska stabilt i Norvalla. Tungt på skadefronten för SIK.
 
Och du, läs inte bara (kul med läsare förstås, men) tyck till, dela med dig av dina synpunkter, tips och analyser!

Kommentarer
Postat av: 1960

Lill-Fokin tydligen till Nor istället för KHK. Flipp eller flopp?

2012-10-29 @ 22:49:01
URL: http://langstutpabanken.blogspot.se
Postat av: 1960

Sen måste jag bara få veta varför Hellström fick 10 min för felaktig utrustning?

2012-10-29 @ 22:51:24
Postat av: GIK

Tandskydett satt fel;)

2012-10-29 @ 23:03:00
Postat av: Falken

Har ingen bra koll på Maxim Fokins status, men han har ju onekligen snurrat runt i världen lite..Säffle, Turkiet, Usa, Ore, Canterbury red devils.. Intressant, men det lutar åt flopp tyvärr.

Jepp, stämmer, Hellström åkte runt o tuggade på tandskyddet, o då surnade den randige till..eller han fortsatte att vara tjurig, det är nämligen något just denne randige alltid verkar vara.

2012-10-29 @ 23:40:34
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Mio

Lill-Fokin spelade i GIK säsongen dom åkte ur ettan. Gjorde inget direkt väsen av sig då och bör inte göra det nu heller efter att varit i diverse olika exotiska länder vars högsta liga håller samma eller sämre klass än svensk division 2. Lutar åt flopp.

2012-10-30 @ 00:39:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0