SISTA omgången!! Fylls på då och då

Tabellen inför sista
Sista omgången handlar bara om en sak egentligen, om Köping HC eller Karlskoga HC ska ta sig till playoff.
Sunne IK och Hammarö HC har förstås en egen liten batalj som också kan vara lite avgörande, i deras fight om att få hemmaplansfavör i sina playoff-möten dem emellan, men den fighten kan inte mäta sig med en playoff-jakt.
 
Rent hockeymässigt är det riktigt cool att serien inte är avgjord föränn allt är spelat, det måste tillstås.
 
Inför matchstart, där Flyers tar emot Arvika HC i Nobelhallen, och Köping Hockey Blue boars tar emot Nor IK i Kristinelundshallen, så har Köping HC ett försprång med 3 poäng och +9 mål.
 
 
33:e och sista omgången i div2 VB
 
 
Åmåls SK - HC Örnen: 7 - 4
Matchen betyder i princip ingenting, mer än ett vasst träningspass för inför Örnens kommande kvalspel.
Det kan iofs ligga lite prestige o lura, eftersom det faktiskt står 1 - 1 i inbördesmatchen.
 
 Resultat:10 - 1 (4-0, 4-1, 2-0) Skott:44-18
Inget överraskande resultat direkt, men det är väl ingen jättebra uppladdning inför Örnens kommande kvalspel precis. Jag tror Örnen kan få det riktigt tufft att förnya kontraktet.
 
 
IFK Munkfors - Forshaga IF: 2 - 11
Peter Nordströms FIF behöver inte tänka på några resultat varken för egen del eller för denna series del, det är närmast div1E forts som isåfall är mer intressant eftersom det därifrån skall med två lag i kommande div1-kval.
Div1-kvalet inleds den 3:e mars, med Forshaga IF, två lag från div1E forts (Arboga, Grästorp, Mjölby) plus ytterligare ett lag från div2 VB (Grums, Sunne, Hammarö, Köping/Karlskoga) och slutligen ett lag från antingen region Syd eller Stockholmsområdet (har inte hunnit kolla upp vilka lag det kan handla om)
Läs här om herr Nordströms tankar inför kommande utmaningar. Kanhända har FIF redan zoomat in på nuvarande seriekonkurrenters lirare (kanske helst backar) med div1-rutin eller iaf med kvalitet för div1-spel? Visst har man det. 
IFK Munkfors behöver inte heller bry sig om några resultat, här gäller det istället att ladda för att kvala sig till nytt div2-kontrakt. Den kvalserien inleds den 24 februari, läs mer här om vad som gäller.
 
Resultat: 4 - 6  (2-1, 0-1, 2-4) Skott:23-31
IFK Munkfors tog chansen till en betydligt bättre uppladdning inför kvalserien än vad HC Örnen gjorde, och avslutar denna säsongens seriespel med en hedersam förlust. Detta då man hade 2 - 2 mot seriesuveränerna Forshaga efter två perioder. Att sen FIF bara behövde knappt 10 minuter i slutronden för att gå ifrån till 2 - 5 gjorde nog inte så mycket. 
Jag tror att IFK Munkfors har goda chanser att förnya sitt div2-kontrakt.
 
 
Flyers - Arvika HC: 1 - 2 efter straffar
"Sylta" lovar målkavalkad, och vill att Nobellhallen ska bli välbesökt på onsdagskvällen.
Återstår att se vad Arvika HC säger om det.
Allt att spela för mot inget att spela för, nja så är det kanske inte riktigt. 1 - 1 i matcher, gör att en vinnare ska koras, samtidigt som Arvika säkert vill avsluta serien på bästa vis.
 
Resultat: 7 - 2 (2-1, 5-0, 0-1) Skott:39-23
Inget playoff för Flyers trots att man avslutade seriespelet med en övertygande seger. Köping HC vann sin match, så då spelade det ingen roll om det blivit hundra - noll till Flyers.
Vet inte hur nöjd man är i Arvika över sin sista match för säsongen, och då speciellt mittenperren? I morgon är det historia, och säsongen är över.
 
 
Hammarö HC - Sunne IK: 4 - 3
Här blir det full kubbning om segern, och efter vad coach Rivest har lovat, en rejäl bättring efter supertorsken hemma mot GIK senast, så finns det säkert motivation så det räcker till. 
Första playoff-matchen spelas redan på söndag, och segrare i onsdagsmatchen får hemmaplansfördel, så visst blir det en batalj av detta.
 
Resultat: 3 - 6 (2-1, 1-4, 0-1) Skott:35-29
Jag vet inte hur många förstaperioder som Sunne har torskat, men kanske är det lika många som antalet mittenperrar man totalvänt på matchen? Denna gången så är det firma Skoog-Berntsen som nästa själva vänder på matchen för sitt lag, och tar Sunne från ett måls underläge till två måls överläge. Även om Hammarö gör ett mål i mittenperren så återhämtar man sig aldrig från Sunnes "kontring" utan tvingas inse att Sunne vinner den tredje raka inbördesmatchen, och kommer att få ha hemmaplansfördel i playoff-kampen mot Hammarö, med start på söndag. 
Jag tror inte att Hammarö klarar att vinna två matcher mot Sunne i playoff.
 
 
Grums IK - Navvies: 5 - 2
Grums får här en bra match att putsa grejorna i, resultatet är oviktigt, det handlar mer om att komma rätt in i playoff. Navvies ska bara lira av serien, men de har bra klass på sina grejor när de är som bäst. Kan bli en bra match av det här om "Lale" i Navvieskassen spelar som han kan, bland andra.
 
Resultat: 1 - 2 (1 - 0, 0 - 2, 0 - 0) Skott:39-23
Är det en bra uppladdning inför playoff, att bli "skalperade" av tabellåtten Navvies? Ja, det återstår förstås att se. 

Köping HC - Nor IK: 5 - 1
"Nor ska få sota för det här"säger Köping HC:s coach Jocke Karlsson efter den tuffa förlusten borta mot tabelltrean Sunne IK på söndagskvällen.
 
Resultat:8 - 5 (6-2, 1-1, 1-2) Skott:35-26
Ja, 6 - 2 efter första perren är väl inga vanliga siffror precis, och efter det så var förstås matchen avgjord.
Det känns onödigt att släppa in 5 mål i den här matchen, men det är sånt som händer ibland när det rinner iväg fort och det är mycket tid kvar. 
Det viktigaste var förstås att ta sig till playoff, och med tre färska pinnar så är det ett faktum.
Nu gäller det för coach Karlsson och hans mannar att få tillbaka skadade och sjuka spelare, så att man på riktigt kan utmana Grums i Billerudhallen på söndag.
 
 Sluttabellen -12/-13
 
Knattrar dit lite mer tjöt under morgondagen bl a
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Köpingsfint nr1: Mangla ner karlskogamålvakten med hjärnskakning som följd och senare vinst.
Köpingsfint nr2: Slippa WO eller en garanterad förlust mot munkfors

Samantaget så ger det förmodligen en PO plats men knappast på sportsliga grunder.
Å andra sidan så har ju inte Karlskoga rosat marknaden denna säsong.

2013-02-12 @ 10:36:52
Postat av: Rykten

Vissa rykten gör även gällande att delar av Köpings ljusskygga lagledning ska ha setts i Karlskogatrakten regelbundet under säsongen, vilt spridandes magsjuke, förkylnings, och upper/lower body-injury-virus.. De satans osportsliga rackarna!

2013-02-12 @ 11:44:04
Postat av: fred

Du Anonym. Du har helt klart framfört dina åsikter och det har man rätt att göra! Men ärligt, börjar du inte själv tycka att det agg du hyser mot Köping och så rättframt deklarerar på denna sida börjar bli lite tjatigt? Kontakta Munkfors och fråga varför dom satte Karlskoga i detta prekära läge då de accepterade att flytta fram matchen. Lite som du är inne på också så kan du ju kontakta "sylta" och fråga varför spelarna inte har presterat tillräckligt bra för att ta de poäng som krävs för att säkra en playoffplats.

2013-02-12 @ 12:00:27
Postat av: fred

När du gjort allt detta så kanske du har något nytt, fräscht och kanske till intressant att komma med..

2013-02-12 @ 12:02:02
Postat av: Anonym

:) Fred

Sportsligheten har åsidosatts men någonstans så tror jag att rättvisa skipas iaf i det långa loppet!

2013-02-12 @ 13:52:05
Postat av: Mmmm

Bra där Z:a

2013-02-13 @ 07:29:56
Postat av: Danne

Vet någon vad som hänt med Hammarö? Har de många skador eller vad har hänt?

2013-02-13 @ 08:26:06
Postat av: Lelle

Grums-Hallsberg. Inte bra att förlora men vilken tändvätska för killarna som igår trodde att man skulle kunna åka hem matchen på 1 skridsko. Laddningen blir "stor" till kommande matcher, var så säker.

2013-02-14 @ 13:29:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0