Andra omgångens resultat, o lite surr

Hallsberg Navvies - Köping HC: 3 - 9 (1-5,1-1,1-3) Skott:27-50

Första perren inleds bäst av hemmalaget, med hög press och bra fart. Det verkar som att Köpingspelarna upplever isen som halare än de är vana vid från hemmahallen (så kan det nog vara också eftersom Hallsbersghallen är märkbart kallare) pucken glider ifrån dem och vissa trillar omkull.
1 - 0 kommer efter 5:22  genom 6 Settermann. Ett skapligt skott från blå med skymning.

Domaren gör väl ingen jättematch, men han är heller inte helt under isen, så varför det tjafsas så mycket från hemmalaget förstår jag inte riktigt. Hur som helst så hittar den randige ett par utvisningar i samma sekvens, och där visar han mod som tar för en utvisning till när han redan har en avaktande. Det ser man alldeles för sällan trots att det verkligen finns fog för det i många matcher.

Alltså, KHC lirar 5 mot 3 från kl 05:30.
Det går till 07:07 sen smackar 18 Sättermann (ass 20 Foppa, och 21 Permats) in ett slagskott från sin backposition. Dessförinnan så har Köping haft hyfsad fart på pucken och naglat fast spelet i anfallszon, det såg lovande ut.

Hemmalaget kommer upp i halvvassa attacker emellanåt, men det är Köping som styr alltmer av spelet.
När matchuret passerar 11 minuter så har Blue Boars tagit ledningen med 1 - 3, och det skedde inom loppet av 20 sekunder. Efter 10:53 så kommer 1 - 2 genom 23 Maikkula (ass 24 Jinghage) ,och 1 - 3 kommer alltså redan efter 11:13, även det genom 23 Maikkulla (ass 24 Jinghage)
Målen kommer som ett resultat av att Köping håller speed, åker "ända fram" och spelar klart situationerna. Hemmalaget stressas och hinner inte med runt hemmakassen.

Efter 11:49 så får Köping lira BP, (glömde att skriva ner vem som busade) och det gör de på ett bra sätt.

Köping behåller farten, går runt på 4 linor, och oroar ständigt hemmakeepern.
Kl 14:50 så kommer tredjelinan med fart igenom mittzon, nr 2 Lindström lobbar in pucken framför kassen och 14 Norman dämpar pucken och drar keepern i samma rörelse. 1 - 4 är lite turligt, med tanke på lobben, men väldigt snyggt.

Hallsberg visar inga tecken på gamnacke, trots bakåtmålen, och det behöver de inte eftersom de ingalunda är utspelade. Skillnaden mellan lagen i första perioden, om man ska ta det i stora drag, är att gästande Blue Boars visar en helt annan effektivitet.
Som efter 16:14, när pucken går som på ett snöre, med stenhårda pass från 2 Lindström till 9 Hellström, som passar 23 Maikkula, som i sin tur precisionsskjuter in 1 - 5 i högerkryssets yttersta maska.
Målet innebär inte bara 4-målsledning för Köping, det innebär äkta hattrick för 23 Maikkula oxå.

Rubriken på första perren är enkel att sätta: EFFEKTIVITET. Skotten blev 9 - 17, vilket betyder mål vid var 3,5 skott för Köping.

Mittenronden blev som man befarade tyvärr, 1 - 1.
Finns det något mer att skriva om den? Nja, det skulle vara att Köping inte spelade bra alls, det var väldigt likt det vi fick se i mittenperren mot Flyers, alltså noll passningsspel och halvfart på grickorna.
Hallsberg krigar på med bra fart på vissa gubbar, och efter 3 minuter med dålig inställning från Köping så känns det som ett brev på posten när hemmalaget reducerar till 2 - 5. Det är 16 Oscarson som nätar kl 03:29, på pass från 6 Setterman.
Fem minuter senar blir det lite gruff,  o den randige tar ut en av varje, 19 Svensson i Köping och 3 Berglind i Navvies. Då passar nr 2 Lindström att smacka in sin egen retur, till 2 - 6 (ass 24 Jinghage)
Det blir ett par till utvisningar, bl a to many players för Köping, men inget rassel åt något håll
Skotten i andra p vinns av hemmalaget med 13-11.

Slutperren blev mycket bättre tillslut, o vinns med 1 - 3 av gästande Köping HC.
Först sätter nr 27 Graff 2 - 7 efter 04:48, o sen blir det lite utvisningar, som tillslut renderar i ett "matchstraff" (2+10+10) för hemmakaptenen 4 Riekkola. Inte förvånande om han är hes idag.
I efterföljande PP så bjuder Köping HC på riktigt högt pucktempo från 2 lines, det bara måste bli mål nu tänkte man, men vi fick vänta till den 13:e minuten.
Då är det istället hemmalaget som reducerar till 3 - 7, genom 2 Berglind (ass 19 Dalmo)
Det är en konsekvens av att Hallsberg fortsätter att spela som om det bara skiljde ett mål, med en imponerade inställning.
Nytt PP för Köping, kl 14:33, när Köpings speed genererar utvisningar.
Nu kommer det, 3 - 8, när 23 Maikkula hänger sin fjärde för matchen, assisterad av 5 Johansson.

Blue Boars är inte mätta, de trummar på, vilket betalar sig med knappt 2 minuter kvar. Det är 24 Lars "Djingis Khan" Jinghage som blir nedragen till knästående strax utanför vänster tekcirlkel, han uppfattar ett rop bakom ryggen o vrickar pucken bakåt mellan benen, fortfarande knästående, till 13 Öhling som vispar upp trissan i nättaket till 3 - 9. Skotten i sista, 15-22.

Köping kan spela riktigt fartfylld hockey, men i de två första matcherna är man (utan att förringa motståndet) kanske sin egen största fiende. Ledning med 2-0 efter första p i första matchen följdes av en dålig andra period, och ledning med 1 - 5 efter första p i andra matchen följdes av en dålig andra period.Jag tror inte man kommer att ha råd med den "trenden".
Hallsberg har många skott från bra vinkel och avstånd, men de allra flesta går högt över, eller räddas av stabile 1 Lyckholm.

Det finns att jobba på, men när högstanivån är så pass hög så räcker det till fina segrar ändå ibland.

Hallsberg ska ha cred för att de aldrig slutade kämpa, det kommer definitivt att generera poäng framöver.

Alla results:

Flyers - Munkfors: Väntat, och mitt tips var ju ganska nära på målet.
NIK - Örnen: Det blev större seger än jag trodde.
ÅSK-Hammarö: Den matchen hade jag velat se. Skulle vara kul om någon ville dela med sig av ett litet referat eller så. Jag tippade rätt siffror, men det blev omvänt.
AHC - FIF: Matchen färdig efter 40 minuter, och mitt tips var inte så tokigt här heller.
GIK - SIK: Oj, säkert kul match att kolla på också. " Gigant" Ejdsell. Jag missade resultatet med ett mål, men känner mig ändå ganska nöjd =)
"GIK trampade på rejält i första perioden då Sunne inte hängde med. Hade känslan inför andra perioden att det skulle rinna iväg målmässigt i hemmafavör. Men utvisningar duggade tätt vilket Sunne tog vara på i power play och komma närmare. Dessutom är anfallsspelet i god klass, den unge Ejdsell var ständigt ett hot mot motståndarkassen. Men Sunnes defensiv är väldigt tunn, endast sex backar att tillgå. Där måste förstärkning in. Annars blir det tungt längre fram. GIK är som vanligt starka på hemmaplan och kommer säkerligen inte tappa många poäng i Billerudhallen i år heller. Lika säkert som att Sunne kommer att ställa problem för alla lag i serien."  //Mio