Å så var omgång 2 här

"Bränslet" för en stackars överårig bloggare är ju att bloggen har läsare, men det som ger riktig energi är kommentarer, åsikter, synpunkter, information osv från bloggbesökare. Så, tyck till och dela med dig av det du vet om lagen och matcherna i div2 VB.
 
 
Mitt tips:
Flyers - Munkfors: 6-2
Hemmalaget har redan haft två tighta matcher, en vinst o en torsk, och har ångan uppe.
Nr 6, backen Patrik Solberg har petat in 3 puckar på två matcher, så denne herre bör kanske Munkfors hålla under uppsikt, men annars finns det mycket speed o teknisk finess i Karlskogalaget bland forwards.
Dennis Sättermann åkte på en revbensskada i hemmamatchen mot Arvika, osäkert när den viktige centern är tillbaka.
 
I IFK Munkfors omnämns keepern Johan Kervestig, trots sju insläppta mål, efter hemmaförlusten mot Åmål (2-7) Det måste vara tufft att mota 49 skott o ändå behöva raka sju puckar ur egna kassen. Skotten blev 21-56!
Återstår att se vad en annan Sätterman, med förnamnet Emil, får för betydelse för Munkfors denna säsong, med 68 poäng fördelat på 79 div1-matcher så finns det förstås förväntan på den 22-åringen.
 
Nor IK - Örnen: 4-2
Två lag med riktigt jobbig start i seriepremiären, tillsammans släppte de in 19 baljor, o det vill man förstås vända på så fort som möjligt. Inget av lagen har skrivit något om premiärmatchen på sina resp hemsidor, o kanske är det lika bra att glömma och gå vidare. Hemmais och Jonas Hellvist, med hittills 169 poäng på 105 div2-matcher (1,61 i snitt per match) avgör till NIK:s fördel i denna match, fjärde pucken i tom kasse.
 
ÅSK - HHC: 3-4
Här möts två lag som tillsammans satte 17 puckar i seriepremiären, vilket förstås smakade bra.
Vad jag minns så smakade korven bra i Åmåls ishall, och det brukar vara hyfsat "drag" runt matcherna,med en liten hejarklack, i alla fall de 2-3 matcher jag har sett där.
Den här matchen är lite mer svårtippad, här har vi ett ÅSK som rimligtvis inte är riktigt lika samkörda som gästande Hammarö gissar jag, men den notoriske poängmakaren Andreas Engberg smackade in två baljor direkt i seriepremiären borta mot Munkfors, och finske nyförvärvet Miika Kiviranta hakade på med en kasse och tre ass. Produktionen framåt verkar "säkrad", men defensiven kommer att få bekänna färg mot Hammarö, återstår att se vilken färg som vinner.
 
Arvika - Forshaga IF:2-5
Två raka torsk för Arvika, och med ca en tredjedel av truppen frånvarande så är det inte konstigt att spelet hackat lite. Söndagen bjuder på hemmamatch mot en av förhandsfavoriterna till att vinna hela tjottabalongen, så det är bara att hoppas att AHC fått tillbaka några av sina skadade/sjuka spelare, annars är det stor risk att det blir en tredje torsk på raken.
Forshagas seriepremiär slutade med seger, men det blev en mycket tuffare fight än vad de flesta nog hade förväntat sig. 3-2 mot Navvies, som vann skotten, i en match som enligt vissa lika gärna hade kunnat gå åt andra hållet.
 
Grums IK - Sunne IK: 4-3
Spännande match, när GIK tar emot Sunne IK. Hemmalaget körde över Örnen på bortais i premiären, och gästerna vann (o bröt förlustsviten) på hemmais mot Arvika. SIK:s förstaline med bl a 17-årige Viktor Ejdsell kan nog bli ett hot mot GIK-kassen.
 
Navvies - Köping HC: 1-5
Jag har på känn att det blir en rejäl batalj på söndagkvällen (startar 19:00) Navvies torskade som bekant borta mot FIF, men de gjorde en bra match. Köping HC vann mot Flyers, i en match där Flyers bjöds in av hemmalaget i mittenperren, vilket ledde till att matchen blev jämnare än jag tror att den hade varit om Köping kunnat hålla ödmjukheten i 60 minuter.
 
Obs! Klicka på matchlänkarna för att komma till everysports matchrapportering.
 

Kommentarer
Postat av: 1960

Skönt att ha dig tillbaka, Falkskrälle ;) Nu kan man äntligen få koll på hockeyn i Närke igen!

2012-10-06 @ 14:25:59
URL: http://langstutpabanken.blogspot.se
Postat av: Zamboni

Bra Falken!!

2012-10-06 @ 18:08:57
Postat av: Neeej inte Närke

Såra inte Falken!
Finns det hockey i Närke? Ja lite men bara lite, det kommer, om någonsin att ta massor av år att få till ngn kultur vad gäller hockey. Det finns ingen bredd alls.
Falken bor i ett annat u-län vad gäller hockey- dvs Västmanland. Det ser Västerås IK till. De har sett till att det inte ens finns ett andra lag i kommunen. En kommun med 140 000 invånare! Inget breddtänkande alls.
Vill påstå att de lägger sorti på andra hockeyambitioner i länet också
Som tur är verkar det nu som att Köping hc har nått bra på gång och det är i den miljön som Falken verkar.

2012-10-06 @ 20:39:58
Postat av: Falken

Tack för det "bänknötare" ;)

2012-10-07 @ 02:16:02
Postat av: Mio

Om man jämnför Västerås och Karlstad så är det skillnad då. I våras såg klubben Karlstad HK sitt ljus och hade seriepremiär härom kvällen via seger mot Filipstads IF ( 7-5 ) i division 3. Målet ska vara att sakta men säkert ta sig uppåt mot division 1. Och trots att laget består av många spelare som inte spelat på många år så har man som sagt vunnit stort mot Kils AIK i träningsmatch innan seriepremiären också. Jag tror att Falken inom en snar framtid kommer att få återkomma till detta lag. Däremot har gamla IF Nyedshov från Molkom försvunnit bort. Skåre BK lade i våras ned sin A-lags verksamhet men satsar vidare på juniorverksamheten. Så numera finns då Färjestads BK, satsande Karlstad HK, och Nor IK i kommunen. Och Skåre BK som fortsätter vidare som plantskola som sagt. Skulle Karlstads HK gå upp i tvåan och inget värmlandslag tar sig till ettan i vår så kan det bli en intressant serie för värmlandslagen nästa säsong. Det finns många spelare i division 1 som är bördiga från Värmland, och som kan lockas hem av KHK:s satsning.

2012-10-07 @ 09:43:41
Postat av: 1960

Pinsamt att placera Köping i fel landskap, ber om ursäkt för den :)

2012-10-07 @ 14:54:22
Postat av: KHC

Intressant!
Ökad bredd skapar dessutom ökat intresse!
Det kanske är så att Örebro o Västerås kan sprattla sig till ett kval eller tom tas sig upp i elitserien.
Historien kommer nog då att upprepa sig med konkurser etc speciellt om ngn storsponsor drar sig ur.
Tradition, historia och bredd är stabilare än sponsorer på sikt.
Naturligtvis behövs sponsorerna!

2012-10-07 @ 14:56:38
Postat av: Falken

Mio: Jag läste NWT eller VF, o läste om Karlstad HK. Intressant. Det har funnits och finns lag med ungefär samma förutsättningar som Karlstad HK, och "problemet" som vanligen inträffar är att de rutinerade rävarna som lagt av egentligen men som gillar o saknar liret för mycket, är tillräckligt bra för att räcka till och i vissa fall dominera i div3 o div2, men inte många av dem är beredda att lägga den tid som krävs för spel i div1, varken vad det gäller träning eller resor. Om Karlstad HK menar allvar med sin satsning så måste man ha ett ungdomsarbete och fylla på med, det är enda sättet tror jag.

2012-10-07 @ 16:04:13
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Falken

1960: =) Det kan hända den bäste!

2012-10-07 @ 16:05:26
URL: http://falkensegen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0